Dogodki

20.05.2022

Na Tržnici Kočevje bo v soboto, 21.5. veliko dobrot. V ponudbi: sadje, domači sokovi, različni medovi, raznovrstna zelenjava, jajca, mleko in mlečni izdelki, različne mesne dobrote, flancati, piškoti in kruh. V ponudbi tudi CBD izdelki, slastne goriške češnje, sadike zelenjave, fižol in lončnice. Od 9. ure dalje bo na tržnici tudi odprta kuhinja Zakladov Kočevske, kjer boste lahko poskusili ocvrt bezeg, bezeg z jajci, pili bezgov sok. Pa še kaj sladkega bo.

Podprite domače pridelovalce in pridite na tržnico Kočevje, v soboto, od 8. do 12. ure.

18.05.2022

Občina Sodražica obvešča, da bo to soboto, 21. maja, od 8. do 11. ure potekala ‘SOBOTNA TRŽNICA V SODRAŽICI’. Naprodaj bodo: domači siri, skuta, maslo in jogurti, domači suhomesni izdelki, hrenovke, čevapčiči, vse za žar, domača kokošja jajčka in sadike zelenjave: paprika, paradižnik, feferoni.

17.05.2022

Po dveh letih premora se Koncertni abonma Ribnica vrača z dvema koncertoma v pomladanskem času ter dvema v jesenskem.
Vabljeni, da se pridružite na prvem koncertu harfistke Anje Gaberc in flavtistke Barbare Gričar v cerkvi Svetega Štefana, v soboto, 21. maja, ob 20. uri. Koncertni abonma Ribnica nastaja v sodelovanju umetniške vodje Nine Šenk s Knjižnico Miklova hiša Ribnica.

16.05.2022

V okviru prireditev ob Tednu gozdov, Gozdarsko društvo Medved in Zavod za gozdove-območna enota Kočevje, vabita na tradicionalni pohod po Borovški naravoslovni poti, ki bo v soboto, 21. maja, v vsakem vremenu. Zbor udeležncev bo ob 9. uri pri kmetiji Jurjevič v Ravnah pri Borovcu, kjer bo začetek in konec druženja. Za krožno pot, dolgo približno 8 kilometrov, je predviden čas od 3 do 4 ure. Speljana je po pobočjih Ravenskega hriba, Borovške gore in obronkih kanjona reke Kolpe, mimo pragozda Krokar in rastišča narcis na Krempi. Priporočajo pohodne čevlje in palice. Izlet bosta vodila gozdarja, ki bosta predstavila zanimivosti na poti.

Prosijo za predhodne prijave do četrtka, 19. maja, po telefonu: 041 657 412, 051 687 083

ali elektronski pošti: janez.subic@zgs.si

ali gdmedved@gmail.com

16.05.2022

Rokodelski center Ribnica vabi to soboto, 21. maja, ob 9. uri na delavnico 3D tisk gline. Znanje 3d modeliranja ni potrebno. Na delavnici bo na voljo štiri do pet preprostih 3d modelov, katere se bo natisnilo. Sama delavnica je zamišljena kot zelo hiter pregled in predstavitve dela na 3d tiskalniku. Več informacij in prijave na elektronskem naslovu: katja.zagar@rc-ribnica.si

12.05.2022

Komunala Ribnica obvešča, da bo v soboto, 21. maja, potekala spomladanska terenska akcija nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v občini Ribnica. Terenska akcija bo potekala po naslednjem razporedu:

V GRČARICAH, OB 8.URI- PRI GASILSKEM DOMU,
V DOLENJI VASI, OB 8.URI IN 30 MINUT – PRI KRAJEVNI SKUPNOSTI DOLENJA VAS (RUMENA HIŠA),
V PRIGORICI, OB 9.URI PRI GASILSKEM DOMU,
V NEMŠKI VASI, OB 9.URI IN 25 MINUT PRI GASILSKEM DOMU,
V BUKOVICI, OB 9. URI IN 55 MINUT PRI GASILSKEM DOMU,
V JURJEVICI, OB 10. URI IN 20 MINUT PRI “TEHNOCHEMU”,
V DOLENJIH LAZIH, OB 10. URI IN 50 MINUT PRI GASILSKEM DOMU,
V ŽLEBIČU, OB 11. URI IN 15 MINUT PRI AVTOBUSNI POSTAJI – KLUN,
NA VELIKIH POLJANAH, OB 11. URI IN 40 MINUT PRI GASILSKEM DOMU,
NA ORTNEKU, OB 12.URI PRI GOSTILNI ČEZ ŽELEZNIŠKO PROGO- MATJAK
NA SVETEM GREGORJU, OB 12. URI IN 25 MINUT PRI GASILSKEM DOMU.

OBENEM PA OBVEŠČAJO, DA BO TERENSKA AKCIJA IZ GOSPODINJSTEV V OBČINAH SODRAŽICA IN LOŠKI POTOK POTEKALA V SOBOTO, 28. MAJA. VABLJENI K AKCIJI. SKUPAJ BOMO POSKRBELI, DA BO NAŠA OKOLICA ČISTA IN LEPA!

 

17.05.2022

Turistično športno društvo Kostel in Planinsko društvo Kočevje vabita na 29.KOSTELSKI PLANINSKI POHOD, to soboto, 21.maja, s startom med 8. in 9. uro pri Fari ob Kolpi. Za delno spremenjeno pot v obliki osmice, FARA-KOSA- STRUŽNICA-KUŽELJSKA STENA-PLANINA-FARA, je potrebno 5 ur zmerne hoje, za krajšo traso pa 3 ure. Za štartnino 4 eure udeleženci prejmejo: bilten, izkaznico, jubilejno značko, pijačo dobrodošlice, osvežilne napitke in domače dobrote. Vabljeni.

Informacije po telefonu: 041 911 476 ali 040 516 660.

18.05.2022

Sobotno popoldne, med 15. in 17. uro, lahko preživite tudi tako, da se pridružite kulturnemu dogajanju na prostem. Ustvarjalnice, pravljičarnice, literarne igre, ples, otroško gledališče, odprti likovni ateljeji, likovna delavnica z ogljem za otroke in še marsikaj. Kulturna promenada v zavetju ribniškega gradu. Vabljeni to sobotno popoldne.

17.05.2022

Turistično športno društvo Kostel in Planinsko društvo Kočevje vabita na 29.KOSTELSKI PLANINSKI POHOD, to soboto, 21.maja, s startom med 8. in 9. uro pri Fari ob Kolpi. Za delno spremenjeno pot v obliki osmice, FARA-KOSA- STRUŽNICA-KUŽELJSKA STENA-PLANINA-FARA, je potrebno 5 ur zmerne hoje, za krajšo traso pa 3 ure. Za štartnino 4 eure udeleženci prejmejo: bilten, izkaznico, jubilejno značko, pijačo dobrodošlice, osvežilne napitke in domače dobrote. Vabljeni.

Informacije po telefonu: 041 911 476 ali 040 516 660.

16.05.2022

Galerija Miklova hiša vabi na javno vodstvo po razstavi akademskega kiparja Julija Borštnika z naslovom Fazni prehod (1), ki bo potekalo v torek, 24. maja, ob 18. uri. Vabljeni!

 

16.05.2022

Društvo ZDRAV.si vabi na SAMOZDRAVILNE VIBRACIJE z Nerino Darman, ki bo po 2 letih premora ponovno v živo postregla z zanimivimi informacijami o krepitvi telesa in kako ga vzdrževati v odličnem stanju. Tema bo predvsem medsebojni odnosi, krepitev srca in krvožilnega sistema. Vabljeni, v sredo, 25. maja, ob 18. uri, na naslovu društva v Sodražici, Slemenska cesta 17. Predhodne prijave so obvezne pri Katarini po telefonu: 051 301 772 ali elektronski pošti: rina.arko@gmail.com Toplo vabljeni.

19.05.2022

Knjižnica Kočevje vas v torek, 24. maja, ob 17. uri vabi pred Knjižnico Kočevje na predstavitev štirih gastronomskih knjig slovenskega etnologa, univerzitetnega profesorja in publicista dr. Janeza Bogataja. Preko knjig, ki obravnavajo gastronomijo posameznih slovenskih pokrajin, se bomo sprehodili po okusih Slovenije. Po predstavitvi knjig se bo dogodek nadaljeval v Parku Jezero, kjer bo dr. Janez Bogataj zasadil lipo in tako postal njen častni boter. Vljudno vabljeni!

 

 

 

20.05.2022

Društvo upokojencev Kočevje in Zdravstveni dom Kočevje organizirata prikaz temeljnih postopkov oživljanja, ki bo v četrtek, 26. maja, ob 16. uri, v sejni sobi društva, na Reški cesti 5. Nasvetov in priporočil ni nikoli preveč, zato dragi upokojenci in upokojenke, lepo vabljeni.

 

16.05.2022

ODPOVEDANO ZARADI BOLEZNI.

