Dogodki

29.11.2021

 

3. decembra na Ta veseli dan kulture vas Pokrajinski muzej Kočevje vabi k obisku. Še posebej priporočajo ogled občasne razstave “Kotschew – Gottschee – Kočevje – 550 let mestnih pravic Kočevja” ter razstave “Obrazi – Stane Jarm v zgodnjih delih in fotografijah Tihomirja Pinterja” v Likovnem salonu Kočevje. Muzej bo ta dan odprt od 7. do 19. ure, Likovni salon Kočevje pa od 10. do 12. ure in od 17. do 19. ure. Obisk je možen ob upoštevanju priporočil NIJZ-ja in veljavnih odlokov. Vljudno vabljeni!

 

 

Pretekli dogodki

 

05.11.2021

Po eno-letnem predahu se vrača Karierni sejem Kočevje, ki bo potekal v petek, 19. novembra in v soboto, 20. novembra v Športni dvorani Kočevje. Lokalna podjetja še vedno investirajo in zaposlujejo, zato izkoristite priložnost za 1-na-1 vnaprej dogovorjene 10-minutne razgovore. Nudijo vam tudi individualno svetovanje pri prijavi in življenjepisu. Več informacij na kariera.kocevje.si

 

 

19.11.2021

Tudi letos Knjižnica Miklova hiša skupaj z drugimi splošnimi knjižnicami po Sloveniji praznuje TEDEN SPLOŠNIH KNJIŽNIC. Letos pod sloganom BEREMO Z UŠESI. Za vas so pripravili razstavo z zvočnimi knjigami, ki jih nudi knjižnica in aplikacije AUDIBOOK, preko katerega ima vsak član knjižnice brezplačen dostop do avdio knjig v slovenskem jeziku! To soboto, 20. novembra, od 8. do 12. ure – na Dan slovenskih splošnih knjižnic, pa je novim uporabnikom omogočen brezplačen vpis na stojnici pred Miklovo hišo in na spletu. Vljudno vabljeni.

 

 

29.10.2021

Prijazno vabljeni na koncert “JESEN NA PODEŽELJU”, ki bo na Tržnici Kočevje, v petek, 5. novembra, ob 18.uri. Nastopili bodo: Moški pevski zbor SVOBODA Kočevje, Ljudske pevke MAVRICA, pevski zbor Društva upokojencev Kočevje, Grajski Pevci iz Predgrada ter Koncavaški spev. Prireditev bo povezovala Saša Einsiedler. Zraven se boste lahko še posladkali z napitki in kostanjem. Vabljeni. Obiskovalce naprošajo, da upoštevajo trenutno veljavne zdravstvene ukrepe in PCT pogoj.

 

 

27.10.2021

Zveza združenj borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Ribnica, v sodelovanju s krajevnimi organizacijami,ob dnevu spomina na mrtve, vabijo na komemoracije s kratkimi kulturnimi programi, ki bodo: v nedeljo, 31. oktobra, ob 15. uri na pokopališču v Grčaricah, v ponedeljek 1. novembra, ob 9. uri v Ribniškem gradu ob osrednjem spomeniku žrtvam okupatorjevega terorja v Ribnici ter ob 9. uri na pokopališču v Sodražici. Naprošajo vse udeležence za upoštevanje zahtev Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Vljudno vabljeni!

 

 

 

 

 

27.10.2021

Po tesnem porazu proti ekipi Črnuče II, kjer so pogrešali podporo gledalcev, jih kočevski odbojkarji že to soboto, 30. oktobra, ob 19. uri, vabijo v telovadnico osnovne šole Zbora odposlancev, kjer bodo gostili vodilno in neporaženo ekipo 2. lige – Kostanjevice na Krki. Gledalci vabljeni v čim večjem številu, seveda ob izpolnjevanju pogoja PCT.

27.10.2021

Občina Velike Lašče vabi na slavnostno prireditev ob dnevu reformacije, ki bo v nedeljo, 31. oktobra, ob 19. uri na Trubarjevi domačiji. Slavnostni govornik bo mag. Benjamin Hlastan. Sledil bo koncert skupine SLO BLUES.

 

 

25.10.2021

Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Kočevje in Občina Kočevje, ob dnevu spomina na mrtve, v ponedeljek, 1.novembra vabita na komemoracije s programom: ob 8. uri in 30 minut v Park narodnih herojev v Kočevju; ob 9. uri pri spomeniku na Rudniku; prav tako ob 9-tih pa pri spomeniku v Stari Cerkvi. Osrednja komemoracija bo ob 10. uri pri spomeniku na Mestnem pokopališču v Kočevju. Memorialno besedo bo imel dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje.

