Dogodki

Dragi motoristični navdušenci, Ribničan Samo Kotnik, bolj znan pod imenom Kotnik Popotnik, ki je lani navdušil s svojim potovanjem do Nordkappa, se ponovno odpravlja na novo motoristično avanturo. Letos bo obiskal najzahodnejšo in najjužnejšo celinsko točko evropskega kontinenta ter pot nadaljeval vse do Maroka. Lepo vabljeni, da ga v torek, 16. julija, ob 16. uri pospremite na štartu pred Rokodelskim centrom Ribnica. Njegove dogodivščine na popotovanju pa boste lahko spremljali na facebooku in Tiktoku pod imenom Kotnik Popotnik.
Vabljeni na 1. ODPRTO PRVENSTVO SLOVENIJE V METU VELIKE SEKIRE, ki bo potekalo od četrtka, 18. do sobote, 20.julija v Dolgi vasi. V četrtek bodo prijave tekmovalecev in meritev velikosti sekir. V petek, 19. julija, ob 10. uri bo uradna otvoritev, od 11. ure bodo potekale kvalifikacije v moški, ženski in ekipni konkurenci, od 20. ure dalje pa bo živa glasba s skupino Sekači. V soboto, 20. julija, od 11. ure dalje pa bo potekalo finale. Ves čas prireditve bo predstavitev kiparjenja z motorno žago, kovačije in ostalih lokalnih obrtnikov. Za hrano in pijačo bo tudi poskrbljeno. Pridite v Dolgo vas in bučno podprite slovenske tekmovalce iz društva Sekirači.
Občina Sodražica v sodelovanju z župnijo Sodražica, vabi na Magdalenin večer s koncertom Domna Kljuna, ki bo v nedeljo, 21. julija, ob 19. uri in 30 minut, v Župnijski cerkvi svete Marije Magdalene v Sodražici. Lepo povabljeni.
Občina Kostel skupaj z Lovsko družino Banja Loka, Pastoralnim območjem župnij Banja Loka, Fara in Osilnica, Prostovoljnim gasilskim društvom Vas-Fara ter akcijsko skupino vaščanov prijazno vabijo na prireditev Jakolje, ki bo v nedeljo, 28. julija. Ob 10. uri bo maša v župnijski cerkvi Svetega Jakoba v Banja Loki z blagoslovom novega zvonomata, žiga Jakobove kolesarske poti in vozil.
Po maši bo prijateljsko druženje pri Lovskem domu ob domači glasbi, hrani in pijači. Vabljeni!

Pokrajinski muzej Kočevje vse osnovnošolce vabi na počitniške ustvarjalne delavnice, ki bodo potekale vsak četrtek v juliju in avgustu med 9. in 11. uro v prostorih Pokrajinskega muzeja ali Likovnega salona Kočevje. Število mest je omejeno, zato so nujne prijave dva dni pred izvedbo delavnice po e-pošti: info@pmk-kocevje.si ali telefonu: 01 895 03 03. Več na spletni ali facebook strani Pokrajinskega muzeja Kočevje.
Knjižnica Miklova hiša obvešča, da je pričela z delovanjem poletna Knjižnica pod krošnjami. Vabljeni, da se pridružite v parku ribniškega gradu od ponedeljka do petka od 15. do 19. ure, ob sobotah in nedeljah od 10. do 19. ure. Na voljo so družabne igre in športni rekviziti, vsak četrtek so na vrsti ustvarjalne delavnice za otroke in njihove starše. Se vidimo ob sončnih dnevih!

Pretekli dogodki

Pokrajinski muzej Kočevje vas v četrtek, 11. julija, ob 19. uri, vabi na odprtje razstave “3450 umorjenih/Jama pod Macesnovo Gorico – slovenski Katin”. Ob 20. uri bo sledilo predvajanje dokumentarnega filma 3450 umorjenih – Bratomor v jami pod Macesnovo Gorico in predstavitev poročila Komisije Vlade Republike Slovenije za reševanje prikritih grobišč. Vljudno vabljeni.
Mladinski klub Sodražica vabi na ogled predstave v kostanjevem parku nasproti Zdravstvenega doma Sodražica, v petek, 12. julija,
ob 18. uri in 30 minut. Animacijska predstava Gusar Tone v izvedbi Družinskega gledališča Kolenc je napeta in zabavna igra, prežeta z zabavo in smehom, ki kar kliče po dogodivščinah! Predstava je primerna za celotno družino, ogled pa je brezplačen. V primeru slabega vremena bo predstava potekala v gasilnem domu Prostovoljnega gasilskega društva Sodražica. Se vidimo v petek, 12. julija, ob 18. uri in 30 minut!
Občina Ribnica in Rokodelski center Ribnica vas vljudno vabita v ribniški grad na tradicionalne Grajske večere, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke ter prijetne ritme. Na drugi grajski večer, ta petek, 12. julija, ob 20. uri, v ribniški grad prihaja zlati glas Slovenije, ribniški občan, Domen Kljun, ki vas bo zagotovo navdušil z izjemnim vokalom in karizmo.
Lepo vabljeni, da se pridružite in petkove večere preživite grajsko. Vstop je prost.
Občina Sodražica in Rokodelska zadruga Sodražica vas vabita na vseslovensko razstavo Čar lesa, ki gostuje v Sodražici.
Razstava prikazuje rokodelske spretnosti in ozavešča o trajnostnem pomenu predelave in uporabe lesenih izdelkov. Na ogled je preko 80 različnih izdelkov: svetila, namensko pohištvo in stoli, izdelki za dom in kuhinjo ter drugi dovršeni izdelki. Nekaj del je svetovno priznanega oblikovalca Oskarja Kogoja. Razstava bo odprta še v četrtek, 11. julija, med 16. in 19. uro ter v nedeljo, 14. julija, med 9. in 12. uro v mali dvorani Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja Sodražica. Vstop je prost. Pridite in odkrijte Čar lesa!
Vabljeni v čudoviti ambient kostelskega gradu, kjer se boste v petek, 5. julija, od 18. ure naprej ob literaturi družili z avtorjem knjige “Kdo je v karanteni”, Branetom Kovačem iz Kočevja. Pogovor bo tekel o besednem ustvarjanju, glasbi, navdihu in zanimivih časih, v katerih smo se znašli. Prisluhnili boste tudi pestri paleti “komadov”, ki jih je avtor vpletel v svoje delo. Vstop je prost! Se vidimo na kostelskem gradu!
Kulturno športno društvo DRAGA vas vabi na tradicionalni pohod: PO STEZICAH NAŠIH PREDNIKOV, v soboto, 6. julija, z zbornim mestom, ob 8.uri in 30 minut na Travi pred Gasilskim domom. Start pohoda bo ob 9.uri. Trasa pohoda: Trava-Pungert-Črni Potok -Čabar-Podplanina-Trava. Štartnina, ki vključuje topel obrok in pijačo, je 10 eurov. Na cilju bo za vse pohodnike pripravljen topel obrok, druženje ob zvokih ansambla in srečelov. Lepo vabljeni.
Kulturno športno društvo Predgrad in občina Kočevje vas vabijo na Pranger Predgrad 2024, v soboto, 6. julija. Vabljeni: ob 8. uri na ogled neznane Spahe z zbirnim mestom na Vidmu pri pokopališču, ob 19. uri na otroško delavnico in ogled stalne razstave “Predgrad in Predgrajci”, ob 20. uri na osrednji program z nastopom Folklornih skupin ter ob 21. uri na družabni večer z DJ BOŠTJANOM. Vljudno vabljeni na Pranger Predgrad!
Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Kočevje in občinska organizacija združenja borcev za vrednote NOB Osilnica vljudno vabita to soboto, 6. julija, ob 11. uri v Taborsko steno, pri Osilnici. S kulturnim programom se bodo poklonili spominu na žrtve italijanskih vojakov pred taborsko steno. Slavnostni govornik bo državni sekretar mag. MARKO KOPRIVC. Ob 10. uri pa se bodo poklonili tudi žrtvam pri spomeniku v Kočevski Reki.
Rudnik rjavega premoga Kočevje je bil desetletja os, okoli katere se je vrtelo življenje v Kočevju. Pokrajinski muzej Kočevje nekdanje rudarje, njihove sorodnike, prijatelje in vse, ki jih zanima rudarstvo v Kočevju, vabi na srečanje rudarjev, ki bo v sredo, 3. julija, ob 18. uri v Pokrajinskem muzeju Kočevje. Vljudno vabljeni in Srečno!
OLIMPIJSKA BAKLA V KOČEVJU. Slovenska bakla bo v družbi naših mladih športnikov in športnic potovala čez občino Kočevje v četrtek, 4. julija. Ob 18. uri jo bodo kočevski športniki in športnice iz MTB trail centra ponesli do velikega odra v Gaju. Pot bo potekala po glavni cesti. Lepo vabljeni, da tudi sami pozdravite olimpijsko baklo na njeni poti čez občino in tako podprete naše športnike in olimpijski duh.Za popestritev programa bo poskrbljeno s koncertom Društva kočevskih glasbenikov.
SLOVENSKA BAKLA V KOSTELU. Tudi Kostelke in Kostelci IMAMO OLIMPIJSKE SANJE! Z veseljem in ponosom vabljeni, da se udeležite dogodka v sklopu vseslovenskega popotovanja Slovenske bakle, ki se bo v Kostelu ustavila v četrtek, 4. julija, ob 16. uri.
Dogodek se bo odvijal od parkirišča pod gradom Kostel, kjer bodo nastopili tudi mladi folkloristi in folkloristke Osnovne šole Fara, in nadaljeval do gradu, kjer bo tudi pogostitev in glasbena spremljava. Prijazno vabljeni, da skupaj podpremo slovenske olimpijce.
Klub malega nogometa Sodražica in Športno društvo Sodražica vabita v soboto, 29. junija vse športne navdušence na Dan športa, ki bo bogat s športnimi vsebinami. Lahko boste tekmovali na: Futsal turnirju članov in veteranov (kontakt: Tadej Levstek 041282060 in Vlado Vetrih 041703336), Futsal turnirju za dekleta [kontakt Tadej Levstek (041282060), Turnirju v odbojki na mivki (kontakt Mateja Vesel 041 903 112), Turnirju v košarki 3:3 (kontakt Tomaž Lovšin 041 837254), Turnirju v badmintonu (kontakt Vlado Vetrih 041703336) in Turnirju v namiznem tenisu (kontakt Mitja Gašperič 051323168). Prijave bodo zbirali do dneva tekmovanja, ko se opravi sistem tekmovanja. Vljudno vabljeni.
🥁PSOGLAVSKA NOČ 2024 – zabava s skupino CRVENA JABUKA in predskupino GENTLEMENI 🎸⬇️❗⚠️❗
📆 petek 28. junij
📍 Sodražica – igrišče za šolo
⏰ od 20. ure pa do jutranjih ur
Do jutranjih ur bomo žurali z legendarno skupino CRVENA JABUKA, še prej pa bo grla ogrela predskupina GENTLEMENI.
Brez skrbi, za gašenje žeje in potešitev lakote bodo poskrbeli gasilke in gasilci PGD Žimarice Globel Podklanec. 🚒 🔥🧯
Vstopnine ni, na dogodku pa bomo zbirali prostovoljne prispevke za gradnjo novega gasilnega doma v Žimaricah. 🆘🔥
Pridite zažurat, hkrati pa podprite naše gasilce!
Rezervirajte si večer 28.6.2024 in se vidimo na igrišču za OŠ Sodražica od 20. ure dalje!
V nedeljo, 30. junija bo potekal osrednji del Psoglavskih dni – tradicionalni, že 18. »TRŽNI DAN«. S povorko ob 10. uri se bo začel uradni začetek prireditve, na odru Tržnega dne pa bomo letos kot slavnostnega govornika gostili ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana. V bogatem kulturno-zabavnem programu domačih in gostujočih skupin bo dopoldanski del programa popestril Andrej Šifrer s skupino The Riverbend, popoldan pa bo oder zavzel Ansambel Roka Žlindre.

Zagotavljamo vam, da si boste na Tržnem dnevu lahko ogledali izumirajoče obrti suhorobarstva od 9. do 17.30 ure, v telovadnici Osnovne šole pa razstavo, ki spodbuja uporabo in rabo izdelkov iz lesa »Čar lesa«. Za otroke bodo potekale delavnice, mladici bodo veseli obiskovalcev od 11. ure dalje na »Odru mladih« pod krošnjami kostanjev, kjer vas bo pričakalo sproščeno vzdušje ob zabavnih aktivnostih.

Ulice Sodražice bodo poleg prodajalcev umetnostih obrti zavzeli tudi komercialni prodajalci, zadišalo bo po kulinaričnih dobrotah, poleg pa bo poskrbljeno tudi za osvežilno pijačo in še kaj.

Generalni pokrovitelj Psoglavski dni 2024 je podjetje Pletilnica d.o.o.

Občina Ribnica in Rokodelski center Ribnica vas vljudno vabita v ribniški grad na tradicionalne Grajske večere, ki dišijo po poletju in vabijo v družbo, ven, pod zvezdno nebo, med pisane luči, zvoke ter prijetne ritme. Na prvi grajski večer, v petek, 28. junija, ob 20. uri, v ribniški grad prihaja energična Alya, ki vas bo zagotovo navdušila s svojimi besedili, pozitivno energijo in karizmo. Lepo vabljeni, da se nam pridružite in petkove večere preživite grajsko. Vstop je prost.
Javni sklad za kulturne dejavnosti, območna enota Kočevje vabi na ex-tempore slušateljev likovne šole Mansarta in LICE, ki bodo v centru Kočevja, v živo, to soboto, 29.6.,likovno ustvarjali med 10. in 14. uro. Vabljeni
Glasbena šola Kočevje vabi, da se prepustite ritmom jazza na Zaključnem koncertu udeležencev otroškega Jazz campusa, ki bo to soboto, 29.6.,ob 19. uri na mestni ploščadi v Kočevju. Prijazno povabljeni!
Planinsko društvo Kočevje vas v torek, 25. junija ob dnevu državnosti, vabi na tradicionalni pohod po vrhovih Stojne. Začetek pohoda bo med 7. in 9. uro s Podgorske ulice na Livoldski vrh, Fridrihštajn, Požgani hrib do Koče pri Jelenovem studencu, kjer boste dobili žige pohoda. Pohod ni voden, štartnine ni. Informacije po telefonu: 041 322 918. Vabljeni.
Pastoralno območje župnij Fara, Banja Loka in Osilnica ter občini Osilnica in Kostel vabijo k sveti maši za domovino na praznik slovenske državnosti, v torek, 25. junija, ob 16. uri k Sveti Ani na Peščencu. Ob tej priložnosti bo tudi blagoslov del na strehi cerkve Svete Ane in blagoslov slovenske zastave, ki bo odslej slovesno plapolala z vrha Peščenca ob cerkvi. Dobrodošli.
Ob praznovanju dneva državnosti Občina Sodražica vabi v soboto, 22. junija, ob 19. uri, k maši za domovino, ki bo v Župnijski cerkvi svete Marije Magdalene v Sodražici. Sveto mašo bo daroval župnik Simon Virant.

Pri spominskem obeležju osamosvojitve Slovenije na trgu v Sodražici bo sledila slovesnost, kjer bosta zbrane nagovorila Ernest Pirnat, podžupan Občine Sodražica in Jelko Kacin, minister za informiranje v osamosvojitveni vladi.

Prireditev bodo obogatili učenci Osnovne šole doktorja Ivana Prijatelja Sodražica in Vokalna skupina Koral.

Lepo povabljeni!

V soboto, 22. junija 2024, lepo vabljeni v ribniški grad na Županov dan 2024, ki bo tudi letos ponudil raznolike aktivnosti za vso družino. Na dobrodelni kuharski izziv v Ribnico prihaja kuharski chef Mojmir Šiftar, ki bo skupaj z ribniškim županom Samom Pogorelcem, kuhal za dober namen.
– – od 8. do 12. ure Tržnica Ribnica na peščenem parkirišču pri Miklovi hiši
– – od 11. ure dalje Dan piva in kulinarike, lokalna pivovarna Brewwood brewery z lokalnimi ponudniki
– – od 15. ure dalje Aktivnosti za vso družino (Likovna šola Galerije Miklova hiša, poslikava obraza in urejanje pričesk, Knjižnica pod krošnjami, najem gorskih e-koles, SUP-anje po Bistrici, plesni tečaji)
– – od 15. ure dalje Kuharski izziv za dobrodelni namen: Župan Samo Pogorelc & kuharski šef Mojmir Šiftar
– – ob 20. uri Glasbeni večer s skupino ORLEKI

Lepo vabljeni, da se nam pridružite in dan preživite v čudovitem grajskem zavetju.

Prostovoljno gasilsko društvo Hrib – Loški Potok vas vabi na gasilsko veselico z bogatim srečelovom, ki bo to soboto, 22. junija, z začetkom ob 18. uri, na igrišču pri osnovni šoli na Hribu v Loškem Potoku. Za zabavo bo skrbel ansambel UGIB, za jedačo in pijačo pa gasilci. Vljudno vabljeni!
Lepo vabljeni na uradno otvoritev novomedijskega rotarijskega obeležja ”Muzin spev”, avtorja akademskega kiparja mag. Marka Glavača, ki bo v petek, 21.junija, ob 19. uri in 30 minut, v prenovljenem Parku v Kajuhovem naselju Kočevje.
Občina Kostel vas, ob občinskem prazniku in obeležitvi 20.obletnice Vrtca pri osnovni šoli Fara, prijazno vabi na proslavo, ki bo v petek, 21.junija, ob 18.uri v prireditvenem prostoru nekdanjega PIK-a Kostel, na Petrini 11.
Nastopili bodo: Otroci vrtca pri osnovni šoli Fara, učenci osnovne šole Fara, Dupljaki in Maja Mišmaš.
Vocabellin svet” je v zadnjih 15 letih povezoval glasbo različnih žanrov… Vabljeni, da 15-letnico delovanja praznujete skupaj z vokalno skupino Vocabella. Koncert bo zaokrožil vse pomembnejše mejnike njihovega ustvarjanja. Vse to ob spremljavi odličnega spremljevalnega benda Roksons. Za vas pripravljajo tudi nekaj presenečenj! Vabljeni torej v soboto, 22. junija, ob 19. uri v Kočevje na veliki oder pri Srednji šoli Kočevje! Vstop je prost.
Center za krepitev zdravja iz Zdravstvenega doma Kočevje vas vabi na občinski preizkus hoje, ki bo potekal na stadionu v Mestnem logu, v četrtek, 20. junija, ob 18. uri. Bodite športno oblečeni in obuti, s sabo prinesite plastenko vode. Test je primeren za odrasle in starejše vseh zmogljivosti. Na podlagi rezultatov testa boste dobili povratno informacijo o vaši telesni pripravljenosti. Potekale bodo tudi meritve krvnega tlaka, prikazane pa bodo tudi osnovne tehnike nordijske hoje, ki jih bomo potem skupaj preizkusili. Vabljeni.
Občina Ribnica vljudno vabi na slovesno prireditev ob dnevu državnosti, ki bo potekala v četrtek, 20. junija, ob 19. uri in 30 minut v ribniškem gradu. V čudovit glasbeni večer vas bodo popeljali Ribniški pihalni orkester, Društvo mažoret in plesalcev Ribnica, Oktet Gallus, Ženski komorni zbor Anamanka, Ženska skupina Nonet Vitra, in Glasbena šola Ribnica. Vse zbrane bo nagovoril župan občine Ribnica Samo Pogorelc. Pred prireditvijo bo ob 18. uri maša za domovino v župnijski cerkvi Sv. Štefana v Ribnici. Vljudno vabljeni.
DRUŠTVO KONJARJEV RIBNIŠKE DOLINE vas vabi na KONJENIŠKI DAN, v nedeljo, 23.junija, ki se bo pričel s povorko vpreg in konjenikov iz Jurjevice, ob 9. uri in 45 minut. Dogajanje bo pestro: predstavitev pasem konj in kinološkega društva Ribnica, ob 11. uri in 30 bo tekmovanje v spretnostnem jahaju, ob 13. uri in 30 minut pa bo začetek tekme POLIGON. Med prireditvijo bo potekalo:delo kovačev, podkovanje konj, delavnice za otroke, tekmovanje v lokostrelstvu, ugibanje teže konja, potekale bodo vožnje s kočijami in vodeno jezdenje za najmlajše. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Vstop je prost! Vabljeni v Jurjevico na KONJENIŠKI DAN, v nedeljo, 23.junija.
Nogometni klub Ugar vabi na Stadion Ugar v Ribnico, kjer se bo to soboto, 15. junija, od 10. ure dalje odvijalo pestro nogometno dogajanje z otroškimi turnirji in vrhuncem ob 15. uri, kjer boste na veteranskem turnirju lahko pozdravili legende slovenskega nogometa.
Poleg domače ekipe in veteranov Kočevja, bosta nastopili tudi veteranski ekipi Olimpije in Kopra. Za otroke bodo na voljo številna napihljiva igrala, manjkalo pa ne bo niti hrane, pijače in glasbe. Vljudno vabljeni, vstop je prost.
Glasbena šola Kočevje se vam v sodelovanju s Kočevsko Godbo tokrat predstavlja z Večerom plesne glasbe. Vabljeni v ponedeljek, 17. junija, ob 19. uri. Nastop bo na velikem odru v Gaju. Prijazno vabljeni.
RIBNIŠKI PIHALNI ORKESTER, pod taktirko dirigenta profesorja Jerneja Šmalca, vas vabi na POLETNI KONCERT Z GOSTI, ki bo v Ribniškem gradu, v soboto, 15.junija, ob 19.uri. Kot gosta bosta nastopila: DOMEN KLJUN in PETRA ILC. Lepo povabljeni.
Spoštovani ljubitelji glasbe, vabljeni še na zadnji dogodek Koncertnega abonmaja Ribnica pred poletnim premorom, ki bo v lepem ambientu ribniške cerkve v soboto, 15. junija, ob 20. uri. Nastopil bo Komorni godalni orkester Akademije za glasbo s solistoma na violini, Janezom Podleskom in Aniko Goldner. Čaka vas prijeten, klasičen program, katerega del bo tudi Mozartova Mala nočna glasba.
Pokrajinski muzej Kočevje vas v soboto, 15. junija vabi na Tradicionalno Poletno muzejsko noč. Letos vam ponujajo: brezplačen ogled vseh stalnih in občasnih razstav, med 10. in 13. ter 18. in 23. uro, Delavnico za otroke in družine: Skozi igro spoznavamo muzej:, ob 18. uri, v Pokrajinskem muzeju Kočevje. Ob 19. uri vabljeni na javno vodstvo s slikarjem po razstavi ADRIJAN PRAZNIK: Zaprta soba, v Likovnem salonu Kočevje, ob 20. uri na odprtje razstave, ob 22. uri pa na voden ogled po mestu: Športni objekti nekoč in danes, z zbirnim mestom pred Pokrajinskim muzejem Kočevje. Vabljeni.

Na Poletno muzejsko noč vas Pokrajinski muzej Kočevje vabi na odprtje razstave iz cikla “Poletje s kočevskimi likovnimi ustvarjalci XIII Adrijan Praznik – Zaprta soba”, v soboto, 15. junija, v Likovni salon Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 72. Ob 19. uri bo vodstvo po razstavi z Adrijanom Praznikom, ob 20. uri pa bo odprtje razstave.

