Dogodki

04.01.2022

Rokodelski center Ribnica vas vabi na tečaj tkanja s tehnikio “PIBIONE”. Tečaj bo potekal v obsegu 3 x 2 uri ob petkih, s pričetkom v petek, 28.januarja, ob 17.uri v Rokodelskem centru Ribica. Cena tečaja je 60 eurov. Prijave sprejemajo do 20.januarja na e-naslov: katja.zagar@rc-ribnica.si

16.12.2021

Vljudno vabljeni na ogled razstave izbranih del iz Likovne zbirke RIKO z naslovom “S popolnoma drugačnimi očmi”.  Ogledate si jo lahko vsak dan med 10. in 12. uro ter 16. in 18. uro. Vabljeni.

07.12.2021

Prijazno vabljeni v Likovni salon Kočevje na Trgu zbora odposlancev 72, na ogled razstave: “IVO MRŠNIK. Nekaj skic iz kotov in s polic”. Ogled razstave, do 26.februarja 2022, je možen v skladu z navodili NIJZ-ja in aktualnimi odloki.

 

Pretekli dogodki

13.01.22

Ribniški skavti obveščajo, da to soboto, 15. januarja, organizirajo akcijo zbiranja starega papirja, ki bo potekala od 8. do 12.ure na Komunali Ribnica v Goriči vasi. Celoten izkupiček akcije bo namenjen gradnji Skavtske hiše.

13.01.2022

Občina Ribnica vas to soboto, med 7. in 12.uro ponovno vabi na tržnico, kjer boste na makadamski površini ob parkirišču pred Miklovo hišo, lahko kupili pridelke lokalnih kmetij. Na voljo bodo: sadje in zelenjava, jajca, jogurti, siri, tudi s čilijem ali zelenim poprom, mladi sir, kisla in sladka smetano, mleko, skuta ter maslo. Ne bo manjkal tudi med lokalnih čebelarjev. Pri obisku upoštevajte medsebojno razdaljo, uporabljajte primerna zaščitna sredstva ter upoštevajte navodila NIJZ-ja. Zagotovite si kvalitetno hrano, hkrati pa podprite lokalne ponudnike. Vabljeni.

12.01.2022

Iz Zdravstvenega doma Kočevje obveščajo, da se v skladu z navodili Ministrstva za zdravje, pridružujejo nacionalni akciji »dnevi cepljenja«. Cepilno mesto pri Zdravstvenemu domu Kočevje (stavba nekdanjih blagovnih rezerv) bo odprto skozi celoten dan, od 8. ure do 20. ure, v četrtek,13., v petek, 14. in v soboto, 15.januarja.

 

23.12.2021

Spoštovani.

Občina Ribnica obvešča, da je zaradi negotovih časov in trenutne epidemiološke situacije v povezavi s COVID -19, ki se iz dneva v dan vse bolj zaostruje, žal primorana odpovedata nedeljski koncert v športnem centru Ribnica. Božično-novoletni koncert v Ribnici je bil vedno težko pričakovan dogodek leta in srčno upajo, da je bilo to zadnje leto, ko so ga morali odpovedati.

Zahvaljujejo se vam za razumevanje in vam želijo čarobne praznike, v krogu svojih najdražjih.

 

22.12.2021

Občina Velike Lašče ob dnevu samostojnosti in enotnosti vabi na tradicionalni božično novoletni koncert z Zasedbo Kranjci in pevko Steffy. Koncert bo v nedeljo, na Štefanovo, ob 19. uri v Športni dvorani Velike Lašče. Za smeh bo poskrbel Gašper Bergant. Vstop je brezplačen. Potrebno je izpolnjevati pogoj PCT. Število mest je omejeno.

Koncert bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi NIJZ-ja. Vabljeni!

 

06.01.2022

V sklopu prireditev Šoa – spominjajmo se 2022, posvečenih obeležitvi mednarodnega dneva spomina na žrtve holokavsta in 77. obletnice osvoboditve največjega nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz, vas Pokrajinski muzej Kočevje, v četrtek, 13. januarja, ob 18. uri vabi na predavanje Borisa Hajdinjaka in otvoritev dokumentarne razstave »Tu se je smrt utrudila do smrti …«: slovenske žrtve Auschwitza. Gostujoča razstava Sinagoge Maribor pripoveduje o okoli 2.300 ljudeh iz Slovenije, ki so jih odpeljali v to taborišče. Razstavo bo predstavil njen avtor Boris Hajdinjak, predstavitev pa bo pospremljena s projekcijo kratkega spremnega videa k razstavi.