Občina Kočevje organizira delavnice o materialih, ki se uporabljajo pri obnovi predmetov. Vsi zainteresirani vabljeni, da se udeležijo delavnic, ki bodo potekale v torek, 24., v sredo 25. in v četrtek 26. maja, ob 17. uri, v zgornjih prostorih tržnice Kočevje. Na delavnicah boste spoznali vse materiale in orodja, ki se uporabljajo pri obnovi starih predmetov. Projekt Svet ponovne uporabe sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

18.05.2022

Prostovoljno gasilsko društvo Grčarice vas vabi na parado in gasilsko veselico, ki bo v petek, 27. maja, s pričetkom ob 18. uri. Od 20.ure dalje bo za zabavo poskrbel ansambel ČUDEŽNI DEČKI! Gasilci bodo poleg bogatega srečelova poskrbeli tudi za hrano in pijačo pa tudi zastonj prevoz domov. Prireditev bo pod šotorom v vsakem vremenu. Pridite v Grčarice!

06.05.2022

SREČANJE PLANINK IN PLANINCEV DOLENJSKE IN BELE KRAJINE, pri Koči pri Jelenovem studencu, je zagotovo odličen razlog za aktivno preživet dan, srečanje in druženje. Planinsko društvo Kočevje vabi, da se jim pridružite v soboto, 28. maja. Odhod do koče pri Jelenovem studencu bo ob 8. uri in 45 minut iz parkirišča v Podgorski ulici. Ob 9. uri in 15 minut bo voden sprehod po Risovi poti. Začetek srečanja planink in planincev ter poklon 70-tim letom aktivnega delovanja Planinskega društva Kočevje bo ob 11. uri in 30 minut pri koči. Sledilo bo družabno srečanje ob glasbi. Lepo vabljeni!

18.05.2022

Iskrivo v živo na Škrabčevi domačiji v Hrovači. V sredo, 25.maja, ob 19.uri vam bosta v skednju Škrabčeve domačije nalila čistega pelina v pogovoru o tegobah srednjih let, MIHA ŠALEHAR, radijski voditelj in avtor knjige “PUSTOLOVEC ZMOTE” in NATAŠA ŠTEFÉ, njegova radijska kolegica. Prijazno povabljeni.

20.05.2022

KULTURNO ŠPORTNO DRUŠTVO PREDGRAD vabi na 8. SREČANJE LJUDSKIH PEVCEV IN GODCEV “POPEJVANJE PRÉGRADI 2022”, ki bo DANES, ob 19.uri, v Kulturnem domu v Predgradu.

NASTOPILI BODO:

– Grajski pevci KŠD Predgrad
– Koncavaški spev
– Ljudski pevci Jezerci
– Vesele Ribnčanke
– Polanski odmev
– Kvartet zvon
– Bučenski ramplači Bučka
– Mešani pevski zbor “Gimpl” Ravna Gora
– Ljudske pevke Stezice
– Ljudske pevke Rož’ce
– Pevski zbor DU Kočevje
– Ljudske pevke Mavrica

Lepo vabljeni.

 

 

17.05.2022

Moto klub Crknene podgane, s podporo Občine Ribnica, Motoristi za motoriste in lokalnih sponzorjev, vabi v soboto, 28. maja, na 9. prezentacijo varne vožnje. Ob 9. uri in 30 minut bo predstavitev reševanja ponesrečenca in uporaba defibrilatorja, sledilo bo predavanje o posledicah prometnih nesreč, ob 11. uri in 30 minut bo otroški kolesarski poligon, ob 12-ih pa poligon za motoriste. Vabljeni v soboto, 28.maja, na športno igrišče v Dolenjo vas vsi, ki želite prispevati k varnosti v prometu. Posebej vabljeni otroci s kolesi, da se preizkusijo pri vožnji med ovirami.

17.05.2022

V okviru prireditev ob Tednu gozdov 2022, vabljeni v nedeljo, 29. maja na kolesarski izlet po gozdovih Kočevske, pod strokovnim vodenjem gozdarjev, ki vam bodo predstavili naravne in kulturne zanimivosti v gozdovih od poti. Zbor udeležencev bo ob 9.uri pri Penzionu Tušek Jezero v Kočevju, kjer bo tudi zaključek s toplo malico. 45-kilometrska pot je lažja in večji del vodi po makadamskih gozdnih cestah. Priporočajo tehnično brezhibna kolesa za vožnjo po makadamu in obvezno uporabo kolesarskih čelad. Kolesarski izlet bo v vsakem vremenu. Prispevek za organizacijo in malico je 10 eurov. Zaradi lažje organizacije naprošajo za predhodne prijave, najkasneje do četrtka, 26. maja. Prijave in dodatne informacije: 051 687 083); zoran.bitorajc@zgs.si ali 041 657 388; janez.konecnik@siol.net

13.05.2022

Muzejsko društvo Ribnica vas vabi, da se pridružite na CELODNEVNI EKSKURZIJI PO SLOVENSKI ISTRI, kjer boste spoznavali znane in malo manj znane kraje Slovenske Istre. Na ekskurziji, ki bo v soboto, 4. junija, boste že med vožnjo spoznali zgodovinsko geografski oris ter ljudsko pripovedno izročilo istrskih krajev, po Istri pa bo vodil lokalni vodnik. Cena ekskurzije za člane društva je 33 eurov, za nečlane 38 eurov. Več informacij najdete na spletni strani Muzejskega društva Ribnica. Prijave sprejemajo do torka, 17. maja,.Vljudno vabljeni!

 

 

Pretekli dogodki

16.05.2022

Občina Kočevje vas vljudno vabi na predstavitev projektov, ki se izvajajo v okviru LAS-a Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, v četrtek 19. maja, ob 12. uri pa v Kulturno-turističnemu centru Loški Potok. Vabljeni.

 

12.05.2022

Občina Ribnica vabi predstavnike mikro, malih in srednje velikih podjetij na okroglo mizo GOSPODARSKI RAZVOJ V OBČINI RIBNICA, ki bo v četrtek, 19. maja, ob 17. uri v dvorani Rokodelskega centra Ribnica. Na srečanju bodo izpostavljeni ključni ukrepi na področju gospodarstva, ki jih izvaja lokalna skupnost. Predstavljena bo tudi načrtovana širitev in komunalna ureditev industrijske cone Lepovče ter možnosti koriščenja nepovratnih finančnih vzpodbud, ki jih razpisujeta občina in država za vlaganja v gospodarski razvoj. Srečanje je namenjeno aktivnemu sodelovanju lokalne skupnosti s predstavniki gospodarstva, iskanju skupnih rešitev ter predlogov za prodoren razvoj občine na področju gospodarstva. Vljudno vabljeni!

16.05.2022

»Kako se soočiti s smrtjo svojca? Kako preboleti takšno izgubo?” O tem bo tekel pogovor na delavnici, ki bo v četrtek, 19. maja, ob 17. uri v sejni sobi Kulturnega centra Kočevje. Delavnica poteka v okviru tečaja za družinske oskrbovalce. Projekt Park medgeneracijskega sodelovanje sofinancira Evropski sklad za regionalni razvoj.

 

10.05.2022

Občina Kočevje bo organizirala niz tečajev, na katerih boste lahko spoznali osnove konzerviranja in restavriranja. V torek, 17. maja boste lahko spoznali popravilo in predelavo sodobnega pohištva, v sredo, 18. maja popravilo in konzerviranje starega pohištva. V četrtek, 19. maja pa boste praktično preizkusili čiščenje in restavriranje različnih materialov. Vse delavnice bodo potekala v zgornjem prostoru tržnice Kočevje, od 17. do 19. ure. Ker je število mest omejeno, so potrebne prijave. Prijavite se po elektronski pošti: irena.skufca@kocevje.si ali po telefonu 041 420 470. Projekt Svet ponovne uporabe sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

 

13.05.2022

Ob Mednarodnem muzejskem dnevu vas v imenu Muzeja Ribnica vljudno vabimo na odprtje prenovljene stalne razstave: SUHOROBARSTVO & LONČARSTVO, ki bo v sredo, 18. maja, ob 19. uri v Rokodelskem centru Ribnica.

 

13.05.2022

Ob mednarodnem dnevu muzejev v sredo, 18. maja, vas Pokrajinski muzej Kočevje prijazno vabi na DAN ODPRTIH VRAT, od 8. do 18. ure. Na Prešernovi ulici 11 bodo brezplačno na ogled stalne in občasne razstave, ob 10. uri vabljeni na Zgodbe o Rinži ob Rinži, na zelenici pri zapornicah na Rinži, ob 17. uri pa na koncert: Od romantike do modernizma. Preplet skladb za duo harfe in klarineta, v izvedbi akademskih glasbenic, Nadje Drakslar Petrac in Katje Šumecnik. Ta dan povabljeni tudi v LIKOVNI SALON KOCEVJE, ob 11-ih tudi na vodstvo po gostujoči razstavi Dolenjskega muzeja Novo mesto: Saša Fuis: Pogled unstaged.

 

09.05.2022

Turistično-športno društvo Kostel vabi na odkritje spominske plošče dr. Stanku Nikoliču, ki bo v petek, 13. maja, ob 18. uri, pred poslopjem zdravstvene postaje v Vasi. Ob slovesnem odkritju spominske plošče bo kratek kulturni program. Vljudno vabljeni!

06.05.2022

ODPOVEDANO!!!

KULTURNO ŠPORTNO DRUŠTVO PREDGRAD vabi na 8. SREČANJE LJUDSKIH PEVCEV IN GODCEV “POPEJVANJE PREGRADI 2022”, ki bo v soboto, 14. maja, ob 19.uri, v Kulturnem domu v Predgradu.

