Dogodki

22.09.2021

Pokrajinski muzej Kočevje in Čebelarsko društvo Kočevje v torek, 28. septembra, ob 18. uri vabita na osrednjo slovesnost ob 120. obletnici organiziranega čebelarstva na Kočevskem, ogled čebelarskega paviljona in odprtje občasne razstave: “Čebela, čebelica, daj mi medu”, avtorja Mihaela Petroviča mlajšega. Častni pokrovitelj dogodkov ob obletnici je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.
Vabljeni tudi na odkritje spominskih plošč na osnovni šoli in župnišču v Stari Cerkvi, ob 9. uri in 30 minut.

 

21.09.2021

Občina Kočevje vabi na osrednjo prireditev ob občinskem prazniku

»TU, KJER SEM DOMA«, s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad.

V glasbenem programu bo nastopil Roman Zupančič z gosti. Osrednji govornik bo župan občine Kočevje, dr. Vladimir Prebilič.

Vljudno vabljeni v športno dvorano Kočevje, v torek, 28. septembra, ob 20. uri.

Za udeležbo na dogodku je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.

21.09.2021

Občina Sodražica obvešča, da bo to soboto, 25. septembra, od 8. do 11. ure potekala ‘SOBOTNA TRŽNICA V SODRAŽICI’. Naprodaj bodo: domači siri, skuta, maslo, jogurt, domači suhomesni izdelki, kranjske klobase, vse za žar, kozje mleko, kozji siri in sirotka, domača kokošja jajčka ter domači med in cvetni prah. Upoštevajte medsebojno razdaljo, uporabljajte primerna zaščitna sredstva ter nakup opravite v najkrajšem možnem času.

 

21.09.2021

Občina Sodražica in Mladinski klub Sodražica vabita na otvoritev prenovljenega kostanjevega parka in zaključek projekta »Sprehod skozi naše trge«, ki bo ta petek, 24. septembra, ob 17. uri. Prireditev se bo odvijala pod pogoji Vlade in skladno z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Vabljeni.

 

 

21.09.2021

Organizatorka sejmov Ljubica Maršanič s.p. vabi na sejem, ki bo ta petek, 24. septembra, v Kočevju pred Lidlom. Lepo vabljeni z upoštevanjem vseh trenutno veljavnih ukrepov.

 

 

21.09.2021

Ob 190. obletnici rojstva Frana Levstika vabljeni na osrednjo prireditev in predstavitev ponatisa Levstikovega Bučelstva, ki bo v soboto, 25. septembra, ob 19. uri v dvorani Levstikovega doma v Velikih Laščah. Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT.

 

 

22.09.2021

Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Velike Lašče prireja to soboto, 25. septembra, razstavo pasemskih malih živali na parkirišču za staro kmetijsko zadrugo, Stritarjeva ulica 8 v Velikih Laščah. Na razstavi, ki bo odprta od 9. do 18.ure, bo prikazanih preko 300 primerkov živali: okrasne in vodne perutnine, ptic, golobov in kuncev. Pogoj PCT ni obvezen, upoštevajte pa vsa priporočila NIJZ- ja.
Vljudno vabljeni.

 

 

17.09.2021

Ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti, na dan slovenskega športa, v četrtek, 23. septembra, Kolesarsko društvo Melamin in Društvo trail center Kočevje v sodelovanju z Občino Kočevje gostijo dirko v gorsko kolesarskem krosu Urbani XC Kočevje, ki bo štela za slovenski pokal serije sloXcup, v samem centru mesta in starem mestnem jedru. Ta dan bo v mestnem jedru popolna zapora ceste za promet od 15. do 24. ure. Stanovalce in obiskovalce naprošajo za pomoč ob izvedbi tako velikega dogodka, in da avtomobile, če je le mogoče, v sredo ali četrtek več ne parkirajo v starem jedru, da bo več prostora na voljo za varno ureditev trase proge in prostora za gledalce. Lepo vabljeni v mesto ob progo, navijat in podpreti domačine, ob upoštevanju vseh veljavnih protikoronskih ukrepov. Več o tekmi na spletni strani XC Kočevje in zavoda Kočevsko.

 

 

16.09.2021

Vljudno vabljeni na celodnevno ekskurzijo Muzejskega društva Ribnica, ki bo v soboto, 2. oktobra.Tema tokratnega potepanja bo »Od Emone do glavnega mesta slovenske države«.Prijave sprejemajo do 24. septembra oziroma do zasedbe mest na avtobusu na elektronski naslov: muzejskodrustvoribnica@gmail.com ali po telefonu: 041 764 022 in 051 888 619.