Društvo kostelskih žena Nežica v počastitev občinskega praznika vljudno vabi na odprtje nove stalne etnološke zbirke
KAMBRCA, ki bo v petek, 14.junija, ob 18. uri v Koči Kostel. Gre za nadaljevanje prizadevanj za trajnostni turizem, ohranjanje kulturne dediščine in krajevne prepoznavnosti. Za to priložnost so pripravile tudi krajši kulturni program.
Na predvečer poletne muzejske noči vas Galerija Miklove hiše v Ribnici vabi na brezplačno veččutno vodstvo po razstavi “Iz take smo snovi kot sanje”, ki bo v petek, 14. junija, ob 18. uri, v Gradu Ribnica. Po razstavi bosta vodili akademska slikarka Karmen Bajec in Katrin Modic. Vodstvo je namenjeno mladostnikom in odraslim. Število mest je omejeno. Prijave na vodstvo do četrtka, 13. junija, na elektronskem naslovu galerija@rc-ribnica.si
V soboto, 15. junija, na Poletno muzejsko noč, vas Muzej Ribnica in Rokodelski center Ribnica vabita na naslednje dogodke: ob 18. uri na Rokodelsko delavnico za družine, od 18. do 22. ure na prikaz izdelovanja suhe robe, ob 19. uri na Pogled skozi virtualna očala, ob 20. uri in 30 minut pa na voden sprehod po Ribniškem gradu. Muzejska trgovina Ribnica ter vse razstave v Ribniškem gradu in Rokodelskem centru Ribnica bodo na Poletno muzejsko noč, v soboto, 15. junija odprte do 22. ure. Vstop je prost.
Ljubitelji zborovskega petja. Moški pevski zbor Svoboda Kočevje vas ob 50-letnici delovanja društva vabi na jubilejni koncert, ki bo v dvorani Kulturnega centra Kočevje, v četrtek, 13.junija, ob 19. uri in 30 minut. Brezplačne vstopnice so na voljo pri članih zbora in na blagajni KCK-ja. Lepo povabljeni.
Člani fotografskega društva Grča Kočevje vabijo na otvoritev že 10. fotografske razstave Biseri Kočevske. Otvoritev razstave s podnaslovom “Kočevje miga” bo ta četrtek, 13. junija, ob 17. uri, na Mestni ploščadi v Kočevju.
Zavod za kulturo in turizem Kostel prijazno vabi na še eno literarno popoldne za vse generacije. Tokrat bo gostja avtorica mladinskih knjig o dogodivščinah deklice Mine, italijanska pisateljica Suzanna Mattiangeli. Dogodek prirejajo v sodelovanju s KUD Sodobnost International. Vabljeni na Petrino 11 v sredo, 12. junija, ob 17. uri. Pogovoru boste lahko sledili brez težav, tudi če knjige predhodno ne boste poznali, jo boste pa nato skoraj zagotovo želeli! Se vidimo na Petrini 11.
Zavod za kulturo in turizem Kostel prijazno vabi na še eno literarno popoldne za vse generacije. Tokrat bo gostja avtorica mladinskih knjig o dogodivščinah deklice Mine, italijanska pisateljica Suzanna Mattiangeli. Dogodek prirejajo v sodelovanju s KUD Sodobnost International. Vabljeni na Petrino 11 v sredo, 12. junija, ob 17. uri. Pogovoru boste lahko sledili brez težav, tudi če knjige predhodno ne boste poznali, jo boste pa nato skoraj zagotovo želeli! Se vidimo na Petrini 11.
Vljudno vabljeni na otvoritev razstave: SKRINJE, VITRE IN MASIVEN LES, ki bo v ponedeljek, 10.junija, ob 19.uri v Rokodelskem centru v Ribnice. Na razstavi sodelujejo: študenti Višje strokovne šole-program oblikovanje materialov – les, dijaki Gimnazije in Srednje šole Kočevje in rokodelci Rokodelskega centra Ribnica.
V Tednih ljubiteljske kulture prav lepo vabljeni na Območno revijo odraslih vokalnih zasedb ”KOČEVSKA POJE”, ki bo v ponedeljek, 10. junija, ob 19. uri v dvorani Kulturnega centra Kočevje. Nastopili bodo: Moški pevski zbor Svoboda Kočevje, Pevska skupina Grajski pevci, Koncavaški spev, ljudske pevke Zvončice, Ženski pevski zbor Društva upokojencev Kočevje in Vokalna skupina Cantate Domino. Vljudno vabljeni, vstop je prost.
Učenci in delavci osnovne šole dr. Antona Debeljaka Loški Potok vas vabijo na zaključno kulturno prireditev šole, na kateri bodo nastopili:pevke in pevci šolskega otroškega in mladinskega pevskega zbora, učenci instrumentalisti na cajonih /beri: kahonih/, sedmošolke in devetošolke z igranima dramskima prizoroma. Prireditev bo v ponedeljek, 10. junija, ob 18. uri v šolski telovadnici na Hribu v Loškem Potoku. Veseli bodo vašega obiska.
Moški pevski zbor Svoboda Kočevje vabi na Dan odprtih vrat, na katerem bodo predstavili svojo dejavnost. Vabljeni to soboto, 8. junija, ob 9. uri, na Tržnico Kočevje.
Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Kočevje, Krajevna organizacija združenja borcev za vrednote NOB Stara Cerkev in Krajevna skupnost Stara Cerkev vas vabijo v soboto, 8. junija, ob 11. uri, v Konca vas, na prireditev v spomin na narodnega heroja Jožeta Šeška. Spominska svečanost s kulturnim programom bo pri hiši, v kateri je Jože Šeško v ilegali deloval in bil zaradi izdaje ujet. Vljudno vabljeni!
Vabljeni na dogodek Pihalnega orkestra Kočevje, ki bo to soboto, 8. junij, na Mestni ploščadi v Kočevju. Od 15. do 19. ure bo potekal 13. glasbeni salon – predstavitev orkestra in instrumentov ter projekta Botrstvo za mlade glasbenike, s katerim mladim glasbenikom omogočajo brazplačno glasbeno šolanje na trobilih, pihalih in tolkalih. Ob 19. uri pa sledi Poletni koncert na katerem se bo orkestru pridružila Lea Likar Praznik in skupaj vas bodo s slovenskimi popevkami odpeljali v Poletno noč. Vabljeni, da preživite sobotno popoldne v družbi Pihalnega orkestra Kočevje.
V četrtek, 6. junija se bo od 15. ure dalje na dvorišču Rokodelskega centra odvijal kulturno-kulinarični dogodek na prostem, kjer boste lahko okušalikreativne jedi lokalnih kuharjev, ki bodo kulturnim vsebinam dodali novo dimenzijo – OKUS. Si zamišljate kakšen okus bi lahko imelo umetniško delo, rokodelski izdelek, muzejski predmet ali turistična destinacija? Pridite in se prepričajte, da ima kultura zares dober okus! V okviru dogodka bo potekala tudi brezplačna likovna delavnica za otroke z naslovom Okusi svojo umetnino. Vabljeni!
Kaj je ljudsko gledališče? Zakaj uprizarjati lastno dediščino? Zakaj pravzaprav sploh igra? Natančnejše odgovore bo v sproščenem pogovoru z etnologinjo dr. Ano Vrtovec Beno, katere monografsko delo pod naslovom Od ljudskega gledališča do uprizarjanja dediščine je izdal Glasbenonarodopisni inštitut ZRC SAZU, iskal etnolog in radijski napovedovalec dr. Ambrož Kvartič. Vabljeni v četrtek, 6. junija, ob 19. uri v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači na iskriv pogovor, ki ga bo – vsaj po govoricah sodeč – popestrila tudi najbolj priljubljena radijska frekvenca Radio Mlajku.
Glasbena šola Kočevje vas vabi, da si poletni večer obogatite z glasbo na njihovem Zaključnem koncertu, v četrtek 6. junija, ob 18. uri, v dvorani KCK-ja. Predstavili se bodo najboljši posamezniki in orkestri, prijazno vabljeni.
Knjižnica Kočevje obvešča vse otroke, ki sodelujejo v projektu Dogodivščina medvedka Berija, da je rok za oddajo zadnjih izdelkov in izpolnjenih kupončkov sreda, 5. junij. Pohiti in oddaj svoj kuponček čim prej, da ti bo lahko medvedek Beri pravočasno poslal vabilo na zaključno zabavo, ki bo letos že v juniju!
Knjižnica Kočevje in Fotografsko društvo Grča vas v torek, 4. junija, ob 18. uri lepo vabita v prostore Knjižnice Kočevje na otvoritev fotografske razstave in predstavitev zbornika ob 25-letnici delovanja Fotografskega društva Grča.
V Letu molitve 2024 in priprave na jubilejno Sveto leto 2025 – Romarji upanja, lepo vabljeni v soboto, 1. junija, ob 17. uri v cerkev Marije Vnebovzete pri Novi Štifti na duhovno-literarni večer s predstavitvijo trinajste pesniške zbirke Stanke Mihelič z naslovom “Tam, kjer so zvezde najlepše.”
Župnija Kočevska Reka vas vabi to nedeljo, 2. junija, ob 16. uri, k sveti maši in blagoslovu križa, na nekdanjem župnijskem pokopališču na Borovcu.V primeru zelo slabega vremena bo sveta maša pod streho na Ravnah, pri Jurjevičevih.
Vljudno vabljeni na odprtje zaključne razstave Likovno izobraževalnega centra LICE, ki bo v torek, 4. junija, ob 18. uri, v Rokodelskem centru Ribnica.
To soboto, 1.junija, od 9. ure naprej vabljeni na spomladansko druženje na vrt Škrabčeve domačije v Hrovači na sejem nežno rabljenih predmetov. Prva junijska soboto bo praznik ponovne uporabe recikliranih predmetov pa tudi spominov, vaških iger in žlahtnih starih navad. In brez skrbi, hrana in pijača bosta sveže pripravljeni. Veselijo se srečanja z vami na živahnem utripu na Škrabčevi domačiji v Hrovači, to soboto, od 9. ure naprej.
Ženski komorni zbor Anamanka iz Ribnice vas vabi na koncert raznolike vokalne in vokalno-instrumentalne ritmično razgibane glasbe pod naslovom “Prehajanja od sanj do neskončnosti”. Koncert bo v soboto, 1. junija, ob 19. uri in 30 minut v dvorani podružnične osnovne šole Dolenja vas. Gostje bodo pevke Noneta Vitra ter beatboxer Matej Virtič. Vljudno vabljeni. Vstop je prost.
Kulturna promenada v ribniškem gradu, sobota, 1. junij, med 11. in 13. uro. Pridite in se na prostem družite s kulturnimi ustvarjalci v tednih ljubiteljske kulture. Pihalni orkester, tolkalna šolska skupina, folkloristi, pevci, likovniki, literati, citrarji in še mnogo vsega lepega na sobotni dan, 1. junija. Vabljeni!
Društvo upokojencev Loški Potok vas vabi, da se to soboto, 1. junija, pridružite na predstavitvi izdelkov pridnih rokodelcev društev upokojencev, združenih v okviru Pokrajinske zveze društev Dolenjske in Bele krajine. Razstava bo v dvorani večnamenskega objekta na Hribu 19 a v Loškem Potoku. Uradna otvoritev bo ob 10. uri, razstavljene izdelke in še kaj zanimivega pa si boste lahko ogledali do 15. ure. Dogodek organizirajo v počastitev praznovanja 30-letnice samostojnosti občine Loški Potok. Vljudno Vabljeni!
Prostovoljno gasilsko društvo Grčarice letos praznuje 120- letnico obstoja društva! Obveščajo vas, da današnja zabava 31.5., žal, zaradi poplavljenega prizorišča, odpade. Jutri v soboto, 1.6.,s pričetkom ob 18.uri pa vabljeni na gasilsko parado, kulturni program, od 20. ure na zabavo s skupino Calypso, tam pa bo tudi znani influencer Aleš Bavdek s svojimi podpekami. Obeta se bogat srečolov, za hrano in pijačo bo tudi poskrbljeno. V tem času pa bo v gasilskem domu na ogled razstava o bogati zgodovini društva. Vabljeni na praznovanje.
To soboto, 1.junija, od 9. ure naprej vabljeni na spomladansko druženje na vrt Škrabčeve domačije v Hrovači na sejem nežno rabljenih predmetov. Prva junijska soboto bo praznik ponovne uporabe recikliranih predmetov pa tudi spominov, vaških iger in žlahtnih starih navad. In brez skrbi, hrana in pijača bosta sveže pripravljeni. Veselijo se srečanja z vami na živahnem utripu na Škrabčevi domačiji v Hrovači, to soboto, od 9. ure naprej.
“Talk show” s Pavletom Ravnohribom in Maticem Vidicem, v sredo, 29.maja, ob 18. uri v Knjižnici Kočevje. O veri smo ljudje zelo intimni, o njej ne govorimo radi, saj je večkrat prežeta s sramom. Ta sram bosta poskušala pregnati slovenski igralec Pavle Ravnohrib, ki se bo v dialogu z diakonom in terapevtom Maticem Vidicem sprehajal po intimnih predelih življenja. Vabljeni radovedneži, skeptiki, ateisti, preprosti, zahtevni, mladi, stari, žalostni, izobraženi, ljudje dobre volje in iskalci, v sredo, 29.maja v Knjižnico Kočevje, ob 18.uri.
Center za krepitev zdravja Kočevje vas vabi, da se pridružite dogodkom v sklopu Mednarodnega tedna zdravja.

Vabljeni:

v četrtek, 30. maja: na jutranjo telovadbo z nordijsko hojo in prehrano pred športno aktivnostjo ob 8. uri na športnem igrišču v Predgradu,
ob 18. uri pa na preizkus hoje na 2 kilometra in nordijsko hojo na stadionu v Mestnem logu v Kočevju.

Več na Facebooku in Instagramu Centra za krepitev zdravja Kočevje.

V Kostel, maja in junija, spet prihajajo tuji avtorji in avtorice otroške in mladinske literature. Prvo literarno srečanje se bo odvilo že v torek, 28. maja, ob 17. uri, ko bosta gosta češki pisatelj Petr Stančik in ilustratorka Galina Miklínova. Pogovor bo tekel o mladinski pustolovski knjigi “H2O in zaklad blaznega očesa”. Vstop je prost, pogovor pa bo sproti tolmačen v slovenščino. Vabljeni!
Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji gledališča! V sklopu 62. regijskega Linhartovega srečanja Osrednje Slovenije vas Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Kočevje vabi na ogled odlične gledališke predstave Samuela Becketta z naslovom: ČAKANJE GODOTA, v izvedbi Šentjakobskega gledališča Ljubljana in režiji Jaše Jamnika. Predstava bo v četrtek, 30. maja, ob 19. uri in 30 minut, v dvorani Kulturnega centra Kočevje. Brezplačne vstopnice si zagotovite na blagajni KCK-ja. Vabljeni.
Ljubitelji literature in glasbe vabljeni na drugi dogodek Koncertnega abonmaja Ribnica. V prvem delu bosta gostji nominiranki za Cankarjevo nagrado, pisateljici Mateja Gomboc in Anja Mugerli, v drugem delu pa boste prisluhnili sopranistki Petri Vrh Vrezec in harfistki Tei Plesničar. Vabljeni v Rokodelski center Ribnica v petek, 24. maja, ob 19. uri!
Novi tekaški podvigi v deželi Lončarije! V soboto, 25. maja, v Dolenji vasi pri Ribnici se lahko preizkusite na 24-kilometrskem gorskem teku po poteh Velike gore, 10-kilometrski ravninski osmici, ki jo spremljajo bučni navijači, na rekreativnih ter šolskih tekih.
Celodnevni vrvež bo spremljala tudi odlična kulinarična ponudba. Udeležite se dogodka za vsakogar in vso družino. Več na www.loncarija-tece.si
Zavod za kulturo in turizem Kostel vas vabi na ogled monokomedije Vasilija Vaska Poliča z naslovom “Ljubezenski oglas” v izvedbi igralke Vesne Anđelković. Po ogledu bo pogovor o življenju in delu kostelskega zeta z gosti: Majdo Polič, Sabino Kovačič, Vinkom Fugina, Valentinom Južničem, Mojco Skender, Pio Polič, Tinetom Kovačičem in Dupljaki. Dogodek v spomin vsestranskemu Vasku Poliču bo ta petek, 24. maja, z začetkom ob 18. uri, na Petrini 11. Vstop je prost.
Galerija Miklova hiša v torek, 21.maja vabi vse mlade ustvarjalce, da se pridružijo na rokodelsko-likovni delavnici, na kateri bodo ustvarjali barvite in spomladansko navdahnjene lebdeče skulpture – MOBILE. Delavnica je primerna za otroke od 9. leta starosti naprej! Prijave sprejemajo na galerija@rc-ribnica.si.
Rokometni klub Kočevje vabi na zaostalo tekmo 24. kroga v 1.B državni lgi med domačo ekipo in ekipo Mokerc – KIG. Tekma bo v torek, ob 20. uri v Športni dvorani Kočevje. Vstopnina je 4 eure, za otroke do 14. leta pa je vstop prost.Vabljeni!

Društvo ZDRAV.si vas vabi v sredo, 22. maja, ob 18. uri na 2-urno predavanje SAMOZDRAVILNE VIBRACIJE, ki ga bo vodila Nerina Darman, ayurvedska svetovalka in raziskovalna zdravega življenja. Postregla bo z zanimivimi informacijami o vzdrževanju CELIČNE PRESNOVE in METABOLIZMA, ki resonira z zdravjem in dobrim počutjem. Vabljeni na Slemensko cesto 17 v Sodražici. Predhodne prijave so obvezne po telefonu: 051 301 772. Prispevek je 10 eurov. Toplo vabljeni.

Prostovoljno gasilsko društvo Hrib-Loški Potok vas vljudno vabi na dan odprtih vrat, ki bo to soboto, 18. maja, med 9. in 17. uro pred in v prostorih društva, v večnamenskem objektu na Hribu v Loškem Potoku. Dogajanje bo zelo pestro. Podrobnejši program vseh dogodkov tega dne si lahko preberete na facebook strani prostovoljnega gasilskega društva Hrib-Loški Potok ali na spletni strani Občine Loški Potok. Vabljeni!
Društvo SEKIRAČI vabijo na 1.državno ligaško tekmo v metu male in velike dvojne sekire, ki bo to soboto, 18.maja na Sekirišču v Gaju. Prijave bodo potekale od 10. ure dalje, začetek tekmovanja pa bo od 12. ure dalje. Lepo vabljeni.
Ribniški skavti tudi letos zbirajo odpadni papir. Zbiranje bo potekalo v soboto, 18. maja, od 9. do 14. ure na parkirišču za župniščem v Ribnici, na Škrabčevem trgu 15. Po predhodnem dogovoru je mogoč tudi odvoz papirja na relaciji od Kočevja do Velikih Lašč za tiste, ki ga sami ne morejo pripeljati. Za več informacij glede zbiranja in odvoza pa so dosegljivi na kontaktni številki 051 744 823 (Pia).
Vabljeni, da Mednarodni muzejski dan preživite v Ribnici. V soboto, 18. maja bodo cel dan brezplačno na ogled vse razstave v ribniškem gradu in Rokodelskem centru Ribnica. Za vas pa so pripravili tudi dva dogodka s pevko in pravljičarko Ljobo Jenče:
ob 10. uri in 30 minut vabljeni v Rokodelski center Ribnica vsi otroci (po letih in srcu) na vodenje po stalni razstavi Suhorobarstvo in lončarstvo s pomočjo ljudskih pesmic in ugank. Na večerni prireditvi, ki bo potekala ob 19. uri v dvorani Rokodelskega centra Ribnica, pa bo Ljoba Jenče predstavila najlepše ribniške balade, ki jih je v času svojega raziskovalnega dela na domačih tleh dokumentirala etnomuzikologinja dr. Zmaga Kumer. Oba dogodka bosta pripravljena posebej za ta dan. Ne zamudite!
Na mednarodni muzejski dan, v soboto, 18. maja vas Pokrajinski muzej Kočevje in Likovni salon Kočevje vabita na dan odprtih vrat, ko vsem obiskovalcem ponujajo brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav. Odpiralni čas lahko preverite na www.pmk-kocevje.si

Pokrajinski muzej Kočevje in Likovni salon Kočevje vabita družine, da si v tednu družin do 22. maja brezplačno ogledate vse razstave. Odpiralni čas lahko preverite na www.pmk-kocevje.si

Knjižnica Kočevje vas to soboto, 18. maja, ob 10. uri lepo vabi v svojo pravljično sobico na pravljično urico za otroke. Znana gledališka in filmska igralka Mojca Fatur bo ob spremljavi ilustracij pripovedovala svojo zgodbo o pobegli radirki. Pridružite se na zabavni dogodivščini z nadvse simpatično avtorico.
Kulturno športno društvo Predgrad vabi na prireditev VESELJE JE PRI NAS , ki bo ta petek, 17.maja, ob 20. uri v dvorani na Sinjem Vrhu. Nastopili bodo: Grajski pevci, Folklorna skupina Kolpa, Klavdija, Vokalna skupine Devojke, Plesna skupina Zimzelenke, Vaški klepetulji Martina in Vesna ter Viniški tamburaši. Vabljeni.
Glasbena Šola Kočevje s podporo Občine Kočevje to soboto dopoldan, ob 11. uri, na Mestni ploščadi pripravlja koncert z naslovom »Jazz ob Kavi«. Nastopila bo Big Band zasedba medicinske fakultete in zasedba Jazz Cats Glasbene šole Kočevje, gost pa bo mladi operni vokalist Gregor Ravnik.
Turistično športno društvo Kostel v sodelovanju s Planinskim društvom Kočevje in Zavodom za kulturo in turizem Kostel vabi na tradicionalni, 31. Kostelski planinski pohod, ki bo v soboto, 18. maja, s startom pri Fari med 8. in 9. uro. Za označeno pot v obliki osmice je potrebno 5 ur zmerne hoje, krajšo pot pa lahko prehodite v treh urah. Pristojbina za udeležence znaša 12 evrov in vključuje bilten, jubilejno značko, pijačo dobrodošlice, osvežilne napitke, domače dobrote, topli obrok, darilo in bon za voden ogled gradu Kostel.
Več informacij: po telefonu 041 911 476 ali elektronske pošte: info@tsdkostel.si
Vabljeni!
Veteransko društvo MORiS vas v počastitev 34 obletnice spomina na izvorni dan slovenskih »UPORNIKOV Z RAZLOGOM« in
ob 20.letnici vstopa Slovenije v Evropsko unijo in NATO ob letu generala Maistra vabi na prireditev z naslovom: »MAJ – MESEC SLOVENSKEGA UPORNIŠTVA«, ki bo danes v petek, s pričetkom ob 19. uri v kulturnem centru LIVOLD pri Kočevju.
Kulturno športno društvo Predgrad vabi na prireditev VESELJE JE PRI NAS , ki bo ta petek, 17.maja, ob 20. uri v dvorani na Sinjem Vrhu. Nastopili bodo: Grajski pevci, Folklorna skupina Kolpa, Klavdija, Vokalna skupine Devojke, Plesna skupina Zimzelenke, Vaški klepetulji Martina in Vesna ter Viniški tamburaši. Vabljeni.
Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve Ribnica – Sodražica – Loški Potok vabi na pogovorni večer – SLOVENSKA OSAMOSVOJITEV IN EVROPSKA UNIJA, Skupna pot k suverenosti in povezanosti, ki bo ta petek, 17. maja ob 19. uri in 30 minut v konferenčni dvorani Rokodelskega centra Ribnica. Gost večera, ki ga bo moderiral televizijski voditelj Boris Tomašič, bo član predsedstva Združenja VSO Aleš Hojs. Vljudno vabljeni.
17. maj je svetovni dan hipertenzije.

Lekarna Ribnica vas ob tem dogodku vabi, da se udeležite preventivnih meritev krvnega tlaka in krvnega sladkorja s svetovanjem v torek, 14. maja, med 8. in 10. uro, v prostorih Lekarne Ribnica. Prijava ni potrebna. Vljudno vabljeni.

Lekarna Ribnica vas ob tem dogodku vabi, da se udeležite preventivnih meritev krvnega tlaka in krvnega sladkorja s svetovanjem v sredo, 15. maja, med 8. in 12. uro v prostorih Lekarniške podružnice Loški Potok. Prav tako v sredo, 15. maja pa vabljeni, da se udeležite brezplačne meritve venskega pretoka in svetovanja o venskem popuščanju, ki bo potekalo med 9. in 12. uro v prostorih Lekarne Sodražica. Za termin se je potrebno naročiti osebno ali po telefonu v Lekarni Sodražica. Vljudno vabljeni.