NASTOPILI BODO:

– Grajski pevci KŠD Predgrad
– Koncavaški spev
– Ljudski pevci Jezerci
– Pevska skupina Studenček, iz Ivančne Gorice
– Polanski odmev
– Društvo dobra volja Škofije
– Adlešički tamburaši “KUD Božo Račič Adlešiči”
– Kvartet zvon
– Bučenski ramplači Bučka
– Citroprekelji iz Dragatuša
– Ljudske pevke Mavrica
– Pevski zbor društvo upokojencev Kočevje
– Mešani pevski zbor “Gimpl” Ravna Gora

Lepo vabljeni.

Program povezuje Lavra Pretnar

05.05.2022

Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Kočevje, Krajevna organizacija združenja borcev Osilnica in občina Osilnica vljudno vabijo borce, mladino in druge občane na spominsko svečanost ob prvem partizanskem napadu na italijansko postojanko v Osilnici, 21. maja 1942 in obletnici italijanske ofenzive. Srečanje s kulturnim programom bo v soboto, 14. maja, ob 11.uri, na trgu v Osilnici. Organiziran bo prevoz z avtobusom. Naročila sprejemajo po telefonu: 040/720 944. Vljudno vabljeni v dolino Petra Klepca.

 

 

11.05.2022

Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Ribnica, Občina Ribnica in društvo TIGR Primorske vabijo na spominsko prireditev v počastitev spopada Tigrovcev s fašističnim okupatorjem na Mali gori, v soboto, 14. maja, ob 11. uri.
Slovesnemu polaganju vencev in cvetja ob spominskem obeležju bo sledil kulturni program. Slavnostni govornik bo dr. Savin Jogan.
Vabljeni!

12.05.2022

Ljubitelji malega nogometa vabljeni na ogled 3. kroga spomladanskega dela občinske lige malega nogometa, ki bo to soboto na posodobljenem nogometnem igrišču v Mozlju, s pričetkom, ob 15. uri in 30 minut. Odigrane bodo tri tekme v kateri se bodo pomerile ekipe: AS – LOŽINE, BOROVEC LILI BAR – ŠTALCERJI, KOČEVSKA REKA – KOSTEL. Vabljeni na ogled tekem in športno navijanje.

10.05.2022

Klub mladih in Občina Kočevje vas vabita ta četrtek, 12. maja, ob 15. uri, da se pridružite delavnici, kjer boste izdelali lebdeči rožni vrt. Projekt Stop smetem je sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

06.05.2022

Pokrajinski muzej Kočevje in Dolenjski muzej Novo mesto vas vljudno vabita na odprtje gostujoče razstave: “Na Dvoru ulita umetnost”.
Odprtje razstave bo v četrtek, 12.maja, ob 19. uri, v Pokrajinskem muzeju Kočevje, na Prešernovi ulici 1.

10.05.2022

Ta četrtek, 12. maja, vabljeni na novo srečanje v okviru tečaja za družinske oskrbovalce. Tokrat bo gostja zdravnica, ki bo odgovarjala na vsa naša vprašanja. Vabljeni v sejno sobo Kulturnega centra Kočevje, v četrtek, 12. maja, ob 17. uri. Projekt Park medgeneracijskega sodelovanja je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

04.05.2022

Prostovoljno gasilsko društvo Hrib-Loški Potok vas vabi na “DAN ODPRTIH VRAT”, ki bo to soboto, 7. maja, od 9. ure dalje pred novimi garažami v Večnamenskem objektu, na Hribu v Loškem Potoku. Poleg druženja in predstavitve prostorov društva in opreme bodo gasilci prikazali tudi gašenje začetnih požarov ter prikaz pravilnih postopkov oživljanja in pravilne uporabe AED aparata, omogočen pa bo tudi servis gasilnikov s strani zunanjega izvajalca. Okoli 13. ure pa bodo prišli predstavit svoje novo vozilo TRV-D gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ribnica. Vljudno vabljeni.

 

 

06.05.2022

Turistično športno društvo Poljanska dolina ob Kolpi vabi na 26. tradicionalni Mednarodni pohod po najjužnejši slovenski pešpoti, ki bo to nedeljo, 8. maja in poteka od Damlja do Radenc. Zbirno mesto pohodnikov je v Srednjih Radencih med 8.30 in 9.45 uro. Pohod traja približno 3 ure, je brez vzponov, primeren za vsakogar, ob vsakem vremenu. Vse dodatne informacije dobite na tel. 041 518 536 ali turizem.kolpa@gmail.com. Vabljeni to nedeljo, 8. maja.

25.04.2022

PIHALNI ORKESTER  KOČEVJE IN GOSTI:  OTO PESTNER, ALENKA GODEC, TADEJ TOMŠIČ , ERIK ŠULER IN KLAPA ŠUFIT!!

KONCERT ZA DOBER NAMEN! ŠPORTNA DVORANA KOČEVJE, PETEK, 6.MAJ, OB 20.URI!

VSTOPNICE PO 15 EUROV SO NA VOLJO NA BLAGAJNI KULTURNEGA CENTRA KOČEVJE, MESTNI KAVARNI,  NA MOJEKARTE.SI IN URO PRED KONCERTOM V ŠPORTNI DVORANI KOČEVJE.

VABI VAS ROTARY KLUB KOČEVJE.

KONCERT ZA DOBER NAMEN! ŠPORTNA DVORANA KOČEVJE, PETEK, 6.MAJ, OB 20.URI!

28.04.2022

Na Glasbeni šoli Ribnica bodo med 4. in 6. majem potekali Dnevi odprtih vrat. Vabljeni vsi, ki si želite od blizu spoznati instrumente, ki se poučujejo na Glasbeni šoli Ribnica in njenih treh dislociranih oddelkih v Sodražici, Velikih Laščah in Loškem Potoku. Več informacij je na spletni in facebook strani šole.

 

03.05.2022

Praznik zborovskega petja v Dolenji vasi! 43. Srečanje pevskih zborov zahodne dolenjske je pritegnilo kar trinajst zborov in vokalnih skupin, ki vas vabijo, da se jim pridružite v petek, 6. maja, ob 20. uri, v dvorani Dolenja vas. Vstop je prost. Lepo vabljeni.

 

03.05.2022

Ob prazniku Krajevne skupnosti Kočevje -mesto, vljudno vabljeni na mestno ploščad, na polaganje venca, ki bo pred spomenikom osvoboditve v središču Kočevja, v sredo, 4.maja, ob 11.uri.

29.04.2022

Prostovoljno gasilsko društvo Sodražica jutri v soboto, 30. aprila, na igrišču za Osnovno šolo Sodražica pripravlja kresovanje. Pred tem bo od 16. dalje na travnatem igrišču potekala otroška matineja na napihljivem gradu z družabnimi igrami za vse otroke vseh starostnih. Od 20. ure dalje pa bo kresovanje s skupino CALYPSO. Vljudno vabljeni!

29.04.2022

Turistično društvo Grmada vabi na tradicionalno kresovanje na Grmadi, ki bo v soboto, 30. aprila, ob 20. uri. Kres bo slovesno zagorel ob mraku. S seboj prinesite dobro voljo, za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Na praznični prvomajski dan vas bodo od 7. ure zjutraj na Grmadi pričakali s prvomajskim simbolom, rdečim nageljnom. Na voljo bo tudi okusen golaž.

28.04.2022

Občina Ribnica vas to soboto ponovno vabi na tržnico, kjer boste na makadamski površini ob parkirišču pred Miklovo hišo lahko kupili pridelke lokalnih kmetij. Na voljo vam bo sveža sezonska zelenjava. Kupili boste lahko jajca, sadne in navadne jogurte, navadni sir, sir s čilijem, sir z zelenim poprom, mladi sir, kislo in sladko smetano, mleko, skuto ter maslo. Lokalni čebelarji vam bodo ponudili med, cvetni prah, pa tudi raznovrstne medene pijače. Na voljo bodo tudi salame in meso za žar. Tržnico Ribnica lahko obiščete to soboto, med 7. in 12. uro. Zagotovite si kvalitetno hrano, hkrati pa podprite lokalne ponudnike.

22.04.2022

Športno društvo Sodražica, Sekcija – pohodniki, ob mednarodnem prazniku dela 1. maju, vabi na TRADICIONALNI PRVOMAJSKI POHOD NA PRISTAVO, ki je del Sodraške pešpoti. Pohod bo v nedeljo, 1.maja, s startom ob 9. uri s trga v Sodražici. Pot bo po budnici vodila po »gorni poti« mimo doma na Travni gori do Pristave, kjer bo krajši počitek in okrepčilo. Pohod se bo nadaljeval mimo »Globoke jame« do planinske koče na »Kamen griču«, kjer bo druženje in možnost tople malice. Čas in smer povratka v dolino si bo vsak pohodnik izbral po lastni presoji. Več o pohodu na spletni strani blavc.si/sodraska-pespot/ V primeru slabega vremena bo pohod odpovedan.

Lepo vabljeni.

