Dogodki

Turistično športno društvo Kostel in Pastoralno območje Fara, Banja loka, Osilnica obveščajo, da je zaradi slabega vremena Jesenski pohod po kostelski sakralni dediščini prestavljen iz sobote, 23. septembra, na soboto, 7.oktobra. Zahvaljujejo se za razumevanje.

Turistično športno društvo Kostel in Pastoralno območje Fara, Banja loka, Osilnica, vabita na Jesenski pohod po sakralni kostelski dediščini, ki bo v soboto, 23. septembra, s pričetkom ob 8. uri v Fari. Prijazno vabljeni, da se sprehodite mimo šestih kostelskih cerkva in treh kapelic, po 16-kilometrski razgibani, a dokaj nezahtevni trasi. Prijave zbirajo do 22.septembra. Dodatne informacije in prijave na info@tsdkostel.si ali po telefonu: 040-516-660. Vabljeni!

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Kočevje, Krajevni odbor združenja borcev Rudnik – Šalka vas in Krajevna skupnost Rudnik – Šalka vas vabijo v soboto, 23. septembra, ob 11. uri, v Koprivnik, na spominsko svečanost ob 79. obletnici zmagovitih bojev 18. divizije za obrambo Bele krajine, z bogatim kulturnim programom. Slavnostni govornik bo minister za obrambo Marjan Šarec. Vljudno vabljeni!

Članice Društva podeželskih žena Kočevske, vas v torek, 26. septembra, ob 16. uri, vabijo na otvoritev 27. jesenske razstave in degustacijo dobrot narejenih iz buč. Razstava bo v prostorih Tržnice Kočevje. Razstava bo odprta še v sredo in četrtek med 10. in 18. uro ter v petek med 10. in 16. uro. Prisrčno vabljeni.

Patronažna služba Zdravstvenega doma Kočevje vabi vse občane v sredo, 27. septembra od 10. do 11. ure v Vaški dom Livold, kjer bo v okviru brezplačnih delavnic izvajala meritve krvnega pritiska in sladkorja v krvi. Patronažne medicinske sestre vam bodo ob tem tudi na voljo za posvet in pogovor. Še enkrat vljudno vabljeni!

 

Vabljeni na predavanje o kulinariki “V Ribnici gresta suha roba in kulinarika skozi želodec”, ki bo v dvorani Rokodelskega centra Ribnica, v četrtek, 28.septembra, ob 19.uri. Predaval bo dr. Janez Bogataj.

Krajevna skupnost Stara Cerkev obvešča, da so bogatejši za novo igrišče Mlaki, kjer se bo v soboto, 30. septembra odvijal košarkarski turnir trojk. Ekipe članov vljudno vabljene, da se prijavite do četrtka, 28. septembra na elektronski naslov: klemen.serbec@gmail.com Štartnina je 30 eurov. Vsi krajani pa vljudno vabljeni na uradno otvoritev igrišča, ob 11. uri in 30 minut, z nagovorom župana dr. Vladimirja Prebiliča.

Društvo upokojencev Sodražica vas vabi na družabno srečanje starejših občanov, ki bo v petek, 29. septembra, ob 15. uri v dvorani gasilskega doma v Sodražici. Polepšajmo in obogatimo si delček našega časa z medsebojnim druženjem. Vljudno vabljeni.

Senzacija iz leta 1949 je danes spet zelo aktualna. Krog prijateljev Bruna Gröninga vas vabi na ogled dokumentarnega filma: “FENOMEN BRUNO GRÖNING”, ki bo v soboto 30. septembra, od 10. do 15.ure in 30 minut (z dvema odmoroma) v dvorani Kulturnega centra v Kočevju. Vstop je prost, zaželeni so prostovoljni prispevki.

Krog prijateljev Bruna Gröninga vas vabi na uvod v učenje Bruna Gröninga POT DO TELESNEGA IN DUŠEVNEGA ZDRAVJA, ki bo potekalo v sejni sobi Kulturnega centra Kočevje, v štirih sklopih. Prvo predavanje bo v četrtek, 28.septembra, s pričetkom ob 17. uri in 15. minut. 90-minutna predavanja bodo še v torek, 3.oktobra, četrtek, 19.oktobra in četrtek, 9.novembra. Informacije po telefonu: 040 202 792, elektronski pošti: vesna.ptic@gmail.com in spletni strani: www.bruno-groening.org

Vstop je prost, zaželeni so prostovoljni prispevki.

V soboto, 30.septembra bo v Gaju v Kočevju še posebej zanimivo. Društvo Sekirači vas vabijo na uradno otvoritev sekirišča – igrišča v Gaju, na bivšem balinišču, s pričetkom ob 11.uri. Ob 15.uri se bo začelo tekmovanje v ženski in moški kategoriji v metu male sekire, za njim pa se bodo “udarili” še metalci velike (dvojne) sekire. Poligon je osvetljen, za hrano, pijačo in glasbo pa bo tudi dobro poskrbljeno. Dobrodošli, da se preizkusite v metu sekire ali le kot gledalci.

 

KOMUNALA Kočevje, d.o.o. obvešča občanke in občane Kočevja in Kostela, da lahko ostanke barv, čistil, lakov, razredčil, škropiv, pesticidov, kozmetike, mineralnih olj, odpadnih jedilnih in motornih olj, maziv, neonske žarnice, baterije, akumulatorje ter ostale nevarne odpadke predajo pooblaščenemu zbiralcu

v četrtek, 28.9.,na naslednjih lokacijah:

SPODNJI CVIŠLERJI ob 8.uri na avtobusnem postajališču
ZGORNJI CVIŠLERJI ob 8.uri in 30 minut pri ekološkem otoku
MAČKOVEC ob 9.uri v križišču na začetku vasi
KOPRIVNIK od 9.uri in 30 minut do 10.ure pri ekološkem otoku
NEMŠKA LOKA ob 11.uri pri ekološkem otoku
BREZOVICA ob 11. uri in 30 minut pri tabli Brezovica, v križišču
PREDGRAD ob 12.uri pri Kulturnem domu
KNEŽJA LIPA ob 12. uri in 45 minut pri ekološkem otoku
MOZELJ ob 13.uri in 15 minut pri ekološkem otoku
LIVOLD ob 13.uri in 45 minut pri trgovini
KOČEVJE od 14. ure in 15 minut do 16.ure pri Športni dvorani

 

v petek, 29.9., v naslednjih naseljih:

FARA od 8. do 9. ure na prireditvenem prostoru
BANJA LOKA od 9.15 do 10.15 ure pri ekološkem otoku
MORAVA ob 10. uri in 30 minut pri ekološkem otoku
NOVI LAZI ob 11.uri pri ekološkem otoku
KOČEVSKA REKA od 11.30 do 12.15 ure na igrišču pri Kulturnem domu
ŠTALCERJI ob 12. uri in 30 minut pri Gasilskem domu
ČRNI POTOK ob 13.uri pri kapelici
DOLGA VAS ob 13.uri in 30 minut pri Gasilskem domu
KOČEVJE od 14. do 15.ure in 30 minut na parkirišču pri TUŠ-u
LOŽINE ob 15.uri in 45 minut na parkirišču pri Tušku.

v soboto, 30.9., na naslednjih lokacijah:

KOBLARJI ob 8.uri pri ekološkem otoku pri barju
SLOVENSKA VAS ob 8.uri in 30 minut pri ekološkem otoku
BREG ob 9.uri pri ekološkem otoku (pri trafo p.)
MAHOVNIK ob 9.uri in 30 minut pri Gasilskem domu
KOČEVJE od 10. do 12.ure na parkirišču v Kidričevi ulici
ŠALKA VAS ob 12.uri in 15 minut pri Gasilskem domu
ŽELJNE ob 12.uri in 45 minut pri vaškem domu
KLINJA VAS ob 13.uri in 15 minut pri Gasilskem domu
GORENJE ob 13.uri in 45 minut pri ekološkem otoku (pri kapelici)
MLAKA PRI KOČEVJU ob 14.uri in 15 minut pri kapelici
STARA CERKEV od 14.45 do 15.30 ure na parkirišču ob pokopališču.

Vabljeni!