17. maja obeležujemo Svetovni dan hipertenzije. V ta namen vas Center za krepitev zdravja Kočevje vabi na brezplačne meritve krvnega tlaka, saj meseca maja poteka globalna akcija o ozaveščanju o krvnem tlaku – “tihem ubijalcu”. Vabljeni, da sodelujete v globalni akciji in preverite vaš krvni tlak. Meritve bodo potekale v petek, 17. maja, od 7. do 10. ure v prostorih Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kočevje (bivša trgovina Medika). Lepo vabljeni. Dodatne informacije prejmete po telefonu: 01 893 90 56 ali elektronski pošti: ckz@zdkocevje.si
Kulturno športno društvo Predgrad vabi na 10.Srečanje ljudskih pevcev in godcev: “Popejvanje Pregradi”, to soboto, 18. maja, ob 19. uri in 30 minut, v Kulturni dom Predgrad.
Turistično športno društvo Poljanska dolina ob Kolpi vabi na 28. tradicionalni Mednarodni pohod po najjužnejši slovenski pešpoti, ki bo to nedeljo, 12. maja in poteka od Damlja do Radenc. Zbirno mesto pohodnikov je v Srednjih Radencih med 8.30 in 9.45 uro. Pohod traja približno 3 ure, je brez vzponov, primeren za vsakogar, ob vsakem vremenu. Vse dodatne informacije dobite na tel. 041 518 536 ali turizem.kolpa@gmail.com
Večje skupine prosijo za predhodno najavo. Vabljeni to nedeljo, 12. maja na 28. tradicionalni Mednarodni pohod po najjužnejši slovenski pešpoti.

Rokodelski center Ribnica vas vabi na spomladansko delavnico MAKRAME NA LESENEM OBROČU z Jano Koteska, ki bo potekala v torek, 14.maja, od 17. do 20. ure. Cena delavnice je 32 eurov. Za več informacij in prijave pošite na katja.zagar@rc-ribnica.si

Pokrajinski muzej Kočevje vas vabi:

-na mednarodni muzejski dan, v soboto, 18. maja vas Pokrajinski muzej Kočevje in Likovni salon Kočevje vabita na dan odprtih vrat, ko vsem obiskovalcem ponujajo brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav.

Več o vsebini in odpiralni čas izveste na spletni strani www.pmk-kocevje.si

Likovni salon Kočevje vas vabi na vodstvo po gostujoči razstavi Obalnih galerij Piran z avtorjem Alešem Sedmakom, ki bo svoja dela predstavil v torek, 14. maja, ob 14. uri v Likovnem salonu Kočevje. Več o avtorju in razstavi najdete na spletni strani www.pmk-kocevje.si

 

Pokrajinski muzej Kočevje in Likovni salon Kočevje vabita družine, da si v tednu družin od 15. do 22. maja brezplačno ogledate vse razstave. Odpiralni čas lahko preverite na www.pmk-kocevje.si

 

V Dolenji vasi pesem druži ljubitelje petja že dolgih 45 let, kolikor traja tradicionalna prireditev Srečanje zborov Zahodne Dolenjske. V petek, 10. maja, vabljeni v dvorano podružnične šole Dolenja vas. Veliki zborovski dogodek se bo začel ob 19. uri in 30 minut. Vstop je prost.

Združenje VSO in Društvo Slovenski TIGR – 13. maj vabita na slovesno obeležitev spomina na PRVI SPOPAD SLOVENCEV PO KAPITULACIJI JUGOSLAVIJE Z OKUPATORJEM, ki bo v nedeljo, 12. maja. Ob 16. uri bo pri kapelici Srca Jezusovega na Mali gori Sveta maša. Ob 17. uri bo osrednja slovesnost pri obeležju TIGR na Mali gori. Slavnostni govornik bo Alojz Peterle, predsednik Združenja VSO. V kulturnem programu bodo nastopili: Moški pevski zbor Ambrus, pesnik in gledališki igralec Tone Kuntner in praporščaki Združenja VSO. Pot do obeh dogodkov na Mali gori bo označena iz ribniške smeri od podjetja Inles in iz dobrepoljske od naselja Struge proti cerkvi Svete Ane. Vljudno vabljeni.

Iz socioloških znanosti je doktoriral v Ljubljani in na Harvardu, dolgo predaval tudi v Bologni in Sarajevu, človekovim pravicam se je posvečal vselej in povsod. V ponedeljek, 13. maja, ob 19. uri vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovače na večer z uglednim zagovornikom človekovih pravic ddr. Rudijem Rizmanom in njegovim mlajšim kolegom Luko Lisjakom Gabrijelčičem, zgodovinarjem, odgovornim urednikom Razpotij in kolumnistom.

Krajevna skupnost Kočevje mesto in občina Kočevje vabita na otvoritev prenovljenega igrišča v Mahovniku, v sredo, 15.maja, ob 17.uri. Program bodo obogatili gostje: kolesarsko društvo Melamin, Košarkaški klub Kočevje in Pihalni orkester Kočevje. Vabljeni.

Ob počastitvi 79-letnice KRAJEVNEGA PRAZNIKA KRAJEVNE SKUPNOSTI KOČEVJE-MESTO v ponedeljek, 6.maja vabljeni na prireditev. Ob 17.uri bo polaganje venca pri spomeniku, ob 17.uri in 30 minut pa bo proslava v Kulturnem centru Kočevje. Slavnostni govornik bo župan občine Kočevje, dr.Vladimir Prebilič.Prijazno vabljeni.

Rojstnodnevni dobrodelni koncert Romana Zupančiča ob njegovem okroglem jubileju se bo zgodil v soboto, 4.maja, v Kulturnem centru Kočevje!

 oseben večer vam bodo pričarali odlična glasbena ekipa in še bolj odlični gosti: dr. Mitja Ferenc, Andraž Hribar, skupina Dupljak in Tina Veselinovič .

 Prisrčno ste vabljeni.

Vstopnice so na voljo na blagajni KCK-ja ali po spletu na www.olaii.com

Izkupiček od vstopnic bo namenjen projektu Botrstvo – mladim glasbenikom v sodelovanju s Pihalnim orkestrom Kočevje.

Turistično društvo Grmada vabi na tradicionalno kresovanje, ki bo na Grmadi 30. aprila od 20. ure dalje. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno, obenem pa vas 1. maja vabi tudi na tradicionalni pohod po nagelj na Grmado in prvomajski golaž.

V počastitev praznika dela – 1. maja vas Prostovoljno gasilsko društvo Hrib-Loški Potok vabi na KRESOVANJE, ki bo v torek, 30. aprila, na vrhu Hriba pri maneži, z začetkom ob 18. uri. Za pijačo in jedačo bodo skrbeli gasilci, za glasbo in dobro razpoloženje pa ansambel LOZN BODN BEND. Vljudno vabljeni!

Kulturno športno drutvo Draga in Vaška skupnost Novi Kot in Stari Kot vabita NA TRADICIONALNO PRVOMAJSKO BALINANJE EKIP, ki bo potekalo na balinišču v Novem Kotu, v sredo, 1. maja. Prijava ekip bo potekala od 8. ure in 30 minut do 9. ure. Štartnina se plača ob prijavi. Za pijačo in topel obrok bo poskrbljeno. Vabljeni.

Društvo motoristi za motoriste vabi v soboto, 27. aprila, od 10. ure dalje na 26. blagoslov motoristov pri Novi Štifti. Poskrbljeno bo za hrano in pijačo, zabaval pa vas bo asambel Durh Band. Vabljeni k Novi Štifti.

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Kočevje vas vljudno vabi na osrednjo proslavo ob Dnevu upora proti okupatorju, na PREŽO pri Kočevski Reki, to soboto, 27. aprila, ob 11.uri, na kateri bodo počastili spomin na obletnico ustanovitve I. kočevskega bataljona in na tam pobite domačine in borce. Slavnostni govornik bo župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič. V kulturnem programu bodo nastopili: moški pevski zbor Svoboda Kočevje, Pihalni okrester Kočevje, recitatorke in pevke. Po prireditvi bo druženje ob pijači in hrani na žlico.

Turistično društvo Bloke vas vabi na 22. tradicionalni Pohod po Krpanovi poti na Blokah, ki bo to nedeljo 28. aprila. Štart pohoda bo od 8. do 10. ure na Volčjem pri Bloškem jezeru. Pohod je v osnovni različici dolg 19 kilometrov, v podaljšani varianti s povirjem Iške pa 23 kilometrov. Doživeli boste spomladansko prebujanje narave in več znamenitosti naravne in kulturne dediščine. Pot je zložna in primerna za vsakogar, pohodniki jo prehodijo v 4 – 6 urah.

Zavod za kulturo in turizem Kostel prijazno vabi na literarni večer z domačo avtorico Ano Toič, rojeno Jakšič. V prijetnem pogovoru o pomenu domišljije, povezovalni vlogi pripovedovanja, posebnem odnosu med babico in vnukinjo ter o čarobni moči besed bo avtorica z gostjami predstavila svojo najnovejšo knjigo ”pravljic in nepravljic” z naslovom “Od tukaj do konca sveta in nazaj”.

Vabljeni v petek, 26. aprila, ob 18. uri na Petrino 11.

Športno društvo Extrem in navijači Sršeni vabijo na ogled druge polfinalne tekme 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo Futsal kluba Siliko iz Vrhnike. Tekma bo ta petek, 26. aprila, ob 21. uri v Športnem centru v Ribnici. Vabljeni!

Turistično društvo Sodražica v sodelovanju z Občino Sodražica vabi na VAMPIJADO, ki bo v soboto, 27. aprila, ob 9. uri, na asfaltnem igrišču pri osnovni šoli Sodražica. Na tekmovanju v kuhanju govejih vampov se bo pomerilo 16 ekip, zato lepo povabljeni, da skuhane jedi poizkusite in da navijate. O najboljših govejih vampih bo odločala tako strokovna komisija kot tudi obiskovalci prireditve. Poskrbljeno bo tudi za neljubitelje vampov. Lepo povabljeni na Vampijado, saj bo za zabavo in druženje ob dobri glasbi poskrbel Ansambel Gaber.

Občina Sodražica in Osnovna šola doktorja Ivana Prijatelja Sodražica vabita na otvoritev razstave likovnih del učencev, ki so nastala v sklopu priprave Strategije razvoja Občine Sodražica, na temo, kaj si osnovnošolci želijo v lokalni skupnosti. Otvoritev razstave bo v sredo, 24. aprila, ob 11. uri, v Galeriji Franceta Goršeta, v Krekovem domu v Sodražici. Na otvoritvi bodo s kulturnim programom sodelovali učenci 5. razreda. Razstava bo na ogled do konca maja, v času odprtosti knjižnice Sodražica.Lepo povabljeni.

Galerija Miklova hiša vabi na odprtje razstave z naslovom “Iz take smo snovi kot sanje”, ki bo v četrtek, 25. aprila, ob 18.uri v začasnih razstavnih prostorih v gradu Ribnica. Razstava, ki je del celoletnega galerijskega projekta Ekosanje, v središče raziskovanja postavlja pojem trajnosti in ponuja vpogled v navdihujoč ustvarjalni opus dvanajstih priznanih slovenskih umetniških ustvarjalcev – Emerika Bernarda, Pile Rusjan in Dejana Štefančiča, Rene Rusjan, Tine Dobrajc, Mitje Ficka, umetniškega tandema Plateauresidue, Monike Slemc Klavžar, Ulle Žibert, Mihe Godca, Nike Erjavec, Sare Rman in umetniškega kolektiva Kvadratni meter. Vabljeni!

 

Ali imate dobro idejo za projekt, ki bi ga želeli izvajati? Pridružite se v četrtek, 25. aprila, ob 10. uri, prek spletnega orodja zoom.
Predstavili bodo, kako deluje Lokalna akcijska skupina Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, novo Uredbo o izvajanju lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost ter najavili javni poziv LAS. Prijave sprejemajo na: info@las-ppd.si

Vabljeni! Več informacij na www.las-ppd.si

23. aprila je svetovni dan knjige in avtorskih pravic. To je dan, ko praznuje knjiga in praznujemo vsi ljubitelji branja. Knjižnica Kočevje vas v sodelovanju z Društvom upokojencev Kočevje vabi na branje poezije v torek, 23. aprila, ob 18. uri. Druženje bo popestrila citrarska skupina Citrin iz Ribnice. Vljudno vabljeni!

Muzej Ribnica vas ob 100. obletnici rojstva etnomuzikologinje dr. Zmage Kumer vljudno vabi na predstavitev njenega življenja in dela. Pogovor z gosti, godcem in ljudskimi pevkami bo potekal v dvorani Rokodelskega centra Ribnica, v torek, 23. aprila, ob 19. uri.
Prijazno vabljeni.

Krajani Sodražice in okolice verjetno že pripravljate spomladanske sadike za boljšo samooskrbo in kvalitetno hrano. To soboto, od 8. do 12. ure vabljeni na TRŽNICO v Sodražici vsi, ki ste pridelali kakšno sadiko več, imate domača semena in okrasne vrtne rastline, ki so se vam preveč razrasle. Zamenjate jih s tiste, ki je nimate oz. potrebujete. Prinesi in zamenjaj. Toplo vabljeni! Pobudnik: Društvo ZDRAV.si Več informacij po telefonu: 051 301 772 ali e-pošti: rina.arko@gmail.com

Letošnja pomlad prinaša tudi novo sezono Koncertnega abonmaja Ribnica, pod umetniškim vodstvom Nine Šenk Kosem. Na prvem koncertu se bosta predstavila trobentač Franc Kosem in tolkalist Jože Bogolin. Prijazno vabljeni, da jima prisluhnete v nedeljo, 21. aprila, ob 19. uri v Rokodelskem centru Ribnica. Vstop je prost, lepo vabljeni.

Praznik zemlje na Škrabčevi domačiji v Hrovači. Vabljeni na popoldansko druženje na Škrabčevo domačijo, v ponedeljek, 22. aprila, od 16. ure in 30 minut do 18. ure. Izmenjevali si boste lahko semena in sadike, listali in kupovali nežno rabljene knjige o rastlinah, vrtu, sajenju, se z mojstrico cvetličarko Eriko ob 17.uri podučili, kako pravilno sejati, presejevati in negovati rastline in z Jano Koteska spoznali, kako iz odpadne embalaže izdelati lončke za kalitev semen. Ves čas boste lahko uživali v sproščenem druženju in se sladkali z dobrotami. V primeru slabega vremena druženje odpade.

Vabljeni na koncert ob rojstnem dnevu Glasbene šole Kočevje, ki bo v torek, 23. aprila, ob 18. uri v dvorani Osnovne šole Ob Rinži.
Skupaj bomo podoživljali prehojeno pot in se spominjali najlepših trenutkov ob glasbi učencev.

Vaška skupnost Gorenje in Krajevna skupnost Stara Cerkev vabita vaščane Gorenja in ostale krajane na otvoritev novega koloparka na igrišču v Gorenju. Veščine kolesarjenja bodo prikazali tudi člani MTB trail centra iz Dolge vasi. Lepo vabljeni to sredo, 17. aprila, ob 17. uri na igrišče v Gorenju.

Knjižnica Kočevje vas vabi na predavanje z naslovom: “Meditacija skozi oči vedske znanosti”, ki bo ta četrtek, 18.aprila, ob 18.uri. Predaval bo Janez Šubic, terapevt Mahariši Ajurvede.

Društvo likovnega ustvarjanja Ribnica vabi na odprtje likovne razstave Marte Tekavec, ki bo v soboto, 13.aprila, ob 16. uri v Domu starejših občanov Ribnica. Razstavljena dela bodo na ogled do konca maja. Vabljeni.

Iz občine Kočevje obveščajo vse občanke in občane ter ostale obiskovalce, da se bodo v ponedeljek, 8. aprila začela gradbena dela za rekonstrukcijo brvi čez reko Rinžo v Gaju, zato bo prehod onemogočen do dokončanja del, predvidoma do konca meseca junija.

Center za krepitev zdravja Kočevje vas vabi, da se pridružite dogodkom v sklopu TEDNA ZDRAVJA.

 

 

V četrtek, 11. aprila vabljeni:

–        ob 17. uri pa v Knjižnico Kočevje na okroglo mizo o raku z naslovom “Diagnoza rak – izkušnja iz prve roke in skozi strokovne oči”. Med govorci bodo osebe z izkušnjo bolezni ter strokovnjaki na področju preprečevanja, raziskovanja, zdravljenja rakavih obolenj ter na področju duševnega zdravja.

 

 

Več na facebook strani Centra za krepitev zdravja Kočevje.

 

 

 

Turistično društvo Sodražica v sodelovanju z Občino Sodražica in Komunalo Ribnica tudi letos organizira čistilno akcijo, ki bo v soboto, 13. aprila, z zborom ob 8. uri na trgu. K čistilni akciji povabljeni vsi člani Turističnega društva Sodražica, učenci Osnovne šole Sodražica, ostala društva in vsi občani. Zaradi organizacije malice po koncu prosijo, da udeležbo sporočite do vključno četrtka, 11. aprila, do 10. ure, na e-pošto: td.sodrazica@gmail.com

Vabljeni v čim večjem številu!

Lastna čustva nas osrečijo, okrepijo…, lahko pa razžalostijo, razjezijo, obremenijo…, prikrito puščajo posledice na notranjih organih. OČISTIMO ČUSTVA, ZDRAVO DIHAJMO. Teorijo in vaje za notranje organe izvajamo sede. OHRANIMO MLADOST, POMLADIMO STAROST. Več informacij po e-pošti darinka.suljevic@siol.net ali telefonu 041 397 789. Lepo povabljeni. Rekreacijski klub Ribnica.

 

Javni sklad za kulturne dejavnosti Kočevje vabi na območno revijo OTROŠKIH IN MLADINSKIH PEVSKIH ZBOROV “POZDRAV POMLADI”. V sredo, 10. aprila, ob 17.uri boste v dvorani Kulturnega centra Kočevje lahko prisluhnili Otroškemu in mladinskemu pevskemu zboru osnovne šole Stara Cerkev in Otroškemu pevskemu zboru Vrtiljak osnovne šole Zbora odposlancev Kočevje. Lepo vabljeni.

 

Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači na živo besedo mojstra pisne artikulacije Grega Repovža, odgovornega urednika revije Mladina, in novinarja Boruta Mekine, v torek, 9. aprila, ob 19. uri.

Rokodelski center Ribnica vabi na lončarske delavnice za otroke BLATNI TORKI V APRILU, ki bodo potekale ob torkih, 2.,9.,16. in 23.aprila, med 15. uro in 30 minut in 17.uro. Cena za 4 obiske je 60 eurov. Na lončarski delavnici boste gnetli glino, jo ročno oblikovali v izdelek in barvali z engoba barvami. Čas bo tudi za igro na lončarskem vretenu. Primerna je za otroke v starosti od 6 do 12. let. Za več informacij in prijave pišite na katja.zagar@rc-ribnica.si

Rokodelski center Ribnica vljudno vabi, da se pridružite na lončarsko-likovni delavnici za odrasle, kjer boste v družbi lončarke Saše Miklič in akademske slikarke Karmen Bajec izdelovali okrasne cvetlične lonce. Delavnica bo potekala v četrtek, 4. in 11. aprila, ob 17.uri v Rokodelskem centru Ribnica.

Prijave sprejemajo na info@rc-ribnica.si

Rokodelski center Ribnica vabi na spomladansko delavnico IZDELAVA MILA po hladnem postopku, ki jo bo vodila Danica Borštnik. Delavnica bo v torek, 9.aprila, med 17. in 20.uro. Cena: 20 eurov. Za več informacij in prijavo pišite na katja.zagar@rc-ribnica.si

Rokodelski center Ribnica vljudno vabi, da se pridružite na lončarsko-likovni delavnici za odrasle, kjer boste v družbi lončarke Saše Miklič in akademske slikarke Karmen Bajec izdelovali okrasne cvetlične lonce. Delavnica bo potekala v četrtek, 4. in 11. aprila, ob 17.uri v Rokodelskem centru Ribnica.

Prijave sprejemajo na info@rc-ribnica.si

 

 

 

Društvo upokojencev Loški Potok vas vabi na predavanje Alenke Veber, z naslovom: ODGOVORNOST – PONIŽNOST IN PONOS. V ospredju predavanja bo večna dilema med ponižnostjo in ponosom ter vplivom ponižnosti na našo odgovornost do sebe, drugih in družbe nasploh. Predavanje bo potekalo v dvorani večnamenskega objekta na Hribu v Loškem Potoku, ta četrtek 4. aprila, ob 18. uri. Vstop prost.

Javni sklad za kulturne dejavnosti Kočevje vas vabi na ogled Območne revije plesnih ustvarjalcev PLES IN GIB, ki bo potekala v četrtek, 4. aprila v Športni dvorani Kočevje, ob 17. in ob 19.uri. Nastopili bodo plesalci: OK ZALOŽBE KOČEVJE, KUD-A Godba Kočevje, osnovne šole Stara Cerkev in Ljubo Šercer, Glasbene šole Kočevje, Centra gibanja Rusalka, Plesnega kluba Jasmin in Urshine mažorete ter plesna skupina društva upokojencev Kočevje – ZIMZELENKE. Lepo povabljeni.

 

Učenci in učitelji podružnične šole dr.Janeza Evangelista Kreka Sveti Gregor vabijo na prireditev PRAZNOVANJE POMLADI OB MATERINSKEM DNEVU, ki bo v petek, 5. aprila, ob 18.uri v dvorani pri Svetem Gregorju.

Društvo praženega krompirja Livold, v sodelovanju z Vaško skupnostjo Livold vabi ta petek, 5. aprila, ob 17. uri, na delavnico ročnih del, na kateri boste spoznali osnove quilling tehnike, to je s pomočjo zvitih večbarvnih papirnatih trakov izdelovanje raznih motivov iz narave in prenašanje na karton. Lahko si boste izdelali slike, vizitke, voščilnice in druge vzorce. Delavnico bo vodila Slavica Špehar. Delavnica je brezplačna, potrebni material bo zagotovljen. Vabljeni.

Založba Multa Verba Books in pisateljica Tadeja Pirnat Battelli se bosta v soboto, 6. aprila, ob 10. uri na dogodku za otroke v pravljični sobici Knjižnice Kočevje predstavili z zgodbo Saluki Basil. Zgodba govori o navihanem zlatorjavem kužku Basilu in njegovemu razmišljanju o človeških navadah. Pravljici bo sledila ustvarjalna delavnica, kjer boste lahko pobliže spoznali pisateljico, jo prosili za avtogram in skupaj ustvari večne spomine. Lepo vabljeni, je vstop prost!

V ponedeljek, 8. aprila, ob 12. uri bo na velikem odru v centru Kočevja potekala prireditev “Romska popotnica nekoč in danes”, ki jo ob svetovnem dnevu Romov organizira Ljudska univerza Kočevje v sodelovanju z Občino Kočevje. Pričakujte raznolik in bogat kulturni program. Vabljeni!

 

Društvo praženega krompirja Livold vas, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Ivan Omerza-Vaško skupnostjo Livold In Zdravstvenim domom Kočevje, vabi na delavnico Telesne dejavnosti, kjer boste izvajali vaje za moč in krepitev mišic ter vaje za gibčnost. Delavnico, ki bo potekala v ponedeljek, 25.marca, ob 18.uri v Vaškem domu Livold, bo vodil David Gole.

Udeležba je brezplačna.

Športno društvo Extrem vabi na ogled povratne četrtfinalne tekme 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo Meteorplast Ljutomer.Tekma bo ta petek, 29. marca, ob 20. uri v Športni dvorani v Sodražici. Za pijačo in hrano bo poskrbljeno. Vabljeni!

Knjižnica Kočevje vas vabi na predstavitev knjige Rega na kolesu, v četrtek, 28. marca, ob 18. uri. Knjigo bo v pogovoru z moderatorko predstavila avtorica Marijana Starc. Lepo povabljeni.

KOMUNALA Kočevje, d.o.o. obvešča občanke in občane Kočevja in Kostela, da lahko ostanke barv, čistil, lakov, razredčil, škropiv, pesticidov, kozmetike, mineralnih olj, odpadnih jedilnih in motornih olj, maziv, neonske žarnice, baterije, akumulatorje ter ostale nevarne odpadke predajo pooblaščenemu zbiralcu v četrtek, 28.marca, na naslednjih lokacijah:

SPODNJI CVIŠLERJI ob 8.uri na avtobusnem postajališču
ZGORNJI CVIŠLERJI ob 8. uri in 30 minut pri ekološkem otoku
MAČKOVEC ob 9.uri v križišču na začetku vasi
KOPRIVNIK od 9.30 do 10. ure pri ekološkem otoku
NEMŠKA LOKA ob 11.uri pri ekološkem otoku
BREZOVICA ob 11. uri in 30 minut pri tabli Brezovica, v križišču
PREDGRAD ob 12. uri pri Kulturnem domu
KNEŽJA LIPA ob 12.uri in 45 minut pri ekološkem otoku
MOZELJ ob 13.uri in 15 minut pri ekološkem otoku
LIVOLD ob 13. uri in 45 minut pri trgovini
KOČEVJE od 14.15 do 16.ure pri Športni dvorani

Vabljeni!