Informacije po telefonu: 041 787 887, 01 8366 075

25.04.2022

Občina Kočevje in Klub mladih Kočevje vabita, da se udeležite delavnice, na kateri boste izdelovali ptičje hišice iz odpadnih plastenk. Delavnica bo potekala v četrtek, 28. aprila, od 15. ure dalje, v prostorih Kluba mladih, na Trgu zbora odposlancev 2. Dobrodošlo je, da na delavnico prinesete odpadne plastenke različnih barv in velikosti. Projekt Svet ponovne uporabe je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

 

25.04.2022

Skrb za nepokretnega starejšega svojca je težka in od oskrbovalcev zahteva tudi znanje fizioterapije. O postopkih, kako si olajšati skrb za nepokretno osebo, bo potekal pogovor v četrtek, 28. aprila, od 17. ure dalje, v sejni sobi Kulturnega centra Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 62. Vabljeni. Projekt Park medgeneracijskega sodelovanja je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

19.04.2022

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Kočevje in občina Kočevje, vabita na Prežo pri Kočevski Reki, v sredo, 27.aprila, ob 11.uri, na osrednjo prireditev ob Dnevu upora proti okupatorju, ustanovitvi 1.kočevskega bataljona 16.aprila 1942 in v spomin na tam pobite domačine in partizane. Slavnostni govornik bo zgodovinar, dr. Damjan Guštin. Tradicionalni pohod bo potekal iz Morave na Prežo, z zbornim mestom na avtobusnem postajališču Morava, ob 9.uri. Informacije po telefonu: 040 720 944. Vljudno vabljeni!

19.04.2022

Kolektiv Glasbene šole Kočevje, ob svoji 60-letnici, vabi na ogled glasbene igre Abrakar. Veseli bodo, če jih boste počastili z obiskom premiere ta petek, 22. aprila, ob 16.uri in 30 minut, v Šporni dvorani Kočevje.

Vstopnic ni na voljo, vstop je prost.

21.04.2022

Društvo upokojencev Ribnica vabi svoje člane na občni zbor, ki bo to soboto, 23.aprila, ob 12.uri, v prostorih Gostišča Pugelj. Po uradnem delu, bo družabno srečanje. Vabljeni. Prijave po telefonu: 031 608 161, do petka, 22.aprila.

21.04.2022

Knjižnica Miklova hiša Ribnica vas vabi, da skupaj z njo obeležite Svetovni dan knjige, ki ga praznujemo 23. aprila. Vabljeni, da to soboto poiščete njeno stojnico na ribniški tržnici, kjer vam bodo ponudili “pridelke posebne sorte”. Knjigo “Tam med malo in véliko goró, zbrano izročilo ribniške doline” avtorja Domna Češarka (po znižani ceni) ter “Doma je vse po starem. Miklovi iz Ribnice na Dolenjskem”, avtorice Rosalie Marie Arnšek. Ob novi sezoni bralnih značk za predšolske otroke in odrasle pa boste dobili tudi zloženke z izborom knjig in prijavnico. Prijazno vabljeni, da skupaj s knjižnico praznujete bogastvo knjige ne le v soboto, temveč tudi druge dni v letu!

15.04.2022

Ob skrbi za ostarele svojce včasih pozabimo na lastno zdravje in dobro počutje. Kako poskrbeti, da boste lahko dobro skrbeli za ostarele ljudi in se pri tem dobro počutili, se boste naučili na delavnici, ki bo potekala v četrtek 21. aprila, ob 17. uri. Srečanje v okviru tečaja za oskrbovalce bo potekalo v sejni sobi Kulturnega centra Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 62. Vabljeni. Projekt Park medgeneracijskega sodelovanja je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj

13.04.2022

Muzej Ribnica, v okviru Dneva zemlje, pripravlja v sredo, 20. aprila, ob 19. uri v Rokodelskem centru Ribnica predavanje:” Prazen koš, polna denarnica”. Predavanje bo izvedla predsednica društva Ekologi brez meja, Katja Sreš. Uro pred predavanjem (od 18. ure naprej) bo možen tudi ogled razstave “Ne pametuj, ločuj!” o odpadkih, smeteh in drugih odvečnih rečeh, ki je v ribniškem gradu.

 

 

15.04.2022

Občina Kočevje in Klub mladih Kočevje vabita, da se udeležite delavnice, na kateri boste izdelovali ptičje hišice iz odpadnih plastenk. Delavnica bo potekala v četrtek, 21. aprila, od 15. ure dalje, v prostorih Kluba mladih, na Trgu zbora odposlancev 2. Dobrodošlo je, da na delavnico prinesete odpadne plastenke različnih barv in velikosti.Projekt Svet ponovne uporabe je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

15.04.2022

Ob skrbi za ostarele svojce včasih pozabimo na lastno zdravje in dobro počutje. Kako poskrbeti, da boste lahko dobro skrbeli za ostarele ljudi in se pri tem dobro počutili, se boste naučili na delavnici, ki bo potekala v četrtek 21. aprila, ob 17. uri. Srečanje v okviru tečaja za oskrbovalce bo potekalo v sejni sobi Kulturnega centra Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 62. Vabljeni. Projekt Park medgeneracijskega sodelovanja je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj

13.04.2022

Muzej Ribnica, v okviru Dneva zemlje, pripravlja v sredo, 20. aprila, ob 19. uri v Rokodelskem centru Ribnica predavanje:” Prazen koš, polna denarnica”. Predavanje bo izvedla predsednica društva Ekologi brez meja, Katja Sreš. Uro pred predavanjem (od 18. ure naprej) bo možen tudi ogled razstave “Ne pametuj, ločuj!” o odpadkih, smeteh in drugih odvečnih rečeh, ki je v ribniškem gradu.

 

 

13.04.2022

Vabljeni na predavanje: “Vzgoja rastlin v visokih gredah”, ki bo v torek, 19. aprila, ob 19. uri v Miklovi hiši. Med drugim boste izvedeli, kako visoko gredo postavimo, s čim jo napolnimo ter kako visoko je dovolj visoko. Predstavljeni bodo tudi primeri zasaditev za celo leto ter kako gnojiti, da boste od visokih gred imeli čim več koristi. Predaval bo Vanes Husić, ki kot glavni svetovalec in agronom Kluba Gaia svetuje, predava in deli nasvete z vseh področij vrtnarjenja.

13.04.2022

Galerija Miklova hiša vabi na odprtje razstave akademskega kiparja Julija Boršnika z naslovom Fazni prehod (1), ki bo v torek, 19. aprila, ob 19. uri, v Galeriji Miklova hiša v Ribnici.

19.04.2022

Policijska uprava Ljubljana, v sodelovanju z občinami, vabi v torek,19.4., ob 17.uri v Rokodelski center Ribnica, na predavanje »voziti varno«. Prometna varnost bo skozi oči policista predstavljena na zanimiv in poučen način, s poudarki na naših vsakodnevnih napakah v prometu, ki imajo včasih žal tudi hude posledice. Na predavanje poleg motoristov, mladih in drugih voznikov vabijo vse druge zainteresirane posameznike ali skupine, ki se vsakodnevno srečujejo z nevarnostmi v prometu. Vljudno vabljeni tudi predstavniki medijev. Ob predhodnem dogovoru bo predavatelj po koncu predavanja na temo prometne varnosti na voljo tudi za vaša vprašanja.

 

12.04.2022

Center za krepitev zdravja Kočevje vas v torek, 19. aprila, ob 18. uri vabi na stadion v Mestnem logu, kjer boste lahko pod strokovnim vodstvom opravili občinski preizkus hoje na 2-kilometra in preverili svojo telesno pripravljenost. Za preizkus hoje potrebujete športno opremo. Skladno z rezultatom vam bosta kineziolog in fizioterapevtka iz Centra za krepitev zdravja svetovala o ustrezni telesni dejavnosti.  

11.04.2022

Galerija Miklova hiša vas v petek, 15. aprila, ob 18. uri vabi na odprtje dvodnevne razstave slikarja Patrika Dvorščaka z naslovom KO-LAPSUS. Razstava bo na ogled do vključno 17. aprila. Vabljeni!

 

 

11.04.2022

Vabljeni na pohod “Po poti spominov iz Starega loga na Pugled-Žiben”, kjer Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Kočevje, s Krajevno skupnostjo Stara Cerkev, organizira spominsko srečanje ob obletnici Zbora aktivistov OF, v soboto, 16. aprila. Start pohodnikov bo ob 9.uri iz Starega loga. Ob 11.uri bo pri spomeniku na Žibnu krajši kulturni program. Informacije po telefonu: 040/720 944. Malica iz nahrbtnika. Vljudno vabljeni!

11.04.2022

Včasih je komunikacija s starejšim bolnim ali celo nepokretnim človekom zelo naporna. Kako se pogovarjati brez jeze in stresa lahko izveste na srečanju, ki bo potekalo ta četrtek 14. aprila, od 16. ure in 30 minut dalje. Srečanje v okviru tečaja za družinske oskrbovalce bo potekalo v sejni sobi Kulturnega centra Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 62. Vabljeni. Projekt Park medgeneracijskega sodelovanja je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

07.04.2022

Knjižnica Kočevje vabi na srečanje z avtorico knjige Druga žena, nekdanjo urednico in tv voditeljico Alenko Kesar, ki bo v četrtek, 14. aprila, ob 18. uri v čitalnici knjižnice Kočevje. V priljubljeni osebnoizpovedni knjigi, avtorica povsem odkrito in brez olepšav opisuje razpad prvega zakona in začetek nove ljubezni, ki je morala prestati številne izzive na poti do srečnega konca. Ganljiva in srčna resnična zgodba spreminja pogled na odnose in vrača vero v ljubezen. Vabljeni.