 

Galerija Miklova hiša vabi k vpisu v programe likovnega izobraževanja, ki potekajo pod okriljem Likovno izobraževalnega centra LICE. Likovna šola, ki poteka od oktobra do maja, je namenjena tako odraslim, kot tudi otrokom, ki želijo razvijati lastno ustvarjalnost in pridobiti znanje o temeljnih načelih likovnega izražanja. Več informacij o programih najdete na spletni strani Galerije Miklova hiša.

Galerija Miklova hiša vabi k vpisu v likovni abonma za leto 2023/24, ki bo potekal od oktobra do junija in bo zajemal 6 organiziranih in vodenih ogledov likovnih razstav po Sloveniji. Namenjen je odraslim in mladostnikom, ki se želijo v družbi kustosov sprehoditi po občasnih in stalnih razstavah, ki nastajajo pod strehami priznanih slovenskih galerijskih institucij. Več informacij o abonmaju najdete na spletni strani Galerije Miklova hiša.

Rokodelski center Ribnica vas vabi k vpisu v PLETARSKO ŠOLO. Naučili se boste vseh postopkov pletenja. Osnovna materiala pri uporabi pa bosta vrbovo šibje in leska. Šola bo potekala od začetka oktobra 2023 do marca 2024, enkrat tedensko, ob ponedeljkih, med 17. in 19. uro. Cena: 260 eurov. 

Rokodelski center Ribnica vas vabi na tečaj ročnega oblikovanja gline, kjer boste spoznali različne barve gline in tehnike ter se naučili izdelovati uporabne in okrasne predmete. Cena tečaja za 8 obiskov je 180 eurov. Začetni tečja bo potekal ob sredah, med 16.30 in 18.30, s pričetkom v sredo, 4. oktobra.

Prijave zbirajo do 26. septembra po elektronski pošti: katja.zagar@rc-ribnica.si

Knjižnica Kočevje vas v jesenskih mesecih vabi na ogled slikarske razstave Sama Černača z naslovom “Portreti dreves”. Samo Černač je arhitekt, ki v prostem času opazuje drevesa, o njih razmišlja in jih upodablja na platnu. Slike, ki so predstavljene na razstavi, so ustvarjene v zadnjem letu. Abstrahirane podobe dreves so ustvarjene v tehniki akril na platno. Razstava bo na ogled v mali galeriji knjižnice Kočevje v septembru in oktobru.

Članice in člani Pihalnega orkestra Kočevje vabijo nadebudne pihalce, trobilce in tolkalce vseh let, da se jim pridružijo pri skupnem muziciranju. Vpis bo potekal v mesecu septembru in sicer vsak petek, ob 18. uri, v pritličju Glasbene šole Kočevje. Več informacij je na voljo na socialnih omrežjih in spletni strani orkestra ali pri predsedniku društva po telefonu: 040 223 995. Vljudno vabljeni!

Zakorakajte v nov letni čas z zdravim odnosom do sebe. Center za krepitev zdravja v okviru Zdravstvenega doma Kočevje v septembru začenja z delavnico zdravega hujšanja. Za več informacij lahko pišete na ckz@zdkocevje.si ali pokličete na 01 893 90 56. Pridružite se v skrbi za svoje zdravje!

Vas zanima Dobrepolje, kako je izgledal dobrepoljski kmečki dom, katere obrti so obvladali dobrepoljski mojstri in zakaj je v vsaki vasi ob cesti križ? Vse to in še več lahko izveste tako, da obiščete razstavne prostore v Jakličevem domu na Vidmu v Dobrepolju. Tu sta poleg razstave o ljudskem izročilu na ogled tudi spominska soba v dobrepoljskega pisatelja in poslanca na Dunaju Frana Jakliča Podgoričana in spominska soba dveh velikih slovenskih umetnikov Franceta in Toneta Kralja. Na spoznavanje zgodovine in kulture Dobrepolja se lahko odpravite vsak petek od 16. do 19. ure. Vabljeni.

Želiš postati vrhunski športnik? Bi še v času šolanja rad bil med prvimi v državi? Zakaj pa ne? Vabimo te, da se pridružiš Atletskemu klubu Kočevje, saj je atletika kraljica športa. Pridruži se in v tebi bomo odkrili potenciale za odličnega atleta. V septembru se dobimo vsak torek in sredo, ob 17. uri na atletskem stadionu v Gaju. Več informacij po telefonuu: 041 426 081

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Ribnica vas vabi na 90-minutno vadbo za razgibano bolj zdravo telo, za več energije s pozitivnim elanom, primerno za vse starosti od 1 do 99 let. Letos so jo obogatili z novostmi za usklajeno delovanje notranjih organov, umirjanje uma, odpravljanje vzrokov za razne zdravstvene, življenjske nevšečnosti in težave in hitrejše osebno napredovanje. Pričetek v septembru v Kočevju, Ribnici, Sodražici, Loškem Potoku, Velikih Laščah, na Lavrici, v Litiji pa s popolno kombinirano vadbo. Vpis in informacije: po telefonu: 041 397 789, elektronski pošti: jogaribnica@siol.net in facebook strani.

Društvo mažoret Sodražica tudi letos vabi na vpis novih članov in članic od 5 leta dalje. Vabi vse ne glede na starost, ki si želijo učiti tehnike s palico ali jo zgolj izpopolniti. Prvi vpis bo potekal v torek, 5. septembra, v Osnovni šoli Sodražica, ob 16. uri in 30 minut, možno pa se bo vpisati na katerem koli treningu v mesecu septembru in oktobru v letošnjem letu. Treningi bodo potekali ob torkih in četrtkih popoldan. Vesel plesni pozdrav in vabljeni!

Moški odbojkarski klub KOČEVJE vabi vse fante, da se pridružijo na treningih odbojke. Treningi potekajo za dečke med 6. in 12. letom in med 13. in 17. letom ter za fante nad 18 let. Več informacij dobite pri Alešu Drobniču, po telefonu: 041 929 853 ali e-pošti: ales.drobnic@melamin.si Vadba odbojke je brezplačna. Vabljeni vsi, ki želite trenirati odbojko.

Društvo superga obvešča, da so vpisi na športno gimnastiko vsak torek in četrtek v mesecu septembru, ob 17. uri in 15 minut, v avli telovadnice Osnovne šole Zbora odposlancev. Vpisujejo deklice v starosti 5 do 10 let. Prijave sprejemajo tudi po elektronski pošti: supergasdzz@gmail.com

Informacije tudi po telefonu 064 225 477.

Hip Hop skupina OK Založba Kočevje vabi nove plesalke in plesalce na vpis v plesno družino. Tri starostne skupine od 5 let dalje vabijo ob torkih in četrtkih od 18. ure, v prostore Vezenine. Za več informacij pokličite: 040 160 889. Pridružite se akvitvnim državnim prvakom v Hip Hopu. Vabljeni v njihovo plesno družino.

Kočevske mažorete in plesni vrtec Migifrigi vabijo na vpis v plesne skupine otroke od 4 let dalje. Plešejo plesne igre, vrtijo palice, migajo s cofi. Vaje imajo v telovadnici Osnovne šole Ljubo Šercer, ob ponedeljkih in sredah. Za vpis in informacije pokličite: 040 303 674. Veseli bodo vaše družbe. 40 let plesne tradicije v Kočevju in veliko znanja, ki ga prenašajo novim generacijam bodo delili z vami.
Vabljeni.

Društvo za osteoporozo Kočevsko Ribniške regije vabi svoje člane in vse zainteresirane občane na telesno vadbo pod strokovnim vodstvom, ki bo potekala v Športnem domu Gaj, na galeriji, vsak torek in četrtek od 19. ure in 30 minut do 21. ure. Vadba se prične v torek, 12. septembra. V sodelovanju s Plesnim klubom Jasmin pa bo v sredo, 13. septembra, ob 18. uri pričetek tudi plesne aerobike, ki bo potekaka v prostorih plesne šole Jasmin, na Ljubljanski cesti, vsako sredo ob 18. uri. Več informacij po telefonu: 031 271 082
Pridite in razgibajte svoje telo!

Karate klub Kočevje v mesecu septembru vpisuje nove člane in članice vseh starosti. Vpis in informacije potekajo ob torkih in četrtkih, od 18. do 19. ure, v telovadnici Osnovne šole Zbora odposlancev ali na telefonski številki 040 701 606 oziroma elektronskem naslovu: karateklubkocevje@gmail.com

Vabljeni vsi, ki bi želeli trenirati karate.