KOMUNALA Kočevje, d.o.o. obvešča občanke in občane, da lahko nevarne odpadke predajo pooblaščenemu zbiralcu v petek, 29.marca v naslednjih naseljih:
FARA od 8. do 9. ure na prireditvenem prostoru
BANJA LOKA od 9.15 do 10.15 ure pri ekološkem otoku
MORAVA ob 10. uri in 30 minut pri ekološkem otoku
NOVI LAZI ob 11. uri pri ekološkem otoku
KOČEVSKA REKA od 11.30 do 12.15 ure na igrišču pri Kulturnem domu
ŠTALCERJI ob 12. uri in 30 minut pri Gasilskem domu
ČRNI POTOK ob 13. uri pri kapelici
DOLGA VAS ob 13.uri in 30 minut pri Gasilskem domu
KOČEVJE od 14. do 15. ure in 30 minut na parkirišču pri TUŠ-u
LOŽINE ob 15. uri in 45 minut na parkirišču pri Tušku.

Vabljeni!

KOMUNALA Kočevje, d.o.o. obvešča uporabnike, da lahko ostanke barv, čistil, lakov, razredčil, škropiv, pesticidov, kozmetike, mineralnih olj, odpadnih jedilnih in motornih olj, maziv, neonske žarnice, baterije, akumulatorje ter ostale nevarne odpadke predajo pooblaščenemu zbiralcu v soboto, 30.marca, na naslednjih lokacijah:

KOBLARJI ob 8. uri pri ekološkem otoku pri bajerju
SLOVENSKA VAS ob 8.uri in 30 minut pri ekološkem otoku
BREG ob 9. uri pri ekološkem otoku (pri trafo postaji)
MAHOVNIK ob 9. uri in 30 minut pri Gasilskem domu
KOČEVJE od 10. do 12. ure na parkirišču v Kidričevi ulici
ŠALKA VAS ob 12.uri in 15 minut pri Gasilskem domu
ŽELJNE ob 12.uri in 45 minut pri vaškem domu
KLINJA VAS ob 13. uri in 15 minut pri Gasilskem domu
GORENJE ob 13. uri in 45 minut pri ekološkem otoku (pri kapelici)
MLAKA PRI KOČEVJU ob 14. uri in 15 minut pri kapelici
STARA CERKEV od 14. ure in 45 minut do 15. ure in 30 minut na parkirišču ob pokopališču.

Vabljeni!

Knjižnica Kočevje vas lepo vabi na predstavitev slikanice Cici in Mici: zgodba o dojenju. Na dogodku, še posebej posvečenem nosečnicam, doječim mamicam, pa tudi vsem, ki jih ta tematika zanima, se bo avtorica Pia Marincelj Bregar o nastajanju in vsebini knjige pogovarjala z ilustratorko Taro Novak in pisko spremne besede, svetovalko za dojenje, Amando Golob. Predstavitev bo potekala v čitalnici knjižnice, v soboto, 23. marca ob 10. uri. Dobrodošli pa ste tudi starši z dojenčki/malčki, saj bo v ozadju čitalnice urejen igralni kotiček. Lepo vabljeni, vstop prost!

Društvo invalidov Kočevje obvešča in vabi svoje člane, na redni letni zbor članov, ki bo v soboto, 23. marca v prostorih restavracije Marof, na Rožni ulici 39 v Kočevju, s pričetkom ob 11. uri. Potrditev udeležbe lahko uredite v pisarni društva v času uradnih ur po telefonu: 051 300-224.

Turistično športno društvo Kostel vabi občanke in občane Kostela, da se v soboto, 23. marca, priključijo čistilni akciji Očistimo Kostel 2024. Na ta dan čistita tudi občina Osilnica in grad Plešce. Vsem zainteresiranim občanom bo društvo zagotovilo vreče za smeti in rokavice, za odvoz zbranih odpadkov bo poskrbljeno. Za vse dodatne informacije lahko pokličete na številko 040 516 660.

Prijazno povabljeni na prihajajoči kulinarični dogodek v VILI DECASA v Ribnici. Ta petek, 22.marca bosta v kuhinji ustvarjala Omar Hussein in Anja Fir, lanska finalistka šova Masterchef. Skupaj bosta za vas ustvarila 4 hodni meni, pred katerim se bo vsak predstavil s svojim pozdravom iz kuhinje. Vabljeni na čudovit večer kulinaričnih užitkov, ta petek, 22. marca, ob 18.uri. Cena: 50 € po osebi.

Rezervacije na: info@viladecasa.com

ali (0)1 837 2550.

PRIPRAVLJALNI ODBOR ZA PROSLAVO BITKE V JELENOVEM ŽLEBU, OBČINA RIBNICA, ZDRUŽENJE BORCEV ZA VREDNOTE NARODNO-OSVOBODILNEGA BOJA RIBNICA in Planinsko društvo Ribnica vas vljudno vabijo na spominsko slovesnost ob 81-letnici zmagovite bitke pri Jelenovem Žlebu, ki bo to soboto, 23.marca, ob 13.uri, v Športnem centru Ribnica. Slavnostni govornik bo evropski poslanec, dr. Milan Brglez. V sklopu prireditve bo na ogled tudi prodajna razstava rabljenih knjig s tematiko narodno osvobodilne borbe na Slovenskem, domačega zbiratelja Peter Lesarja. Obenem vabljeni tudi pohodniki, da se to soboto udeležite tradicionalnega pohoda v Jelenov Žleb z odhodom iz Rakitnice ob 7.uri in 30 minut, iz Sodražice in Loškega Potoka pa ob 8.uri.

Moški odbojkarski klub Kočevje vabi na zadnjo člansko tekmo v sezoni 2023-24, v kateri so dosegli velik uspeh – uvrstitev v 1.B ligo.
Pridite to soboto, 23. marca, ob 19. uri v telovadnico Osnovne šole Zbora odposlancev in pospremite ekipo odbojkarjev Kočevja v 1.B ligo.

 

Knjižnica Kočevje vas v četrtek, 21. marca, ob 18. uri vabi na predstavitev knjige »Vodni viri na Kočevskem« domačina, inženirja Antona Prelesnika. Predstavitev, že leta 2007 izdane knjige, bo dopolnil s svežimi informacijami in ob spremljavi fotografij Janeza Konečnika. Vljudno vabljeni!

V Lekarni Kočevje pri Zdravstvenem domu bodo ponovno potekale brezplačne meritve sladkorja v krvi z namenom preprečevanja in zgodnjega odkrivanja sladkorne bolezni ter njenih zapletov. Meritve se bodo izvajale v petek, 22.marca, od 9. do 12. ure. Na merjenje se predhodno ni potrebno naročiti. Vljudno vabljeni ta petek v Lekarno Kočevje.

 

Ob svetovnem dnevu voda prireja podjetje Hydrovod d.o.o. dan odprtih vrat, ki bo v petek, 22. marca, med 9. in 13. uro. Vljudno vabljeni v vodarno Slovenska vas, kjer boste spoznali delovanje ultrafiltracijske naprave, kako se izvaja oskrba s pitno vodo v občinah Kočevje, Ribnica, Sodražica, Loški Potok in Kostel ter zvedeli kaj več o pomenu in zaščiti našega najdragocenejšega vira.
Vodeni ogledi bodo vsako polno uro, zadnji vodeni ogled bo ob 12. uri.

Ob svetovnem dnevu ustnega zdravja vas Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Kočevje vabi v sredo, 20. marca, ob 16. uri, v Knjižnico Kočevje na brezplačno predavanje “Povezanost kajenja in sladkorne bolezni s parodontozo”. Predaval bo doktor dentalne medicine, Peter Jakovac. Center za krepitev zdravja Kočevje vas bo dodatno informiral o higieni zob na promocijski stojnici od 15. do 17. ure. Vljudno vabljeni.

Društvo upokojencev Kočevje vabi na proslavo ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki bo to sredo, 20.marca, ob 17. uri v sejni sobi društva, na Reški cesti 5. Lepo vabljeni!

Rokodelski center Ribnica vas vabi na VELIKONOČNO DELAVNICO – Izdelovanje velikonočnega makrame venčka z mentorico Jano Kótesko, ki bo v torek, 19.marca, ob 17.uri. Cena je 20 eurov. Za več informacij in prijave na e-naslov: katja.zagar@rc-ribnica.si

Turistično društvo Grmada in Društvo podeželskih žena Ribnica vabita na kulinarično delavnico “Postne in velikonočne jedi na Ribniškem”, ki bo v ponedeljek, 18. marca, ob 17. uri v dvorani gasilskega doma na Velikih Poljanah. Prijave zbirajo na e-naslov: tdgrmada@gmail.com

in po telefonu: 031 592 604.

Društvo praženega krompirja Livold, v sodelovanju z Vaško skupnostjo Livold vabi, vabi v ponedeljek, 18. marca, ob 17. uri, na delavnico ročnih del, na kateri boste spoznali osnove quilling tehnike, to je s pomočjo zvitih večbarvnih papirnatih trakov izdelovanje raznih motivov iz narave in prenašanje na karton. Lahko si boste izdelali slike, vizitke, pirhe, voščilnice in druge vzorce.
Delavnico bo vodila Slavica Špehar. Delavnica je brezplačna, potrebni material bo zagotovljen.

Vabljeni v torek, 19. marca, ob 18. uri v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači na poglavje iz zgledne komunikacije med raziskovalcem, predavateljem in podjetnikom prof. dr. Dejanom Verčičem in njegovo besedno sopotnico, priznano novinarko Dela Suzano Kos.

Dejan Verčič komunicira slovensko državo od priprav na osamosvojitev. Torej dobesedno od njenega spočetja. Ob rojstvu ji je kot ustanovni direktor podaril nacionalno tiskovno agencijo – STA. Kaj vse je prispeval k njeni popularizaciji v svetu, ne bo nikoli izmerjeno: sloves vrhovnega strokovnjaka za komuniciranje mu je odprl predavalnice v  37 državah. V minulem desetletju je bil drugi najbolj citirani raziskovalec na področju globalnih odnosov z javnostmi na svetu. Tektonske spremembe v komunikaciji ga niso prehitele, nasprotno. Iskan je bolj kot kadarkoli, ker zna jasno razmejiti resnične izzive in meglo neznanja. Za državo Slovenijo ne more reči, da sledi temu tempu in kot zgled navede državni zbor: polovica naših poslancev je tiho, ker sploh ne znajo izražati svojih misli, če jih sploh imajo, za drugo polovico pa bi bilo boljše, da bi bili enako tiho, ker klobasajo neumnosti.

Rešitev vidi v izobraževanju in treniranju za javno komuniciranje v vseh možnih oblikah, od vrtca naprej. Svoj praktični delež k temu prispeva kot vodja Centra za marketing in odnose z javnostmi na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, kot gostujoči profesor deli svoje znanje tudi na različnih univerzah v tujini.

Galerija Domžale vabi na otvoritev razstave “Globoka Širina” kočevskega akademskega kiparja Marka Glavača, ki bo ta četrtek, 14. marca, ob 19. uri, v Galeriji Domžale. Razstava bo na ogled do 4. aprila.

Športno društvo Extrem vabi na ogled tekme zadnjega kroga rednega dela 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo Sevnice. Tekma bo ta petek, 15. marca, ob 20. uri v Športni dvorani v Sodražici. Za pijačo in hrano bo poskrbljeno. Vabljeni, da ekipo skupaj pospremimo v končnico tekmovanja!

 

Kulturno umetniško društvo France Zbašnik v sodelovanju s podružnično osnovno šolo iz Dolenje vasi prisrčno vabi na prireditev Materinski dan, ki bo to soboto, 16. marca, ob 18.uri, v dvorani DC-16 v Dolenji vasi. Veseli bodo vašega obiska. Vstopnine ni.

Knjižnica Kočevje prireja drugi del kabalističnega predavanja z naslovom KORAK ZA KORAKOM, ki ga bo vodil Dušan Kaluža.
Predavanje bo v četrtek, 14. marca, ob 18. uri. Lepo vabljeni!

Vabljeni na predstavitev knjige Marka Babnika: SADNE RASTLINE:rez, sajenje in gojitvene oblike. Predstavitev bo v četrtek, 14.marca, ob 18.uri v Rokodelskem centru Ribnica.

Rokodelski center Ribnica vabi na VELIKONOČNO DELAVNICO pletenje peharja iz vrbe s pletarko Danico Benčina. Potekala bo v četrtek, 14. in četrtek, 21.marca, ob 17.uri. Cena za obe delavnici je 25 eurov. Za več informacij in prijave pišite na e-naslov: katja.zagar@rc-ribnica.si

RIBNIŠKA DOLINA POJE – vabljeni na območno revijo odraslih pevskih zasedb v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti Ribnica. V petek, 8. marca, ob 19. uri bodo v dvorani Rokodelskega centra Ribnica prepevali Nonet Vitra, Kvartet Kaštiri, Ženski komorni zbor Anamanka, Kvartet Zvon in Oktet Gallus. Ljubitelji dobrega petja, privoščite si lep petkov večer. Vstop je prost.

Društvo upokojencev Sodražica in Osnovna šola doktorja Ivana Prijatelja Sodražica vabita na proslavo ob Dnevu žena, ki bo v petek, 8.marca, ob 18.uri, v dvorani osnovne šole Sodražica. Lepo povabljeni.

Društvo upokojencev Sodražica vabi vse člane na Zbor članov, ki bo v soboto, 9.marca, ob 15. uri, v dvorani Gasilskega doma v Sodražici. Prijave za udeležbo na občnem zboru so obvezne po telefonu: 031 465 218 ali osebno v pisarni društva, vsak torek v času od 9. do 10. ure.

 

Muzej Ribnica vas vljudno vabi na predstavitev knjige Katje Zorc Kobi in Carlosa Newlanda RIBNICA, NIKOLI TE NE BOM POZABILA Popotovanje družine Rudež.Predstavitev bo v sredo, 6. marca, ob 18. uri v dvorani Rokodelskega centra Ribnica.
Ob tej priložnosti bodo prvič na ogled tudi miza in stoli iz nekdanje grajske jedilnice, ki jih je muzeju podarila Marjanca Rus Zorc iz Buenos Airesa.

Zavod za kulturo in turizem Kostel vljudno vabi na kulturno-družabni dogodek v počastitev dneva žena, v četrtek, 7. marca, od 17. ure naprej, v prostorih Zavoda za kulturo in turizem Kostel na Petrini 11. V kulturnem delu večera bodo nastopili otroci Vrtca pri osnovni šoli Fara ter učenci in učenke osnovnih šol Fara in Brod Moravice. Za glasbeno doživetje bo poskrbela ženska glasbena skupina Vocabella. Po kulturnem programu bo druženje ob prigrizku. Veselijo se vašega obiska.

Društvo praženega krompirja Livold vas, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Ivan Omerza-Vaško skupnostjo Livold In Zdravstvenim domom Kočevje, vabi na delavnico »Test telesne pripravljenosti«, ki bo v ponedeljek, 11. marca, ob 18. uri, v Vaškem domu Livold. Livold. Udeleženci boste izvedeli kakšno je vaše celovito stanje za vsakodnevno delovanje, izpolnili kratek vprašalnik in opravili enostaven funkcijski test. Glede na rezultate vam bosta fizioterapevta svetovala, kako lahko izboljšate svojo zmogljivost in delovanje, tako da boste ostali čim dlje zdravi in neodvisni v zgodnji in pozni starosti.Udeležba je brezplačna, lepo povabljeni.

Knjižnica Kočevje vas vabi na predavanje z naslovom: BORELIOZA MOJA POT OZDRAVITVE. V tokratnem predavanju bo Janez Šubic, terapevt Mahariši Ajurvede, z nami delil na lastni koži preizkušene učinkovite postopke zdravljenja te zahrbtne bolezni. Vljudno vabljeni, v torek, 5.marca, ob 18.uri, v Knjižnico Kočevje.

Kinološko društvo Kočevje obvešča lastnike psov, da pričenja s spomladanskimi tečaji šolanja psov in sicer: male šole za pse stare od 3 do 9 mesecev, osnovnega šolanja za pse stare nad 9 mesecev in agilitya. Tečaji bodo potekali na društvenem vadbišču v Dolgi vasi.
Na informativni sestanek, ki bo to soboto, 2.marca, ob 15. uri, pridite brez psov.

PLANINSKO DRUŠTVO KOČEVJE vas vabi na VOLILNI OBČNI ZBOR ČLANOV, ki bo v petek, 1. marca, ob 18. uri v Pizzeriji in špagetariji Briški, na Trgu zbora odposlancev 56 v Kočevju. Po zaključku uradnega dela bo sledilo druženje ob živi glasbi. Pridite, da v dobri družbi preživite lep večer!

Rokometni klub Kočevje vabi na tekmo 18. kroga v 1.B državni ligi med domačo ekipo in ekipo Grosuplje. Tekma bo odigrana v športni dvorani Kočevje ta petek, 23. februarja, ob 19. uri in 30 minut. Vstopnina je 4 eure, za otroke do 14. leta pa je vstop prost. Vabljeni.

Knjižnica Kočevje vabi otroke v starostni skupini 4 do 6 let v svojo pravljično sobico na bralno druženje s kužkom Archijem in njegovo vodnico Majo. Dogodek, ki bo to soboto, 24. februarja, ob 10. uri, je brezplačen, je pa zaradi Archijevega dobrega počutja omejen na 12 udeležencev. Obvezne so predhodne prijave na otroškem oddelku knjižnice, preko telefona na 01 893 13 20 ali na e-mail narocilo.knjiznicakocevje@gmail.com

Lepo vabljeni!

Iskrivo v živo. Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači, na izmenjavo življenjskih izkušenj svežih nagrajencev Združenja Manager – Marte Kelvišar managerke leta in Branka Franca Selaka prejemnika priznanja za življenjsko delo na področju managementa. Rdečo nit pogovora bo usmerjala Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager.

Vabljeni v skedenj Škrabčeva domačije Hrovači, v torek, 27.februarja, ob 18.uri.

Knjižnica Kočevje vas vabi na predavanje Andreja Pešca: KAKO ČUSTVA VPLIVAJO NA NAŠE TELO, BOLEZNI IN ZDRAVJE.
Predavanje bo v četrtek, 22.februarja, ob 18.uri. Lepo povabljeni.

Športno društvo Extrem vabi na ogled tekme 18. kroga 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo Bronx Škofije. Tekma bo ta petek, 23. februarja, ob 20. uri, v Športni dvorani v Sodražici. Za pijačo in hrano bo poskrbljeno. Vabljeni!

Župnija Sodražica vabi ta petek, 23. februarja, ko bodo obhajali obletnico smrti Božje služabnice Magdalene Gornik v župnijski cerkvi v Sodražici. Ob 15.uri in 15 minut bo molitev križevega pota za njeno beatifikacijo. Ob 16. uri bo daroval sveto mašo nadškof msgr. Stanislav Zore, postulator msgr. Franci Petrič pa bo nato predstavil potek postopka. Po maši pa bo tudi še v cerkvi premierna uprizoritev filma z naslovom Okronana o njenem življenju, ki ga je pripravil filmski studio Siposh. Lepo vabljeni!

Ribniška gledališka skupina Dramšpil sporoča! To soboto, 17.februarja, ob 10. uri, bodo na odru dvorane DC 16 v Dolenji vasi, premierno uprizorili novo otroško predstavo – MAJHEN IN VISOK. Zvečer, ob 19. uri pa bodo odigrali predstavo za odrasle, z naslovom DUŠAN. Vabljeni vsi, ki je še niste videli in vsi tisti ki jo želite videti ponovno. Vstopnice dobite na vhodu v dvorano pol ure pred predstavami. Vabljeni.

Društvo praženega krompirja Livold vas, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Ivan Omerza-Vaško skupnostjo Livold In Zdravstvenim domom Kočevje, vabi na delavnico »Test telesne pripravljenosti«, ki bo v ponedeljek, 19. februarja, ob 18. uri, v Vaškem domu Livold. Livold. Fizioterapevtka Tadeja Nosan in kineziolog David Gole bosta izvedla presejanje za funkcijsko manj-zmožnost, kjer boste udeleženci izvedeli kakšno je vaše celovito stanje za vsakodnevno delovanje, izpolnili kratek vprašalnik in opravili enostaven funkcijski test. Glede na rezultate vam bosta svetovala, kako lahko izboljšate svojo zmogljivost in delovanje, tako da boste ostali čim dlje zdravi in neodvisni v zgodnji in pozni starosti.

Krajevna skupnost Kočevje-mesto vas vabi, da si ogledate sprevod malih maškar iz vrtca in osnovnih šol, ki bo v torek, 13.FEBRUARJA, od 9. do 11. ure, na mestni ploščadi v Kočevju. Vreme bo lepo, male maškare pa bodo preganjale zimo. Vabljeni.

Vabljeni v čitalnico Knjižnice Kočevje v četrtek, 15. februarja, ob 18. uri na predavanje KROG IN ČRTA.

“Predavanje o kabali, s katero dosežemo trajni užitek, tako da sledimo svojim željam. Ključno vlogo pri tem igra naš osebni jezik, ki nam razkriva unikatne modrosti.”
Predaval bo kabalist Dušan Kaluža.

Moški pevski zbor SVOBODA Kočevje vas vabi na praznovanje ob slovenskem kulturnem prazniku.  V sredo, 7.februarja vabljeni: ob 17. uri v gasilski dom v Klinji vasi, ob 18. uri v vaški dom v Željnah in ob 19.uri v gasilski dom v Šalki vasi. Vabljeni.

Društvo upokojencev Kočevje vabi člane in članice na proslavo ob kulturnem prazniku, ki bo v sredo, 7.februarja, ob 17. uri, v sejni sobi društva, na Reški cesti 5. Prijazno vabljeni!

Planinsko društvo Kočevje vabi na tradicionalni pohod na PREŠERNOV DAN, na slovenski kulturni praznik, v četrtek, 8. februarja.
Odhod bo ob 9. uri s parkirišča v Podgorski ulici, pot pa bo vodila proti Koči pri Jelenovem studencu z vodniki Planinskega društva Kočevje. Pred kočo bo kulturni program v počastitev praznika, s pričetkom ob 11. uri. Program so pripravili mladi planinci Planinskega društva Kočevje.

Hoja po Kalanovi planinski poti je prepovedana, ker je zaradi sečnje nevarna.

Vokalna skupina Cantate Domino in pevska skupina Fantje z Razborja iz Sevnice vabijo ob kulturnem prazniku na koncert, ki bo v četrtek, 8. februarja, ob 17. uri in 30 minut, v župnijski cerkvi v Stari Cerkvi. Lepo povabljeni na večer slovenskih ljudskih, domoljubnih in sakralnih pesmi.

Pokrajinski muzej Kočevje vas v počastitev kulturnega praznika, v četrtek, 8.februarja, vabi na dan odprtih vrat. Od 10. do 18. ure si boste ta dan lahko brezplačno ogledali razstave, od 10. do 12. ure vabljeni na ustvarjalno delavnico za otroke in odrasle “Bom mošnjiček naredil, bom fige not dal”, ob 16.uri pa na javno vodstvo po razstavi NAROD SI BO PISAL SODBO SAM. V Likovnem salonu pa si boste od 10. do 18. ure lahko ogledali razstavo ANJA KRANJC: MEDPROSTORI BIVANJA, ob 17-ih vabljeni tudi na vodstvo po razstavi. Naprošajo vas, da se na delavnico predhodno prijavite po telefonu: 89 50 303 ali pa pišite na FB stran. Vabljeni.

Vljudno vabljeni, da Prešernov dan, 8. februar, preživite v Rokodelskem centru Ribnica! Od 9. do 19. ure bodo brezplačno na ogled vse razstave in prost vstop v vse rokodelske delavnice. V tem času bo odprta tudi muzejska trgovina. DOPOLDNE se ob 10. uri lahko pridružite vodenju po stalnih razstavah, POPOLDNE pa za odrasle pripravljajo VEČER POEZIJE OB ŽLAHTNI KAPLJICI, za otroke pa bosta na voljo kulinarična in likovna delavnica. Udeležba na delavnicah je mogoča le ob vnaprejšnji prijavi. Več informacij na spletni strani Rokodelskega centra Ribnica ali na e naslovu turizem@rc-ribnica.si

 

Rokometni klub Kočevje vabi na člansko tekmo 16. kroga v 1.B Državni ligi, na kateri se bo domača ekipa pomerila z ekipo Črnomlja.
Tekma bo odigrana ta petek, 9. februarja, ob 19. uri in 30 minut v Športni dvorani Kočevje. Vstopnina je 4 eure, za otroke do 14. leta pa vstopnine ni.