 

 

11.04.2022

Občina Kočevje in Klub mladih Kočevje vas vabita ta četrtek, 14. aprila na delavnico, na kateri boste iz rabljenih oblačil izdelali nove izdelke. Dobrodošlo je, da s seboj prinesete kavbojke, ki jih ne nosite več. Delavnica bo potekala od 15. ure dalje v prostorih Kluba mladih Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 2. Projekt Svet ponovne uporabe je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

 

 

 

 

 

01.04.2022

Spoštovani,

Muzejsko društvo Ribnica vas vljudno vabi na voden SPREHOD PO VELIKIH LAŠČAH, ki bo potekal v sredo, 13. aprila 2022. Dobimo se ob 16. uri pred Levstikovim domom v Velikih Laščah.
Ob zaključku sprehoda se bomo ustavili še v Gostilni pri Kuklju, kjer bomo strnili vtise in poizkusili gluhe štruklje v lešnikovi omaki. Več o programu dogodka najdete na spletni strani muzejskega društva, kjer dobite tudi vse podatke za prijavo. Prijave sprejemajo do ponedeljka, 11. aprila 2022. Vabljeni!

11.04.2022

Občina Kočevje in Center za krepitev zdravja vas vabita v sredo, 13. in v četrtek 14. aprila, da se jim pridružite v Parku medgeneracijskega sodelovanja, na Reški cesti, ob stavbi Društva upokojencev Kočevje. V sredo, 13. aprila, od 14. do 16. ure, bo potekala predstavitev Centra za krepitev zdravja, lahko si boste izmerili krvni pritisk ter izvedeli kaj in kako zdravo jesti. Če pa ne boste utegnili priti v sredo popoldne, pa vabljeni, da se pridružite v četrtek, 14. aprila, od 8. do 10. ure. Projekt Park medgeneracijskega sodelovanje se sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

05.04.2022

Iskrivo v živo, na Škrabčevi domačiji v Hrovači. V sredo, 13.aprila, ob 19. uri vas na pomladni večer pričevanj in spominov ob knjigi SPOTIKANJA, v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači, vabita Lado Ambrožič, dolgoletni urednik in obraz slovenske televizije in sogovornica Vesna Milek. Lepo povabljeni.

 

29.03.2021

Društvo invalidov Kočevje vabi vse svoje člane in tudi vse zainteresirane občane na delavnico: “Izdelava okrasnih velikonočnih voščilnic” , ki bo v sredo, 13.aprila, s pričetkom ob 15.uri in 30 minut v učilnici Multimedije Javnega zavod za šport, na Trgu zbora odposlancev 30. Prispevek za udeležbo znaša 5 eurov po osebi, vključen je tudi material. Lepo vabljeni.

 

24.03.2022

Po nekaj sezonskem (ne ravno prostovoljnem) premoru vas v prešerno vročičnem pričakovanju polnih dvoran ponovno vabljeni na novo gledališko predstavo domače kočevske odrasle ljubiteljske gledališke skupine KUD Jazbec in partnerji, ki je delo mlade in uveljavljene avstrijsko-hrvaško-bosanske dramatičarke Selme Parisi z naslovom Da ne boš sama. Vabljeni še v sredo, 13.aprila, v KCK, ob 19. uri. Brezplačne vstopnice so na voljo na blagajni KCK-ja. Veseli bodo vašega obiska.

 

 

 

 

07.04.2022

Knjižnica Miklova hiša Ribnica vas vabi na zaključno prireditev bralne akcije: Srečni ljudje berejo, ki bo v torek, 12. aprila, ob 19. uri v prostorih Miklove dvorane. Priljubljeno knjigo “Belo se pere na devetdeset” bo predstavila njena avtorica, Bronja Žakelj. Pogovor bo vodila Maruša Prelesnik Zdešar.

07.04.2021

Vljudno vabjeni na odprtje razstave PLETENE VITRE in MASIVEN LES V IZVIRNEM OBLIKOVANJU POHIŠTVA, ki bo v ponedeljek, 11.aprila, ob 19.uri, v Rokodelskem centru Ribnica. Razstava je nastala v okviru projekta Pletene vitre in masiven les v izvirnem oblikovanju pohištva, v katerem so sodelovali študenti Višje strokovne šole, program Oblikovanje materialov-les, dijaki Gimnazije in srednje šole Kočevje in rokodelci Rokodelskega centra Ribnica.

 

 

31.03.2021

Festival lesa vabi na pomladno – velikonočno delavnico Pomlad v mizarski delavnici, ki bo potekala v soboto, 9. aprila, ob 9. uri v lesarski delavnici Gimnazije in srednje šole Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 22. Delavnica je namenjena otrokom od 6. do 11. leta starosti, ki bodo izdelovali lesene okraske in predmete na temo pomladi in velike noči. Delavnica je brezplačna, število udeležencev pa je omejeno. Prijave sprejemajo na Kariernem portalu Kočevje ali elektronski pošti: festival.lesa@gmail.com. Vljudno vabljeni!

 

31.03.2022

V soboto, 9.aprila, od 8.ure dalje bo na tržnici Kočevje otroški bolšji sejem z otroškimi oblačili, obutvijo, igračami in opremo, ki ga bo organizirala Zadruga Zakladi Kočevske. Vsakdo lahko prodaja, kupuje in izmenjuje. Vse, ki bi želeli sodelovati kot ponudnik, naprošajo, da se zaradi lažje organizacije prijavite po telefonu: 030 649 900, do četrtka, 7.aprila. Udeležba je brezplačna. Če bo slabo vreme, bo bolšji sejem v zaprtem delu tržnice. Lepo povabljeni.

06.04.2021

Ljubitelji petja vabljeni na vokalno bogat dogodek, ki bo v soboto, 9. aprila, ob 19. uri, v dvorani Rokodelskega centra v Ribnici. Na območni reviji odraslih pevskih zasedb bodo nastopili Oktet Gallus, Nonet Vitra, Ženski komorni zbor Anamanka in Kvartet Zvon. Vstop je prost.

 

 

 

 

01.04.2022

Občina Sodražica vas vabi, da se pridružite na predstavitvi monografije SODRAŠKIH 800, ki je izšla v letu 2020 ob praznovanju 800. obletnice prve pisne omembe Sodražice. Predstavitev bo potekala v stari šoli na Gori, Petrinci 10a, v petek, 8. aprila, ob 19. uri in 30 minut. Knjigo bodo v obliki pogovora predstavili urednik mag. Ludvik Mihelič ter avtorice in avtorji različnih člankov. Prireditev bodo obogatila Vokalna skupina Koral iz Sodražice. Vabljeni!

04.04.2021

Občina Kočevje in Inštitut doktorja Antona Trstenjaka vas v četrtek, 7. aprila vabita na prvo srečanje v okviru tečaja za oskrbovalce. Od 16. ure in 30 minut do 19. ure bomo spregovorili o doživljanju starejšega svojca in komuniciranje z njim.

Vse, ki imate doma starejšega svojca ali skrbite zanj, vabljeni ta četrtek 7. aprila, v sejno sobo Kulturnega centra Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 62.

 

 

 

 

04.04.2021

Občina Kočevje in Klub mladih vas vabita v četrtek, 7. aprila, ob 15. uri in v soboto, 9. aprila, ob 10. uri na delavnico predelave rabljenih oblačil. Delavnice potekajo v okviru projekta Svet ponovne uporabe, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

04.04.2022

Ob svetovnem dnevu zdravja vas Občina Kočevje in Center za krepitev zdravja vabita v četrtek, 7. aprila v Park medgeneracijskega sodelovanja, med 8. in 10. uro, kjer bo potekala telovadba in testiranje. Program poteka v okviru projekta Park medgeneracijskega sodelovanja, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

29.03.2021

Ob svetovnem dnevu zdravja, ki ga obeležujemo v četrtek, 7.aprila, vas Center za krepitev zdravja Kočevje, vabi na stojnico za zdravje pred Zdravstveni dom Kočevje. Izvajalci bodo predstavili delavnice, ki jih izvajajo, opravljali bodo meritve krvnega tlaka, prikazali vam bodo zdrav krožnik in vam svetovali o možni psihološki podpori. Lepo vabljeni.

 

 

 

 

28.03.2021

Rdeči križ Ribnica, v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino Ljubljana, organizira redno krvodajalsko akcijo, ki bo v ponedeljek, 4. aprila in torek, 5. aprila v TVD Partizanu v Ribnici. med 7. in 13. uro. Zaradi preprečevanja možnih bolezni vas prosijo, da svoj prihod potrdite in se dogovorite o uri prihoda na krvodajalsko akcijo največ dva delovna dneva pred pričetkom, na telefonske številke 030 716 796 ali 051 671 147 ali 051 389 270. S seboj obvezno prinesite veljaven osebni dokument si fotografijo.
Za vaš odziv se vam najlepše zahvaljujejo.

 

23.03.2022

Društvo Kočevskih Glasbenikov obeležuje 10. obletnico izdaj Kompilacij »Kočevje špila«. Gre za jubilejni dogodek, neponovljiv spektakel, ki se v širši okolici in drugod po svetu še ni zgodil. Konsistenca, vztrajnost, trud, ustvarjalnost, brez predaje, leto za letom. Vsako nosi drugačno zgodbo. Kakšno? Pregled vseh desetih let se bo zgodilo v petek, 1. aprila 2022, v dvorani KCK-ja, ko bo uradno predstavitev z nekaj presenečenji, pospremil še koncert v stilu z domačimi glasbeniki: Andraž Hribar z bendom, Roman Zupančič z bendom, Primož Turk in Skrajneži ter The Over Drive Cats.
Pridite in praznujte z nami ta zgodovinski dogodek! Začnemo ob 20.uri – TOČNO!
Vstop prost, zaželeni pa prostovoljni prispevki.