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Ribnica vas vabi na 90-minutno vadbo za razgibano bolj zdravo telo, za več energije s pozitivnim elanom, primerno za vse starosti od 1 do 99 let. Letos so jo obogatili z novostmi za usklajeno delovanje notranjih organov, umirjanje uma, odpravljanje vzrokov za razne zdravstvene, življenjske nevšečnosti in težave in hitrejše osebno napredovanje. Pričetek v septembru v Kočevju, Ribnici, Sodražici, Loškem Potoku, Velikih Laščah, na Lavrici, v Litiji pa s popolno kombinirano vadbo. Vpis in informacije: po telefonu: 041 397 789, elektronski pošti: jogaribnica@siol.net

in facebook strani.

Pretekli dogodki

V okviru Evropskega tedna mobilnosti vas Občina Kočevje s partnerji projekta:

VABI

– v petek, 22. septembra,  na dan brez avtomobila, ki se bo odvijal na parkirišču med srednjo šolo in knjižnico. Ob 8. uri in 45 minut ne zamudite pogovora o Podnebnih spremembah in trajnostni mobilnosti, z gostjo Pio Primec iz Sektorja za trajnostno mobilnost na MOPE. Ob 9. uri se lahko udeležite delavnice dihalnih vaj in tehnik sproščanja. Vse do 19. ure bodo na voljo brezplačna manjša popravila mestnih koles in anketa o prometni ureditvi mestnega jedra. Ob 10. uri pa vabljeni na Zeleno mal’co, delavnico temeljnih postopkov oživljanja, meritve krvnega tlaka in telesne sestave (BIA) ter razne delavnice in stojnice Gimnazije in srednje šole Kočevje o varnosti v prometu. Tam bo tudi Zavod Sopotniki s projekti za mobilnost starejših.

Lepo vabljeni! Pridite na okolju prijazen način.

 

 

Center za krepitev zdravja iz Zdravstvenega doma Kočevje vas vabi na občinski preizkus hoje, ki bo potekal na stadionu v Mestnem logu, v četrtek, 21. septembra, ob 17.uri. Potrebujete športna oblačila, obutev in vodo. Test je primeren za vse starostne in zmogljivostne skupine. Na podlagi rezultatov testa boste dobili povratno informacijo o vaši telesni pripravljenosti. Vabljeni.

 

V Rotary klubu Kočevje so se ob avgustovskih uničujočih poplavah nemudoma odzvali na veliko stisko ljudi in se odločili zbrana sredstva članov in donatorjev nameniti prijateljskemu Rotary klubu Slovenj Gradec, ki aktivno deluje na prizadetem območju. Pobudi se je prijazno odzvalo tudi GOSTIŠČE RIBIČ in nam prispevalo vrhunsko, največkrat nagrajeno slovensko penino, prejemnico platinaste medalje Decanter, največjega in najvplivnejšega mednarodnega ocenjevanja vin. Penina je shranjena v Kočevskem jezeru v popolni temi na globini 30 metrov in na stalni temperaturi šest stopinj, s pomočjo Potapljaškega društva PONIREK pa jo bomo javno dvignili na površje in jo postavili na licitacijo za prizadete v nedavnih poplavah.

K temu dobrodelnemu dogodku želimo povabiti tudi Vas, saj smo prepričani, da boste s svojo udeležbo in prispevkom pomagali uresničiti naš dobrodelni namen. Dobrodelna licitacija za prizadete v poplavah bo v četrtek, 21. septembra, ob 18. uri na vrtu GOSTIŠČA RIBIČ na Kočevskem jezeru.

Vljudno vabljeni!

Nedeljo svetniških kandidatov ljubljanske metropolije (nadškofa Antona Vovka, škofa Janeza Frančiška Gnidovca, škofa Friderika Baraga, profesorja Antona Strleta, duhovnika Andreja Majcna in mistikinje Magdalene Gornik) bodo letos obhajali v Sodražici. Osrednji lik srečanja bo Božja služabnica Magdalena Gornik. V nedeljo, 17. septembra, vabljeni v župnijsko cerkev v Sodražico, ob 14. uri in 45 minut bo molitvena ura in ob 16. uri sveta maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore. Po maši pa bo predstavljen še potek postopka za vse Božje služabnike. Lepo povabljeni v Sodražico.

To nedeljo 17. septembra vabljeni v Novo vas na Bloke, na tradicionalni veliki Mihaelov sejem. Prodajali bodo proizvode bloških ekoloških kmetij in blago široke potrošnje. Stari mojstri bodo pripravili festival tradicionalne lesne obrti in suhorobarstva. Zabaval vas bo ansambel Tomaža Rota, na voljo bo tudi odlična kulinarika. Vabljeni!

28.08.2023

ŽUPNIJA SODRAŽICA in ZALOŽBA MLADIKA IZ TRSTA vljudno vabita na predstavitev knjige: “POZDRAVLJENA, ZEMLJA: Spomini”, Mire Kosem, rojene Adamič 1939 leta v Sodražici. Pogovor o knjigi bo v petek, 15. septembra, ob 19. uri, v župnijskem domu v Sodražici, po maši za vse žive in rajne člane družin Adamič, Mihelič, Kosem in Borštnik, ki bo ob 18. uri v župnijski cerkvi. Poleg avtorice bodo na predstavitvi sodelovali: zgodovinar dr. Renato Podbersič, postulator v postopku za beatifikacijo Magdalene Gornik msgr. mag. Franci Petrič, urednik knjige Ivo Jevnikar ter predstavniki »Žnidarjevega rodu«. Predstavitev bodo popestrile tudi kulturne in družabne točke. Vljudno vabljeni!

Skupina samurajskih bojevnikov Katanayaichi iz Japonske bo v petek 15. septembra, ob 17. uri na velikem odru v Gaju prikazala tradicionalno japonsko umetnost mečevanja, imenovano »tate«, združeno s sodobnimi tehnikami uprizarjanja.

 Gostujoča skupina samurajev ljudem po vsem svetu zagotavljajo ganljivo izkušnjo v predstavi, ki jo lahko občutite z vsemi petimi čuti, saj stremijo k pripovedovanju zgodb brez zanašanja na besede, preseganju kulturnih in jezikovnih ovir ter zagotavljanju edinstvene čustvene izkušnje za občinstvo. 

Lepo vabljeni v petek, 15.septembra, ob 17. uri v Gaj. VSTOP JE PROST!

V primeru dežja je dogodek odpovedan.

Gasilska zveza Ribnica, v sodelovanju z gasilskimi društvi iz občine Sodražica in Gasilsko zvezo Loški Potok, vabi na gasilsko tekmovanje, ki bo potekalo to soboto, 16. septembra, na travnatem in asfaltnem igrišču pri Osnovni šoli Sodražica, začetkom ob 9. uri z jutranjim postrojem in dvigom zastave za pionirske in mladinske ekipe. Do 11. ure bo tekmovanje za pionirske in mladinske ekipe, ki ji bo sledila podelitev. Od 13. do 16. ure in 20 minut pa bo tekmovanje za članske in veteranske ekipe, ki ji bo ob 17. uri sledila razglasitev rezultatov in podelitev pokalov ter spust zastave in druženje. Vabljeni na jutranji postroj ob 9. uri, na katero od podelitev, ob 11. uri in 30 minut ali 17. uri ter na ogled tekmovanja.

Iskrivo v živo. Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači, v sredo, 13.septembra, ob 19.uri na jesensko zresnjen dialog ob knjigi “Pustila bi jih trohneti: Antigonina paralaksa” filozofinje doktorice Alenke Zupančič. Pogovor z njo o Antigoni, junakinji za vse čase, bo vodil doktor Stojan Pelko.

V Lekarni Kočevje pri zdravstvenem domu bodo v sredo, 13. septembra, od osmih do 10. ure in 30 minut po poletnem premoru ponovno potekale brezplačne meritve sladkorja v krvi z namenom zgodnjega odkrivanja sladkorne bolezni. Na merjenje se predhodno ni potrebno naročiti. Vljudno vabljeni v sredo, 13. septembra, v Lekarno Kočevje.