POZOR! POZOR! Ali ste pripravljeni? Mačkarada v Kočevju 2024 je pred vrati. To soboto, 10. februarja, ob natanko 14. uri bodo ponovno ulice mesta Kočevja zavzele nore, strašne in zabavne maske. Obiskali nas bodo bodo rogati haloški koranti iz Podlehnika, trubači Pivo in čevapi iz Postojne in lokalne pustne skupine. Vabimo vas na nepozabno zabavo. VABLJENI! Organizator prireditve Turistično društvo Kočevje v sodelovanju z Zavodom Kočevsko in Občino Kočevje.

Društvo upokojencev Draga vas ob slovenskem kulturnem prazniku vabi na prireditev, ki bo to soboto, 10. februarja, z začetkom ob 17. uri v Domu krajanov v Podpreski. Kulturni program bodo s svojimi deli popestrili ustvarjalci dragarske doline. Vljudno vabljeni!

Prijazno vabljeni na proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom: Kultura povezuje, ki bo v torek, 6. februarja, od 17. ure naprej v večnamenskem prostoru na Petrini 11. Da se preko kulture tkejo vezi, bodo dokazali nastopajoči iz kar petih okoliških osnovnih šol. Natopili bodo učenke in učenci osnovnih šol: Fara, Stara Cerkev, Zbora odposlancev, Frana Krste Frankopana in Brod Moravice, ki se bodo predstavili s petjem, plesom, glasbo, recitacijami in folkloro.

Vabljeni, da v prijetnem vzdušju skupaj obeležimo slovenski kulturni praznik!

V Staro Cerkev prihaja najbolj razvpita komedija, gledališka uspešnica: RAZOČARANA GOSPODINJA PRI SEKSOLOGU. Vabljeni to nedeljo, 4.februarja, ob 15.uri v telovadnico Osnovne šole Stara Cerkev. Vstopnice lahko kupite pol ure pred predstavo. Ne zamudite te najbolj hiperseksualne, pikantne in zabavne komedije. Pozor: samo za odrasle. Vabi vas Krajevna skupnost Stara Cerkev.

Moški odbojkarski klub Kočevje vabi na tekmo 15. kroga 2. odbojkarske lige, ki bo to v soboto, 3. februarja, ob 19. uri v telovadnici osnovne šole Zbora odposlancev. V goste prihaja ekipa Korvolley Mislinja. Vabljeni pa tudi na tekmo osmine finala pokala Slovenije, ki bo v sredo, 7. februarja, ob 19. uri, v telovadnici osnovne šole Zbora odposlancev. Na tekmo generacije, prihaja najboljša Slovenska ekipa, serijski državni in pokalni prvak, udeleženec elitne lige prvakov v odbojki, ekipa ACH Volley iz Ljubljane.

Društvo praženega krompirja Livold vas, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Ivan Omerza-Vaško skupnostjo Livold In Zdravstvenim domom Kočevje, vabi na delavnico »Test telesne pripravljenosti«, ki bo v ponedeljek, 5. februarja, ob 18. uri, v Vaškem domu Livold. Livold. Fizioterapevtka Tadeja Nosan in kineziolog David Gole bosta izvedla presejanje za funkcijsko manj-zmožnost, kjer boste udeleženci izvedeli kakšno je vaše celovito stanje za vsakodnevno delovanje, izpolnili kratek vprašalnik in opravili enostaven funkcijski test. Glede na rezultate vam bosta svetovala, kako lahko izboljšate svojo zmogljivost in delovanje, tako da boste ostali čim dlje zdravi in neodvisni v zgodnji in pozni starosti.

Vabljeni na dogodek, ki prispeva k zmanjševanju odpadkov in hkrati krepi odgovornost do našega planeta. Imate stvari, ki jih več ne potrebujete, a so še uporabne? Zadruga Zakladi Kočevske vas vabi na otroški bolšji sejem, ki bo na Tržnici Kočevje, v petek, 2. februarja, od 16. do 19. ure. Na voljo bodo rabljena otroška oblačila, obutev, igrače in oprema. Udeležba za prodajalce je brezplačna, obvezne pa so prijave do srede, 31. januarja, po telefonu: 030 649 900. Lepo vabljeni prodajalci in kupci.

 

 

Civilna iniciativa »Viseči most Slavski Laz« jutri, v soboto, ob 10. uri pripravljata čistilno akcijo urejanja okolice visečega mostu pri Slavskem Lazu. Pridite primerno obuti in oblečeni, prinesite orodje in zaščitno opremo ter veliko dobre volje.

 

Občina Loški Potok in Osnovna šola dr. Antona Debeljaka Loški Potok vas vljudno vabita na KONCERT POTOŠKIH PEVSKIH ZBOROV, ki bo to soboto, 3. februarja, ob 18. uri, v dvorani osnovne šole dr. Antona Debeljaka na Hribu v Loškem Potoku.
Vljudno vabljeni!

Vljudno vabljeni na prvi dogodek “1.Alzheimer Cafe”, v sklopu novega projekta Občine Kočevje: Demenci prijazno Kočevje. Dogodek bo potekal v knjižnici Kočevje, v torek, 30.januarja, ob 18.uri. Tema: Ali tudi jaz lahko zbolim za demenco? Predaval bo dr.Božidar Voljč. Vljudno vabljeni.

Knjižnica Kočevje vas lepo vabi na jutranjo čajanko z delavnico lepega pisanja v Tednu pisanja z roko, ki bo potekala v čitalnici knjižnice v sredo, 24. in v četrtek, 25. januarja, ob 10. uri. Gospa Franja Virant, dipl. psihologinja in bibliotekarka ter v Švici izobražena biografska terapevtka vam bo zaupala skrivnosti vpliva pisave na našo osebnost ter vas preko vaj spodbudila k lepšemu pisanju z roko, ki ima samo po sebi lahko zelo blagodejen vpliv na naše počutje. Lepo vabljeni, vstop je prost.

V Lekarni Kočevje pri Zdravstvenem domu bodo ponovno potekale brezplačne meritve sladkorja v krvi z namenom preprečevanja in zgodnjega odkrivanja sladkorne bolezni ter njenih zapletov. Meritve se bodo izvajale ta petek, 26. januarja, od 9. do 12. ure. Na merjenje se predhodno ni potrebno naročiti. Vljudno vabljeni ta petek v Lekarno Kočevje.

Planinsko društvo Kočevje vabi na tradicionalni nočni pohod do Koče pri Jelenovem studencu, ki bo v soboto, 27. januarja.
Odhod bo ob 18. uri s parkirišča na Podgorski ulici, pot pa bo vodila po markiranih poteh proti Koči pri Jelenovem studencu. Pot je razgibana in vodi predvsem po gozdnem terenu, vlakah in makadamski cesti. Hoja po Kalanovi planinski poti je prepovedana, saj je zaradi sečnje nevarna.

Rokodelski center Ribnica vabi na tečaje MAKRAMEJA. Začetni tečaj bo potekal ob torkih, med 17. in 19. uro in se bo pričel, v torek, 23.januarja. Nadaljevalni pa bo potekal ob sobotah, med 9. in 11.uro in se bo pričel, v soboto, 27.januarja. Cena za 5 obiskov z vključenim materialom je 150 eurov za začetni tečaj in 120 eurov za nadaljevalni tečaj. Več informacij in prijave po elektronski pošti: katja.zagar@rc-ribnica.si

Rokodelski center Ribnica vas vabi na 16-urni začetni tečaj oblikovanja gline na vratenu, pod mentorstvom izkušene lončarke Saše Miklič. Potekal bo ob sredah, med 16. uro in 30 minut in 18. uro in 30 minut, s pričetkom v sredo, 24.januarja. Cena tečaja je 180 eurov. Prijave in več informacij po elektronski pošti: katja.zagar@rc-ribnica.si

 Rokodelski center Ribnica vabi na delavnico za otroke ŠATULJICA Z MOZAIKOM, ki bo potekala v dveh delih ob sobotah: 20.januarja bo barvanje lesenih delov, 27.januarja pa sestavljanje pobarvanih delov v celoto. Potekali bosta od 9. do 12. ure, otroci pa se bodo na obeh srečanjih spoznali z delovanjem laserskega rezalnika. Cena: 20 eurov. Prijave in informacije na elektronski naslov: matej.muhic@rc-ribnica.si

Društvo praženega krompirja Livold vas, v sodelovanju s Krajevno skupnostjo Ivan Omerza-Vaško skupnostjo Livold In Zdravstvenim domom Kočevje, vabi na delavnico »Test telesne pripravljenosti«, ki bo potekala v ponedeljek, 22. januarja, ob 18. uri, v Vaškem domu Livold. Fizioterapevtka Tadeja Nosan in kineziolog David Gole bosta izvedla presejanje za funkcijsko manj-zmožnost, kjer boste udeleženci izvedeli kakšno je vaše celovito stanje za vsakodnevno delovanje, izpolnili kratek vprašalnik in opravili enostaven funkcijski test. Glede na rezultate vam bosta svetovala, kako lahko izboljšate svojo zmogljivost in delovanje, tako da boste ostali čim dlje zdravi in neodvisni v zgodnji in pozni starosti.

Tudi v tem letu v Knjižnici Kočevje nadaljujejo z nizom predavanj o preprostih spoznanjih ajurvede, ki jih vodi Janez Šubic, terapevt Mahariši Ajurvede. Tokratno predavanje nosi naslov: »KLIŠEJI IN STEREOTIPI O ZDRAVJU«. So vse bolezni res ozdravljive? Obstaja čarobno zdravilo, obstaja čarobni zdravilec, ki pozdravi vsako bolezen? V tokratnem predavanju boste izvedeli kakšne odgovore ima vedsko znanje na taka in podobna vprašanja. Vabljeni v torek, 23. januarja, ob 18. uri, v čitalnico Knjižnice Kočevje.

 

V Kostel v goste prihaja gledališka skupina Kulturno umetniškega društva DramŠpil iz Ribnice s predstavo Dušan.
Tako imenovano “dramedijo”, ki združuje elemente drame in komedije, si boste lahko ogledali v petek, 19. januarja, ob 19. uri na Petrini 11. Vstopnice v predprodaji stanejo 10 evrov, na dan dogodka 12 eurov. Kupite jih lahko vsak dan med 7. in 15. uro oziroma po dogovoru. Pokličite 051 328 682 in si zagotovite svoj sedež. Predstava ni primerna za otroke mlajše od 14 let. Vabljeni.

Vokalna skupina Koral vabi v soboto, 20. januarja, ob 18. uri v Župnijsko cerkev Svete Marije Magdalene, kjer bo pri maši sodeloval Cerkveni pevski zbor z zborovodjo Danetom Selanom, iz Župnije Velesovo. Po maši se bodo predstavili s krajšim programom božičnih pesmi. Prisrčno vabljeni! “Nocoj je zrno vzklilo…”

Vabljeni na tradicionalni 11. pohod po pastirskih stezicah Travnika, ki bo v soboto, 20.januarja, s startom ob 9.uri izpred Gostilne Pri Kapcu. Štartnino 12 eurov plačate v Gostilni pred začetkom pohoda. Pohod traja od 4 do 5 ur, pot pa je dolga približno 15 kilometrov. Poskrbite za primerno pohodno opremo. Za topel obrok bo poskrbela Gostilna Pri Kapcu.

Knjižnica Kočevje vas vabi na potopisno predstavitev za naslovom »Škotska malo drugače«. Predaval bo Janez Konečnik, v torek, 16. januarja, ob 18 uri.

Glasbena šola Kočevje v sodelovanju s pobrateno Glasbeno šolo Koper vabi na Koncert orkestrov. Predstavili se bodo pihalni, godalni, kitarski, harmonikarski orkester, jazz band, pevski zbor…. Vabljeni v torek, 16. januarja, ob 18. uri, v telovadnici Osnovne šole Ob Rinži. Počastite in podprite jih s svojo prisotnostjo. Vstop je prost!

 

Curling, ta zanimiv zimski olimpijski šport na ledu je zaživel tudi v Kočevju. V sklopu programa Curling krog Slovenije lahko curling igrate vsako sredo na umetnem drsališču pri Športnem domu Gaj, od 19. ure dalje. Oprema za igranje, kamni in metle so na voljo na drsališču, tako da potrebujete samo primerno obutev in oblačila, dobro voljo ter nekaj soigralcev.

Vabljeni na drsališče vsako sredo, od 19. ure dalje.

Športno društvo Extrem tokratno tekmo zopet seli v Ribnico in vabi na ogled tekme 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo Futsal kluba Dobovec. Tekma bo ta petek, 12. januarja, ob 21. uri v Športnem centru v Ribnici.

Vabljeni, da skupaj napolnimo tribune!

To soboto, 13. januarja, ob 10. uri ste vabljeni v Kulturni center Kočevje na predavanje z naslovom EMOCIJE in LOKOMOCIJE, ki ga bo vodila Andreja Semolič, kreatorka pedokinetike. Pedokinetika je namenjena posameznikom, ki se poslužujete novodobnih pristopov k vzgoji in iščete ravnovesja, staršem, vzgojiteljem in iskalcem razumevanja človekove biti. Predavanje bo dopolnilo še spremno dogajanje: predstavitev slikanice Cici in Mici: Zgodba o dojenju, Pie Marincelj Bregar ter Plesni program Centra gibanja Rusalka.

Vabljeni na dogodek, to soboto, ob 10. uri v dvorano Kulturnega centra Kočevje.

Dekliška pevska skupina AVE VERUM vabi na dobrodelni koncert BOŽIČNIH PESMI, ki bo na praznik svetih treh kraljev, to soboto,
6. januarja, v župnijski cerkvi Svetega Lenarta, na Taboru v Loškem Potoku, po večerni maši, ki bo ob 17. uri. Lepo vabljeni

Vabljeni na tradicionalni 11. pohod po pastirskih stezicah Travnika, ki bo v soboto, 6. januarja, s startom ob 9.uri izpred Gostilne Pri Kapcu. Štartnino 12 eurov plačate v Gostilni pred začetkom pohoda. Pohod traja od 4 do 5 ur, pot pa je dolga približno 15 kilometrov. Poskrbite za primerno pohodno opremo. Za topel obrok bo poskrbela Gostilna Pri Kapcu.

V primeru slabega vremena bo pohod odpovedan.

 

 

Društvo za ohranjanje dediščine Gradež do 7. januarja 2024 vabi na razstavo jaslic v skritih kotičkih Gradeža (pri Turjaku).

V spremstvu vodnikov si jo med tednom lahko ogledate od 16. do 19. ure, ob sobotah, nedeljah in praznikih od 13. do 19. ure.

Zaključek razstave bo 7. januarja 2024, ob 17. uri in 30 minut z razstavo poprtnikov. Poskrbljeno bo tudi za tople napitke in prigrizke.

Jaslice bodo zelo številčne, vseh velikosti in materialov ter tudi iz različnih držav. VSTOPNINE NI!

Bi se naučili igrati Curling, ta zanimiv zimski olimpijski šport na ledu? Bi! Super! Razlogov zakaj začeti s curlingom je ogromno. Curling predstavlja izvrsten način rekreacije, druženja in doseganja novih ciljev, ki si jih postavimo. In Curling se boste lahko naučili igrati v Kočevju. Curling zveza Slovenije je vzpostavila program Curling krog Slovenije in z njim uspešno predstavlja šport po slovenskih drsališčih. In to zimo prihajajo v Kočevje. Curling zveza Slovenije vabi na prvo srečanje, ki bo v četrtek, 28. decembra, ob 17. uri na umetnem drsališču pri Športnem domu Gaj.

Turistično športno društvo Kostel obvešča, da je zaradi slabe vremenske napovedi nočni pohod od Kužlja do svete Ane, prestavljen na petek, 29. decembra. Start bo ob 16. uri v Kužlju. S seboj imejte svetilke, saj boste Sveto Ano dosegli v temi. Na vrhu se srečamo s pohodniki Turističnega društva Osilnica, ki bodo svoj pohod začeli v Grintovcu. Skupaj se bomo okrepčali in nazdravili prihajajočemu letu! Startnina znaša 5 €, predhodne prijave pa so možne na info@tsdkostel.si ali na telefonsko številko 040-516-660.
Prijazno vabljeni!

 

Iskrivo v živo. Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači, to nedeljo, 14.januarja, ob 17.uri, na pogovor v živo in iskrivo s profesorjem doktorjem Urošem Ahčanom ob njegovi knjigi s kirurško povednim naslovom SKALPEL. V njegove izpovedi bo zarezala mojstrica intervjujev, Vesna Milek. Vabljeni.

Grajski pevci Kulturno športnega društva Predgrad, vabijo na ANŽEV BOŽIČNI KONCERT, ki bo v sredo, 27.decembra, ob 16. uri v cerkvi Svetega Sebastijana v Predgradu. Gosti večera: Moški pevski zbor Vinograd iz Vrtovin. Vljudno vabljeni.

Pevski zbor Koncavaški spev vas prijazno vabi na koncer, ki bo v Cerkvi Marijinega vnebovzetja v Stari cerkvi, v sredo, 27. decembra, ob 17. uri in 30 minut.

Gostje bodo: Kvartet zvon.

Društvo upokojencev Sodražica vabi člane na tradicionalno Štefanovanje, ki bo v torek, 26. decembra, s pričetkom ob 16. uri na Turistični kmetiji Oblak na Riglju v Slemenih. Prijave najkasneje do srede, 20.decembra v društveni pisarni ali po telefonu: 031 465 218. Cena za srečanje je 20 eurov in se plača ob prijavi. Skrbi pustite doma, s seboj prinesite le zvrhan koš dobre volje. Veselijo se vaše udeležbe.

 

Občina Ribnica ob dnevu samostojnosti in enotnosti vabi na tradicionalni Božično novoletni koncert, ki se bo odvijal v torek, 26.12.2023, ob 18. uri v dvorani Športnega centra Ribnica. Letos bodo v ospredje stopili otroški glasovi, ki nam bodo v praznični kulisi zagotovo pričarali veselo in prijetno vzdušje. Z nami bodo Otroški pevski zbor Vrtec Ribnica, Pevski zbor OŠ Ribnica in POŠ Dolenja vas, Glasbena šola Ribnica, Društvo mažoret in plesalcev Ribnica in Nuša Derenda.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite in začutite čarobnost praznikov v domačem okolju.

Župnija Kočevje in JSKD Območna izpostava Kočevje vabita ob Božiču in ob dnevu samostojnosti in enotnosti na glasbeni večer s prepevanjem božičnih in domoljubnih pesmi

 v torek, 26. decembra 2023, ob 18. uri v župnijski cerkvi sv. Jerneja v Kočevju.

 Nagovor:

Podžupan Andrej Mladenovič

 Pevski program:

Moški pevski zbor Svoboda Kočevje

Pevska skupina Grajski pevci

Koncavaški spev

Otroški cerkveni zborček Jernejevi zvončki

Vokalna skupina Cantate Domino

Vstop prost – vljudno vabljeni!

Tamburaški orkester Sodražica vabi na 18. tradicionalni božično-novoletni koncert z gosti, ki bo v ponedeljek, 25. decembra, ob 18. uri, v Športni dvorani Sodražica. Vabljeni!

Turistično društvo Grmada vabi danes, na BOŽIČNI POHOD NA GRMADO. Zborno mesto in prijava: Osnovna šola na Velikih Poljanah, ob 18. uri, odhod ob 18. uri in 30 minut. Pohodnina: za odrasle je 5 eurov, za otroke do 12. leta 2 eura. Tisti, ki ste se že udeležili prejšnjih pohodov, prinesite s seboj kontrolni kartonček. Pohod bo ob vsakem vremenu, ne pozabite pa na primerno opremo in baklo ali svetilko. Vabljeni.

Projekt sofinancira Občina Ribnica.

Zavod za kulturo in turizem Kostel v sodelovanju s Planinskim društvom Kočevje v torek, 26. decembra organizira nočni pohod po Poti Mikulovega vraga. Zborno mesto bo na parkirišču pod gradom, potem pa bo pot, ob soju bakel z vmesnimi postanki, vodila skozi gozd vse do gradu, kjer bomo nazdravili prihajajočemu novemu letu. 4-kilometrska pot je nezahtevna in se ne vzpenja. Za hojo priporočajo pohodne čevlje in topla oblačila ter naglavno svetilko. V kotizacijo, 10 eurov, ki se plača na izhodišču, je vključeno: bakla, kuhano vino ali čaj in vstopnina na grad. Lepo povabljeni.

“Praznikovanje” na Škrabčevi domačiji v Hrovači. Domačija bo v petek, 22.decembra prizorišče za majhne in velike otroke. Vabljeni: od 17. do 20.ure na Božični sejem v skedenj Škrabčeve domačije, ob 17.30 uri v pravljični kotiček v stari hiši, ob 18. uri in 30 minut na ustvarjalno delavnico v Boštjanovi hiši, ob 19.uri in 20 minut pa bo na vrtu domačije uprizoritev živih jaslic.

Vabljeni na “Praznikovanje” na Škrabčevi domačiji v Hrovači, v petek, 22.decembra, od 17. do 20.ure.

“Praznujmo skupaj vse, kar je dobro, naj bo nam skupaj vedno čarobno”.

Društvo mažoret in plesalcev Ribnica vabi na tradicionalno BOŽIČNO PRIREDITEV, ki bo v soboto, 23. decembra, ob 18. uri in 30 minut, v Športnem centru Ribnica. V plesnih koreografijah in zgodbi boste spoznali skrivnost božičnih okraskov. Prisrčno vabljeni na nepozaben večer topline, radosti in veselja. Prepustite se čaru božične zgodbe, ki jo bodo s plesno magijo oživile ribniške mažorete.

To soboto, 23. decembra, ob 17. uri lepo vabljeni v ribniški grad, kjer vas bo z zimsko predstavo “Čarobni december” zabaval čarodej Jani. Obiskal pa vas bo tudi Božiček s svojimi spremljevalci, ki tudi letos ne bo pozabi daril za vse zbrane. Poskrbljeno bo za pijačo in sladke in domače dobrote. Nekateri rokodelci pa so za vas pripravili omamna darila. Lepo vabljeni.

Zavod za kulturo in turizem Kostel vsako sredo dopoldne organizira druženja, namenjena posebej upokojenkam in upokojencem, seveda pa so k udeležbi vabljeni vsi. Prihajajoče delavnice bodo potekale na Petrini 11 ob sredah, ob 11. uri v naslednjih terminih:

20.decembra – praznično druženje.

Prijazno vabljeni.

Tudi letos bodo kočevski gozdarji izvedli akcijo “Smrečica za vaš dom”. Razdeljevanje bo potekalo v četrtek 21. decembra pod Tržnico Kočevje, po 10. uri. Na voljo bo okoli 90 brazplačnih smrečic. Smrečice bodo priskrbljene iz občinskih gozdov v sodelovanju s podjetjem Kočevski les, Zavodom za gozdove Slovenije in Gozdarskim društvom Medved. Vsem želijo lepe prihajajoče praznike.

Društvo invalidov Kočevje obvešča svoje člane da, organizira Božično novoletno srečanje, z živo glasbo in večerjo, ki bo v četrtek, 21. decembra, v restavraciji “Marof” s pričetkom ob 17. uri. Prispevek za udeležbo znaša 20 eurov. Vplačila in prijave sprejemajo v pisarni društva, v času uradnih ur: vsak ponedeljek in četrtek, od 9. do 11 ure. Zadnji dan prijave je 19. december. Možnost udeležbe imajo tudi podporni člani in spremljevalci invalidov. Če se želiite pridružiti pokličite: 051 300-224. Vabljeni.

Muzej Ribnica Vas vljudno vabi na predstavitev suhorobarske panoge obodarstvo, ki bo v torek, 19. decembra, ob 17. uri v dvorani večnamenskega objekta na Hribu v Loškem Potoku.