Za več informacij obiščite spletno stran www.muzejskodrustvoribnica.si

 

 

15.09.2021

Občina Kočevje in Pokrajinski muzej Kočevje obveščata, da je voden sprehod Lov za zakladom po mestu zaradi slabega vremena odpovedan in prestavljen na petek, 24. september, ob 17. uri, z začetkom pri lokomotivi na železniški postaji Kočevje.

 

14.09.2021

Občina Kočevje vabi na dogodke ob evropskem tednu mobilnosti, ki potekajo do 23. septembra. Udeležite se kolesarskih delavnic in popravljalnic, jutranje telovadbe, vodenih sprehodov in drugih aktivnosti za zdravje in trajnostno mobilnost. V ponedeljek, 20. septembra ob 17. uri pa vabljeni na javno razpravo o prometu v središču mesta, ki bo potekala v Kulturnem centru Kočevje, z začetkom ob 17. uri. Prijava na dogodek je obvezna.Program vseh dogodkov in aktivnosti najdete na spletni strani Občine Kočevje. Vabljeni! Za udeležbo je obvezno izpolnjevanje PCT pogoja.

 

 

 

13.09.2021

V petek, 24. septembra se bo od 16. ure dalje na dvorišču Rokodelskega centra odvijala odprta kuhna, kjer boste lahko okušali različne jedi lokalnih kuharjev, ki bodo kulturnim vsebinam dodali novo dimenzijo – OKUS. Si zamišljate kakšen okus bi lahko imelo umetniško delo, rokodelski izdelek, muzejski predmet ali turistična destinacija? Pridite in se prepričajte, da ima kultura dober okus! Potekala bo tudi brezplačna likovna delavnica za otroke z naslovom “Okusi svojo umetnino”. Za udeležbo na dogodku je potreben PCT pogoj. Testiranje bo možno tudi pred vhodom v Rokodelski center. Vabljeni!

 

 

Pretekli dogodki

 

16.09.2021

Prijazno vabljeni na odprtje razstave “OBRAZI – Stane Jarm v zgodnjih delih in fotografijah Tihomirja Pinterja”, v sredo, 22. septembra, ob 19. uri v Likovni salon Kočevje. Razstava, ki jo bo otvoril župan Vladimir Prebilič, bo na ogled do vključno 5. decembra. Pogoj PCT in trenutno veljavni odlok.

 

 

 

 

 

 

 

15.09.2021

Vabljeni na podelitev nagrade Marjana Rožanca za najboljšo esejistično zbirko leta 2021, ki bo v soboto, 18. septembra, ob 15. uri na Trubarjevi domačiji. Za udeležbo je potrebno izpolnjevati PCT pogoj.

 

 

 

14.09.2021

Knjižnica Miklova hiša Ribnica vas, v okviru Evropskega tedna mobilnosti, to soboto, 18. septembra, ob 18. uri, vabi v Miklovo dvorano na predstavitev knjige Transverzala, priznanega pisatelja in prevajalca Jakoba J. Kenda, ki je kot prvi Slovenec premagal znamenito 3500 kilometrov dolgo ameriško Apalaško pot. Spregovoril bo o doživetjih, dogodivščinah in izkušnjah v Ameriki in z otroki na 1200 kilometrov dolgi Transverzali čez slovenske hribe in doline, o kateri je napisal odličen potopisni roman. Niti pogovora bo pletla Zdenka Mihelič, navdušena gornica in mednarodna planinska vodnica UIMLA. Lepo vabljeni!

 

 

 

16.09.2021

Občina Ribnica, v četrtek, 16.septembra, ob 10. uri uradno odpira Evropski teden mobilnosti v Ribnici. Tudi letos se bo župan, Samo Pogorelc, v družbi državnega sekretarja na Ministrstvo za infrastrukturo, direktorice občinske uprave, ravnateljev, načelnice, direktorjev javnih zavodov in policije, s kolesi popeljal na krožno vožnjo skozi Ribnico. Vožnja bo potekala po trasi mimo Policijske postaje Ribnica, Upravne enote Ribnica, Varstveno delovnega centra Ribnica, Doma starejših občanov Ribnica, Zdravstvenega doma Ribnica, Vrtca in se nadaljevala po Kolodvorski ulici mimo Osnovne šole Ribnica, Knjižnica Miklova Hiša Ribnica vse do nove brvi na Gallusovem nabrežju, ki jo bomo ob 11. uri tudi uradno odprli. Lepo vabljeni, da se pridružite peš ali s kolesom. Več o programu ETM Ribnica 2021 si lahko preberete na spletni strani Občine Ribnica.