Pokrajinski muzej Kočevje vas vabi na odprtje razstave HOMMAGE MILANU BUTINI (1932-1999), ki bo v četrtek, 14.septembra, ob 18. uri v Likovnemu salonu Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 72. Razstava bo na ogled do 2.decembra.

i

Center za krepitev zdravja, Zdravstvenega doma doktorja Janeza Oražma Ribnica in Občina Sodražica vabita na ta SVETOVNI DAN FIZIOTERAPIJE – ARTRITIS, ki bo v petek, 8. septembra, med 8. in 11. uro, potekal na pokriti tržnici v Sodražici. Izvedeli boste kako lahko vadba pomaga ljudem z artritisom. Fizioterapevt bo izvajal 6-minutni test hoje na trgu, v primeru dežja pa le 2-minutni test stopanja na mestu ter vaje za dobro jutro. Namen je predstavitev promocije novega Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Ribnica, ki se ukvarja s promocijo zdravja za vse. Z vami bo tim Centra za krepitev zdravja: medicinska sestra, fizioterapevt, dietetik in kineziolog.

Lepo povabljeni.

Prostovoljno gasilsko društvo Stara Cerkev vabi na Dan odprtih vrat, ki bo to nedeljo, od 10. ure dalje. Gasilke in gasilci iz Stare Cerkve vas bodo popeljali po gasilskem domu in vam predstavili uporabnost gasilske opreme, prikazali vaje iz tekmovanj in osnov prve pomoč. Za najmlajše obiskovalce so pripravili zanimivo tekmovanje s praktičnimi nagradami in še mnogo drugih zanimivosti. Seveda bodo poskrbeli tudi za prigrizke in pijačo. Vabljeni to nedeljo, od 10. ure dalje v Gasilski dom in na igrišče v Stari Cerkvi.

Vabljeni na ogled turnirja v malem nogometu za pokal Občine Kočevje, ki bo to soboto, 9. septembra na nogometnem igrišču v Mozlju, s pričetkom ob 10. uri, potekalo pa bo skozi celotno sobotno popoldne. Na turnirju sodelujejo ekipe iz Kočevske Reke, Ložin, Borovca, UFC iz Kostela, ,STRIKE STORITVE Kočevje in domača ekipa iz Mozlja. Hkrati obveščamo vse ekipe, da je do petka, 8. septembra podaljšan prijavni rok, zato vabljene ekipe, da se prijavijo na elektronski naslov: sdmozelj@gmail.com ali po telefonu: 040 863-536. Ljubitelji malega nogometa vabljeni k ogledu tekem, športnemu navijanju in prijetnemu druženju.

V soboto,2. septembra,  vabljeni na RIBN’CA TRAIL. Tek poteka po pobočju Male gore, štart vseh treh prog je v Ribniškem gradu. Štart najdaljše trase RIBEŽ’N je ob 8. uri, trase ČEBULAR’CA ob 9. uri in štart najkrajše trase KUHAVN’CA ob 10. uri. Ob 10. uri in 15 pa bo štart tudi otroškega krošnjarčkovega teka. Trasa vseh tekov poteka po utrjenih makadamskih in gozdnih poteh Male gore nad Ribnico. Pred štarti in od 10. ure dalje bo v ribniškem gradu potekalo tudi pestro spremljevalno dogajanje in otroško grajsko dogajanje.

Se vidimo na RIBN’CA TRAIL-u, v soboto,2.9. Več informacij na spletni strani: www.ribnicatrail.si

 

Dobrodošli na največji turistično etnološki
prireditvi v državi –  46. Ribniškim semnju suhe robe in lončarstva, v nedeljo, 3.septembra.

Gobarsko Društvo Ribnica, na dan Ribniškega sejma, v nedeljo, 3.septembra, pripravlja veliko razstavo gob, pod pokroviteljstvom Občine Ribnica. Razstava bo na parkirišču Rokodelskega centra, kjer vam bodo ponudili tudi odlične gobje polpete. Pa tudi za pijačo bo poskrbljeno. Vabljeni.

22.08.2023

Društvo Fran Govekar Ig organizira tradicionalni Koliščarski dan, ki bo to soboto, 26. avgusta, od 10. do 17. ure, v Dragi pri Igu.
Obiskovalci bodo lahko uživali ob predavanju arheologa, predstavi “Koliščarji z Velikega jezera” ter igrah in delavnicah, ki so razdeljene v tri sklope: arheološke, naravoslovne in ustvarjalne delavnice. Izdelovali bodo koliščarsko posodo, sekirice, kladivo, pletli košare, izkopavali arheološke najdbe, spoznavali rastlinski in živalski svet iz časa koliščarjev, si spekli podpepelnjak, spoznavali lan, se preizkusili v tkanju, streljali z lokom, jahali, tekmovali v igri Lov na belega bobra in še mnogo drugega.
Več na spletni strani:https://vdezelikoliscarjev.si/

Koliščarski dan = zabava za vso družino, zato prijazno povabljeni, da se to soboto pridružite v Dragi pri Igu.

17.08.2023

Društvo upokojencev Sodražica vabi vse člane na srečanje upokojencev, ki bo v petek, 25.avgusta, s pričetkom ob 15. uri na balinišču v Sodražici. Prijave na srečanje najkasneje do torka, 22. avgusta, v pisarni društva ali po telefonu: 031 465 218.

Mladi gledališčniki iz Kočevja in Doline pri Trstu ter njihovi mentorji vas ob zaključku Gledališkega tabora v organizaciji KUD Jazbec in partnerji in Javnega sklada za kulturne dejavnosti Kočevje vabijo na prireditev, kjer vam bodo pokazali najboljše, kar so se letos naučili na svojem potovanju po gledališkem svetu. Prireditev bo to nedeljo, 3. septembra, ob 17. uri na Gabričevi domačiji v Bosljivi Loki. Vabljeni vsi ljubitelji gledališča.

V poletnih mesecih bo odpiralni čas vseh enot knjižnic skrajšan. Od 1. julija pa do 31. avgusta bo delovni čas naslednji:
Knjižnica Miklova hiša Ribnica: ponedeljek in četrtek, od 11. do 19.ure, torek, sreda in petek, od 8. do 16.ure;

Knjižnica Sodražica-
ponedeljek od 16. do 19. ure, torek od 15. do 19. ure, četrtek od 8. do 11. ure, petek od 15. do 19.ure;

Knjižnica Loški Potok- ponedeljek od 16. do 19. ure ter sreda od 8. do 10. ure.

Želijo vam lepe počitnice in lepo vabljeni v knjižnico!

15.06.2023

Lepo povabljeni na ogled razstave ČAR LESA v telovadnico Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja Sodražica, vsako sredo in petek med 16. in 19. uro. Vabljeni!

Otroci, vabljeni na ustvarjalne delavnice v Knjižnico pod krošnjami v ribniškem gradu, kjer boste z živahno miško Karo spoznavali svet blizu in daleč. Se vidimo vsak četrtek ob 17. uri v ribniškem parku. V primeru dežja bodo delavnice potekale v Miklovi dvorani.

18.08.2023

Zavod za kulturo in turizem Kostel vabi na prvi samostojni koncert violončelistke Sare Caserman Peteh, ki bo v petek, 25. avgusta, ob 19. uri, na gradu Kostel. Mlada virtuozinja bo ljubiteljem dobre glasbe z vsestranskim inštrumentom pričarala paleto zvrsti – vse od klasičnih skladb do popa in celo rocka. Vabljeni na nepozaben večer med zidovi skrivnostne graščine.

 

 

 

17.08.2023

Ob 100. letnici delovanja prostovoljno gasilsko društvo Žimarice – Globel – Podklanec vabi na proslavo in gasilsko veselico, ki bo v soboto, 26. avgusta za gasilskim domom v Žimaricah. Ob 18. uri bo začetek proslave s slavnostno parado. Uradnemu delu bo ob 20 uri pod šotorom sledila gasilska veselica z Ansamblom Roka Žlindre. Prisrčno dobrodošli v Žimaricah.

 

21.08.2023

Mladinski klub Sodražica vas to soboto, 26.avgusta vabi na zaključek poletnega dogajanja v Sodražici. Na tradicionalnem dogodku imenovanem Prijetno družabno popoldne bodo praznovali tudi 20. obletnico ustanovitve društva. Pričetek bo ob 15.uri. Na voljo bodo številne zabavne igre in delavnice, risanje karikatur v živo, poskrbeli pa bodo tudi za osvežilno pijačo in prigrizke. Za zvrhano dozo smeha bo ob 17. uri s svojim stand up nastopom poskrbela Lucija Ćirović, nato pa se boste ob živi glasbi in karaokah lahko zabavali še dolgo v noč. Poletno dogajanje je brezplačno in primerno za obiskovalce vseh starosti. V primeru dežja bo dogodek v dvorani s prilagojenim programom. Potekal bo tudi brezplačen vpis novih članov med 14. in 30 letom starosti.