Vas zanima, če bosta gospod Grinč in gospa Grinčeva uspela uničiti božično – novoletno prireditev, ki jo pripravljajo učenci in kolektiv podružnične šole Dolenja vas? Pridite v njihovo šolsko dvorano v Dolenjo vas v sredo, 20. decembra, ob 18. uri, in izvedeli boste.

Vljudno vabljeni na kulturno-družabni dogodek v sklopu veselega decembra na Zavodu za kulturo in turizem Kostel. V četrtek, 21. decembra, z začetkom ob 17. uri bo v prostorih Zavoda za kulturo in turizem Kostel na Petrini 11 potekal kulturni program, na katerem bodo nastopili: otroci Vrtca pri Osnovni šoli Fara ter folklorna skupina in pevski zborček Osnovne šole Fara z glasbeno gostjo Majo Mišmaš. Po koncu bo sledil družabni dogodek, kjer bo za zabavo poskrbel ansambel UGIB, v sklopu dogodka pa bo potekal tudi bazar z lokalnimi dobrotami, ustvarjalne delavnice za otroke in foto kotiček.

Najmlajše bo razveselil obisk Božička.

 

Kočevska godba vabi v ponedeljek, 18. decembra, ob 19. uri in 30 minut v KCK – Kulturni center Kočevje, na Božično-novoletni koncert.

Kot gostje bodo nastopili: Nika Stefanišin, Peter Movrin in Vlado Komljenovič.

Vstopnine ni. Vljudno vabljeni.

Društvo upokojencev Kočevje vabi na veselo SILVESTROVANJE, ki bo v torek, 26.decembra, ob 18. uri, v gostilni PUGELJ v Ribnici. V ceno, 37 eurov, je vključen prevoz, glasba in večerja. Prijave in plačila sprejemajo do 21.decembra v pisarni društva na Reški cesti 5. Odhod avtobusa je ob 17. uri in 30 minut, s parkirišča za Picerijo Briški. Lepo vabljeni.

 

KUD RIBNIŠKI PIHALNI ORKESTER pod taktirko dirigenta prof.Jerneja Šmalca vabi na MIKLAVŽEV KONCERT Z GOSTI, ki bo v dvorani DC-16 v Dolenji vasi, v soboto, 16. decembra, ob 18. uri. Gostje bodo: VOKALNA SKUPINA ANAMANKA z umetniškim vodjem Simonom Korošcem. Vabljeni.

Zima in na tisoče snežink, ki poplesujejo v zraku. Naj bo zima zaznamovana s čudovitim plesom, gibanjem in igro luči, ter silhuet…Gibalci Centra gibanja Rusalka vas vabijo na njihovo Zimsko produkcijo, ki bo v nedeljo, 17. decembra, ob 11. uri, v Športni dvorani v Kočevju.

Kočevska godba vabi v ponedeljek, 18. decembra, ob 19. uri in 30 minut v KCK – Kulturni center Kočevje, na Božično-novoletni koncert.

Kot gostje bodo nastopili: Nika Stefanišin, Peter Movrin in Vlado Komljenovič.

Vstopnine ni. Vljudno vabljeni.

»NOVOLETNI KONCERT Z NAJLEPŠIMI  MELODIJAMI ZA PRAZNIČNE DNI«

v izvedbi PIHALNEGA ORKESTRA KOČEVJE, pod taktirko Janija Šalamona.

Posebna gosta večera: prvak Dresdenske operne hiše tenorist Aljaž Vesel in mednarodno priznana mezzosopranistka Gabriella Colluto.

Športna dvorana Kočevje, petek, 15. december, ob 19. uri.

Vstopnice po 10 eurov so na voljo: na blagajni Kulturnega centra Kočevje, v Mestni kavarni Kočevje, Trafikah 3DVA, Bencinskih servisih OMV, na spletni strani: olaii.com in eno uro pred koncertom v Športni dvorani Kočevje. 

Vabljeni na vrhunski glasbeni dogodek!

Izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen Fundaciji Alenke Gabrič za štipendiranje dijakov, študentov in mladih glasbenikov.

Organizatorja: Pihalni orkester Kočevje in Rotary klub Kočevje

 

“Zapojmo skupaj najlepše božične pesmi! Vabljeni vsi, ki radi pojete ali pa samo poslušate, soboto 16. decembra, ob 18. uri v prostore Adventistične cerkve Kočevje – Podjetniško naselje 3.”

Prihaja čas, ko bodo domovi dišali po sladkih piškotih, ko se bodo v pečicah pekle pečenke, v loncih pa brbotale daleč najbolj okusne omake. Praznični dnevi so čas za druženja, ki so najlepša ob dobri hrani. Zato se je fino pripraviti, oborožiti z najboljšimi ‘kuharcami’ in zavrteti kuhalnico kot pravi profesionalec. Vabljeni v ribniški grad, kjer bo bo v sklopu razstave „Steklo, keramika, porcelan naših mam..“, v soboto, 16. in v nedeljo, 17. decembra v času odprtja razstave, PRODAJNA RAZSTAVA RABLJENIH KUHARSKIH KNJIG. Čaka vas pester izbor koristnih kuharskih knjig, ki so lahko tudi lepo praznično darilo. Lepo vabljeni v ribniški grad, v soboto, 16. decembra, med 9. in 12. uro in med 15. in 18. uro ter v nedeljo, 17. decembra, med 9. in 12. uro. Vabi zbiratelj, PETER LESAR.

Razvojni center Kočevje Ribnica vabi na brezplačno spletno delavnico PRIPRAVA NA DAVČNI OBRAČUN 2023, ki bo v četrtek 14. decembra, od 13.ure in 30 minut do 15. ure. Prijave sprejemajo na elektronski naslov: info@rc-kocevjeribnica.si

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve vabi na slovesno obeležitev dneva, ko je prvič zadišalo po Slovenski vojski ”PRIHODNOST PRIPADA POGUMNIM”. Slovesnost bo v soboto, 16. decembra, ob 12. uri v Spominskem parku MSNZ v Kočevski Reki. Slavnostni govornik bo dr. Vojko Obrulj, poveljnik policijsko-vojaške enote za varovanje brigade MORiS 1991. Kulturni program bodo oblikovali Trobilni kvintet Orkestra Slovenske vojske, Cantate Domino in pesnik Igor Pirkovič.

Tudi v letošnjem letu v Knjižnici Miklova hiša poteka dobrodelna akcija Knjiga za nasmeh, tokrat za otroke, ki bodo letos dobili manj daril. V zaboje odložite nove ali rabljene otroške knjigice, še vedno primerne za uporabo. Skupaj s Centrom za socialno delo Ribnica jih bodo podarili otrokom, ki radi berejo. Knjige zbirajo v enotah v Ribnici, Sodražici in Loškem Potoku, med rednim delovnim časom do 15. decembra. Delimo nasmehe!

Občina Sodražica, Turistično društvo Sodražica in Osnovna šola doktorja Ivana Prijatelja Sodražica vabijo na »PRIŽIG BOŽIČNEGA OGNJA«, v torek, 12. decembra, ob 17. uri, na trgu v Sodražici. Za vas so pripravili zanimiv program: predstavo Tri goske (v izvedbi vzgojiteljic vrtca pri osnovni šoli Sodražica), obisk dedka Mraza, razstavo “Običaji v decembru” in druženje ob dobri glasbi Durh Benda, toplih napitkih in sladkih dobrotah Šedržank. Vabljeni!

Rokometni klub Kočevje vabi na tekmo 14. kroga v 1.B državni rokometni ligi med domačo ekipo in ekipo Ajdovščine. Tekma bo odigrana v Športni dvorani Kočevje, v sredo, 13.decembra, ob 20. uri. Vstopnina je 4 eure, za otroke do 14.leta je vstop prost.

Društvo upokojencev Kočevje organizira slavnostni koncert pevskega zbora društva z gosti, ki bo v sredo, 13.decembra, ob 18. uri v KCK-ju. Vstop je prost. Prijazno vabljeni.

“Ko svet se stemni kakor zimske noči, pokloni prijaznost in žarek luči!”

Knjižnica Kočevje vabi to soboto, 9. decembra, ob 10. uri, otroke in starše, dedke, babice, skrbnike ter druge spremljevalce na mladinski oddelek na praznično obarvano pravljično urico,
ki ji bo sledila ustvarjalna delavnica. Prijazno vabljeni!

Prostovoljno gasilsko društvo Hrib-Loški Potok v sodelovanju z Občino Loški Potok, vrtcem in osnovno šolo organizira prireditev “PRIŽIG LUČK”, ki bo v soboto, 9. decembra, z začetkom ob 17. uri, pred večnamenskim objektom na Hribu v Loškem Potoku. V kulturnem programu bodo nastopili otroci iz vrtca in šole. Pred in po končani prireditvi vabljeni tudi na vrtčevski bazar ter na druženje ob jedači in pijači. Za otroke pa organizatorji pripravljajo posebno presenečenje! Vljudno vabljeni.

Osnovna šola dr. Ivana Prijatelja Sodražica vljudno vabi na PREDNOVOLETNI BAZAR, ki bo v četrtek, 7.decembra, od 16.ure in 30 minut do 19. ure, v prostorih šole. Pričakali vas bodo s polnimi stojnicami in toplim čajem. Za vas so pripravili izdelke s katerimi boste med prazniki lahko razveselili svoje najbližje, hkrati pa s prostovoljnimi prispevki obogatili Šolski sklad. Z vašim obiskom boste ogreli svoja srca in hkrati dodali delček vaše topline tudi učencem in učiteljem osnovne šole Sodražica. Vljudno vabljeni!

 

Vabljeni na odprtje in ogled razstave kiparke in slikarke Anje Kranjc – Medprostori bivanja, ki bo ta petek, 8. decembra, ob 19. uri v Likovnem salonu Kočevje, na Trgu zbora odposlancev 72.

Športno društvo Extrem vabi na ogled tekme 11. kroga 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo Bronx Škofije. Tekma bo ta petek, 8. decembra, ob 20. uri, v Športni dvorani v Sodražici. Za pijačo in hrano bo poskrbljeno. Vabljeni!

Knjižnica Kočevje vas vabi na predavanje z naslovom: ZDRAVA ŽENSKA, ki bo v torek, 5.decembra, ob 18.uri. Predaval bo Janez Šubic, terapevt Mahariši Ajurvede. Lepo povabljeni.

Možganska kap, multipla skleroza ali travmatska poškodba možganov zmanjša vašo sposobnost dejanskega gibanja. RecoveriX spodbuja nevroplastičnost možganov in ustvarja nove načine za ponovno učenje izgubljenih motoričnih funkcij. Je priložnost, da začnete znova. Društvo Podajmo si roke, v sodelovanju s Klubom CVB Kočevje (bolniki po možganski kapi), vas vabita na predstavitev nevrorehabilitacije recoveriX, v sredo, 6. decembra, ob 16. uri, v Gasilnem domu Kočevje, na Roški cesti 10, Kočevje, kjer boste lahko zastavili tudi vprašanja in izvedeli nekaj več.

Vabljeni vsi, ki bi lahko z informacijo o tej terapiji pomagali sebi, svojcem, prijateljem ali znancem.

VABLJENI NA MEDNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL S PLESOM IN PESMIJO IZ CELOTNE BIVŠE JUGOSLAVIJE!

FOLKLORNA SKUPINA IZ PRIJEDORA, VELIKE KLADUŠE, LJUBLJANE IN OSTALIH MEST…

POLEG PESMI IN PLESOV, VABLJENI TUDI NA DRUŽENJE OB IZVRSTNI HRANI IN PIJAČI!

ŠPORTNA DVORANA KOČEVJE, NEDELJA, 3. DECEMBER, OB 15.URI !

DOBRODOŠLI! VSTOPNINE NI.

VABI VAS SRBSKO KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO KOČEVJE

Ribnica bo zažarela v soju prazničnih luči, zato lepo vabljeni na prižig lučk v ribniški grad, to nedeljo.

Zaradi slabega vremena je prižig prestavljen na nedeljo, 3.decembra, ob 17.uri.

Spremljal ga bo otroški animacijski program, na stojnicah bo na voljo praznična, darilna ponudba in zadišalo bo po decembrskih dobrotah. Najmlajši bodo lahko ustvarjali na otroških delavnicah in v Pravljični hiški poslušali pravljice iz Knjižnice Miklova hiša. Za popestritev večera bo z glasbeno bonboniero poskrbela skupina Koral 45 lightning.

Lepo vabljeni, da se pridružite pri skupnem vstopu v najbolj veseli mesec leta.

Društvo praženega krompirja Livold vas v sodelovanju z Vaško skupnostjo Livold in Zdravstvenim domom Kočevje prijazno vabi na delavnico »ZDRAVA PREHRANA«, ki bo v ponedeljek, 4. decembra, ob 17. uri, v Vaškem domu Livold. Predavanje bo izvedel kineziolog. Izpolnili boste vprašalnik in glede na rezultate vam bodo svetovali, kako lahko izboljšate svojo zmogljivost in delovanje, tako da boste ostali čim dlje zdravi in neodvisni v zgodnji in pozni starosti ter s tem prispevali h kakovosti svojega življenja. Vstop je prost.

 

VABLJENI NA MEDNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL S PLESOM IN PESMIJO IZ CELOTNE BIVŠE JUGOSLAVIJE!

FOLKLORNA SKUPINA IZ PRIJEDORA, VELIKE KLADUŠE, LJUBLJANE IN OSTALIH MEST…

POLEG PESMI IN PLESOV, VABLJENI TUDI NA DRUŽENJE OB IZVRSTNI HRANI IN PIJAČI!

ŠPORTNA DVORANA KOČEVJE, NEDELJA, 3. DECEMBER, OB 15.URI !

DOBRODOŠLI! VSTOPNINE NI.

VABI VAS SRBSKO KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO KOČEVJE

Ribnica bo zažarela v soju prazničnih luči, zato lepo vabljeni na prižig lučk v ribniški grad, to nedeljo.

Zaradi slabega vremena je prižig prestavljen na nedeljo, 3.decembra, ob 17.uri.

Spremljal ga bo otroški animacijski program, na stojnicah bo na voljo praznična, darilna ponudba in zadišalo bo po decembrskih dobrotah. Najmlajši bodo lahko ustvarjali na otroških delavnicah in v Pravljični hiški poslušali pravljice iz Knjižnice Miklova hiša. Za popestritev večera bo z glasbeno bonboniero poskrbela skupina Koral 45 lightning.

Lepo vabljeni, da se pridružite pri skupnem vstopu v najbolj veseli mesec leta.

Društvo praženega krompirja Livold vas v sodelovanju z Vaško skupnostjo Livold in Zdravstvenim domom Kočevje prijazno vabi na delavnico »ZDRAVA PREHRANA«, ki bo v ponedeljek, 4. decembra, ob 17. uri, v Vaškem domu Livold. Predavanje bo izvedel kineziolog. Izpolnili boste vprašalnik in glede na rezultate vam bodo svetovali, kako lahko izboljšate svojo zmogljivost in delovanje, tako da boste ostali čim dlje zdravi in neodvisni v zgodnji in pozni starosti ter s tem prispevali h kakovosti svojega življenja. Vstop je prost.

 

Rokometni klub Kočevje vabi na tekmo 12. kroga med domačo ekipo in ekipo Dol TKI Hrastnik. Tekma bo odigrana v športni dvorani Kočevje, to soboto, 2. decembra, ob 19. uri. Vstopnina je 4 eure, za otroke do 14. leta je vstop prost. Vabljeni!

Se tudi vi z nostalgijo spominjate časov svojega otroštva in mladosti? Vas razveselijo malenkosti, kot je skodelica, ki jo je imela vaša babica ali lep servis iz porcelana ali stekla, ki ste ga občudovali kot otrok v babičini vitrini? Zbiratelj Peter Lesar vas vabi na otvoritev razstave “Steklo, keramika, porcelan naših mam…” razstava izbranih kavnih, čajnih, jušnih in steklenih kompletov iz osebne zbirke, v soboto, 2. decembra, ob 17. uri, v zgornji grajski dvorani v Ribniškem gradu. Razstava bo na ogled vse vikende v prazničnem decembru, vsako soboto med 9. in 12. uro in med 15. in 18. uro ter v nedeljo med 9. in 12. uro.

Kulturne ustanove na Ta veseli dan kulture, ki ga obeležujemo 3.decembra, na stežaj odprejo vrata in ponudijo številne brezplačne dejavnosti. Tako so tudi letos v Pokrajinskem muzeju Kočevje in Likovnem salonu Kočevje za vas pripravili poseben program. Zato vas lepo vabijo, da jih obiščete to soboto, 2.decembra, med 10. in 17.uro. V nedeljo pa bosta muzej in likovni salon zaprta.

 Med 4. in 10.decembrom pa bo tudi letos potekala skupna spletna promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij z naslovom Naprej v preteklost. V okviru te, vas Pokrajinski muzej Kočevje, vabi k ogledu zanimivih prispevkov na temo zime in trajnostnega razvoja, ki jih bodo v tem času z vami delili na družbenih omrežjih Pokrajinskega muzeja Kočevje.

Društvo upokojencev Loški Potok pripravlja prireditev ob izdaji zbornika Naših 70 let. Prireditev, s pestrim programom, bo potekala to soboto 2. decembra, s pričetkom ob 16. uri, v telovadnici osnovne šole na Hribu v Loškem Potoku. Vabijo vse člane in ostale na prijetno druženje in sladko pogostitev.

Pred nami so najbolj vznemirljivi in očarljivi prazniki. Dišijo po cimetu, kuhanem vinu, potici, toplem domu. December je mesec poudarjenega upanja, pričakovanj in obdarovanj. V soboto, 2.decembra, ob 14. do 16. ure vabljeni na ADVENT V KOSTELU, ki ga v Koči pripravljajo članice Društva kostelskih žena Nežica. Izbirali boste med originalnimi aranžmaji, praktičnimi darili, voščilnicami, okraski. Vsi izdelki so njihovo ročno delo. Pridite, ne bo vam žal in postanite skupaj s čanicami začetniki nove tradicije Adventa v Kostelu.

Cerkveni otroški pevski zbor Dolenja vas, vas ob 20. obletnici delovanja, vabi na koncert, ki bo v soboto, 2. decembra, ob 18.uri v dvorani DC-16 v Dolenji vasi. Preživite prijeten večer ob najlepših pesmih glasbene skupine Čuki v izvedbi otroškega zbora in gostov.

Vstop je prost.

V sklopu praznovanja sedemdesete obletnice delovanja Društva upokojencev Loški Potok društvo organizira ta petek, 1. decembra, ob 17. uri, predavanje z naslovom MOJA LJUBLJENA DEŽELA, na katerem bo občanka Irene Baliclic Debeljak predstavila Filipine kot ljubljeno deželo. Predstavitev bo potekala v dvorani večnamenskega objekta na Hribu v Loškem Potoku. Vstop je prost.

Športno društvo Extrem vabi na ogled tekme 9. kroga 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo KMN MSevnica. Tekma bo ta petek, 1. decembra, ob 20. uri, v Športni dvorani v Sodražici. Za pijačo in hrano bo poskrbljeno. Vabljeni!

 

Vabljeni na decembrski koncert Koncertnega abonmaja Ribnica, kjer boste lahko prisluhnili edinstveni inštrumentalni zasedbi LIBERtrio, ki je zanimiva in ne pogosto slišana komorna zasedba. V njej nastopata violinist Matjaž Porovne in kontrabasist Stevan Jovanovič ter profesorica na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kitaristka Katja Porovne Silič. Prijazno vabljeni, da jim prisluhnete v petek, 1. decembra, ob 20. uri v Rokodelskem centru Ribnica in vstop v praznični december otvorite na prav poseben način.

Rdeči križ Ribnica vljudno vabi krvodajalce in krvodajalke, da se udeležijo redne akcije, ki bo v sredo, 29.novembra in v četrtek, 30.novembra, v Športnem centru Ribnica, med 7. in 13. uro. Naprošajo, da svoj prihod predhodno najavite na eno od telefonskih številk: 030 716 796 ali 051 671 147 ali 051 389 270. “Vaše darilo bo nekoga rešilo. Hvala.”

Rdeči križ Ribnica vljudno vabi krvodajalce in krvodajalke, da se udeležijo redne akcije, ki bo v sredo, 29.novembra in v četrtek, 30.novembra, v Športnem centru Ribnica, med 7. in 13. uro. Naprošajo, da svoj prihod predhodno najavite na eno od telefonskih številk: 030 716 796 ali 051 671 147 ali 051 389 270. “Vaše darilo bo nekoga rešilo. Hvala.”

Ljubitelji ubranega petja, vabljeni na koncert Okteta Gallus, ki bo ta petek, 24. novembra, ob 18.30 uri v župnijski cerkvi sv. Štefana v Ribnici. Gost večera bo Gorenjski oktet. Vljudno vabljeni.

Športno društvo Špela iz Sodražice v soboto, 25. novembra, s pričetkom ob 10. uri, organizira v Športni dvorani Sodražica atletsko tekmovanje v mnogoboju (skok v daljino, met žoge ter različno dolge teke). Tekmovanje je namenjeno od najmlajših vrtečevskih otrok pa vse do 9. razreda. Prvih šest v posamezni kategoriji prejmejo medalje, vsi udeleženci pa praktične nagrade. Informacije po telefonu: 041-604-185.

Lepo vabljeni.

V Knjižnici Kočevje bodo teden splošnih knjižnic obeležili s posebnimi dogodki:

– v sredo, 22. novembra, se boste lahko brezplačno vpisali v knjižnico,
– v četrtek, 23.novembra bo predstavitev monografije Maksima Gasparija, avtorja Roberta Kužnika,
– v petek, 24. novembra pa bo potekal srečelov na mladinskem oddelku.

Prijazno vabljeni, da praznujete z njimi. “KNJIŽNICA, KLJUČ DO ŠIROKIH OBZORIJ”.

V Knjižnici Miklova hiša bodo Teden splošnih knjižnic, obeležili na prav poseben način:

– v sredo, 22.novembra, ob 16. uri in 30 minut bodo otroci lahko prisluhnili angleški pravljični urici (v TVD Partizanu),
– v četrtek, 23. novembra, ob 19. uri pa bosta knjižničarki Anica Mohar in Neža Tanko predstavili Slovar ribniškega govora: “Besajda je dala besajdo” (v TVD Partizanu).
Tekom celega tedna bo potekala še promocija bralne akcije za najmlajše Bralni vlak, na voljo vam bodo s svetovanjem glede uporabe e-virov knjižnice, izbirali pa bodo tudi najboljšo ribniško narečno besedo!

Prijazno vabljeni, da praznujete s knjižnico Miklova hiša!

Vabljeni na izdelavo prazničnih makrame venčkov, v četrtek, 30. novembra, od 17. do 19.ure in 30 minut v Rokodelskem centru Ribnica. Na delavnici, ki jo bo vodila Jana Kóteska, boste izdelovali venčke za na vrata iz naravnih materialov. Cena je 40 eurov, vse potrebno pa dobite na delavnici.

Prijave na: info@rc-ribnica.si

Ob tednu splošnih knjižnic, med 20. in 24. novembrom, vabljeni na predstavitev monografije o Maksimu Gaspariju. Na 300 straneh je kronološko predstavljeno slikarjevo življenje in umetniški opus, vse od otroških začetkov pa do uveljavljenega umetnika.
Skozi knjigo vas bo popeljal avtor Robert Kužnik.

Lepo vabljeni v četrtek, 23. novembra, ob 18. uri, v čitalnico Knjižnice Kočevje.

Knjižnica Milova hiša Ribnica prijazno vabi na dogodek “Besajda je dala besajdo”, na katerem bosta knjižničarki Neža Tanko in Anica Mohar predstavili novonastali Slovar ribniškega govora. Vabljeni, da se srečamo in kakšno “po ribnšku” rečemo v četrtek, 23. novembra, ob 19. uri v TVD Partizanu.

Letos bo prižig lučk v Dolenji vasi, to soboto, 25.novembra, od 17. ure dalje. Tam bodo očarljivi učenci Podružnične šole Dolenja vas, izvrstna kulinarična ponudba, grelniki in open fire, da bo toplo in super zabava s skupino FIRBCI. Vabi vas Športno in turistično društvo Lončar.

