Obvestila

03.08.2021

Iz Zdravstvenega doma Kočevja obveščajo, da bodo v sredo, 4. avgusta v Športni dvorani Kočevje izvajali cepljenje proti COVID-19.
Cepljenje brez predhodnega naročanja bo potekalo med 14. in 16. uro, z možnostjo izbire cepiva.Vabljeni.

 

 

 

 

 

 

02.08.2021

Turistična agencija ITER vabi na kopalne izlete v Izolo vsak četrtek in soboto v avgustu. Vstopna mesta na relaciji Kočevje – Ribnica – Sodražica. Informacije na telefonski številki 031 246 453.

 

 

 

 

 

 

02.08.2021

Podjetje Hydrovod d.o.o. obvešča porabnike pitne vode v Žimaricah in sicer od hišne številke 1 do 23a, da bo v torek, 3. ter v sredo 4.avgusta motena dobava vode zaradi prevezav na novo zgrajeni cevovod.
Prosijo za razumevanje!

 

 

 

 

 

 

02.08.2021

Organizatorka sejmov Ljubica Maršanič s.p. vabi na sejem, ki bo v sredo, 4.avgusta v Kočevju pred Lidlom, v Ribnici v petek, 6.avgusta pred Lidlom in v soboto, 7. avgusta v Loškem Potoku. Lepo vabljeni z upoštevanjem vseh zdravstvenih priporočil.

 

 

 

 

 

 

02.08.2021

V trgovini ZAKLADI KOČEVSKE sprejemajo rezervacije za KOČEVSKE EKOLOŠKE KUMARE ZA VLAGANJE. Cena 2.80 EUR/kg.
Dobava bo po vrstnem redu prijav, iz njive v trgovino. Pokličite 051 807 252, pišite na facebook stran ali pridite v Zaklade Kočevske.

 

 

 

 

 

 

02.08.2021

Zaradi rekontrukcije toplovoda bo popolnoma zaprt del pločnika in polovična zapora ceste na Škrabčevem trgu skozi center Ribnice, nasproti Miklove Hiše, od torka 3. avgusta. Vozite previdno.

 

 

 

 

 

 

02.08.2021

Društvo invalidov Kočevje obvešča člane, da organizira brezplačen, celodneven kopalni dan v Termah Dolenjske toplice, v sredo, 11. avgusta. Prijave sprejemajo v pisarni društva, v času uradnih ur, vsak ponedeljek in četrtek, od 9. do 11. ure. Prijave lahko posredujete tudi po sms ali pokličete: 051 300-224. Možnost udeležbe imajo tudi nečlani društva.

 

 

 

 

 

 

02.08.2021

OBVESTILO ZA VOZNIKE, ki opravljajo prevoze za katere morajo imeti v vozniškem dovoljenju vpisano KODO EU. Območni obrtno-podjetniški zbornici Kočevje in Ribnica obveščata, da organizirata OBVEZNO USPOSABLJANJE ZA VOZNIKE za obnovo kode95, ki bo v soboto, 14. avgusta v Kočevju. Evidenčno prijavo lahko oddate osebno, po elektronski pošti ali po telefonu: 040 843 680. V kolikor bo omejitev števila slušateljev, bodo upoštevali vrstni red prijavljenih. Usposabljanje bo izvedeno skladno z veljavnimi priporočili NIJZ.

 

 

 

 

 

 

02.08.2021

Planinsko društvo Kočevje razpisuje delovni mesti oskrbniškega para v Koči pri Jelenovem Studencu, med vikendi in prazniki skozi celo leto. Pogoji razpisa in ostale podrobnosti so objavljeni na spletni strani društva: www.planinsko-drustvo-kocevje.si O izbiri primernih kandidatov bo odločala komisija iz vrst upravnega odbora društva.

 

 

 

 

 

 

16.07.2021

Občina Kočevje pripravlja projekt: Urejanje levega brega reke Rinže od Športne dvorane do čistilne naprave v Mestnem logu, ki ga želimo urediti v kvaliteten javni prostor, sonaravno ter po meri mesta in njegovih prebivalcev. Vhodne informacije za oblikovanje prostora v idejni zasnovi smo do sedaj črpali iz Urbanih sprehodov in delavnice v času evropskega tedna mobilnosti 2019. Sedaj bi se želeli ob skupnem ogledu idejne zasnove, z vami pogovoriti o urejanju tega območja, ki vpliva na bivanje, delo in prosti čas. Vabljeni na pogovor s projektanti in predstavniki občine v senci pod tržnico v torek 3. avgusta ob 18.30 uri. Posebej ste vabljeni lastniki zemljišč, ki se navezujejo na levi breg reke v omenjenem območju urejanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15.07.2021

Občina Kočevje obvešča, da se je pričela gradnja kolesarskih površin na Tomšičevi cesti v Kočevju. Od semaforiziranega križišča pri Zdravstvenemu domu Kočevje do priključka Melamin se bo v času del, med 7. in 17. uro, promet odvijal izmenično enosmerno in bo urejen z začasno prometno signalizacijo in z ročnim usmerjanjem. Izven delovnega časa pa bp zapora umaknjena in promet bo potekal dvosmerno. Semaforji v centru mesta bodo za čas gradnje kolesarskih površin prav tako delovali na spremenjen način, zato vse udeležence v prometu naprošajo za previdnost in strpnost.