 

24.03.2021

Društvo upokojencev Sodražica vabi vse člane na zbor članov, ki bo v soboto, 2. aprila, ob 15. uri v dvorani Gasilskega doma v Sodražici. Prijave za udeležbo na občnem zboru so obvezne po telefonu: 031 465 218 ali osebno v pisarni društva, v torek, od 9. do 10. ure. Vljudno vabljeni.

 

 

28.03.2021

Občina Kočevje in Klub mladih vabita vse mlade in malo manj mlade na delavnici predelave rabljenih oblačil. Prva delavnica bo v četrtek, 31. marca, ob 15. uri, druga pa v soboto, 2. aprila, ob 10. uri. Potekali bosta v prostorih Kluba mladih, na Trgu zbora odposlancev 2. S seboj lahko prinesete tudi svoje rabljeno oblačilo, ki ga želite pokrpati, predelati ali izdelati nov izdelek.
Vstop je prost.

Delavnice potekajo v okviru projekta Svet ponovne uporabe, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za razvoj podeželja.

 

30.03.2022

Podjetje Slovenski državni gozdovi obvešča, da za to soboto načrtovana tradicionalna vseslovenska prostovoljska akcijo sadnje dreves – Pomladimo Slovenijo, zaradi napovedanega slabega vremena odpade. Akcija sadnje dreves, pri nas v Novih Lazih pri Kočevski Reki, bo izpeljana v novem terminu, v soboto 9. aprila.

 

30.03.2022

Ker v letošnjem letu številnim potečejo vozniška dovoljenja in osebni dokumenti, so na Upravni enoti Kočevje uvedli dodatne termine ob četrtkih in to soboto. Prvi dodatni termin je danes, v četrtek, 31.03., do 15. ure. Dodatni termin bo tudi to soboto, 2. aprila med 8. in 12. uro. Tudi v mesecu aprilu bo na Upravni enoti Kočevje dodatni termin, in sicer ob četrtkih. Dodatni termini so namenjeni izključno za urejanje osebnih izkaznic, potnih listov in vozniških dovoljenj, ki potečejo v kratkem.

 

 

 

 

23.03.2022

Rdeči križ Kočevje obvešča, da v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino, organizira redno krvodajalsko akcijo, ki bo v ponedeljek, 28. in torek, 29. marca, od 7. do 13. ure, v prostorih Rekreacije Gaj, na Trgu zbora odposlancev 32 a. Zaradi preprečevanja možnih prenosov bolezni vas naprošajo, DA SVOJ PRIHOD POTRDITE IN SE DOGOVORITE O URI PRIHODA na številko: 051 389 270 ali 030 716 796 ali 051 671 147. “KRI REŠUJE ŽIVLJENJA. DARUJMO KRI DANES, MORDA JO BOMO SAMI POTREBOVALI ŽE JUTRI!”

 

 

 

21.03.2022

ZDRUŽENJE BORCEV ZA VREDNOTE NOB RIBNICA, ODBORI GUBČEVE, CANKARJEVE, ŠERCERJEVE IN TOMŠIČEVE BRIGADE, PLANINSKO DRUŠTVO RIBNICA, ZVEZA VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO IN OBČINA RIBNICA vas v soboto, 26. marca, ob 13. uri vabijo v dvorano TVD Partizan v Ribnici na SPOMINSKO SVEČANOST ob 79.letnici zmagovite bitke pri Jelenovem Žlebu. Slavnostni govornik bo Predrag Bakovič, poslanec v Državnem zboru. Obenem vabljeni tudi pohodniki, da se udeležite tradicionalnega pohoda v Jelenov Žleb z odhodom v Rakitnici ob 7.uri in 30 minut ali v Loškem Potoku ob 8.uri, pridružili se jim bodo tudi pohodniki iz Sodražice, ob 7.uri in 30 minut. V okviru pohoda bo ob 11. uri položen venec ob obnovljenem spomeniku s kratko spominsko slovesnostjo.

Vljudno vabljeni!

 

 

16.03.2021

Festival lesa vabi na delavnico Leseni arhitekturni nasvet, ki bo potekala, v soboto, 26. marca, ob 10. uri v prostorih Gimnazije in srednje šole Kočevje. O prenovi ali gradnji lesenih elementov stanovanjskih objektov, bo svetovala priznana strokovnjakinja – arhitektka in oblikovalka Mateja Dekleva. Razpisanih je 6 svetovanj v trajanju po 30 minut. Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemajo na Kariernem portalu Kočevje ali elektronski pošti: festival.lesa@gmail.com

 

 

 

 

 

22.03.2021

V soboto, 26.3. bo, od 10. do 12.ure, na tržnici Kočevje dišalo po indijskih jedeh. Dobrodošli vsi ljudje dobre volje, ki si želite poskusiti nekaj drugačnega, okusnega in indijskega.

Organizator dogodka je Zadruga Zakladi Kočevske.

 

 

 

21.03.2022

KOMUNALA Kočevje obvešča vse svoje uporabnike, da bo med 24. in 26. marcem potekala akcija zbiranja nevarnih odpadkov s premično zbiralnico po naseljih. Lokacije zbiralnice bodo objavljene v lokalnem časopisu Kočevska, na spletni strani Komunale, objavljene pa bodo tudi na Facebook profilu Komunale in na Radiu Univox. Vabljeni, da ostanke barv, lakov, razkužil, neuporabljene kozmetike in ostale nevarne odpadke oddate pooblaščenemu podjetju v ustrezno odstranitev.

 

 

23.03.2022

Kulturno umetniško društvo France Zbašnik iz Dolenje vasi, po dveletnem premoru zaradi kovida, vabi na tradicionalno prireditev materinski dan, ki bo to soboto, 26. marca, ob 18.uri, v dvorani DC-16 v Dolenji vasi. Skupaj z učenci podružnične osnovne šole se bomo zahvalili svojim staršem za vse, kar so nam podarili v življenju.
Vstopnine ni.

 

 

10.03.2022

Društvo invalidov Kočevje obvešča svoje člane, da bo volilni zbor članov, v soboto, 26. marca, ob 11. uri v prostorih Restavracije Marof,
Rožna ulica 39. Potrditev udeležbe uredite v pisarni društva, v času uradnih ur. Vse informacije po telefonu:051 300-224.

Lepo vabljeni.

 

17.03.2022

Kulturno umetniško društvo Sveti Gregor vas vabi na predstavitev monografije: Sodraških 800, ki bo v petek, 25. marca, ob 20. uri, v dvorani Kulturnega doma pri Svetem Gregorju. Knjigo bodo predstavili: urednik magister Ludvik Mihelič ter avtorice in avtorji različnih člankov.

Vljudno vabljeni na zanimiv večer.

 

 

 

21.03.2022

Društvo upokojencev Kočevje obvešča članice in člane, da proslava ob materinskem dnevu v petek, 25. marca, zaradi bolezni odpade.

 

22.03.2022

Prva finalna tekma za državnega prvaka U17 v futsalu! Nogometni klub Ribnica vabi to soboto, 26. marca, ob 17.uri v športno dvorano Osnovne šole Velike Lašče, na ogled futsal tekme med Nogometnim klubom Ribnica in KMN Benedikt Sveta Trojica. Podprite domačo ekipo za čim boljši rezultat pred drugo finalno tekmo in za osvojitev naslova državnega prvaka v futsalu.

 

 

21.03.2022

Občina Kočevje vas v okviru projekta Stop smetem – promocijska kampanja vabi na delavnico, na kateri boste ustvarjali rože iz recikliranega papirja. Delavnica bo potekala ta četrtek, 24. marca, od 15. ure dalje v prostorih Kluba mladih, na Trgu zbora odposlancev 2. Vabljeni.

Projekt Stop smetem je sofinanciran iz Evropskega sklada za razvoj podeželja.

23.03.2022

Čebelarsko društvo Kočevje vabi svoje člane in morebitne nove člane na občni zbor, ki bo  v četrtek, 24.3.,ob 18. uri v Gostilnici in pizeriji Briški v Kočevju. Ob koncu uradnega dela bo predstavljena himna Čebelarskega društva Kočevje v izvedbi pevskega zbora Svoboda. Sledilo bo druženje in večerja. Naj medi.

15.03.2021

Vrtec Kočevje vabi predšolske otroke, ki ne obiskujete vrtca, da jih obiščete  v četrtek, 24. marca, od 17. do 18. ure, v vrtcu Ostržek, na Cesti na stadion 3. Pridite, preživeli boste nepozabno urico v ustvarjalnih delavnicah, igri in plesu. Veseli bodo vašega obiska.

 

15.03.2022

Ste pri vašem otroku med šolanjem na daljavo opazili slabši napredek pri branju od pričakovanega? Se vam je otrok po celem dnevu šolskih obveznosti uprl pri branju? Se stanje po vrnitvi v šolo ni izboljšalo, le snov je čedalje bolj zahtevna? Bi si želeli izvedeti, kako lahko otroku pomagate?