Vabljeni, da se jim pridružite to soboto, od 15. ure naprej, na igrišču v Sodražici.

 

14.07.2023

Zbirate ideje za naslednji izlet ali potovanje? Vas po potovanju vsi sprašujejo, kje ste bili in večkrat razlagate eno in isto stvar???
Pridružite se Mladinskemu klubu Sodražica na interaktivnih potopisnih utrinkih z naslovom “Kej s’ pa biu?” v sklopu Poletnega dogajanja v Sodražici. V senci Kostanjevega parka si boste v petek, 21.julija, ob 19. uri, izmenjali izletniške in popotniške dogodivščine. Dogodek pa bo odlična priložnost, da iz prve roke izveste kaj o destinaciji, ki vas zanima.

Vabljeni, da se pridružite. Dogodek je za vse obiskovalce brezplačen.

V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v dvorani gasilskega doma Sodražica.

13.07.2023

Občina Sodražica v sodelovanju z župnijo Sodražica vabi na Magdalenin večer s koncertom vokalne skupine 4Given, ki bo v nedeljo, 23. julija, ob 19.uri in 30 minut, v Župnijski cerkvi svete Marije Magdalene v Sodražici. Lepo povabljeni!

 

19.07.2023

Območno združenje Rdečega križa Kočevje obvešča, da v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino, organizira redno krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v ponedeljek, 24. in torek, 25. julija, v prostorih Športne dvorane Kočevje, Cesta na stadion 7. Prosijo, DA SVOJ PRIHOD POTRDITE IN SE DOGOVORITE O URI PRIHODA na telefonske številke: 051 389 270, 051 671 147 ali 030 716 796. VAŠE DARILO BO NEKOGA REŠILO. HVALA!

14.07.2023

Zbirate ideje za naslednji izlet ali potovanje? Vas po potovanju vsi sprašujejo, kje ste bili in večkrat razlagate eno in isto stvar???
Pridružite se Mladinskemu klubu Sodražica na interaktivnih potopisnih utrinkih z naslovom “Kej s’ pa biu?” v sklopu Poletnega dogajanja v Sodražici. V senci Kostanjevega parka si boste v petek, 21.julija, ob 19. uri, izmenjali izletniške in popotniške dogodivščine. Dogodek pa bo odlična priložnost, da iz prve roke izveste kaj o destinaciji, ki vas zanima.

Vabljeni, da se pridružite. Dogodek je za vse obiskovalce brezplačen.

V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v dvorani gasilskega doma Sodražica.

13.07.2023

Občina Sodražica v sodelovanju z župnijo Sodražica vabi na Magdalenin večer s koncertom vokalne skupine 4Given, ki bo v nedeljo, 23. julija, ob 19.uri in 30 minut, v Župnijski cerkvi svete Marije Magdalene v Sodražici. Lepo povabljeni!

 

19.07.2023

Območno združenje Rdečega križa Kočevje obvešča, da v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino, organizira redno krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v ponedeljek, 24. in torek, 25. julija, v prostorih Športne dvorane Kočevje, Cesta na stadion 7. Prosijo, DA SVOJ PRIHOD POTRDITE IN SE DOGOVORITE O URI PRIHODA na telefonske številke: 051 389 270, 051 671 147 ali 030 716 796. VAŠE DARILO BO NEKOGA REŠILO. HVALA!

12.07.2023

Gobarsko društvo Ribnica obvešča svoje člane in ostale občane občin Ribnica in Kočevje, da to soboto, 15. julija pričnejo z akcijo nabiranja gob in determinacijo. Na lokaciji STARI STADION bo začetek, ob 8. uri in 30 minut z šilcem dobrodošlice, steklenico vode in sendvičem. Po končanem nabiranju bo sledilo druženje in gobje specialitete. Pokrovitelj je občina Ribnica. Lepo vabljeni.

14.07.2023

Pokrajinski muzej Kočevje in Župnija Kočevje, ob 120-letnici kočevske župnijske cerkve, vabita na odprtje občasne razstave Mihaela Petroviča mlajšega: “KAMNITA LEPOTICA OB RINŽI”, ki bo v sredo, 19.julija, ob 19.uri v Pokrajinskem muzeju Kočevje, na Prešernovi ulici 11.

Veseli bodo vašega obiska.

 

13.07.2023

Občina Sodražica v sodelovanju z župnijo Sodražica vabi na Magdalenin večer s koncertom vokalne skupine 4Given, ki bo v nedeljo, 23. julija, ob 19.uri in 30 minut, v Župnijski cerkvi svete Marije Magdalene v Sodražici. Lepo povabljeni!

 

14.07.2023

Udruga Kupa iz Broda na Kolpi in Turistično športno društvo Kostel vabita na Festival športne rekreacije, ki bo to soboto 15.7.  na Brodu na Kolpi. Start mednarodnega Kolpskega polmaratona – Tekma prijateljstva bo ob 20. uri. Poleg polmaratonske razdalje boste lahko tekli še na 10 kilometrov, za otroke sta predvideni dve krajši razdalji, ravno tako nordijska hoja na 5 kilometrov. Vabljeni v soboto, 15.7. na Brod na Kolpi, ob 20. uri.

11.07.2023

V senco krošenj Kostanjevega parka v Sodražici prihajajo živalski turisti iz vsega sveta. Vabljeni vsi radovedneži in živalski navdušenci, ki bi o živalih družinskega živalskega vrta družine Kolenc želeli izvedeti kaj novega, najpogumnejši pa jih boste lahko tudi pobožali. Se vidimo ta petek, 14. julija, ob 19. uri v Kostanjevem parku v Sodražici. Dogodek je za vse obiskovalce brezplačen!

05.07.2023

Kulturno športno društvo Predgrad vabi na POLANSKE VEČERE v Predgrad, ki bodo potekali v juliju in avgustu, v sklopu 40. letnice ustanovitve KŠD Predgrad.

Vabljeni:
V soboto, 15. julija, ob 18. uri, na kulinariko in plesno vajo Srbskega kulturno umetniškega društva Kočevje v sodelovanju KŠD Predgrad, pod lipo pri Kulturnem domu Predgrad,

V nedeljo, 16. julija, od 19. uri na koncert vokalne skupine CANTATE DOMINO in GRAJSKIH PEVCEV KŠD PREDGRAD, v cerkvi Svetega Sebastjana v Predgradu.

V torek, 18. julija, ob 20. uri na plesno delavnico PLESNA SKUPINA ZIMZELENKE Društva upokojencev Kočevje, v kulturnem domu Predgrad.

Lepo vabljeni v Predgrad.

05.07.2023

Pokrajinski muzej Kočevje vas vabi, v torek, 11. julija, ob 19. uri v Likovni salon Kočevje na vodstvo po razstavi APRILIJA LUŽAR. MALA RETROSPEKTIVA. Svoje ustvarjanje in razmišljanje bo predstavila tudi avtorica Aprilija Lužar.

Razstava bo na ogled do 9. septembra.

11.07.2023

Dragi otroci, vabljeni na ustvarjalno delavnico z radovedno miško Karo, s katero boste spoznali nov košček sveta. Tokrat boste izvedeli, kje med drugim izdelujejo prelepe pisane mozaike. Miška Karo komaj čaka, da se spet srečate! Se vidimo ta četrtek, 13. julija, ob 17.uri v ribniškem parku. Vabljeni!

05.07.2023

Kulturno športno društvo vabi na POLANSKE VEČERE v Predgrad, ki bodo potekali v juliju in avgustu, v sklopu 40. letnice ustanovitve KŠD Predgrad. Vabljeni:
V soboto, 15. julija, ob 18. uri, na kulinariko in plesno vajo Srbskega kulturno umetniškega društva Kočevje v sodelovanju KŠD Predgrad, pod lipo pri Kulturnem domu Predgrad,
V nedeljo, 16. julija, od 19. uri na koncert vokalne skupine CANTATE DOMINO in GRAJSKIH PEVCEV KŠD PREDGRAD, v cerkvi Svetega Sebastjana v Predgradu.
V torek, 18. julija, ob 20. uri na plesno delavnico PLESNA SKUPINA ZIMZELENKE Društva upokojencev Kočevje, v kulturnem domu Predgrad.
Lepo vabljeni v Predgrad.