Društvo praženega krompirja Livold vas v sodelovanju z Vaško skupnostjo Livold in Zdravstvenim domom Kočevje prijazno vabi na delavnico »TELESNE DEJAVNOSTI«, ki bo v ponedeljek, 20. novembra, ob 16. uri in 45 minut, v Vaškem domu Livold. Predavanje o telesnih dejavnostih bo izvedel kineziolog. Izpolnili boste vprašalnik in glede na rezultate vam bodo svetovali, kako lahko izboljšate svojo zmogljivost in delovanje, tako da boste ostali čim dlje zdravi in neodvisni v zgodnji in pozni starosti ter s tem prispevali h kakovosti svojega življenja. Vstop je prost.

Občina Kočevje in Pokrajinski muzej Kočevje vas ob zaključku tematskega kulturnega leta 2023 – leto Milana Butine vabita na slavnostni dogodek, ki bo v torek, 21.novembra, ob 17.uri, v Kulturnem centru Kočevje. Povezovalec programa bo Gašper Jarni.

Iskrivo v živo.

Vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači, v sredo, 22.novembra, ob 18. uri. Dr.Mateja Ratej bo v dialogu z dr.Draganom Petrovcem odstirala psihološko, družbeno, sociološko sliko ženskih zločinov iz svoje knjige ROŽENGRUNT.

Športno društvo Extrem vabi na ogled tekme 7. kroga 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo KMN Meteorplast iz Ljutomera. Tekma bo ta petek, 17. novembra, ob 20. uri, v Športni dvorani v Sodražici. Za pijačo in hrano bo poskrbljeno. Vabljeni!

Rokometni klub Kočevje vabi na tekmo 10. kroga v 1.B državni ligi med domačo ekipo in ekipo Jadran Hrpelje – Kozina. Tekma bo v Športni dvorani Kočevje, to soboto, 18. novembra, ob 19. uri. Vstopnina je 4 eure, za otroke do 14. leta starosti pa je vstop prost.
Vabljeni!

Gobarsko društvo Ribnica, organizira predavanje o zdravilnih gobah, ki bo to soboto, 18. novembra, s pričetkom ob 15. uri, v Rokodelskem centru Ribnica. Predaval bo Janez Gorenšek, direktor Inštituta za aplikativno mikologijo in biotehnologijo, odličen poznavalec zdravilnih gob. Tema predavanja bo: zdravilne gobe v prehrani in pripravki iz zdravilnih gob. Ob koncu predavanja bo tudi odgovarjal na vaša vprašanja. Vabljeni v čim večjem številu. Pokrovitelj predavanja je občina Ribnica.

V Lekarni Kočevje pri zdravstvenem domu bodo v sredo, 15. novembra, od osmih do 10. ure in 30 minut ponovno potekale brezplačne meritve sladkorja v krvi z namenom zgodnjega odkrivanja sladkorne bolezni. Na merjenje se predhodno ni potrebno naročiti. Vljudno vabljeni v sredo, 15. novembra, v Lekarno Kočevje.

Vljudno vabljeni na Regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb Osrednje Slovenije 2023, ki bo v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Območne izpostave Kočevje, potekalo to nedeljo, 19. novembra, v Kulturnem centru Kočevje, na Trgu Zbora odposlancev 62. Tekmovanje, sodelujočih 11-tih pevskih zasedb, bo potekalo v dveh delih: prvi del se bo začel ob 15. uri, drugi pa ob 18. uri.

15.00 – PRVI KONCERT

 1. Ženski pevski zbor Biser KUD Lotos, Grosuplje, zb. Fernando P. Mejias,
 2. Ženski komorni zbor Anamanka, Ribnica, zb. Simon Korošec,
 3. Ženska vokalna skupina Iris, Izlake, zb. Blaž Rojko, Izlake,
 4. Dekliška vokalna skupina Glasbene matice Ljubljana, v. s. Irma Močnik,
 5. Vokalna skupina Cantate Domino, Kočevje, v. s. Franc Štefanič,
 6. Komorni zbor Ave, Ljubljana, zb. Gregor Klančič,

 

18.00 – DRUGI KONCERT

 1. KUD Pevski zbor ARHIVOX, Ljubljana, zb. Julieta Kubik de Habjanič,
 2. MePZ Prosavus, Zasavje, zb. Aljaž Bastič,
 3. Mešani pevski zbor Anton Foerster Ljubljana, zb. Damijana Božič – Močnik,
 4. Mešani Komorni zbor ljubljanski Madrigalisti, Ljubljana, zb. Klara Maljuga,
 5. Študentski pevski zbor sv. Stanislava, Ljubljana, zb. Meta Praček Prašnikar,

Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj bo predvidoma ob 20. uri v dvorani KCK-ja.

Družbena omrežja so, zaradi dostopnosti, globalnega dosega, enostavnosti deljenja vsebin in osebne povezave, pomemben komunikacijski kanal. Preprost dostop do njih ljudem omogoča komunikacijo med seboj kjerkoli in kadarkoli. Kako prednosti družbenih omrežij uporabiti v podjetju, bodo predstavili na delavnici, ki bo v torek 14. novembra, med 8. uro in 30 minut in 11. uro, v Podjetniškem inkubatorju Kočevje. Več informacij in prijave na spletni strani Razvojnega centra Kočevje Ribnica

www.rc-kocevjeribnica.si

Družbena omrežja so, zaradi dostopnosti, globalnega dosega, enostavnosti deljenja vsebin in osebne povezave, pomemben komunikacijski kanal. Preprost dostop do njih ljudem omogoča komunikacijo med seboj kjerkoli in kadarkoli. Kako prednosti družbenih omrežij uporabiti v podjetju, bodo predstavili na delavnici, ki bo v torek 14. novembra, med 8. uro in 30 minut in 11. uro, v Podjetniškem inkubatorju Kočevje. Več informacij in prijave na spletni strani Razvojnega centra Kočevje Ribnica

www.rc-kocevjeribnica.si

Knjižnica Kočevje vas vabi na predstavitev knjige Matevža Lenárčiča “TOČKA BREZ VRNITVE – Okrog sveta z ultralahkim letalom”, ki bo v ponedeljek, 13. novembra, ob 17. uri. Predstavitev bo vodila moderatorka dr. Petra Draškovič Pelc. Sledila bo brezplačna projekcija celovečernega filma TEMNI POKROV SVETA Matevža Lenarčiča in režiserja Amirja Muratovića, ki bo v Kulturnem centru Kočevje, ob 19. uri. Po projekciji bo pogovor z avtorji ter moderatorko. Lepo vabljeni!

Fundacija Alenke Gabrič vas vljudno vabi na svečano podelitev Botrstev za mlade glasbenike in štipendij za nadarjene dijake in študente za šolsko leto 2023/2024, ki bo ta četrtek, 9. novembra, ob 18. uri, v dvorani Turističnega kompleksa Jezero, na Trdnjavi 3 v Kočevju.

 

Knjižnica Kočevje vas prijazno vabi na literarni večer s priznano pisateljico Matejo Gomboc.V prijetnem vzdušju bomo pokukali v njen ustvarjalni svet in prisluhnili razmišljanju o pisanju, ustvarjanju, življenju in njeni srčnosti, ki jo razdaja na vseh poteh…Vse obiskovalce bodo razveselili z drobno pozornostjo. Vabljeni na literarni večer, v četrtek, 9. novembra, ob 18.uri.

Vstop je prost.

Rokometni klub Kočevje vabi na ogled tekme šestnajstine pokala Slovenije za moške, med domačo ekipo in ekipo Dol TKI Hrastnik, ki bo v torek, 7. novembra, ob 20. uri. Vstopnina je 5 eurov. Tekma bo imela dobrodelno noto, saj bo ves izkupiček od prodanih vstopnic namenjen družini deklice Zale, ki se že drugič bori z zahrbtno boleznijo. Vabljeni.

V Knjižnici Kočevje bodo ponovno pričeli z nizom predavanj o preprostih spoznanjih ajurvede, ki jih vodi Janez Šubic, terapevt Mahariši Ajurvede. Predavanja so posvečena prehrani in prehranjevanju v sodobnem času v skladu z ajurvedskimi spoznanji. Prvo v sklopu predavanj bo v torek, 7. novembra, ob 18. uri, v čitalnici Knjižnice Kočevje z naslovom naslov: “Ajurveda in mleko; strup ali eliksir življenja?” Lepo vabljeni!

Društvo upokojencev Kočevje vabi na pevsko revijo “Jesen na podeželju”, ki bo to sredo, 8. novembra, ob 18. uri in 30 minut, v Kulturnem centru Kočevje. Na reviji se bodo predstavili: »Grajski pevci« – KŠD Predgrad, Moški pevski zbor SVOBODA Kočevje, Vokalna skupina Cantate Domino, Koncavaški spev in Pevski zbor Društva upokojencev Kočevje. Lepo vabljeni!

Športno društvo Extrem tokratno tekmo seli v Ribnico in vabi na ogled tekme 5. kroga 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo Silika iz Vrhnike. Tekma bo ta petek, 3. novembra, ob 21. uri, v Športnem centru v Ribnici. Ekipa v boju za zmago potrebuje vašo podporo, zato vabljeni, da skupaj napolnimo tribune!

Skupaj z vami raziskujemo, ohranjamo in predstavljamo zgodbe iz preteklih časov, zato skupaj tudi praznujemo NAŠIH 70 LET Pokrajinski muzej Kočevje (1953-2023). Zabava bo v petek, 3. novembra, ob 19.uri v Pokrajinskem muzeju Kočevje, na Prešernovi ulici 11. Prijazno povabljeni na družabno prireditev.

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Kočevje vabi na razstavo ptic, ki bo v Osnovni šoli Zbora odposlancev Kočevje, v petek, 3., soboto, 4. in v nedeljo 5. novembra, med 9. in 18. uro. Na razstavo, kjer bo razstavljeno več kot 150 ptic, je vstop prost, organiziran pa bo tudi srečelov. Vabljeni!

Kulturno-umetniško društvo Potoški fantje vabi na koncert Klape Gallus, ki bo v soboto, 4. novembra, ob 18. uri v dvorani osnovne šole doktorja Antona Debeljaka na Hribu v Loškem Potoku. Gostje koncerta: Vokalna skupina Potoški fantje. Vstopnice lahko kupite v predprodaji: v Bistroju Marin in na pošti v Loškem Potoku. Število vstopnic je omejeno. Prisrčno vabljeni!

Vojaški vikariat in župnija Kočevska Reka Vabita k sveti maši v vojašnico na Škrilju. Sveta maša bo to nedeljo, 5. novembra, ob 14. uri.
Bogoslužje bo vodil predsednik Slovenske škofovske konference gospod dr. Andrej Saje, novomeški škof.

Galerija Miklova hiša vabi k vpisu v programe likovnega izobraževanja, ki potekajo pod okriljem Likovno izobraževalnega centra LICE. Likovna šola, ki poteka od oktobra do maja, je namenjena tako odraslim, kot tudi otrokom, ki želijo razvijati lastno ustvarjalnost in pridobiti znanje o temeljnih načelih likovnega izražanja. Več informacij o programih najdete na spletni strani Galerije Miklova hiša.

Galerija Miklova hiša vabi k vpisu v likovni abonma za leto 2023/24, ki bo potekal od oktobra do junija in bo zajemal 6 organiziranih in vodenih ogledov likovnih razstav po Sloveniji. Namenjen je odraslim in mladostnikom, ki se želijo v družbi kustosov sprehoditi po občasnih in stalnih razstavah, ki nastajajo pod strehami priznanih slovenskih galerijskih institucij. Več informacij o abonmaju najdete na spletni strani Galerije Miklova hiša.

Zakorakajte v nov letni čas z zdravim odnosom do sebe. Center za krepitev zdravja v okviru Zdravstvenega doma Kočevje v septembru začenja z delavnico zdravega hujšanja. Za več informacij lahko pišete na ckz@zdkocevje.si ali pokličete na 01 893 90 56. Pridružite se v skrbi za svoje zdravje!

Vas zanima Dobrepolje, kako je izgledal dobrepoljski kmečki dom, katere obrti so obvladali dobrepoljski mojstri in zakaj je v vsaki vasi ob cesti križ? Vse to in še več lahko izveste tako, da obiščete razstavne prostore v Jakličevem domu na Vidmu v Dobrepolju. Tu sta poleg razstave o ljudskem izročilu na ogled tudi spominska soba v dobrepoljskega pisatelja in poslanca na Dunaju Frana Jakliča Podgoričana in spominska soba dveh velikih slovenskih umetnikov Franceta in Toneta Kralja. Na spoznavanje zgodovine in kulture Dobrepolja se lahko odpravite vsak petek od 16. do 19. ure. Vabljeni.

Želiš postati vrhunski športnik? Bi še v času šolanja rad bil med prvimi v državi? Zakaj pa ne? Vabimo te, da se pridružiš Atletskemu klubu Kočevje, saj je atletika kraljica športa. Pridruži se in v tebi bomo odkrili potenciale za odličnega atleta. V septembru se dobimo vsak torek in sredo, ob 17. uri na atletskem stadionu v Gaju. Več informacij po telefonuu: 041 426 081

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Ribnica vas vabi na 90-minutno vadbo za razgibano bolj zdravo telo, za več energije s pozitivnim elanom, primerno za vse starosti od 1 do 99 let. Letos so jo obogatili z novostmi za usklajeno delovanje notranjih organov, umirjanje uma, odpravljanje vzrokov za razne zdravstvene, življenjske nevšečnosti in težave in hitrejše osebno napredovanje. Pričetek v septembru v Kočevju, Ribnici, Sodražici, Loškem Potoku, Velikih Laščah, na Lavrici, v Litiji pa s popolno kombinirano vadbo. Vpis in informacije: po telefonu: 041 397 789, elektronski pošti: jogaribnica@siol.net in facebook strani.

Društvo mažoret Sodražica tudi letos vabi na vpis novih članov in članic od 5 leta dalje. Vabi vse ne glede na starost, ki si želijo učiti tehnike s palico ali jo zgolj izpopolniti. Prvi vpis bo potekal v torek, 5. septembra, v Osnovni šoli Sodražica, ob 16. uri in 30 minut, možno pa se bo vpisati na katerem koli treningu v mesecu septembru in oktobru v letošnjem letu. Treningi bodo potekali ob torkih in četrtkih popoldan. Vesel plesni pozdrav in vabljeni!

Moški odbojkarski klub KOČEVJE vabi vse fante, da se pridružijo na treningih odbojke. Treningi potekajo za dečke med 6. in 12. letom in med 13. in 17. letom ter za fante nad 18 let. Več informacij dobite pri Alešu Drobniču, po telefonu: 041 929 853 ali e-pošti: ales.drobnic@melamin.si Vadba odbojke je brezplačna. Vabljeni vsi, ki želite trenirati odbojko.

Društvo superga obvešča, da so vpisi na športno gimnastiko vsak torek in četrtek v mesecu septembru, ob 17. uri in 15 minut, v avli telovadnice Osnovne šole Zbora odposlancev. Vpisujejo deklice v starosti 5 do 10 let. Prijave sprejemajo tudi po elektronski pošti: supergasdzz@gmail.com

Informacije tudi po telefonu 064 225 477.

Hip Hop skupina OK Založba Kočevje vabi nove plesalke in plesalce na vpis v plesno družino. Tri starostne skupine od 5 let dalje vabijo ob torkih in četrtkih od 18. ure, v prostore Vezenine. Za več informacij pokličite: 040 160 889. Pridružite se akvitvnim državnim prvakom v Hip Hopu. Vabljeni v njihovo plesno družino.

Kočevske mažorete in plesni vrtec Migifrigi vabijo na vpis v plesne skupine otroke od 4 let dalje. Plešejo plesne igre, vrtijo palice, migajo s cofi. Vaje imajo v telovadnici Osnovne šole Ljubo Šercer, ob ponedeljkih in sredah. Za vpis in informacije pokličite: 040 303 674. Veseli bodo vaše družbe. 40 let plesne tradicije v Kočevju in veliko znanja, ki ga prenašajo novim generacijam bodo delili z vami.
Vabljeni.

Društvo za osteoporozo Kočevsko Ribniške regije vabi svoje člane in vse zainteresirane občane na telesno vadbo pod strokovnim vodstvom, ki bo potekala v Športnem domu Gaj, na galeriji, vsak torek in četrtek od 19. ure in 30 minut do 21. ure. Vadba se prične v torek, 12. septembra. V sodelovanju s Plesnim klubom Jasmin pa bo v sredo, 13. septembra, ob 18. uri pričetek tudi plesne aerobike, ki bo potekaka v prostorih plesne šole Jasmin, na Ljubljanski cesti, vsako sredo ob 18. uri. Več informacij po telefonu: 031 271 082
Pridite in razgibajte svoje telo!

Karate klub Kočevje v mesecu septembru vpisuje nove člane in članice vseh starosti. Vpis in informacije potekajo ob torkih in četrtkih, od 18. do 19. ure, v telovadnici Osnovne šole Zbora odposlancev ali na telefonski številki 040 701 606 oziroma elektronskem naslovu: karateklubkocevje@gmail.com

Vabljeni vsi, ki bi želeli trenirati karate.

Društvo Joga v vsakdanjem življenju Ribnica vas vabi na 90-minutno vadbo za razgibano bolj zdravo telo, za več energije s pozitivnim elanom, primerno za vse starosti od 1 do 99 let. Letos so jo obogatili z novostmi za usklajeno delovanje notranjih organov, umirjanje uma, odpravljanje vzrokov za razne zdravstvene, življenjske nevšečnosti in težave in hitrejše osebno napredovanje. Pričetek v septembru v Kočevju, Ribnici, Sodražici, Loškem Potoku, Velikih Laščah, na Lavrici, v Litiji pa s popolno kombinirano vadbo. Vpis in informacije: po telefonu: 041 397 789, elektronski pošti: jogaribnica@siol.net

in facebook strani.

Društvo invalidov Kočevje obvešča svoje člane, da organizira petdnevni jesenski oddih v Šmarjeških Toplicah, od 27. oktobra do 1. novembra. Cena bivanja s prevozom in bogatim animacijslkim programom znaša 305 eurov. Vplačila in prijave sprejemajo v pisarni društva, v času uradnih ur, vsak ponedeljek in četrtek, od 9. do 11. ure. Dodatne informacije v pisarni in po telefonu: 051 300-224.

Lepo vabljeni.

Krog prijateljev Bruna Gröninga vas vabi na uvod v učenje Bruna Gröninga POT DO TELESNEGA IN DUŠEVNEGA ZDRAVJA, ki bo potekalo v sejni sobi Kulturnega centra Kočevje.  90-minutno predavanje bo še v  četrtek, 9.novembra. Informacije po telefonu: 040 202 792, elektronski pošti: vesna.ptic@gmail.com in spletni strani: www.bruno-groening.org

Vstop je prost, zaželeni so prostovoljni prispevki.

Knjižnica Miklova hiša obvešča, da se z oktobrom začne nova sezona ur pravljic! Tudi letos bomo brali pravljice, prisluhnili pesmicam ter kravžljali možgane z ugankami, na koncu pa kaj lepega ustvarili. Ure pravljic so primerne za otroke, starejše od 4 let. V Ribnici bodo letos potekale vsako sredo ob 16:30 v dvorani TVD Partizan, v Sodražici in Loškem Potoku pa po ustaljenem urniku. Več informacij o terminih lahko najdete na spletni strani www.miklovahisa.si, kjer lahko oddate tudi prijavo.

»PRAZNIK OBČINE SODRAŽICA«

Ob praznovanju občinskega praznika Občine Sodražica  vabljeni na slovesnost, s podelitvijo občinskih priznanj za leto 2023. Prireditev bo v petek, 27. oktobra, ob 19. uri v Športni dvorani Sodražica.

Večer bodo obogatili: učenci Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja Sodražica, Hanna Kordiš, Simfonični orkester Glasbene šole Ribnica ter Oto Pestner.

Vljudno vabljeni.

“PRAZNIK OBČINE SODRAŽICA”

Klub harmonikarjev Urška in Občina Sodražica vas v počastitev občinskega praznika vabita na 20. revijo domačih ansamblov, ki bo v nedeljo, 29. oktobra, ob 17. uri, v Športni dvorani Sodražica. Nastopili bodo: KLUB HARMONIKARJEV »URŠKA«, LOZN BODN BEND, ANSAMBEL GAŠPERJA MIRNIKA, ANSAMBEL RIBNIŠKI PUŠELJC, VOKALNA SKUPINA ANAMANKA, ANSAMBEL TIKTAK, ANSAMBEL UGIB, DOMEN KLJUN, ANSAMBEL TOMAŽA ROTA in glasbeno presenečenje. Lepo povabljeni na glasbeno nedeljsko popoldne. Vstop je prost.

 

Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Velike Lašče prireja to soboto, 28. in to nedeljo, 29. oktobra, 33. RAZSTAVO PASEMSKIH MALIH ŽIVALI, ki bo v telovadnici osnovne šole doktorja Ivana Prijatelja Sodražica, na Cesti Notranjskega odreda 10. Razstavljali bodo: 10 pasem kuncev, 20 pasem perutnine, 10 pasem golobov in 15 vrst ptic. Razstava bo odprta v soboto, od 9. od 18 ure in v nedeljo, od 8. do 16 ure. Vljudno vabljeni!

Prijazno vabljeni na Dan buč in kostanja, ki bo v četrtek, 26. oktobra, od 17. ure dalje, v večnamenskem prostoru nekdanjega PIK Kostel na Petrini 11. V kulturnem programu se bodo predstavili otroci Vrtca pri Osnovni šoli Fara, učenke in učenci Osnovne šole Fara, pevski zbor Koncavaški spev in Maja Mišmaš. Za zabavo, od 18.ure dalje pa bo poskrbel narodno zabavni ansambel UGIB. Zraven bo potekalo še bogato dogajanje: ustvarjalne delavnice za otroke, hiša strahov za najmlajše, tekmovanje v rezljanju buč, stojnice z dobrotami lokalnih društev in pridelovalcev. Posladkali se boste z domačim pecivom, palačinkami ali se pogreli z bučno juho, dišalo pa bo seveda tudi po pečenem kostanju in kuhanem vinu! Lepo vabljeni, prijetno bo!

Knjižnica Kočevje lepo vabi otroke in starše v svoje prostore na predstavitev knjige Sare Težak: Kara, muca z največjim srčkom na svetu. Zgodba o Kari je zgodba z namenom, ki govori o življenju in dogodivščinah muce Kare, pa tudi o minevanju in soočanju s smrtjo najbližjih. Na predstavitvi, ki bo to soboto, 28. oktobra, ob 10. uri, se bosta pridružili avtorica knjige, Sara Težak, in oblikovalka knjige, domačinka Tara Novak. Predstavitvi bodo sledile aktivnosti za otroke: barvanje pobarvank in poslikava obraza – mačjih brčic. Prisrčno vabljeni!

V Centru gibanja Rusalka bodo ponovno ustvarili popolno čarovniško rajanje za vašega malčka/malčico. Na noč čarovnic, ki bo letos v torek,31. oktobra, ob 17.uri, si boste lahko ogledali plesno pravljico, se naučili pošastnega plesa. Skupaj boste ustvarjali dekorativne strašne izdelke, rajali in se vsesplošno zabavali. Našli pa se bodo tudi strašljivi in pošastni prigrizki, ki so na meniju samo enkrat na leto. Res bo enkratno in tega enostavno ne morete zamuditi. Prispevek znaša 5 eurov (za mamico/spremljevalca pa je brezplačno).
Strašljivi in pošastni kostumi so tudi dobrodošli.

Ob 10 letnici delovanja plesne skupine »ZIMZELENKE« društva upokojencev Kočevje, društvo organizira slavnostno plesno prireditev “Ples skozi čas”, ki bo v ponedeljek, 23. oktobra, ob 18. uri, v Kulturnem centru Kočevje. Prijazno vabljeni!

Območni odbor Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Kočevje-Kostel-Osilnica vabi ob odhodu zadnjega vojaka JLA iz Slovenije na odkritje spominske plošče v spomin na odziv in aktivnosti po razorožitvi teritorialne obrambe v občini Kočevje. Prisotne bosta nagovorila Lojze Peterle, predsednik Združenja VSO in Mihael Petrovič starejši, takratni župan občine Kočevje. Prireditev bo v ponedeljek, 23. oktobra, ob 17. uri, pred stavbo poslovalnice NLB banke v Kočevju.