 

 

 

 

25.10.2021

Rokometni klub Kočevje vabi na ogled članske tekme v 2. državni rokometni ligi. V goste prihaja ekipa Pomurje iz Murske Sobote.
Tekma bo to soboto, 30. oktobra, ob 19. uri. Tribuna za navijače bo odprta pol ure pred tekmo, vstop je dovoljen osebam, ki izpolnjujejo PCT pogoj.

22.10.2021

V počastitev občinskega praznika Občine Sodražica vabljeni na prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad za leti 2020 in 2021.
V petek, 29. oktobra, ob 19. uri, v Športni dvorani Sodražica.
Program bodo obogatili: učenci Glasbene šole Ribnica, Tamburaški orkester Sodražica in Ylenia Zobec s spremljevalno skupino.
Vabljeni!
Prireditev bo potekala v skladu z veljavnimi ukrepi Vlade in NIJZ-ja. Za vstop je potreben pogoj PCT.

 

30. oktobra praznuje Občina Sodražica svoj praznik v spomin na podelitev sejemskih pravic leta 1751. Občina bo v počastitev praznika priredila slavnostno proslavo, kjer bodo podeljena tudi priznanja in nagrade ter naziv častnih občanov za leti 2020 in 2021. Zaradi zelo slabe epidemiološke slike v državi, se je občina, ne glede na obvezno izpolnjevanje pogojev PCT udeležencev, odpovedala tradicionalni pogostitvi in sprejemu po prireditvi. Samo prireditev bo mogoče spremljati v živo preko Facebook strani televizije Rkanal. Prav tako je odpovedana tudi nedeljska Revija domačih ansamblov Kluba harmonikašev Urška.

 

 

22.10.2021

V počastitev praznika Občine Sodražica vabljeni na letni koncert Vokalne skupine Koral z naslovom “S pesmijo po Sloveniji”, ki bo v soboto, 30.oktobra, ob 19. uri, v Športni dvorani Sodražica. Program bo sooblikoval glasbeni gost KUD Pihalni orkester Ribnica. Lepo vabljeni!
Obiskovalce naprošajo, da upoštevaju trenutno veljavne zdravstvene ukrepe.

Za vstop je potreben PCT pogoj.

 

 

 

19.10.2021

Odbojkarski klub Kočevje, vabi na tekmo 3. kroga 2. odbojkarske lige, naslednjega kroga, ki bo v soboto, 23. oktobra, ob 19. uri v telovadnici Osnovne šole Zbora odposlancev. V goste prihaja ekipa Črnuče 2.Gledalci vabljeni v čim večjem številu, seveda je za vstop potreben PCT pogoj.

19.10.2021

Odbojkarski klub Kočevje, po zmagi v 3. krogu pokalnega tekmovanja vabi na tekmo naslednjega kroga, ki bo v sredo, 20.oktobra, ob 20. uri v telovadnici Osnovne šole Zbora odposlancev. V goste prihaja 1.b ligaš Radenci.Gledalci vabljeni v čim večjem številu, seveda je za vstop potreben PCT pogoj.

 

14.10.2021

Iskrivo v živo. Odličen predavatelj, razgledan strokovnjak, zabaven sogovornik, zaželen komentator. V sredo, 20. oktobra, ob 18. uri vabljeni v skedenj Škrabčeve domačije v Hrovači na sproščen večer z antropologom, doktorjem Danom Podjedom in sogovornico Vesno Milek. Na Škrabčevi domačiji spoštujejo ukrepe NIJZ-ja, zato vas prosijo, da se na dogodek prijavite na zala.razinger@riko.si ali 040 667 449.Število prostih mest je omejeno na 50. Velja tudi pogoj PCT.

 

 

 

 

08.10.2021

Društvo upokojencev Kočevje vabi na delavnico »Samopomoč iz narave«, ki bo v sredo, 20.oktobra, ob 9. uri, v sejni sobi društva, na Reški cesti 5. Vodila jo bo Mojca Poje, ki bo udeležence seznanila z darovi gozda, teoretičnemu delu bo sledila še priprava domačega smrekovega mazila. Število udeležencev je ob predhodni prijavi omejeno na 20. Prijavite se v pisarni društva ali po telefonu: 070 875 022. Vsi udeleženci morajo izpolnjevati PCT pogoje.