05.07.2023

Civilna iniciativa Lepovče vabi vse občanke in občane Občine Ribnica, da jih obiščete to soboto 8. julija, med 7. in 13. uro, na stojnici pri Miklovi hiši. Seznanili vas bodo z razlogi proti predvideni preselitvi romskega naselja Lepovče na novo lokacijo, ki bo imela nepopravljive posledice za vse prebivalce Občine Ribnica in zanamce. Vljudno vabljeni!

05.07.2023

Ta petek, 7. julija, ob 20. uri bo grajski oder v ribniškem gradu rezerviran za plesalce, zato lepo vabljeni, da se pridružite na plesnem, grajskem večeru. Nastopili bodo: Folklorna skupina Grmada, Društvo mažoret in plesalcev Ribnica, Plesni Klub Jasmin in Center Gibanja Rusalka.

Vabljeni v ribniški grad.

27.06.2023

Ob prazniku rudarjev, prijazno vabljeni na DAN RUDARJEV, v ponedeljek, 3. julija, ob 18. uri v Pokrajinski muzej Kočevje. Rudnik rjavega premoga je bil desetletja os, okoli katere se je vrtelo življenje v Kočevju. Na srečanju bodo obujali spomine na ta čas.

29.06.2023

Športno kulturno društvo Breže bo skupaj z vaščani letos zopet organiziralo prireditev Kmečki praznik v Brežah, ki bo to soboto, 1. julija, s pričetkom ob 15. uri. Na prireditvi bo predstavljena kmetijska mehanizacija. Poskrbljeno bo tudi za hrano pijačo in prijetno druženje. Vljudno vabljeni to soboto, 1. julija, od 15. ure naprej v Breže.

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

23.06.2023

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Kočevje vabi v soboto, 1. julija, ob 11. uri, na prireditev v Taborsko steno v občini Osilnica. S kulturnim programom in polaganjem cvetja se bodo poklonili spominu na partizanske boje z italijanskimi vojaki v Taborski steni. Slavnostni govornik bo minister za solidarno prihodnost, Simon Maljevac. Ob 9. uri in 30 minut se bodo s krajšim kulturnim programom in polaganjem cvetja poklonili padlim pri spomeniku v Kočevski Reki. Vljudno vabljeni.

26.06.2023

Krajevna skupnost Šalka vas in Prostovoljno gasilsko društvo Šalka vas vabita na prireditev ob prazniku Krajevne skupnosti Šalka vas s tradicionalnim gasilskim tekmovanjem v spajanju sesalnega voda in bogatim srečelovom, ki bo to soboto, 1.julija pri gasilskem domu v Šalki vasi. Začetek tekmovanja bo ob 15.uri, po končanem tekmovanju pa se bo ob 20. uri druženje nadaljevalo z veselico in ansamblom Zdomarji. Vljudno vabljeni.

 PSOGLAVSKI DNEVI 2023 SODRAŽICA 30.06.-02.07.

30.06. – PSOGLAVSKA NOČ – POP DESIGN

02.07. – TRŽNI DAN – ORLEK IN ANSAMBEL BANOVŠEK

16.06.2023

Klub malega nogometa Sodražica in Športno društvo Sodražica vabita na razigran Dan športa, ki bo potekal v Sodražici, v soboto, 1. julija. Na športnih površinah bodo potekali turnirji: futsal članov in veteranov, mešanih trojk v odbojki na mivki, v košarki 3:3, badmintonu in namiznemu tenisu. Prijave za turnir v futsalu po telefonu: 041 282 060 ali 041 703 336 do četrtka, 29. junija, ob 19.uri, ko bo žreb ekip. Prijave za odbojko na mivki, košarko, namizni tenis in badminton pa bodo na dan dogodka, v soboto, 1.julija, od 11. ure dalje. Več informacij na spletni strani sodrazica.si. Vabljeni na športni dogodek v Sodražico!

 

22.06.2023

Iskrivo v živo. Vabljeni v četrtek, 29. junija, ob 19. uri v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači na predstavitev zgodb o Stanislavu Mihaelu Škrabcu, dolgoletnem direktorju RIKO Ribnica. Življenjepis v stripu s povednim naslovom Direktor bo skupaj s protagonistom in avtorico besedila Andrejo Škrabec listal Žiga X Gombač.

23.06.2023

Prijazno vabljeni na otvoritev čipkarske razstave ob 100. obletnici ustanovitve klekljarske šole v Kostelu, ki bo v četrtek , 29. junija, ob 16. uri in 30 minut, na gradu Kostel. V čudovitem grajskem ambientu bodo predstavljeni tako stari kot novejši klekljani izdelki in pripomočki. Otvoritev razstave bo s predavanjem o zgodovini klekljanja v Kostelu pospremila Živa Ogorelec iz Pokrajinskega muzeja Kočevje. Razstavo pripravljata Turistično-športno društvo Kostel ter Zavod za kulturo in turizem Kostel.

28.06.2023

Prvič v Sloveniji in prvič v Kočevju v Glasbeni šoli Kočevje, pod pokroviteljstvom občine Kočevje in podjetja Intersocks Crocs, v tem tednu poteka Otroški jazz campus, pod mentorstvom mednarodno uveljavljenih jazzovskih glasbenikov. Po enotedenskih delavnicah se bodo predstavili učenci in tudi njihovi učitelji, na ploščadi pri mestni Kavarni Kočevje ta petek, 30.junija, ob 18.uri. Prijazno vabljeni, da prisluhnete glasbenim izdelkom učencev in učiteljev Otroškega jazz campusa!

04.07.2023

Dragi otroci in starši, knjižnica Miklova hiša v Ribnici vas lepo vabi v ribniški park ta četrtek, 6. julija, ob 17. uri na prvo otroško ustvarjalno delavnico, kjer boste spoznali miško Karo. Z malo radovedno živalico boste vsak poletni četrtek v ribniškem parku spoznavali tuje in domače kraje. Miška Karo že komaj čaka, da vas spozna! Od navdušenja se ji brčice kar tresejo! Pridete? Lepo vabljeni!

21.06.2023

Društvo upokojencev Kočevje vabi člane društva in upokojence, ki še niso člani in bi želeli spoznati dejavnosti društva na Dan odprtih vrat, ki bo v ponedeljek, 26. junija, med 9. uro in 30 minut in 13. uro, ob stavbi društva, na Reški cesti 5. Novi člani imajo ta dan ob vpisu 50 % popusta pri članarini za leto 23. Poskrbeli bodo za hrano in pijačo, za dobro vzdušje pa z živo glasbo. Lepo vabljeni.

 

26.06.2023

Gobarsko društvo Ribnica letos prvič sodeluje na Psoglavskih dnevih v Sodražici. Vabljeni to nedeljo, 2.julija na Tržni dan, da si ogledate priložnostno razstavo gob, seveda pa bodo za vse sladokusce pripravili tudi slastne tradicionalne gobje polpete. Vabijo vas z gobarskim pozdravom: DOBRA BERA!

16.06.2023

Pokrajinski muzej Kočevje vas, ob sodelovanju z Muzejem Ribnica, vljudno vabi na odprtje občasne razstave OBRTI 2. Pregled nekaterih obrti na Kočevskem, v Kostelu, Osilnici, Loškem Potoku in Ribniški dolini, ki bo v petek, 23.junija, ob 19. uri v Pokrajinskem muzeju Kočevje, na Prešernovi ulici 11. Vabljeni!

 

15.06.2023

Ob praznovanju dneva državnosti Občina Sodražica vabi v soboto, 24. junija, ob 19. uri, k maši za domovino, ki bo v Župnijski cerkvi svete Marije Magdalene v Sodražici. Sveto mašo bo daroval župnik Franc Bizjak. Pri spominskem obeležju osamosvojitve Slovenije v parku nasproti trga v Sodražici bo sledila slovesnost, kjer bosta zbrane nagovorila Ernest Pirnat, podžupan Občine Sodražica, in Peter Levstek, vodja občinske skupine Manevrske strukture narodne zaščite l. 1990-1991 in dolgoletni predsednik območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo. Prireditev bodo obogatili učenci Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja Sodražica in Vokalna skupina Koral. Lepo povabljeni!

