Dogodki

22.06.2021

Zakaj ne bi izkoristili zaprtje centra?

Zadruga Zakladi Kočevske in lokalni ponudniki ulične hrane vas vabijo na Karlov most v Kočevju, v četrtek, 24. junija, od 12. do 19.ure.

Tam bodo stojnice z lokalno ponudbo. Na voljo bodo: vrhunske pize, burgerji, rebrca iz žara, slastni Belgijski vaflji in še marsikaj drugega. Tudi za žejo bo poskrbljeno. Privoščili si boste lahko: pivo, koktejle, osvežilne napitke, pa sladoled bo tudi. V četrtek bo tudi konec pouka za šolarje in dijake, zato kar na kosilo na Karlov most.

 

 

 

22.06.2021

Občina Kostel ob občinskem prazniku vabi vse občanke in občane na kulturno-družabni dogodek, ki bo v četrtek, 24. junija, ob 18. uri, pred zgradbo PIK v prireditvenem šotoru, na Petrini 11. Na prireditvi bo pisatelj Ivan Sivec premierno predstavil svoj novi roman »Ljubezen ob Kolpi«, nastopili bosta tudi glasbeni skupini Prifraci in Dupljaki. Prijazno vabljeni.

 

 

 

21.06.2021

Prostovoljno gasilsko društvo Velike Poljane vabi na POZDRAV POLETJU 2021 NA VELIKIH POLJANAH, to soboto, 26.junija, ob 20. uri, pri gasilskem domu na Velikih Poljanah. Za zabavo bo poskrbel ansambel ZVITA FELTNA, za jedačo in pijačo pa domači gasilci. Obiskovalce naprošajo, da upoštevajo ukrepe in priporočila NIJZ-ja.

 

 

 

21.06.2021

Občina Ribnica vljudno vabi na slovesno prireditev ob dnevu državnosti, ki bo potekala v četrtek, 24. junija, ob 19.30 uri, v Ribniškem gradu. V čudovit glasbeni večer nas bodo popeljali Vokalna skupina Anamanka, Ribniški Pihalni Orkester, Glasbena šola Ribnica in Kvatropirci. Vse zbrane pa bo nagovoril župan občine Ribnica, g. Samo Pogorelc. Lepo vabljeni.

 

 

18.06.2021

V sredo, 23. junija 2021 bo na otroškem igrišču v Kidričevi ulici veselo. Za otroke in otroke po srcu bo Občina Kočevje skupaj s Klubom mladih Kočevje organizirala več tri delavnice. Vabimo vas, da se nam pridružite ob 16. uri, ko se bomo pogovarjali, kako se obnašati na otroškem igrišču, ob 17. uri bomo zasajali stare slovenske cvetlice. Istega dne ob 18. uri se boste lahko s Pokrajinskim muzejem Kočevje igrali stare kočevarske igre, za konec pa bomo ob 19. uri še malo telovadili in spoznali tai chi.

Torej vabljeni na otroško igrišče v Kidričevi ulici,

od 16. do 19. ure v sredo, 23. junija 2021.

Projekt Otroško igrišče srce soseske se sofinancira s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

17.06.2021

“Vsi v mesto” in “KCK v mestu” vabita na dogodke na mestni ploščadi.

V  četrtek, 24. junija, ob 18. uri na zaključno plesno produkcijo Hip hop & Jazz OK založbe Kočevje in KUD-a godbe Kočevje.

Dogodki so brezplačni. Obiskovalce prosijo, da upoštevajo veljavne ukrepe.

Se vidimo v mestu!

 

 

07.06.2021

Otroško igrišče v Kidričevi ulici ne bo več dolgo samevalo, saj so počitnice že skoraj tu. Občina Kočevje bo s Klubom Mladih Kočevje ter Komunalo Kočevje pripravila številne delavnice, ki se bodo začele odvijati konec tega meseca in bodo potekale ves mesec julij. Tako boste lahko risali, barvali, zasadili cvetlični in zeliščni vrt, izdelovali glasbeni portal, brlog za žuželke in še in še. O podrobnih datumih boste obveščeni preko medijev. Projekt Otroško igrišče srce soseske se sofinancira s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

 

20.05.2021

Vito Oražem in Lela B. Njatin sta leta 2015 v Mali galeriji Cankarjevega doma razstavljala kompozite besedil in fotografij pod naslovom Signature. Ti kompoziti so bili plod kreativnega raziskovanja, kaj se dogaja s fotografijami, kadar v njih ni neposredno uvidno tisto, kar jih je narekovalo. Raziskovanje sta nadaljevala in rezultate zdaj predstavljata z virtualno razstavo na platformi Instagram. Pod naslovom Photo_Word_Composites so tokrat zbližane njegove fotografije in njena besedila kot rezultat ugotavljanja, kaj poezija lahko prispeva k fotografiji in kaj fotografija lahko prispeva k poeziji. Ustvarila sta dialog med fotografskimi krokiji in haikuji.

Oboje, fotografije in pesmi pod naslovom Photo_Word_Composites, so javnosti predstavljeni prvič. V tej seriji bo na ogled deset del, ki jih bosta nalagala na Instagram tedensko.

Vljudno vabljeni k ogledu razstave na Instagram-naslovu: Pho_Wo_Com

Pretekli dogodki

22.06.2021

Rokodelski center Ribnica vas v sredo, 23.junija, ob 19.uri vabi na druženje in vodstvo po razstavi “zadnji bus Črt Mate”. Avtor bo skozi svoj pogled predstavil dela na razstavi.