 

 

 

 

14.09.2021

Gobarsko društvo Ribnica vabi na brezplačno predavanje: ZDRAVILNE GOBE, ki bo to soboto, 18. septembra, ob 16.uri, v prostorih gobarskega društva, na Kolodvorski 9/a v Ribnici, ob obveznem upoštevanju navodil NIJZ-ja in predložitvi potrdila PCT. Predavala bosta Irena in Tone DIJAK, dobra poznavalca zdravilnih gob, sodeloval pa bo tudi zeliščar Alojz VIDIC. Zaradi omejenega števila sedežev, sprejemajo prijave po telefonu: 031 428 414, do petka 17. septembra. Na dan predavanja, bodo pripravili manjšo razstavo gob in lahko boste poskusili gobje polpete.

V primeru poslabšanja covid situacije, predavanje in razstava ODPADE.

 

 

 

03.09.2021

Rokodelski center Ribnica vabi otroke od 7 do 10 leta starosti na TEČAJ KUBO ROBOTIKE, s pričetkom 15. septembra. Prijave sprejemajo do 10. septembra na elektronski naslov: katja.zagar@rc-ribnica.si ali po telefonu: 836 11 02. Simbolna prijavnina za 4 obiske znaša 10 eurov. Tečaj se izvaja v sklopu projekta Kreativni Lab Ribnica, ki ga financira Občina Ribnica.

 

 

 

08.09.2021

Združenje borcev za vrednote narodno-osvobodilnega boja Kočevje vabi v soboto, 18. septembra, ob 11. v Koprivnik na spominsko svečanost ob 77. obletnici zmagovitih bojev pri obrambi Bele Krajine in obletnici Roške ofenzive. Spominski dogodek bodo obeležili s kulturnim programom: Moški pevski zbor Svoboda iz Kočevja, Darko Nikolovski-raper, igralec, recitacije. Slavnostni govornik bo Jani Prednik, poslanec v Državnem zboru. Pred srečanjem bo ob 9.uri in 30 minut polaganje venca pri spomeniku na Hribu. Prireditev bo izpeljana v skladu z določili NIJZ-ja in PCT pogoji. Vljudno Vabljeni!

 

 

 

06.09.2021

Knjižnica Kočevje vas v četrtek, 9. septembra, ob 17. uri vabi pred knjižnico na predstavitev knjige” Kurji pastir”, priljubljenega in vsestranskega avtorja Ferija Lainščka, ki piše prozo, poezijo, dramska besedila in radijske igre. Lepo vabljeni. Prireditev bo potekala v skladu z navodili NIJZ-ja. Prireditve se lahko udeležijo osebe, ki izpolnjujejo pogoje PCT.

 

 

 

03.09.2021

Ob svetovnem dnevu fizioterapije, 8. septembru vas Zdravstveno vzgojni center Zdravstvenega doma doktorja Janeza Oražma Ribnica vabi na preventivni dan, ki bo namenjen ozaveščanju zdravega življenjskega sloga s poudarkom na zdravem gibanju. Na ta dan bo potekal 6 minutni test – FITT test, kjer vam bodo strokovnjaki – fizioterapevti dostopni za individualna svetovanja. V občini Ribnica bodo aktivnosti potekale v ŠPORTNEM PARKU – nasproti Zdravstvenega doma Ribnica, od 10. do 13. ure; v Občini Sodražica pa od 17. do 19. ure pred zdravstveno postajo SODRAŽICA. Vabljeni v sredo, 8. septembra na preventivne aktivnosti! Preventivni dan bo potekal ob upoštevanju preventivnih priporočil NIJZ-ja.

 

 

 

01.09.2021

Galerija Miklova hiša vabi na premierno vodstvo po razstavi umetniškega tandema Plateauresidue z naslovom Terra Ignota, ki bo potekalo v četrtek, 9. septembra, ob 18. uri.

Po razstavi bosta vodila avtorja razstavljenih del Aljaž Celarc in Eva Pavlič Seifert. Vabljeni!

 

 

06.09.2021

Občina Kočevje v sklopu priprav na projekt urejanja levega brega reke Rinže vabi na drugo delavnico in posvet z javnostjo, ki bo potekala v torek, 14. septembra, s pričetkom ob 17. uri, na Tržnici Kočevje. Tokratna delavnica bo posvečena predlogu ureditve območja na okljuku reke Rinže, od Tržnice Kočevje do Roške ceste. Dogodka se lahko udeležijo osebe, ki izpolnjujejo pogoje PCT.