V torek, 22. 3. vas Knjižnica Miklova hiša Ribnica, ob 19. uri vabi na spletno predavanje “Kako pomagamo otroku pri učenju branja”, kjer bodo predstavljene novosti s področja učenja branja. Predavala bo Ursula Lavrenčič, začetnica aplikacije Kobi, soustanoviteljica podjetja Hopalai in mama deklice z disleksijo. Prijave za spletno predavanja sprejemajo na spletni strani Knjižnice Miklova hiša Ribnica.

08.03.2022

Zdravstveni dom Kočevje obvešča, da bo Center za krepitev zdravja Kočevje, izvedel delavnico s področja zdrave prehrane – Zdravo jem, in sicer v torek, 22. marca, ob 17. uri in v četrtek, 24. marca, ob 11. uri. Delavnica bo potekala 4 torke ali 4 četrtke zaporedoma. Vse zainteresirane vabijo, da se jim pridružite v telovadnici zdravstvenega doma. Za obvezno prijavo in dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki: 01/ 893 90 56 ali na elektronskem naslovu: ckz@zdkocevje.si

 

 

 

 

 

18.03.2022

Vabljeni, da se udeležite dogodkov, s katerimi partnerji v projektu Metulji in kačji pastirji, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, obeležujemo Mednarodni dan voda. Zavod Parnas, Pokrajinski Muzej Kočevje, Tran Sport Ribnica in Občina Osilnica so v sodelovanju z LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe pripravili različne dogodke. Jutri v soboto, vabljeni v Pokrajinski muzej Kočevje na otroško delavnico ponovne uporabe izdelave in poslikave otroških predpasnikov ob 10. uri, ob 16.uri in 30 minut na predavanje Vesne Jerbič Perko “Širitev urbanih središč in njihov vpliv na naravno okolje”, ob 17.uri in 30 minut pa na predavanje dr. Davorina Tometa “Biodiverziteta – preresno, da bi se hecali”.
V nedeljo, 20. marca, ob 9. uri pa vabljeni na akcijo Očistimo reko Kolpo v Osilnico. Vabljeni!

09.03.2022

Festival lesa vabi na osnovni in nadaljevalni tečaj restavriranja lesenih izdelkov pod vodstvom mentorjev Romana Zupančiča in Marjana Tropeta. Osnovni tečaj bo potekal od petka 18. marca do nedelje 20. marca, v skupnem trajanju 10 ur, s pričetkom v petek ob 17.00 in nadaljevanjem v soboto ob 9.00 ter v nedeljo ob 9.00. Nadaljevalni tečaj bo potekal od petka 25. marca do nedelje 27. marca, v enakem trajanju, s pričetkom v petek ob 17.00 in nadaljevanjem v soboto ob 9.00 ter v nedeljo ob 9.00.
Oba tečaja bosta izvedena v lesarski delavnici GSŠ Kočevje, TZO 22. Udeleženci naj s seboj prinesejo zvezek in pisalo, lahko pa tudi manjši predmet po lastni izbiri. Delavnice so brezplačne. Število udeležencev je omejeno na največ 10. Prijave sprejemajo na Kariernem portalu Kočevje ali na festival.lesa@gmail.com

 kjer so dosegljivi tudi za kakršnekoli dodatne informacije.
V aprilu pa napovedujejo dodatni mojstrski delavnici, kjer se boste lahko posvetili restavriranju enega od izdelkov po lastni izbiri.

09.03.2022

Inštitut Kabala vljudno vabi na potopisno predavanje o Caminu de Santiago, Volnena pot iz Valencije v Burgos. Prireditev bo v nedeljo, od 9. ure in 30 minut do 12. ure v Kulturnem centru Kočevje. Vstop je prost!

 

 

 

 

 

15.03.2022

Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja, odbor 18.divizije in občina Kočevje, vljudno vabijo borce, mladino in druge občane na spominsko svečanost ob obletnici bojev 9.brigade kočevske v Makošah. Srečanje s kulturnim programom in govorom bo to soboto 19.marca, ob 11.uri v Makošah.

14.03.2022

Kinološko društvo Kočevje obvešča lastnike psov, da pričenja s spomladanskimi tečaji šolanja psov in sicer: male šole za pse stare od 3 do 9 mesecev, osnovnega šolanja za pse stare nad 9 mesecev in tečaj agilitya. Tečaji bodo potekali na društvenem vadbišču v Dolgi vasi. Na informativni sestanek, ki bo to soboto, 19. marca, ob 15. uri, pridite brez psov.

01.03.2022

PLANINSKO DRUŠTVO KOČEVJE vas vabi na OBČNI ZBOR ČLANOV, ki bo v petek, 11. marca, ob 18. uri v Pizzeriji in špagetariji Briški, na Trgu zbora odposlancev 56 v Kočevju. Po zaključku uradnega dela bo sledilo druženje ob živi glasbi. Pridite, da v dobri družbi preživite lep večer!

08.03.2022

Zdravstveni dom Kočevje obvešča, da bo Center za krepitev zdravja Kočevje, izvedel delavnico “Tehnike sproščanja”, v torek, 15. marca, ob 11. uri in ob 17. uri. Vse zainteresirane vabijo, da se jim pridružite v telovadnici zdravstvenega doma. Za obvezno prijavo in dodatne informacije so Vvm na voljo na telefonski številki: 01/ 893 90 56 ali na elektronskem naslovu: ckz@zdkocevje.si

07.03.2022

Moški pevski zbor Svoboda prijazno vabi na pomladni nastop ob Gregorjevem, ki bo to soboto, 12.marca, ob 10.uri na Tržnici Kočevje. Kot gost se bo pridružila Kočevska godba.

Lepo povabljeni.

 

 

04.03.2022

Kmetijska svetovalna služba in Osnovna šola Ob Rinži vabita na prikaz REZÍ sadnega drevja, ki bo v četrtek, 10. marca, ob 16. uri
v sadovnjaku Osnovne šole Ob Rinži. Prikazana bo rez mladih dreves in cepljenje ter oskrba sadnega drevja.

Prikaz bosta vodila Miha in Ana Ogorelec Vabljeni!

 

 

.

07.03.2022

Knjižnica Kočevje in kulturni krožek osnovne šole Ob Rinži vabita na literarno-glasbeni večer ob mednarodnem dnevu žena z naslovom: NEVERJETNE, ki bo v čitalnici knjižnice Kočevje, v sredo, 9.marca, z začetkom ob 18.uri.

Prijazno vabljeni.

 

 

 

25.02.2022

Prijazno vabljeni na odprtje gostujoče razstave Dolenjskega muzeja Novo mesto: Saša Fuis Pogled unstaged, ki bo v četrtek, 3. marca, ob 18. uri v Likovnem salonu Kočevje.

 23.0.2022

Društvo podeželskih žena Ribnica vabi vse dosedanje in nove članice na OBČNI ZBOR, ki bo v četrtek, 3.marca, ob 18.uri in 30 minut, v Gostišču Urška v Zamostcu. Posebno dobrodošle nove članice, ki jih zanima vodenje društva in bi bile tekom leta, z dosedanjo predsednico, pripravljene na uvajanje.

 

.

02.03.2022

Vljudno vabljeni na predstavitev novega literarnega zbornika domačih avtorjev – Samosvoji 2. Dogodek bo potekal na dan žena, v torek, 8. marca, ob 19. uri, v dvorani Knjižnice Miklova hiša. Prireditev organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti Ribnica, v sodelovanju s Knjižnico Miklova hiša.

 

22.02.2022

Pustne šeme, pozor. To soboto, 26. februarja dopoldan, med 10. in 12. uro, lepo vabljeni na mestno ploščad, na pustovanje za otroke z glasbenim programom in sladko nagrado za vse male maškare. Pustovanje organizira Vaško društvo Brundo v sodelovanju z Zavodom Kočevsko in Občino Kočevje.

23.02.2022

Končno je prišel 5. letni čas, čas maškar in šem. Pustno društvo Goriča vas, vas vse skupaj vabi na pustno dogajanje, ki bo na pustno soboto, 26. februarja. Ob 10. uri Rokodelski center pripravlja predstavo za otroke, na lokalni tržnici pri Miklovi hiši.

S prihodom korantov iz Lancove vasi med 2. in 3. uro popoldne bo otvoritev razstave, od Miklove hiše, skozi grad do Rokodelskega centra. Krofov ne bo manjkalo.

Zvečer pa vabljeni na veliko pustno rajanje v šotoru pri Rokodelskem centru, s Skupino Gadi! Za pijačo in jedačo bo poskrbelo Pustno društvo Goriča vas.

Maske gor, kostume pa tut!

Se vidimo!

02.03.2022

Glasbena šola Kočevje vabi na nastop Erika Jurkoviča. Erik je svoje izobraževanje začel v Glasbeni šoli Kočevje pri prof. Amelu Ramiću ter ga nadaljeval na Umetniški gimnaziji v Velenju pri profesorici Moniki Krajnc Štih. Med izobraževanjem se je udeležil številnih tekmovanj na katerih je dosegel veliko odličnih rezultatov. V Kočevju se bo predstavil z recitalom, ki bo v sredo, 2.marca, ob 17. uri, v dvorani Glasbene šole Kočevje. Prijazno vabljeni!