 

 

 

 

 

 

 

14.07.2021

Občina Ribnica je objavila poziv k podajanju predlogov za podelitev priznanj in nagrad za leto 2021.  Pobudniki za podelitev priznanj in nagrad Občine Ribnica so lahko občani, skupine občanov, politične stranke, KS, podjetja in druge organizacije ter skupnosti. Predloge se posreduje na naslov Občina Ribnica, Gorenjska cesta 3, 1310 Ribnica ali preko e-pošte: obcina@ribnica.si do vključno 01.09.2021. Predlog mora vsebovati: vrsto nagrade oz. priznanja, ime in priimek ter naslov (za fizične osebe), naziv in naslov (za pravne osebe) in obrazložitev predloga. 

 

 

 

 

 

12.07.2021

Občina Ribnica je objavila javni razpis za dodeljevanje pomoči za razvoj podjetništva in gospodarstva v občini Ribnica za leto 2021. Rok za oddajo vlog : 10. september 2021, na voljo pa je kar 50.000 € sredstev. Več informacij o razpisu dobite na spletni strani Občine, www.ribnica.si in v glavni pisarni Občine Ribnica.

 

09.07.2021

Občina Kočevje obvešča, da je objavljen javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za spodbujanje izrabe obnovljivih virov energije v mestu in okolici mesta Kočevje v letu 2021. Za pridobitev sredstev lahko zaprosi fizična oseba, ki ima stalno prebivališče v občini Kočevje in je lastnik ali solastnik nepremičnine, ki po namenski rabi prostora sodi med območja stanovanj na območju veljavnosti ukrepa in sicer: Livold, Dolga vas, Kočevje, Šalka vas, Griček pri Željnah, Željne, Klinja vas, Gorenje, Mahovnik, Breg, Mlaka pri Kočevju, Koblarji, Stara Cerkev, Konca vas, Slovenska vas, Mrtvice, Gornje Ložine, Dolnje Ložine, Nove Ložine, Spodnji Cvišlerji in Zgornji Cvišlerji.

Razpis je odprt do 15. 10. 2021. Razpisna dokumentacija je na razpolago v glavni pisarni in na spletni strani Občine Kočevje. Dodatne informacije dobite v času uradnih ur Občine Kočevje, pri Ireni Kalčič.

 

09.07.2021

Spoštovani planinci, rekreativci, kolesarji in ljubitelji narave in gozda.

Vabljeni na Mestni vrh, na gozdno jaso pri koči, pri Jelenovem studencu.

Celo leto, vsak vikend, vam nudijo svež gozdni zrak in sončenje na jelenovi plaži.

Ne kuhajte doma, nudijo vam domače enolončnice in sladice.

Združite šport, zdravo telo in zdravo hrano!

To vam želijo planinci Planinskega društva Kočevje!

 

 

 

 

 

30.06.2021

Občina Kočevje vabi k predložitvi pobud za podelitev občinskih priznanj, nagrad in plaket v letu 2021. Razpisna dokumentacija je na voljo na spletni strani in v glavni pisarni Občine Kočevje. Rok za oddajo je 27. avgust, do 10. ure. Dodatne informacije lahko dobite na Občini Kočevje v času uradnih ur na naslovu: vladimir.komljenovic@kocevje.si  

ali po telefonu: 01/8938 229.

 

 

 

 

30.06.2021

Iz trgovine Podstrešn’ca vam sporočajo, da imajo za vas pripravljeno pestro ponudbo moških, ženskih ter otroških poletnih oblačil, po zelo ugodnih cenah. Veseli bodo tudi vaših podarjenih poletnih oblačil, ki naj bodo čista in ohranjena. Prav tako pa lahko pripeljete tudi ostale predmete, kot so: delujoče električne naprave, lestenci, manjši kosi pohištva, mizice, igrače, družabne igre, gospodinjski pripomočki…

Odprto imajo od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. Toplo vabljeni v trgovino Podstrešn’ca na Ljubljanski cesti 5 v Kočevju!

 

 

10.05.2021

Občina Ribnica vas vsako soboto med 7. in 12. uro vabi na ribniško tržnico, postavljeno na peščenem parkirišču nasproti Miklove hiše, kjer boste lahko kupili domače pridelke lokalnih kmetij. Zaradi preventive pred širjenjem okužbe s koronavirusom vas prosijo, da pri obisku tržnice upoštevate medsebojno razdaljo med obiskovalci in ponudniki ter uporabljajte primerna zaščitna sredstva. Zagotovite si kvalitetno hrano, hkrati pa podprite lokalne ponudnike. Lepo vabljeni.