 

 

 

 

02.09.2021

Društvo ZDRAV.si vabi na jesensko srečanje v naravi z znanim botanikom Stipetom Hečimovičem, ki bo v soboto, 11. septembra, ob 10. uri, z zbornim mestom, v Sodražici, na Slemenski cesti. Prijetno druženje, z obiskom okoliških travnikov in gozda v iskanju uporabnih divjih rastlin za različne namene, bo potekalo do predvidoma 14. ure. Pridite primerno opremljeni (obutev, obleka, zaščita) prinesite zvezek in pisalo, saj bo informacij veliko. Za krepčilo in pijačo bo poskrbljeno. Prispevek je 25 eurov. Vašo potrditev pričakujejo do četrtka, 9. septembra, po telefonu: 051 301 772.

 

01.09.2021

Območna zveza veteranov vojne za Slovenijo Velike Lašče in Občina Velike Lašče vabita na Prireditev ob 30. obletnici samostojnosti Slovenije, ki bo v soboto, 4. septembra, ob 13. uri v Krvavi Peči.

Za vstop na prizorišče je obvezen pogoj PCT.

 

31.08.2021

Ljudska univerza Kočevje vas vabi v Sodražico, k ribniku Smrekovec, na delavnico “Zdrava prehrana in gibanje” v izvedbi kineziologa Davida Goleta, ki bo v torek, 7. septembra, ob 17.uri in 30 minut.

Delavnice je namenjena vsem generacijam in je brezplačna.

 

 

26.08.2021

V nedeljo, 29. avgusta, ob 14. uri, bo na Gradu Kostel potekalo 14. državno prvenstvo v oponašanju jelenjega ruka. Vabljeni na prireditev. Vstop je prost. Za obisk prireditve je potrebno izpolnjevati PCT pogoje. Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

Veselijo se srečanja z vami. Zveza lovskih družin Kočevje in Lovska zveza Slovenije.

 

 

26.08.2021

Kinološko društvo Kočevje obvešča lastnike psov, da pričenja z jesenskimi tečaji šolanja psov in sicer tečaja male šole za pse stare od 3 do 9 mesecev, osnovnega šolanja za pse stare nad 9 mesecev in agilitya. Potekali bodo na društvenem vadbišču v Dolgi vasi. Na informativni sestanek, ki bo v soboto, 28. avgusta, ob 15. uri, pridite brez psov. Udeležence prosijo, da upoštevajo navodila NIJZ-ja, glede preprečevanja okužb s covid-19.

 

26.08.2021

Vabljeni na Grajski večer z Zasedbo Kranjci. Zasedba Kranjci se predstavlja z izredno širokim spektrom, kvaliteto in količino glasbe, od inštrumentalne glasbe, unikatnih priredb, etno in folk glasbe z vsega sveta ter priredbami zimzelenih in sodobnejših uspešnic. Zato lepo vabljeni, da se pridružite na čudovitem glasbenem večeru, jutri v petek, 27.avgusta, ob 20.uri v ribniškem gradu. Prireditev bo izvedena v skladu s priporočili NIJZj-ja.

 

25.08.2021

Članice društva podeželskih žena Ribnica in pevke Vesele Ribnčanke, so bile ob svoji 20. letnici, kljub koroni, aktivne in ustvarjalne. Svoje dvajsetletno delovanje so zabeležile v zborniku; petje, domačo besedo in ribniško dolino pa so predstavile v krajšem filmu. Ob tej priložnosti vabijo vse zdajšnje in bivše članice društva, prijatelje in podpornike na predstavitev knjige: POGLED SKOZI RIBNIŠKO RAJTO in premierno predvajanje filma “OD KOD SI PA DEKLE TI DOMA”, ki bo v ponedeljek, 30.avgusta, ob 19.uri v Ribniškem gradu. Veselijo se vašega obiska.

 

 

 

 

 

24.08.2021

Občina Ribnica in Mladinski svet Slovenije vabita vse mlade, ki si želite sprememb na področju mladine v občini Ribnica, da se pridružite na interaktivnem posvetu o prihodnosti mladih v Ribnici, ki bo v ponedeljek, 30. avgusta, ob 16. uri v sejni sobi Rokodelskega centra Ribnica. Naprošajo vas, da svojo udeležbo potrdite na elektronski naslov: obcina@ribnica.si Se vidimo.