 

 

 

12.10.2021

Rokometni klub Kočevje vabi na ogled članske tekme v 2. državni rokometni ligi. V goste prihaja ekipa Ajdovščine. Tekma bo odigrana to soboto, 16. oktobra, s pričetkom ob 19. uri.Tribuna za navijače bo odprta pol ure pred tekmo, vstop je dovoljen osebam, ki izpolnjujejo PCT pogoj. Vabljeni.

 

14.10.2021

Ljubitelji gledališča, prisluhnite!

Ta SOBOTA , 16. oktobra bo gledališko obarvana. Ob 10. uri bo na programu otroška predstava “PALČEK NOS”, v izvedbi Gledališča iz desnega žepka, za odrasle pa ob 19.uri predstava “5ŽENSK.COM”, v izvedbi Gledališkega društva Kontrada kanal. Predstavi bosta v dvorani TVD Partizan v Ribnici, za abonma kakor tudi za izven.

Za ogled je potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Vabljeni.

 

08.10.2021

Občina Ribnica, v sodelovanju z Inštitutom Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje, organizira tečaj »za domačo oskrbo starejšega svojca na domu«, ki se bo začel v drugi polovici oktobra. Tečaj bo potekal enkrat tedensko v popoldanskem času, v sejni sobi Občine Ribnica. Tečaj je za občane Občine Ribnica brezplačen, prijavnice pa so na voljo na spletni strani Občine Ribnica in jih je potrebno oddati do 15.oktobra v zbiralnik v Zdravstvenem domu Ribnica ali Miklovi hiši Ribnica. S skupnimi močmi bo lažje, zato lepo vabljeni, da se pridružite.

 

01.10.2021

Rokodelski center Ribnica vabi na 30 urni tečaj 3D modeliranja, ki bo potekal ob torkih, s pričetkom v torek, 12. oktobra ob 17. uri.
Tečaj je brezplačen, saj je del projekta Rokodelski Digi Lab, ki je sofinanciran iz Kmetijskega evropskega sklada za razvoj podeželja.
Prijave in več informacij na

katja.zagar@rc-ribnica.si

 

 

 

 

07.10.2021

Inštitut Kabala vljudno vabi na avdienco, kjer boste spoznali duhovne in mistične vidike nove svetovne in lokalne realnosti. Poslušali boste dve predavanji: Anatomija užitka in Mozaik resnic. Dogodek bo v nedeljo, 17. oktobra. Podrobnosti in brezplačne vstopnice so na voljo na: www.institutkabala.eu

 

 

05.10.2021

Društvo HODIM IN KOLESARIM Ribnica vabi na pohod po Slemenih, to soboto, 9. oktobra, z začetkom ob 10.uri in zbornim mestom na športnem igrišču na Svetem Gregorju. 10-kilometrska pot je lahka, popestrila jo bo tudi domačinka Polona Rigler-Grm, z bogato zakladnico etnološkega znanja. Med potjo bo čas za druženje ob okusni enolončnici. Prijava ni potrebna, udeleženci pa morajo izpolnjevati PCT pogoj. V primeru dežja, odpade.

 

 

 

 

 

 

05.10.2021

Po uspešni uvrstitvi v 2. odbojkarsko ligo, Kočevski odbojkarji vabijo na ogled prve prvenstvene tekme, ki bo ta petek, 8. oktobra, ob 20. uri v telovadnici Osnovne šole Zbora odposlancev. Prvi nasprotnik bo ekipa Braslovč. Za obisk je potreben PCT pogoj in uporaba mask.

 

 

 

05.10.2021

Športno turistično kulturno društvo Gaj vas v okviru prireditev ob občinskem prazniku vabi na ogled tekmovanja v metu sekire, ki bo to soboto, 9. oktobra na balinišču v Gaju, s pričetkom ob 14. uri. Prijave in štartnina, pred tekmovanjem. Interesenti imajo možnost treniranja vsak dan po 17. uri. Najboljši na tekmovanju si razdelijo nagradni sklad v višini 300 eurov ter prejmejo medalje, praktične nagrade in prehodni pokal. Prireditev bo popestrena z gobarsko degustacijo. Vabljeni!

 

 

05.10.2021

Ob zaključku tedna otroka se bo na parkirišču pred Miklovo hišo v Ribnici v soboto, 9. oktobra, od desete ure dalje v duhu gesla tedna “Razigran uživaj dan!” odvijalo dogajanje za vse generacije: družabne igre, interaktivne delavnice, peka kostanja ter nastop čarodeja Sama Sebastiana! Čarodej Sam Sebastian bo pripravil interaktivno čarovniško predstavo za vso družino skozi potovanje po čarobnem domišljijskem svetu, polnem neverjetnih čarovnij in smešnih komičnih zapletov. Predstava je primerna od 4. do 99. leta starosti.