 

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Kočevje vas v sredo, 1. novembra, vabi na komemeracije ob Dnevu spomina na mrtve:

-ob 8. uri in 30 minut v Parku narodnih herojev v Kočevju,
-ob 9. uri v parku pri spomeniku v Stari Cerkvi in prav tako ob 9. uri pri spomeniku padlim borcem na Rudniku,
-ob 10. uri pa pri spomeniku padlim borcem na mestnem pokopališču v Kočevju.

Športno društvo Extrem vabi na ogled tekme 3. kroga 1. Slovenske futsal lige med domačo ekipo THE Nutrition Extrem in ekipo KMN Oplast Kobarid. Tekma bo ta petek, 20. oktobra, ob 20. uri, v Športni dvorani v Sodražici. Ekipa v boju za zmago potrebuje vašo podporo, zato vabljeni, da napolnite trubune! Za pijačo in hrano bo poskrbljeno. Vabljeni!

Vabljeni vsi starši, skrbniki in ostali vpleteni v razvoj otroka, ki si želite izvedeti več o pedokinetiki. Kaj pedokinetika je in kaj pedokinetika ni. Predstavitve bo vodila Tjaša Sivec ( 1.nivo- osnovna stopnja razvojnega odnosa), v nedeljo, 22. in 29. oktobra, ob 15. uri. Prijave obvezne na cg.rusalka@gmail.com

KOMUNALA RIBNICA d.o.o. obvešča, da bo to soboto, 21. oktobra potekala jesenska terenska akcija nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v občini Ribnica. Na kamion za nevarne odpadke boste lahko oddali: barve, različna čistila, kozmetiko in zdravila, odpadna olja, fluorescentne žarnice, živosrebrne termometre, fotokemikalije, različne kisline in baze, jedilno olje in mast, naftalinske kroglice, baterijske vložke, različna razpršila.

Terenska akcija bo potekala po 15 minut, po naslednjem razporedu:
– v Grčaricah ob 8. uri pri gasilskem domu
– v Dolenji vasi, ob 8. uri in 30 minut do 9. ure,
– V Prigorici pri gasilskem domu ob 9. uri in 5 minut
– V Nemški vasi pri gasilskem domu, ob 9. uri in 25 minut
– V Bukovici pri gasilskem domu ob 9. uri in 55 minut
– V Jurjevici pri Tehnochemu ob 10. uri in 20 minut
– V Dolenjih Lazih pri gasilskem domu ob 10. uri in 50 minut
– V Žlebiču na avtobusni postaji Klun, ob 11. uri in 15 minut
– Na Velikih Poljanah pri gasilskem domu, ob 11. uri in 40 minut
– Na Ortneku nasproti gostilne Matjak, ob 12. uri in
– Na Svetem Gregorju pri gasilskem domu ob 12. uri in 25 minut.

Vabljeni k akciji. Skupaj bomo poskrbeli, da bo naša okolica čista in lepa!

Rokodelski center Ribnica vabi na delavnico za otroke, kjer boste brusili in sestavljali v celoto PTIČJO KRMILNICO. Primerna je za otroke druge in tretje triade. Potekala bo v soboto, 21.oktobra, med 10. in 12. uro. Cena: 10 eurov. Informacije in prijave na: katja.zagar@rc-ribnica.si

Vabljeni na dogodek, ki prispeva k zmanjševanju odpadkov in hkrati krepi odgovornost do našega planeta. Imate stvari, ki jih več ne potrebujete, a so še uporabne? Zadruga Zakladi Kočevske vas vabi na otroški bolšji sejem, ki bo na Tržnici Kočevje, v soboto, 21. oktobra, od 9. do 12. ure. Na voljo bodo rabljena otroška oblačila, obutev, igrače in oprema. Udeležba za prodajalce je brezplačna, obvezne pa so prijave do četrtka, 19. oktobra, po telefonu: 030 649 900. Lepo vabljeni prodajalci in kupci.

 

 

V sklopu praznovanj občinskega praznika vas Občina Loški Potok vljudno vabi:

-v petek, 20.oktobra, ob 18.uri na predavanje Nejca Lovšina TURČIJA – MOJ ZAČASNI DOM, ki bo v dvorani večnamenskeag objekta na Hribu v Loškem Potoku. Organizator: Muzejsko duštvo Ribnica.

Vljudno vabljeni.

Center za duševno zdravje odraslih Kočevje vljudno vabi vse, ki se vas dotaknejo resnične življenjske zgodbe, da prisluhnete pogovoru s pisateljem Žigo Kastelicem, avtorjem knjige »Ti, v moji krvi«. Raziskovali bodo teme duševnega zdravja, telesnega zdravja, alkohola in pomena družine. Vstop je prost.

Vabljeni v predavalnico Gimnazije Kočevje, na Ljubljanski cesti 12 v Kočevju, v sredo, 18. oktobra, ob 17.uri

Vabljeni v Likovni salon Kočevje, v četrtek, 19.oktobra, ob 18.uri, na javno vodstvo po razstavi HOMMAGE (beri: omaž) MILANU BUTINI (1923-1999) in predstavitev projekta VIZUALNO DEFINIRANJE LIKOVNEGA, študentov Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Projekt bo kot razstava v razstavi ostal na ogled do 2.decembra.

Spoštovane občanke in občani, ob praznovanju občinskega praznika Občine Ribnica vas vljudno vabimo, da se udeležite osrednje slovesnosti s podelitvijo občinskih nagrad in priznanj, ki bo v nedeljo, 22. oktobra, ob 18. uri v dvorani Športnega centra Ribnica. Za pester kulturni program bo letos poskrbela Glasbena šola Ribnica s povabljenimi gosti, ki vas bodo s svojimi dosežki, znanjem in virtuoznim igranjem zagotovo presenetili.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite.

Občina Kočevje vabi na brezplačno predavanje “Prepoznajmo znake demence pravočasno”. Demenca je težava 21. stoletja. Ta tiha pandemija prizadene več kot 10 % starejših. Zdravila, ki lajšajo simptome bolezni in upočasnjujejo njeno napredovanje so najbolj učinkovita v začetnih fazah, zato je pomembno, da demenco odkrijemo pravočasno. Nevroznanstveno podjetje BrainTrip bo na brezplačnem predavanju na temo demence predstavilo novo metodo za zgodnje presejalno odkrivanje demence. Imenuje se BrainTripov Demenčni Indeks (BDI), ki temelji na neboleči in neinvazivni meritvi električne aktivnosti možganov. Pridružite se v Kulturnem centru Kočevje, v torek, 17. oktobra, s pričetkom ob 14. uri. Vstop je prost.

Pokrajinski muzej Kočevje in Festival lesa vabita na likovno delavnico »Rez v les«, ki jo bo vodila akademska slikarka Monika Plemen. Ustvarjali boste v tehniki lesoreza, končni izdelek pa bo unikatno potiskana bombažna vrečka. Delavnica je namenjena vsem, ki uživate v likovnem ustvarjanju – tako začetnikom kot tistim, ki že imate nekaj izkušenj na področju grafike. Vabljeni v nedeljo, 15. oktobra, od 9. do 13. ure. Začetek bo v Likovnem salonu Kočevje, nadaljevanje pa v lesarski delavnici Gimnazije in srednje šole Kočevje. Prijave in dodatne informacije dobite na: festival.lesa@gmail.com

Vabljeni v spodnje prostore Knjižnice Kočevje na ogled razstave z naslovom Hinko Krapek – Človek svojega časa.
Razstava je nastala v sodelovanju med Mestno knjižnico Ivan Goran Kovačič iz Karlovca in Muzeji mesta Karlovec. Avtorica razstave je muzejska svetovalka Sanda Kočevar, Muzeji mesta Karlovec. Pokrovitelj razstave je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu, finančno jo je podprla Karlovška župnija. Na ogled bo do 16. oktobra. Lepo vabljeni.

Pozitivna podoba podjetja in ugled podjetja sta ključna elementa pri zaposlovanju, še posebej mladega kadra. Kako graditi pozitiven odnos organizacije z lokalno skupnostjo bomo predstavili na vrhunski delavnici Strateške komunikacije, ki bo v torek, 17. oktobra, med 8. uro in 30 minut in 11. uro v Podjetniškem inkubatorju Kočevje. Več informacij in prijave na spletni strani Razvojnega centra Kočevje Ribnica www.rc-kocevjeribnica.si

Rokometni klub Kočevje vabi na tekmo 6. kroga v 1.B.državni rokometni ligi med domačo ekipo in ekipo Frankstahl Radovljica.
Tekma bo ta petek, 13. oktobra, ob 19. uri in 30 minut. Vstopnina je 4 eure, za otroke do 14 leta pa je vstop prost.

Ob praznovanju občinskega praznika občine Loški Potok
vljudno vabljeni na

SLAVNOSTNO PRIREDITEV
S KULTURNIM PROGRAMOM IN
PODELITVIJO OBČINSKIH PRIZNANJ,

ki bo v soboto,
14. oktobra 2023, ob 18. uri

v telovadnici osnovne šole
dr. Antona Debeljaka
na Hribu v Loškem Potoku.

Po uradnem delu bo sledil nastop skupine PRIFARSKI MUZIKANTI.
Vljudno vabljeni!

V sklopu praznovanj občinskega praznika vas Občina Loški Potok vljudno vabi:

na prireditev s krajšim kulturnim programom ob odprtju novozgrajene parkirne ploščadi na Hribu v Loškem Potoku, ki bo v petek, 13. oktobra, ob 16. uri pred Zdravstveno postajo Loški Potok pri vhodu na parkirno ploščad.

-v petek, 13.oktobra, ob 18.uri na odprtje razstave del 20. likovnega srečanja in 8.otroške likovne ustvarjalnice, ki bo v zgornji avli osnovne šole dr.Antona Debeljaka. Organizator: Turistično društvo Loški Potok.

-v petek, 20.oktobra, ob 18.uri na predavanje Nejca Lovšina TURČIJA – MOJ ZAČASNI DOM, ki bo v dvorani večnamenskeag objekta na Hribu v Loškem Potoku. Organizator: Muzejsko duštvo Ribnica.

 

Vljudno vabljeni.

Občina Kočevje in Gasilska zveza Kočevje to soboto, 14. oktobra, ob 11. uri vabita na mestno ploščad v Kočevju na slavnostni prevzem nove gasilske avto lestve za Prostovoljno Gasilsko društvo Kočevje. Nova pridobitev bo kasneje na ogled tudi na parkirišču pri KCK-ju. V primeru dežja bo dogodek prestavljen v dvorano kulturnega centra Kočevje. Lepo vabljeni.

NAJ SE SLIŠ’ .

PEVSKI ZBOR KONCAVAŠKI SPEV vas vabi na LETNI KONCERT Z GOSTI, ki bo v soboto, 14.oktobra, ob 18.uri v Kulturnem centru Kočevje. Pevci in plesalci vas bodo odpeljali na glasbeno potovanje z ljudskimi pesmimi različnih dežel.

Gosti bodo: Folklorna skupina Grmada z Ribnice, Srbsko kulturno-umetniško društvo Kočevje, Grajski pevci Predgrad in

Duet Nika S.

Lepo vabljeni, vstop je prost.

Spoštovani obiskovalci Koncertnega abonmaja Ribnica. Iz Miklove hiše vas obveščajo, da so zaradi sanacije letošnji jesenski program prilagodili. Prvi koncert v oktobru bo v cerkvi Svetega Štefana, drugi koncert v začetku decembra v Rokodelskem centru, družinska predstava Mehurčki pa je prestavljena na začetek naslednjega leta. V soboto, 14.oktobra boste lahko prisluhnili trobilnemu kvintetu SiBrass, ki predstavlja edinstveno zasedbo, ki na domačih tleh predstavlja priredbe in izvirna dela, nastala za različne trobilske zasedbe – žlahtno glasbo, ki je na Slovenskem na tem nivoju ni moč slišati.

Prijazno vabljeni, v soboto, 14. oktobra, ob 20. uri v cerkev Svetega Štefana v Ribnici!

V Lekarni Kočevje pri zdravstvenem domu bodo ta petek, 13. oktobra, od 9. do 12. ure ponovno potekale brezplačne meritve sladkorja v krvi z namenom zgodnjega odkrivanja sladkorne bolezni. Na merjenje se predhodno ni potrebno naročiti.

Vljudno vabljeni ta petek, 13. oktobra, v Lekarno Kočevje.

Prostovoljno gasilsko društvo Vas Fara obvešča krajane Vasi in Potoka, da bo jutri v sredo, ob 17. uri v vasi Potok potekala meddruštvena in medržavna gasilska vaja. Na vaji bodo sodelovala prostovoljna gasilska društva: KOČEVSKA REKA, MORAVA, organizatorji VAS-FARA in DVD BROD NA KUPI iz Hrvaške. Gasilska vozila bodo na vaji uporabljala svetlobne in zvočne naprave, zato vas prosijo za razumevanje in strpnost v cestnem prometu.

Župnija Kočevska Reka vabi to nedeljo, 8. oktobra, ob 14. uri k skupni molitvi rožnega venca v Štalcerje, na Cerkveni hrib. Dobrodošli.

Ali ste vedeli, da imajo osebe, ki trpijo zaradi depresije, večje tveganje za razvoj srčno-žilnih bolezni, sladkorne bolezni in rakavih obolenj? Veliko težav na področju duševnega zdravja se da preprečiti, ob pojavu bolezni pa obstaja veliko učinkovitih načinov podpore in zdravljenja. 10.oktober – Svetovni dan duševnega zdravja bodo obeležili tudi v Zdravstvenem domu Kočevje, v ponedeljek, 9. oktobra, med 8. in 12. uro, pred glavnim vhodom v zdravstveni dom. Za krajši posvet o oblikah in virih podpore na področju duševnega zdravja bodo na voljo strokovnjaki iz Centra za krepitev zdravja in Centra za duševno zdravje odraslih Kočevje.
Ne odlašajte – morda vam bo ravno s pravimi informacijami in viri opore uspelo spremeniti svoj življenjski slog in počutje na bolje.

Knjižnica Miklova hiša vas ob pričetku pravljičnih uric prijazno vabi na cirkuško predstavo Andreja Tomšeta: Po klobuk. Klovnov klobuk je obtičal na visokem mestu – le kako ga bo dobil nazaj? Humorja polna predstava za vse starosti se bo zgodila v torek, 10. oktobra, ob 16. uri in 30 minut na trgu v Sodražici. Lepo vabljeni!

Frančiškani pri Novi Štifti vabijo na zadnjo procesijo v letošnjem letu, Rožnovensko procesijo z Marijinim kipom, ki bo to nedeljo, 8. oktobra, ob 15. uri. Sveto mašo in procesijo s petimi litanijami bo vodil pater Pepi Lebreht, župnik na Viču. Lepo povabljeni na Novo Štifto!

Župnija Gora in Sodražica vabita na romarski pohod k božji služabnici Magdaleni Gornik na Goro. To nedeljo, 8.oktobra, ob 13. uri in 30 minut bo v Župnijski cerkvi v Sodražici najprej blagoslov romarjev in nato pohod. Na Gori bo ob 16. uri sveta maša. Za tiste, ki boste prišli z avtomobili bo ob 15. uri tudi križev pot. Lepo povabljeni na romarski pohod na grob Magdalene Gornik na Goro.

Statistika nedavnih uničujočih poplav po Sloveniji je katastrofalna, za bivanje je neprimernih skoraj 500 stanovanjskih objektov, 34 stanovanjskih objektov je porušenih, razseljenih je 649 ljudi …

V ta namen so se pobudniki iz lokalne skupnosti Kulturno društvo Fara pod pokroviteljstvom župana Občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič odločili, da organiziramo dobrodelni koncert POMAGAJMO SLOVENIJI. Sredstva zbrana preko SMS donacij, TRR donacij in izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenjena prizadetim po Sloveniji.

Sredstva za pomoč se lahko nakažejo na za to posebej odprt TRR račun OZRK Kočevje, TZO 47, Kočevje SI56 0232 0001 9550 743 sklic 00 082023. Preko Rdečega križa Kočevje so odprte SMS donacije KOCEVSKA 5 na 1919. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A-1 in Telemach.

Na koncertu bodo nastopili: MODRIJANI, PRIFARSKI MUZIKANTI, IL DIVJI, SLAVKO IVANČIČ, ROK FERENGJA, ANDRAŽ HRIBAR, ANSAMBEL ZDOMARJI, ANSAMBEL TOPLIŠKA POMLAD, ANSAMBEL TONIJA VERDERBERJA, TAMBURAŠKA SKUPINA MELOS, PRIMOŽ TURK & SKRAJNEŽI, operni pevec ŽIGA LAKNER, Podokničar FRANC PESTOTNIK PODOKNIČAR, ZALA SMOLNIKAR ZALI, URŠKA, NIKA S., MAJA MIŠMAŠ, NATHUORIEL, LOVRO PONIKVAR in drugi … Povezovalka večera bo MARUŠA NOVOSEL. Predprodaja vstopnic po ceni 10 EUR, na dan koncerta 15 EUR, na blagajni KCK KOČEVJE in vseh prodajih mestih EVENTIM.SI

Koncert bo v živo prenašala TV Vaš Kanal NM in s tem slovenska mreža lokalnih televizijskih postaj. Vabljeni. Dobro se z dobrim vrača!

FESTIVAL LESA

Slavimo najdragocenejše iz lesa!
Počastimo zmagovalce mednarodnega natečaja Prastol,
Zaploskajmo dosežkom kočevskih dijakov in novim lesenim izdelkom.
Uživajmo v izbranem kulturnem programu …
Pozlatimo našo gozdno lesno verigo!
Vabljeni na odprtje festivala lesa 2023,
v četrtek 5. oktobra ob 19. uri v Dvorano Kulturnega centra Kočevje
več na:  www.festival-lesa.si

FESTIVAL LESA

Ne bodite no tako leseni!
Privoščite si oglarsko zabavo pri koči na Črnem vrhu!
Nazdravili si bomo z ogleno pijačo dobrodošlice,
prižgali Levstkovo kopo,
uživali v Oglenem kosilu,
prisluhnili oglarskim zgodbam in tekmovali v izdelavi “mulca”.
Zvezde bomo pričakali ob prijetni glasbi in pečenem kostanju …
Zažarimo z jesenskimi barvami gozda!

Vabljeni na OGLJEFEST, v soboto 7. oktobra pri Koči na Črnem vrhu!
Informacije in rezervacije kosila na: www.festival-lesa.si

Fotografsko društvo Grča Kočevje vabi na zaključno prireditev 16. mednarodnega salona fotografije Narava 2023, ki bo to soboto 7. oktobra, ob 18. uri. Prireditev bo potekala v Kulturnem domu Kočevje.

Vabljeni,da si ogledate nagrajena in sprejeta dela avtorjev iz celega sveta.

Knjižnica Kočevje otroke in starše (babice, dedke, skrbnike …) lepo vabi v soboto, 7. oktobra, ob 10. uri v svoje prostore na predstavitev nove sezone projekta Dogodivščina medvedka Berija. Medvedek Beri bo tokrat spoznaval hišne ljubljenčke. V soboto se mu bosta na predstavitvi s pravljično urico pridružili tudi članici Društva za Zaščito živali Kočevje s kosmatim prijateljem …
Lepo vabljeni!

Zavod za kulturo in turizem Kostel v soorganizaciji z Društvom kostelskih žena Nežica, Turistično-športnim društvom Kostel in Pokrajinskim muzejem Kočevje vabi na Dan ročnih del v Kostelu, ki bo potekal v soboto, 7. oktobra, z začetkom ob 10. uri na parkirišču pod gradom Kostel. Sledil bo voden ogled etnološke zbirke Babičina kuhinja ter zbirke ročnih del Iz babičine skrinje. Članice društva kostelskih žena Nežica bodo predstavile in pokazale kako se plete, kvačka, veze in kleklja. V drugem delu bo voden ogled gradu Kostel, etnološke zbirke Sledi časa, spoznavanje zgodovine kostelskih krošnjarjev in kostanjarjev ter razstave klekljane čipke s prikazom izdelave. Dogodek je organiziran v sklopu 33. Dni evropske kulturne dediščine pod okriljem Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Vodeni ogledi so v sklopu dogodka brezplačni.

Kulturno športno društvo Predgrad vabi na 9. Šmalcljev večer, v soboto, 7. oktobra, ob 17.uri, pred Šmalcjevo rojstno hišo v Predgradu,
s kulturnim programom. Lepo vabljeni! V primeru dežja, bo prireditev v kulturnem domu Predgrad.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave likovnih del kočevskega slikarja Draga Vidmarja, ki bo v petek, 6.oktobra, ob 18. uri v Galeriji Klopart, v prostorih Kreativnega središča Vezenina. Razstava s poetičnim naslovom »Kočevska ogrlica« bo na ogled do 29.oktobra.

Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Kočevje v sodelovanju z Občino Kočevje ob 80. obletnici Zbora odposlancev v Kočevju vabi na koncert Partizanskega pevskega zbora, ki bo v petek 6. oktobra, ob 18. uri v Športni dvorani Kočevje. Vstop je prost. Lepo vabljeni.

Turistično športno društvo Kostel in Pastoralno območje Fara, Banja Loka, Osilnica, vabita na jesenski pohod po sakralni kostelski dediščini, ki bo to soboto, 7.oktobra, s pričetkom ob 8. uri v Fari. Prijazno vabljeni na voden 16-kilometrski pohod mimo šestih kostelskih cerkev in treh kapelic, po dokaj razgibani, a nezahtevni trasi. Dodatne informacije in prijave na info@tsdkostel.si

ali na 040-516-660. Prijazno vabljeni!

Pokrajinski muzej Kočevje vas v okviru projekta “Z igro do dediščine” vabi na vodstvo po razstavi Hommage (beri: omaž) Milanu Butini (1923-1999) v sredo, 4. oktobra, ob 10. uri v Likovni salon Kočevje.

Rokodelski center Ribnica vas vabi k vpisu v PLETARSKO ŠOLO. Naučili se boste vseh postopkov pletenja. Osnovna materiala pri uporabi pa bosta vrbovo šibje in leska. Šola bo potekala od začetka oktobra 2023 do marca 2024, enkrat tedensko, ob ponedeljkih, med 17. in 19. uro. Cena: 260 eurov.

Rokodelski center Ribnica vas vabi na tečaj ročnega oblikovanja gline, kjer boste spoznali različne barve gline in tehnike ter se naučili izdelovati uporabne in okrasne predmete. Cena tečaja za 8 obiskov je 180 eurov. Začetni tečja bo potekal ob sredah, med 16.30 in 18.30, s pričetkom v sredo, 4. oktobra.

Prijave zbirajo do 26. septembra po elektronski pošti: katja.zagar@rc-ribnica.si

Članice in člani Pihalnega orkestra Kočevje vabijo nadebudne pihalce, trobilce in tolkalce vseh let, da se jim pridružijo pri skupnem muziciranju. Vpis bo potekal v mesecu septembru in sicer vsak petek, ob 18. uri, v pritličju Glasbene šole Kočevje. Več informacij je na voljo na socialnih omrežjih in spletni strani orkestra ali pri predsedniku društva po telefonu: 040 223 995. Vljudno vabljeni!

 

Pokrajinski muzej Kočevje, Oddelek za zgodovino Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani in občina Kočevje vabijo na simpozij ob 80. obletnici zasedanja Zbora odposlancev, ki bo v ponedeljek, 2. oktobra ob 10. uri, v Pokrajinskem muzeju Kočevje.

Vabljeni na osrednjo prireditev ob prazniku občine Kočevje Tu, kjer sem doma, s podelitvijo občinskih priznanj, nagrad in plaket.

Pričakujemo vas v torek, 3. oktobra 2023, ob 19. uri v Športni dvorani Kočevje (Cesta na stadion 7, Kočevje).

V kulturnem programu bodo nastopili združeni pevski zbori kočevskih osnovnih šol in priznani vokalisti Trio Vivere.

Slavnostni govornik na prireditvi bo župan dr. Vladimir Prebilič

Vljudno vabljeni.

Domači likovni ustvarjalci so letos v okviru razpisane tematike Javnega sklada za kulturne dejavnosti ustvarjali na temo Polnost praznine. Vabljeni na odprtje likovne razstave, ki bo v torek, 3. oktobra ,ob 19. uri, v avli Doma starejših občanov Ribnica. Glasbeni gost bo domača citrarska skupina Univerze za 3. življenjsko obdobje Ribnica.