18.06.2021

Knjižnica Kočevje vas v sredo, 23. junija, ob 18. uri vabi na parklet (parkirišče za knjižnico, nasproti srednje šole) na predstavitev knjig Dekla: povest iz časov po drugi svetovni vojni in Kofetarica, vsestranskega ustvarjalca in pisatelja Ivana Šege iz Ravnega Dola. Dogodek bo popestril avtorjev kvartet Zvon. Prireditev bo potekala v skladu z navodili NIJZ-a. Prireditve se lahko udeležijo osebe, ki izpolnjujejo pogoje PCT. Zahvaljujejo se vam za razumevanje.

18.06.2021

Občina Kočevje vabi na osrednjo občinsko prireditev ob 30-letnici samostojne in neodvisne države Republike Slovenije.
V sredo, 23. junija, ob 20. uri na mestni ploščadi v Kočevju.
V programu bodo nastopili vokalna skupina Cantate domino, pevka Darja Gajšek, Igor Pirkovič z recitalom, Pihalni orkester Kočevje in Častna straža Gardne enote Slovenske vojske Slavnostni govornik bo župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič.
Vljudno vabljeni!
Prireditev bo potekala v skladu z veljavnimi ukrepi, udeležijo se jo lahko osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT.

 

 

17.06.2021

V soboto, 19.junija vabljeni na BLATNO SOBOTO, lončarsko delavnico za otroke, ki bo v Rokodelskem centru v Ribnici, od 10. do 12.ure. Delavnica je namenjena mladim ustvarjalcem, od 5. do 12. let, ki bi radi ustvarjali z glino. Informacije in prijave v Rokodelskem centru v Ribnici. Vabljeni.

16.06.2021

Dragi starši, si želite, da vaš otrok preživi sobotno dopoldne proč od elektronskih naprav, hkrati pa razvija kreativnost? Pripeljite ga na ustvarjalno delavnico, na kateri bo pod vodstvom mentoric društva KlopArt izdeloval unikaten obesek za ključe. Delavnica bo v soboto, ob 10. uri, pred Kreativnim središčem Vezenina, trajala pa bo uro in pol. Prijave po e-pošti, na naslovu: kreativnicepodsmreko@gmail.com

Cena delavnice je 8 evrov.

 

 

16.06.2021

Gobarsko društvo Ribnica, ob upoštevanju vseh navodil NIJZ-ja, organizira to soboto, 19. junija, nabiranje gob in determinacijo. Vabijo vse ljubitelje gobarjenja, ki bi hoteli spoznati kakšno gobo več, da nabrane gobe prinesejo po 11. uri, do FRANCETOVE JAME, kjer vam bodo determinatorji društva povedali, kaj ste “dali v košaro”.

V prijetnem ambientu boste lahko poskusili dober gobji golaž.
Se vidimo. Pa dobro bero.

 

 

16.06.2021

Uršine mažorete v sodelovanju s projektom Vsi v mesto & KCK v mestu vabijo na zaključni nastop na mestni ploščadi v Kočevju. V soboto, 19. junija ob 10. uri dopoldan.

Se vidimo v mestu!

16.06.2021

Društvo likovnega ustvarjanja Ribnica vabi na otvoritev razstave POSLIKANIH BUČ-CUGOV IN KERAMIKE, Slavka in Milice Koštruna. Otvoritev bo to soboto, 19.junija, ob 17.uri v prostorih bivšega TIC-a v središču Ribnice. Na ogled bo do 17.julija. Vabljeni.

 

 

 

 

14.06.2021

Pokrajinski muzej Kočevje vas prijazno vabi na Poletno muzejsko noč, v soboto, 19. junija.

Program:

ob 18.uri –
Kočevsko kolo sreče, delavnica za otroke in družino; ob 19.uri – predstavitev knjige Jožeta Goršeta: 100 let kočevskega nogometa;

ob 20. uri otvoritev razstave iz cikla:”Poletje s kočevskimi likovnimi ustvarjalci X”, Aleš Gregorič: ZAVEDANJE PRISOTNOSTI v Likovnem salonu Kočevje,

ob 22. uri – Ulice Kočevja – voden ogled po mestu.

 

 

 

 

 

 

 

15.06.2021

Knjižnica Miklova hiša vas vabi na literarni večer s pisateljem Ivanom Šego iz Ravnega Dola pri Sodražici, ki bo predstavil svoji najnovejši dve knjižni deli Dekla in Kofetarica. Predstavitev bo v torek, 22.junija, ob 19. uri v Miklovi dvorani Knjižnice Miklova hiša Ribnica. Ker je število udeležencev omejeno, so potrebne predhodne prijave na telefonsko številko: 01 8350 382.

Udeleženci prireditve morajo izpolnjevati pogoj PCT.

Vljudno vabljeni!

 

 

 

14.06.2021

V soboto, 19. junija, lepo vabljeni na Županov dan v ribniški grad. Tudi letos so od 14. ure dalje pripravili pester program vsebin za vso družino in dobrodelni kuharski dvoboj med županom Samom Pogorelcem in znanim šefom Binetom Volčičem. Kaj mislite, kdo bo boljši? Pridite in preverite. Dogodek je organiziran v skladu z določili NIJZ, zato se ga lahko udeležijo osebe, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Se vidimo.

14.06.2021

Galerija Miklova hiša vas na poletno muzejsko noč vabi na odprtje nove razstave z naslovom Umetnikov ego, ki bo potekalo v soboto, 19. junija, ob 19. uri pred Galerijo Miklova hiša. Razstavo so omogočili: Občina Ribnica, Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana in podjetje Riko d.o.o.