Dogodki

02.08.2021

Dragi otroci, Pokrajinski muzej Kočevje vas prisrčno vabi na počitniške delavnice Počitnice v muzeju:

v četrtek, 5. avgusta: “ČEBELJI KOLEDAR”,

v četrtek, 12. avgusta: “POLETNA RISALNICA-PORTRET”,

v četrtek, 19. avgusta: “POLETNA RISALNICA-KAKO OŽIVI ČRTA”,

v četrtek, 26.avgusta: “ZAPEČATIMO POLETJE”,

Delavnice se bodo pričele ob 9.30 uri, 5. in 26.avgusta bosta potekali v Pokrajinskem muzeju, 12. in 19. avgusta pa v Likovnem salonu.

Več informacij na: 01/ 89 50 303 ali info@pmk-kocevje.si Prosijo za predhodne prijave.

 

31.07.2021

Združenje borcev za vrednote NOB Kočevje, vabi v soboto, 7. avgusta, ob 11. uri v Polom na spominsko svečanost ob obletnici ustanovitve in bojev jurišnega bataljona 18. divizije in obletnici roške ofenzive, ki bo pri Vaškem domu v Polomu. Pred prireditvijo bo ob 9.uri in 30 minut polaganje vencev v spominskem parku na pokopališču v Starem Logu, ob 10.uri in 30 minut bo polaganje venca ob spomeniku padlim v Polomu. Prireditev bo organizirana v skladu s priporočili NIJZ-ja in PCT pogoji.

Udeleženci naj imajo pri sebi dokazila. 

31.07.2021

Knjižnica Miklova hiša Ribnica vabi na srednjeveški dan v ribniški grad. Kaj vas čaka? Srednjeveške delavnice za otroke in vso družino, otroški viteški turnir, obrtne veščine, pesmi in glasba srednjega veka, pa pravi srednjeveški sejem. Premierno boste lahko poskusili grajsko pivo. Igralska skupina viteza Gašperja Lambergarja bo uprizorila dogodke iz treh obdobij srednjega veka iz zgodovine ribniške doline. Dogodek bodo popestrili prikazi srednjeveškega plesa in glasbe v izvedbi Kulturnega društva viteza Gašperja Lambergarja in Turističnega drušva Suha krajina. Srednjeveški dan v ribniškem gradu bo potekal, v soboto 7. avgusta od 10. ure naprej. 

Pretekli dogodki

13.07.2021

Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Ribnica, krajevni odbor Sodražica in Občina Sodražica v počastitev spomina na 80-letnico ustanovitve Ribniške čete pri Planinskem domu na Travni gori vabijo na prireditev, ki bo to soboto, 17. julija, ob 15.uri. Slavnostni govornik bo Milan Gorjanc – član predsedstva Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije. Za bogat kulturni program bo poskrbela Irma Grbec. Vabljeni!

 

15.07.2021

Prostovoljno gasilsko društvo SVETI GREGOR vas vabi na gasilsko veselico z ansamblom MODRIJANI, v soboto, 24.julija, ob 20.uri!
Prireditev se bo odvijala v skladu z navodili NIJZ-ja.

 

 

 

13.07.2021

Občina Sodražica, v sodelovanju z župnijo Sodražica, vabi na Magdalenin večer s koncertom Okteta Gallus Ribnica. Koncert bo v nedeljo, 25. julija in ne v soboto, 24. julija, kot je bilo prvotno najavljeno, in sicer ob 19. uri in 30 minut, v župnijski cerkvi svete Marije Magdalene v Sodražici. Lepo povabljeni!

12.07.2021

Kulturno športno društvo Draga vabi na 19.tradicionalni pohod PO STEZICAH NAŠIH PREDNIKOV, ki bo v soboto, 17.julija. Štart pohoda bo ob 9.uri v Podpreski pri domu krajanov. Štartnina znaša 5 eurov in vključuje topel obrok in pijačo. Pohod je primeren za vse starostne skupine, poteka bo gozdnih poteh, trajal bo približno 5 ur s tremi postanki. Na cilju vse pohodnike čaka topel obrok in okrepčilo. Vabljeni.

 

 

12.07.2021

Muzej Ribnica vas vljudno vabi na odprtje razstave Etnografskega muzeja Istre z naslovom “Na poti – o potujočih trgovcih po Istri”. Na razstavi bodo predstavljeni tudi krošnjarji iz Ribnice. Odprtje bo ta četrtek, 15. julija, ob 20. uri v Rokodelskem centru Ribnica.

02.07.2021

Knjižnica Miklova hiša vabi otroke od drugega leta dalje na delavnice v sklopu Knjižnice pod krošnjami, vsak četrtek ob 17. uri. Otroci se boste zabavali z Zmajčkom Pepijem in Nejo Golež, se igrali, ustvarjali in se prepustili domišljiji! Prva delavnica bo v četrtek, 8. julija, ob 17. uri. Če bo slabo vreme, bodo delavnice v dvorani Knjižnice Miklova hiša. Delavnice so brezplačne, nanje ni potrebna prijava.
Lepo vabljeni!

 

 

 

 

 

 

28.06.2021

Turistično društvo Sodražica vas vabi, ob ustanovitvi »Rokodelske zadruge Sodražica«, na odprtje razstave suhorobarskih rokodelskih izdelkov »IN SITU«. Odprtje razstave, ob nagovoru mag. Blaža Milavca, župana Občine Sodražica, bo v četrtek,1. julija, ob 20. uri, v Krekovem domu, Trg 25. maja 15, v Sodražici. Razstava bo na ogled do 30. avgusta. Projekt »Rokodelska zadruga Sodražica« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Vljudno vabljeni!

 

20.05.2021

Vito Oražem in Lela B. Njatin sta leta 2015 v Mali galeriji Cankarjevega doma razstavljala kompozite besedil in fotografij pod naslovom Signature. Ti kompoziti so bili plod kreativnega raziskovanja, kaj se dogaja s fotografijami, kadar v njih ni neposredno uvidno tisto, kar jih je narekovalo. Raziskovanje sta nadaljevala in rezultate zdaj predstavljata z virtualno razstavo na platformi Instagram. Pod naslovom Photo_Word_Composites so tokrat zbližane njegove fotografije in njena besedila kot rezultat ugotavljanja, kaj poezija lahko prispeva k fotografiji in kaj fotografija lahko prispeva k poeziji. Ustvarila sta dialog med fotografskimi krokiji in haikuji.

Oboje, fotografije in pesmi pod naslovom Photo_Word_Composites, so javnosti predstavljeni prvič. V tej seriji bo na ogled deset del, ki jih bosta nalagala na Instagram tedensko.

Vljudno vabljeni k ogledu razstave na Instagram-naslovu: Pho_Wo_Com