15.06.2023

Prostovoljno gasilsko društvo Hrib – Loški Potok vas ob prevzemu novega gasilskega vozila GVM-1 vabi na prireditev, ki bo v soboto, 24. junija, z začetkom ob 17. uri na parkirišču pred večnamenskim objektom Hrib 19 A. Po prireditvi bo na igrišču pri osnovni šoli na Hribu sledila gasilska veselica. Za zabavo bo poskrbel ansambel UGIB, za hrano in pijačo pa gasilke in gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Hrib. Vljudno vabljeni!

 

16.06.2023

Knjižnica Miklovahiša vabi na drugo jamarsko predavanje. V besedi in sliki boste spoznali vrtoglava brezna in jamske sisteme na območju Kanina. Predavala bosta izkušena jamarja Mitja Mršek in Matic Di Batista. Vljudno vabljeni v Miklovo dvorano v petek, 23. junija, ob 20. uri!

16.06.2023

Planinsko društvo Kočevje vas v nedeljo, 25. junija ob dnevu državnosti, vabi na tradicionalni pohod po vrhovih Stojne.
Začetek pohoda bo med 7. in 9. uro s Podgorske ulice na Livoldski vrh, Fridrihštajn, Požgani hrib do Koče pri Jelenovem studencu, kjer boste dobili žige pohoda. Pohod ni voden, štartnine ni. Informacije na: 041 322 918. Vabljeni.

15.06.2023

Prostovoljno gasilsko društvo Dolenja vas vabi nao gasilsko veselico, ki bo v soboto, 24.junija, s pričetkom ob 20.uri, na športnem igrišču v Dolenji vasi. Zabaval vas bo ansambel Aktual. Vsi ste lepo vabljeni.

20.06.2023

Fotografsko društvo Grča Kočevje, vabi na otvoritev že 9.fotografske razstave Biseri Kočevske, ki bo ta četrtek, 22. junija, ob 17. uri na mestni ploščadi Kočevje. Letošnja tema razstave: Ljudje Kočevske. Lepo vabljeni.

16.06.2023

Rokodelski center Ribnica vabi na tečaj za otroke SPOZNAVANJE S 3D TISKALNIKOM. Delavnica (2 obiska), v četrtek, 22. in 29. junija, ob 17.uri, je primerna za otroke tretje triade. Cena: 12 eurov. Prijave po elektronski pošti: katja.zagar@rc-ribnica.si

Lepo povabljeni.

 

Knjižnica Miklova hiša obvešča, da bosta knjižnici v Ribnici in Sodražici zaradi strokovne ekskurzije zaprti v četrtek, 22. junija. Zahvaljujejo se za razumevanje.

21.06.2023

Občina Kočevje in Gimnazija in srednja šola Kočevje v četrtek, 22. junija, ob 18. uri vabita v Kulturni center Kočevje, na dogodek ob dnevu državnosti – premiero kratkega dokumentarnega filma z naslovom: Kdo je odgovoren za današnjo podobo sveta”, ki ji bo sledil pogovor z mladimi in županom. Pogovor bo vodila Katja Stojnič, radijska voditeljica, novinarka in avtorica podkasta Rožnata dolina, v katerem odpira vprašanja o negotovostih, dvomih in idejah mlade generacije. Vstop je prost. Lepo vabljeni.

 

12.06.2023

Društvo kostelskih žena Nežica vabi na odprtje razstave ročnih del IZ BABIČINE SKRINJE, ki bo v četrtek, 22. junija, ob 17. uri v Koči Kostel. V dobrem letu ciljnega zbiranja so članice pridobile bogato “balo”, ki jo je vredno ohraniti in predstaviti javnosti kot delček ljudske tekstilne kulture in hkrati kot poklon ustvarjalnosti naših prednikov. Na ogled bo tudi aktualno ustvarjanje članic. V kulturnem programu bosta nastopila domača glasbenika Maja Mišmaš in Aleš Jurjevič. Kočo bo blagoslovil župnik Gregor Kunej. Vljudno vabljeni!

15.06.2023

Občina Ribnica vljudno vabi na slovesno prireditev ob dnevu državnosti, ki bo potekala v četrtek, 22. junija, ob 19.30 uri v ribniškem gradu. V čudovit glasbeni večer nas bodo popeljali Ribniški pihalni orkester, Otroški pevski zbor POŠ Dolenja vas, Glasbena šola Ribnica in Zoran Predin. Vse zbrane pa bo nagovoril župan občine Ribnica, Samo Pogorelc.

Pred prireditvijo bo ob 18. uri maša za domovino v župnijski cerkvi Sv. Štefana v Ribnici. Vabljeni.«

16.06.2023

Patronažna služba Zdravstvenega doma Kočevje vas obvešča, da bo v torek, 20. junija, od 13. do 14. ure, v gasilskem domu Dolga vas potekala brezplačna delavnica merjenja krvnega pritiska in sladkorja v krvi. Vljudno vabljeni!

 

15.06.2023

Občina Kočevje, Podjetniški inkubator Kočevje in Center za mladinsko kulturo Kočevje vas vabita na otvoritev novega skate parka v Gaju, ki bo v sredo, 21. junija, ob 18. uri. Program bo popestrila mladinska skupina Š.O.K., plesna skupina OK Založba, lahko pa se boste naučili postati DJ. Ureditev skate parka je del projekta Prostor za mlade – kraj medgeneracijskega povezovanja, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

19.06.2023

Vljudno vabljeni na odprtje zaključne razstave Likovno izobraževalnega centra LICE, ki bo to sredo, 21. junija, ob 18. uri v Rokodelskem centru Ribnica. V okviru dogodka bo potekalo tudi slavnostno odprtje umetniške instalacije pred Rokodelskim centrom. V A B L J E N I .

13.06.2023

Športno društvo Mozelj vabi na tekmovanje v sekirometu za moške in ženske, ki bo v soboto, 17. junija, s pričetkom ob 15. uri pri brunarici ob nogometnem igrišču v Mozlju. V prijavnino, 15 eurov, je vključen bon za hrano in pijačo.Prvi štirje v moški in ženski konkurenci prejmejo medalje. Za tekmovalce brez izkušenj bodo na voljo inštruktorji, eno uro pred tekmovanjem, od 14. do 15. ure.

Vabljeni, da se preizkusite v sekirometu ali le ogledu ter zabavnemu druženju.

12.06.2023

Lepo vabljeni, da to soboto, 17. junija, preživite v ribniškem gradu na Županovem dnevu. Pripravili so raznolike aktivnosti. Od 8. do 12. ure lahko obiščete Tržnico Ribnica pri Miklovi hiši, od 11. ure dalje Dan piva in kulinarike z lokalnimi ponudniki in lokalno pivovarno Brewwood brewery, od 15. ure dalje bodo potekale akivnosti za vso družino in Kuharski izziv z dobrodelnim namenom med županom Samom Pogorelcem in kuharskim šefom Lukom Jezerškom. V sklopu Poletne muzejske noči vabljeni ob 18. uri na družinsko delavnico v Rokodelskem centru Ribnica, do 22. ure pa na brezplačen ogled razstav Muzeja Ribnica in Galerije Miklova hiša. Dan se bo ob 20. uri prevesil v glasbeni večer s skupino Miran Rudan INDESIGN.

12.06.2023

Pokrajinski muzej Kočevje vas v soboto, 17.junija, od 18. do 24. ure, vabi na dogodke, ki so jih povezali v Poletno muzejsko noč. Brezplačno bodo na ogled stalne in občasne razstave, ob 18.uri bo delavnica za otroke in družine “Skozi igro spoznavamo muzej”, še posebej lepo vabljeni na odprtje razstave Aprilije Lužar MALA RETROSPEKTIVA v Likovni salon Kočevje ob 20. uri, ob 22.uri pa vabljeni na vodstvo po razstavi v Gaju “70 let Pokrajinskega muzeja Kočevje. 1953-2023”.

07.06.2023

Inštitut Kabala vljudno vabi na Urbani safari – dve predavanji o umetni in drugih inteligencah. Dogodek bo v Kočevju, v soboto, 17. junija, dopoldan. Več informacij na: www.institutkabala.eu/sl

13.06.2023

Kmalu bo konec šolskega leta in na tržnici Kočevje bo v soboto, 17.junija, od 9. do 12.ure, zadnji otroški bolšji sejem z rabljenimi oblačili, igračami in opremo! Odlična priložnost, da otroci kupujejo in prodajajo za brezskrbne počitniške dni.