 

22.02.2022

Galerija Miklova hiša vas v sredo, 23. februarja, ob 18. uri vabi na javno vodstvo po aktualni razstavi, na kateri predstavljajo najnovejša dela priznane akademske slikarke Tine Dobrajc. Po razstavi bo vodila kustosinja Maša Žekš.

17.02.2022

Pokrajinski muzej Kočevje v sklopu POČITNIC V MUZEJU vabi na ustvarjalne delavnice, ki se bodo pričele ob 9.uri in 30 minut. V torek, 22.februarja, boste izdelovali vrečke za sadje, v sredo, 23.februrja boste pisali z gosjim peresom, v četrtek, 24.februarja pa bo pustna delavnica. Več informacij in prijava po telefonu: 89 50 303 ali info@pmk-kocevje.si

11.02.2022

Občina Ribnica v četrtek, 17. februarja, ob 18. uri vabi zainteresirano javnost v Rokodelski center Ribnica, kjer bo potekala
delavnica o prenovi starega jedra Ribnice, ki predstavlja enega izmed pomembnejših razvojnih projektov. Obravnavano
območje je varovano kot naselbinska kulturna dediščina, zato je potrebno poleg OPPN-ja izdelati tudi Konservatorski načrt za
prenovo območja. Udeleženci bodo na delavnici lahko podali svoja stališča, predloge, videnja in s tem aktivno sodelovali že v
začetni fazi priprave izvedbenega prostorskega akta. Delavnica bo potekala v skladu z veljavnimi ukrepi, zato je potrebno
udeležbo predhodno napovedati na elektronski naslov lea.divjak-radivojevic@ribnica.si ali telefonsko številko 01 837 20 24.
Vabljeni.

.

04.02.2022

Občina Kočevje vabi na sodelovalno delavnico za prenovo parka v Kajuhovem naselju. V sredo, 9. februarja, ob 16. uri pri igrišču v parku.

V primeru slabega vremena bo delavnica prestavljena.

 

 

24.01.2022

Vljudno vabljeni na ogled razstave izbranih del iz Likovne zbirke RIKO z naslovom “S popolnoma drugačnimi očmi”.  Ogledate si jo lahko vsak dan med 10. in 12. uro ter 16. in 18. uro, do 06.02.2022. Vabljeni.

 

01.02.2022

DUPLJAKI NA VALENTINOVO IN KONCERT Z GOSTI.

ŠPORTNA DVORANA KOČEVJE, SOBOTA, 12.FEBRUAR, OB 18.URI!

SVOJIH 22 BODO OBELEŽILI S KONCERTOM DUPLJAKI NA VALENTINOVO, KI GA BODO SOOBLIKOVALI

GLASBENI GOSTI IN PRIJATELJI:

PRIFARSKI MUZIKANTI

ANSAMBEL TOPLIŠKA POMLAD

ROMAN ZUPANČIČ

IN MAJA MIŠMAŠ!

LEPO VABLJENI, IN KOT BI REKLI KOSTELCI: PRITE,PRITE, LIPU BO.

PREDPRODAJA VSTOPNIC BLAGAJNA KCK KOČEVJE IN WWW.MOJEKARTE.SI

 

ŠTEVILO VSTOPNIC JE OMEJENO!

 

 

 

04.01.2022

Rokodelski center Ribnica vas vabi na tečaj tkanja s tehnikio “PIBIONE”. Tečaj bo potekal v obsegu 3 x 2 uri ob petkih, s pričetkom v petek, 28.januarja, ob 17.uri v Rokodelskem centru Ribica. Cena tečaja je 60 eurov. Prijave sprejemajo do 20.januarja na e-naslov: katja.zagar@rc-ribnica.si

03.02.2022

V počastitev slovenskega kulturnega praznika vas Pokrajinski muzej Kočevje vljudno vabi na DAN ODPRTIH VRAT, v torek, 8.februarja, od 10. do 18.ure. Ob 16.uri vabljeni na javno vodstvo po razstavi “KOTSCHEW-GOTTSCHEE -KOČEVJE. 550 let mestnih pravic”, ob 18-ih pa na koncert moškega pevskega zbora Svoboda. Prijazno vabljeni tudi v Likovni salon Kočevje, od 17. do 19.ure in na javno vodstvo po razstavi “IVO MRŠNIK. Nekaj skic iz kotov in s polic”, ob 17.uri. Ob obisku upošteavjte pogoj PCT

 

01.02.2022

Moški pevski zbor SVOBODA Kočevje obvešča krajane krajevnih skupnosti in vse ostale, ki imajo radi zborovsko petje, da bodo letos imeli koncert ob kulturnem prazniku, v dvorani Šeškovega doma Kočevje, v torek, 8.februarja, ob 18.uri. Vse obiskovalce bo čakalo tudi prijetno presenečnje.

Vstop bo mogoč z upoštevanjem PCT pogoja.

Prijazno povabljeni.

 

 

04.01.2022

Rokodelski center Ribnica vas vabi na tečaj tkanja s tehnikio “PIBIONE”. Tečaj bo potekal v obsegu 3 x 2 uri ob petkih, s pričetkom v petek, 28.januarja, ob 17.uri v Rokodelskem centru Ribica. Cena tečaja je 60 eurov. Prijave sprejemajo do 20.januarja na e-naslov: katja.zagar@rc-ribnica.si

16.12.2021

Vljudno vabljeni na ogled razstave izbranih del iz Likovne zbirke RIKO z naslovom “S popolnoma drugačnimi očmi”.  Ogledate si jo lahko vsak dan med 10. in 12. uro ter 16. in 18. uro. Vabljeni.

 

 01.02.2022

Občina Kočevje ob državnem kulturnem prazniku vabi k ogledu prireditve “Deklica s piščalko”, s podelitvijo priznanja ‘Deklica s piščalko’ in bogatim kulturnim programom. Zaradi omejitev zbiranja bo prireditev na ogled v spletnem prenosu, v petek, 4. februarja, ob 19. uri, na Facebook strani Občine Kočevje. Lepo vabljeni.

13.01.22

Ribniški skavti obveščajo, da to soboto, 15. januarja, organizirajo akcijo zbiranja starega papirja, ki bo potekala od 8. do 12.ure na Komunali Ribnica v Goriči vasi. Celoten izkupiček akcije bo namenjen gradnji Skavtske hiše.

13.01.2022

Občina Ribnica vas to soboto, med 7. in 12.uro ponovno vabi na tržnico, kjer boste na makadamski površini ob parkirišču pred Miklovo hišo, lahko kupili pridelke lokalnih kmetij. Na voljo bodo: sadje in zelenjava, jajca, jogurti, siri, tudi s čilijem ali zelenim poprom, mladi sir, kisla in sladka smetano, mleko, skuta ter maslo. Ne bo manjkal tudi med lokalnih čebelarjev. Pri obisku upoštevajte medsebojno razdaljo, uporabljajte primerna zaščitna sredstva ter upoštevajte navodila NIJZ-ja. Zagotovite si kvalitetno hrano, hkrati pa podprite lokalne ponudnike. Vabljeni.

12.01.2022

Iz Zdravstvenega doma Kočevje obveščajo, da se v skladu z navodili Ministrstva za zdravje, pridružujejo nacionalni akciji »dnevi cepljenja«. Cepilno mesto pri Zdravstvenemu domu Kočevje (stavba nekdanjih blagovnih rezerv) bo odprto skozi celoten dan, od 8. ure do 20. ure, v četrtek,13., v petek, 14. in v soboto, 15.januarja.

 

23.12.2021

Spoštovani.

Občina Ribnica obvešča, da je zaradi negotovih časov in trenutne epidemiološke situacije v povezavi s COVID -19, ki se iz dneva v dan vse bolj zaostruje, žal primorana odpovedata nedeljski koncert v športnem centru Ribnica. Božično-novoletni koncert v Ribnici je bil vedno težko pričakovan dogodek leta in srčno upajo, da je bilo to zadnje leto, ko so ga morali odpovedati.

Zahvaljujejo se vam za razumevanje in vam želijo čarobne praznike, v krogu svojih najdražjih.

 

22.12.2021

Občina Velike Lašče ob dnevu samostojnosti in enotnosti vabi na tradicionalni božično novoletni koncert z Zasedbo Kranjci in pevko Steffy. Koncert bo v nedeljo, na Štefanovo, ob 19. uri v Športni dvorani Velike Lašče. Za smeh bo poskrbel Gašper Bergant. Vstop je brezplačen. Potrebno je izpolnjevati pogoj PCT. Število mest je omejeno.

Koncert bo potekal v skladu z veljavnimi ukrepi NIJZ-ja. Vabljeni!

 

06.01.2022

V sklopu prireditev Šoa – spominjajmo se 2022, posvečenih obeležitvi mednarodnega dneva spomina na žrtve holokavsta in 77. obletnice osvoboditve največjega nacističnega koncentracijskega taborišča Auschwitz, vas Pokrajinski muzej Kočevje, v četrtek, 13. januarja, ob 18. uri vabi na predavanje Borisa Hajdinjaka in otvoritev dokumentarne razstave »Tu se je smrt utrudila do smrti …«: slovenske žrtve Auschwitza. Gostujoča razstava Sinagoge Maribor pripoveduje o okoli 2.300 ljudeh iz Slovenije, ki so jih odpeljali v to taborišče. Razstavo bo predstavil njen avtor Boris Hajdinjak, predstavitev pa bo pospremljena s projekcijo kratkega spremnega videa k razstavi.