 

 

 

01.10.2021

O učenju branja in morebitnih težavah pri tem, bo predavanje Ursule Lavrenčič, ustanoviteljice projekta Kobi in mame dislektične deklice. Na predavanje, ki bo v torek, 5. oktobra ob 18. uri v Miklovi dvorani Knjižnice Miklova hiša v Ribnici, še posebej vabljeni starši otrok v prvi triadi! Vljudno vabljeni!

 

30.09.2021

Društvo MORiS Kočevska Reka, v sodelovanju z Združenjem za vrednote slovenske osamosvojitve, Društvom vojnih veteranov Pekre – IG 1991 in SKUD – Mati domovina, ob 30. obletnici slovenske državnosti vabi na otvoritev razstave »UPORNIKI Z RAZLOGOM – MSNZ 1991«, ki bo, 1.oktobra, ob 17. uri v pritličju Name Kočevje.

 

 

 

 

29.09.2021

Poletavci in Najpoletavci, prihaja vaš dan! Tudi letos bo namesto prireditve v živo organiziran spletni prenos, kjer vas bo zabaval raper Rok Trkaj! Pridružite se v sredo, 29.septembra, ob 17. uri na FB profilu Knjižnice Miklova hiša! Izvedbo projekta so velikodušno podprli številni donatorji, tako da vas čakajo bogate nagrade!

 

 

 

27.09.2021

Ta petek, 1. oktobra se za kočevsko člansko rokometno ekipo prične tekmovanje v 2.državni rokometni ligi. V goste prihaja ekipa Kronos Logatec. Pričetek tekme v Športni dvorani Kočevje bo ob 19. uri in 30 minut. Tribuna za navijače bo odprta pol ure pred tekmo, vstop je dovoljen osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Vabljeni.

 

 

29.09.2021

Vabljeni na odprtje razstave: “Velike Lašče skozi obrti in dejavnosti”. Na razstavi boste lahko bolje spoznali Velike Lašče v času od leta 1913 do 2. polovice 20. stoletja, skozi najrazličnejše dejavnosti, ki so se dogajale na trgu in sledove katerih lahko vsaj malo zaslutimo za zidovi današnjih trških hiš. Odprtje razstave bo v petek, 1. oktobra, ob 17. uri v galeriji Levstikovega doma. Razstava je rezultat projekta “Sprehod skozi naše trge”, ki je sofinancirana s strani Republike Slovenije, Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Občine Velike Lašče.

 

 

 

22.09.2021

Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Velike Lašče prireja to soboto, 25. septembra, razstavo pasemskih malih živali na parkirišču za staro kmetijsko zadrugo, Stritarjeva ulica 8 v Velikih Laščah. Na razstavi, ki bo odprta od 9. do 18.ure, bo prikazanih preko 300 primerkov živali: okrasne in vodne perutnine, ptic, golobov in kuncev. Pogoj PCT ni obvezen, upoštevajte pa vsa priporočila NIJZ- ja.
Vljudno vabljeni.

 

 

 

 

 

 

 

 

22.09.2021

Pokrajinski muzej Kočevje in Čebelarsko društvo Kočevje v torek, 28. septembra, ob 18. uri vabita na osrednjo slovesnost ob 120. obletnici organiziranega čebelarstva na Kočevskem, ogled čebelarskega paviljona in odprtje občasne razstave: “Čebela, čebelica, daj mi medu”, avtorja Mihaela Petroviča mlajšega. Častni pokrovitelj dogodkov ob obletnici je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
Vabljeni tudi na odkritje spominskih plošč na osnovni šoli in župnišču v Stari Cerkvi, ob 9. uri in 30 minut.

 

 

 

 

 

21.09.2021

Občina Sodražica in Mladinski klub Sodražica vabita na otvoritev prenovljenega kostanjevega parka in zaključek projekta »Sprehod skozi naše trge«, ki bo ta petek, 24. septembra, ob 17. uri. Prireditev se bo odvijala pod pogoji Vlade in skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Vabljeni.

 

 

 

 

21.09.2021

Občina Kočevje vabi na osrednjo prireditev ob občinskem prazniku

»TU, KJER SEM DOMA«, s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad.

V glasbenem programu bo nastopil Roman Zupančič z gosti. Osrednji govornik bo župan občine Kočevje, dr. Vladimir Prebilič.

Vljudno vabljeni v športno dvorano Kočevje, v torek, 28. septembra, ob 20. uri.

Za udeležbo na dogodku je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.