08.06.2023

Občina Kočevje v torek, 13. junija, ob 17. uri vabi na otvoritev nove infrastrukture na Rudniškem jezeru. Novo brv, pomole in terase bo v uporabo predal župan dr. Vladimir Prebilič, v družabnem delu pa boste lahko prisluhnili domačemu glasbeniku Lovru Ponikvarju.

 

08.06.2023

Občina Sodražica vas vljudno vabi na uradno odprtje razstave Čar lesa, ki bo v torek, 13. junija, ob 11. uri, v prostorih telovadnice v Osnovni šoli doktorja Ivana Prijatelja Sodražica. Na uradnem delu otvoritve bodo prisotne nagovorili: magister Blaž Milavec, župan Občine Sodražica, Gregor Pirc, obrtnik in direktor Rokodelske zadruge Sodražica, profesor doktor Maks Merela, prodekan Oddelka za lesarstvo na Biotehniški fakulteti in profesor doktor Franc Pohleven, pobudnik in organizator razstav Čar lesa. Razstavo Čar lesa bo uradno odprl mag. Dejan Židan, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport. Razstava bo odprta do 2. julija, ob sredah in petkih med 16. in 19. ure ter v nedeljo od 8. do 12. ure. Vljudno vabljeni!

08.06.2023

Še zadnji gastronomski dogodek pred odhodom na počitnice bo na tržnici Kočevje, to soboto, od 9. ure naprej. Chef Nino Novak bo poskrbel, da bo dišalo po azijskih jedeh. Degustirali boste lahko: pašteto iz šitaki gob, spomladanske rolice, curry, pad thai in tudi nekaj sladkega…Novomeški fungalist Miha bo predstavil komplete za gojenje in tinkturo iz terapevtskih azijskih gob. Domačinka Andreja bo prikazala kaligrafijo,napisano pismenko pa boste lahko odnesli domov. Dogodek bo popestrila pojoča domačinka Nataša.
Vsega bo dovolj, zato lepo vabljeni.

 

12.06.2023

V ponedeljek, 12.junija bo Inštitut za javne službe izvedel nadaljevalno delavnico za pripravo strategije ravnanja z odpadki v občini Kočevje.
Vabljeni k sodelovanju in podajanju predlogov s ciljem storitve ravnanja z odpadki še izboljšati in vam jih približati. Pridružite se jim 12.6., ob 17.uri v sejni sobi Komunale Kocevje, na Tesarski ulici 10.

08.06.2023

Galerija Miklova hiša vabi na odprtje razstave mlade slovenske umetnice Lucije Rosc, z naslovom Podmet, ki bo v četrtek, 15.junija, ob 19. uri. Umetnica, ki se v svojih delih pogosto posveča raziskovanju spominov iz otroštva, se tokrat predstavlja s svežim umetniških projektom, ki v ospredje postavlja zgodbo in življenje njenih starih staršev. Z umetniško dodelanimi razstavljenimi predmeti in značilnim humornim pristopom želi obiskovalcem približati občutek veselja do življenja in sobivanja z bližnjimi. Vabljeni!

01.06.2023

Prostovoljno gasilsko društvo Vinice-Zapotok vabi na veselico. V soboto, 10. junija, na Vinicah 2 – Žaga Lušin, bodo praznovali 100-letnico delovanja. Slavnostni del se bo začel z ešalonom gasilcev ob 18.uri in 30 minut; ob 20. uri pa veselica ob zvokih ansambla Roka Žlindre, ki vas bo zabaval do jutranjih ur. Za streho je poskrbljeno. Pripravili so bogat srečelov, poskrbljeno bo tudi za dobro hrano in pijačo. Vabljeni.

30.05.2023

Prijazno vabljeni na POLETNI KONCERT Ribniškega pihalnega orkestra pod taktirko dirigenta Jerneja Šmalca, ki bo v soboto, 10. junija, ob 19. uri, v Ribniškem gradu. Kot gosti bodo nastopili: pevec solist Jože Zobec in Pevski zbor osnovne šole Ribnica.

06.06.2023

To soboto, 10. junija, od 10. do 14. ure, vabljeni na spomladansko druženje na vrt Škrabčeve domačije na sejem nežno rabljenih predmetov. Naj bo druga junijska sobota naš praznik ponovne uporabe, ko ne bomo le reciklirali predmetov, ampak tudi spomine, vaške igre in žlahtne stare navade. Na dogodku v Hrovači si boste lahko privoščili tudi sveže pripravljeno pico, potico in butično pivo Brewwood. Veselijo se srečanja z vami na živahnem utripu na Škrabčevi domačiji! Več na www.skrabceva-domacija.com/sejem

31.05.2023

Knjižnica Miklova hiša vabi na dobrodelni koncert Žige Bižala “Iz zgodbe v pesem”. Domači kantavtor bo prepeval skladbe z vseh treh plošč, prispevki pa bodo namenjeni za kuhinjske pripomočke otrok s posebnimi potrebami. Prisrčno vabljeni v Miklovo hišo v Ribnici, v četrtek, 8. junija, ob 19. uri.

07.06.2023

Vabljeni na zaključno vodstvo po razstavi ROŠKI KVARTIR, ta petek, 9. junija, ob 19. uri, v Likovni salon Kočevje. Umetniška dela in njihove avtorje bo predstavila kuratorica Maša Žekš. Razstava bo na ogled do vključno sobote, 10. junija.

 

02.06.2023

V petek, 9.junija, bo pred Kočo Kostel oziroma Babičino kuhinjo v trgu pod gradom Kostel potekal literarni večer z domačinom Ivanom Liscem. Avtor bo predstavil svoji najnovejši pesniški zbirki Sanje o belih nočeh ter Stare ajta me je pravo. Na dogodku, ki se začne ob 18. uri, bodo pesmi recitirale domačinke vseh generacij, za glasbo pa bo poskrbela violončelistka Sara Caserman Peteh. Prijazno vabljeni!

01.06.2023

»Pridite na šesti postanek slovenske teniške turneje!

V Teniškem klubu Kočevje se bodo med 5. in 11. junijem na turnirju za 15.000 dolarjev pomerile domače in tuje
igralke.«

»Dogodek podpira Slovenska turistična organizacija”

Glavni sponzor dogodka je občina Kočevje.

05.06.2023

Razvojni center Kočevje Ribnica obvešča, da bo v sredo, 7. junija, v občinah Sodražica in Loški Potok delovala mobilna točka SPOT.
Ta bo od 8. do 11. ure v sejni sobi občine Sodražica, od 12. do 15. ure pa v pritličju občinske stavbe v Loškem Potoku. V sklopu mobilne točke SPOT svetovalec Razvojnega centra Kočevje Ribnica omogoča pomoč pri številnih registracijskih postopkih ter svetuje glede aktualnih razpisov.

Vabljeni, da jih obiščete.

01.06.2023

Vabljeni na Zaključni koncert Glasbene šole Kočevje v četrtek, 8. junija, ob 19. uri, na velikem odru v Gaju. Predstavili se bodo solisti, zbor najmlajših, pevci, komorne skupine ter pihalni in godalni orkester šole. V primeru slabega vremena bo prireditev prestavljena v športno dvorano Osnovne šole Ob Rinži. Prijazno vabljeni!

01.06.2023

Občina Kočevje, Podjetniški inkubator Kočevje in Center za mladinsko kulturo Kočevje vas vabita na otvoritev novega skate parka v Gaju, ki bo v torek, 6. junija, ob 17. uri. Program bo popestrila mladinska skupina Š.O.K., plesna skupina OK Založba, lahko pa se boste naučili postati DJ. Ureditev skate parka je del projekta Prostor za mlade – kraj medgeneracijskega povezovanja, ki je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Občina Kočevje obvešča, da je zaradi slabega vremena otvoritev skate parka v torek, 6.junija, ob 17. uri, odpovedana.

02.06.2023

Inštitut 1. oktober vabi na ustanovitev odbora za širšo Kočevsko, ki bo v torek, 6. junija, ob 18. uri v dvorani Kulturnega centra Kočevje. Vljudno vabljeni vsi, ki vam je mar za prihodnost upokojencev in Slovenije.