Obvestila

19.05.2022

Ste še v službi, vaš otrok pa mora na popoldanski trening?

Želite praktično in hitro rešitev prevoza do jutranjega vlaka?

Si z večernega dogodka želite varnega prevoza domov?

Preizkusite novost v občini Kočevje – prevoz na zahtevo ToyotaGO!

Naložite si aplikacijo ToyotaGO in se pustite zapeljati v enostavnejši vsakdan.

Več na www.toyota-go.si

 

19.05.2022

Občinski svet občine Kočevje je na izredni seji sprejel sklep, da se oblikuje komisija za spremljanje aktivnosti podjetja Melamin v zvezi s sanacijo podjetja. Odprt je javni poziv zainteresirane javnosti za predlaganje treh članov, ki jih bo na svoji naslednji seji potrdil občinski svet.

Rok za podajo predlogov je 25. 5. 2022 do 12. ure. Poziv je na voljo na spletni strani in v Glavni pisarni Občine Kočevje.

 

18.05.2022

OBVESTILO HYDROVODA

Podjetje Hydrovod d.o.o. obvešča vse porabnike pitne vode Kočevja in okolice, da izvaja redne kontrole pitne vode v skladu z notranjim monitoringom.
Glede na delovno nesrečo, ki se je zgodila na Melaminu, smo redne analize razširili z dodatnimi analizami in parametri.
Vse dosedanje kontrole in analize pitne vode kažejo, da je voda na pipah porabnikov skladna in zdravstveno ustrezna.

 

18.05.2022

Melamin d.d. Kočevje obvešča vse občane in občanke, da še vedno nimajo vzpostavljene telefonske linije. Za vsa morebitna vprašanja so vam tako na voljo na telefonsko številko 040/769-178 vsak delavnik med 7.00 do 15.00 uro.

Vsem občanom in občankam se zahvaljujejo za razumevanje.

 

 

18.05.2022

Občina Kočevje obvešča, da je objavljen Javni razpis za dodelitev nepovratnih sredstev za krepitev prepoznavnosti turistične destinacije »Kočevsko« za leto 2022.
Sofinancirane bodo naložbe v nabavo nove ali obnovo obstoječe zunanje opreme, ki vsebuje oznako turistične destinacije »Kočevsko«.
Razpisana so sredstva v skupni višini 10.000 evrov, posamezni prijavitelj pa lahko prejme največ 2.000 evrov nepovratnih sredstev ali do 100 % upravičenih stroškov.

Več informacij na spletni strani občine Kočevje.

 

17.05.2022

Občina Kočevje je v sodelovanju z Zavodom Kočevsko pripravila javni poziv za izbor novih inovativnih turističnih produktov destinacije Kočevsko za leto 2022. Podprtih bo do 10 novih turističnih produktov, od katerih vsak prejme nagrado v višini 1.000 eurov in nagrado v obliki pomoči pri razvoju in promoviranju izbranega novega inovativnega turističnega produkta. Prijave je možno oddati do 6. junija 2022. Več informacij na spletni strani Občine Kočevje.

 

 

13.05.2022

Podjetje Melamin d.d. Kočevje obvešča vse prebivalce, da v kolikor so zaradi izrednega dogodka utrpeli škodo na objektih, naj se le ti obrnejo na Zavarovalnico Sava na telefon 01 8938 365. Njihovi agenti so vam na voljo vsak delovni dan od 8. ure do 16. ure.
Obveščajo vas tudi, da lahko nemudoma pričnete s sanacijo škode pri čemer poudarjajo, da se mora vsa škoda pred in po sanaciji dokumentirati oziroma poslikati ter shraniti vse račune v zvezi s tem, da jih boste lahko posredovali Zavarovalnici.

 

 

10.05.2022

Občina Kočevje v sodelovanju s Komunalo Kočevje obvešča vse kmete, predstavnike lovskih družin in lovišč s posebnim namenom na področju občine, da lahko v Zbirni center Mozelj dostavijo odpadlo silažno folijo. Ta mora biti brez mrežic in drugih primesi. Akcija brezplačnega prevzema poteka od 16. maja do 10. junija, od ponedeljka do petka, v času med 7. in 14. uro in po predhodni najavi na telefonsko številko: 01-89-50-340.

 

 

17.05.2022

Iščeš vedno sveža jajčka, dolenjska vina, meso jagenjčka? Sveže, lokalno in zdravo ponuja trgovina Zakladi Kočevske. Ta teden so na voljo sveža ekološka domača zelena solata, okusne domače jagode in sladkovodne ribe iz dolenjskih ribnikov. Vse to in še več najdeš v domači trgovini na Ljubljanski cesti 5 v Kočevju. Informacije in rezervacije po telefonu 030 649 900. Čaka vas prijazno osebje trgovine Zakladi Kočevske in vam sporoča, da je domače najboljše.

 

 

03.05.2022

OBČASNE ZAPORE CESTE

4.maja se začnejo dela za rekonstrukcijo Rozmanove ceste. Dela bodo potekala do predvidoma konca avgusta. V tem času bo prihajalo do občasnih popolnih zapor ceste. Dostop do objektov za stanovalce bo možen v dogovoru z vodjo gradbišča.

V času del prosijo za upoštevanje prometne signalizacije in strpnost.

 

 

28.04.2022

Zakladi Kočevske ponujajo svežo ovčjo albuminsko skuto Sirarstva Konda, narejeno iz ovčje sirotke,(po zelo ugodni ceni, znižani za 30%. Iz albuminske skute si lahko sami naredite namaz s soljo, peteršiljem, čemažem, drobnjakom, origanom, tuno.. ali z njo spečete razna peciva ali nardite štruklje. Okusna je tudi kot samostojna jed in ima zelo nizko vsebnost maščob. Akcija poteka do razprodaje zalog. Informacije in rezervacije na 030 649 900.

Lepo vas pozdravlja osebje trgovine Zakladi Kočevske na Ljubljanski cesti 5.

 

04.03.2022

Obveščamo vas, da bo zaradi gradnje novih površin za kolesarje in pešce, cesta v središču mesta od 7. marca do predvidoma julija zaprta za promet. Zapora bo v prvi fazi gradnje vzpostavljena na odseku ceste od semaforiziranega križišča v centru mesta do križišča Ljubljanske ceste in Ceste na Stadion, pri Hostlu Bearlog. Dostop za stanovalce in dostavo bo urejen preko parkirišča za Namo in mimo cerkve. Ostali priključki na tem območju bodo v času del zaprti. Prosimo za upoštevanje prometne signalizacije in strpnost.

 

15.02.2022

Občina Kočevje obvešča, da so tudi v letu 2022 razpisane finančne spodbude za enotno tipsko ureditev zbirnih mest za odpadke. Višina sofinanciranja je do 50 % investicije in največ do 5000 evrov. Rok za oddajo vlog je 1. 8. 2022, do 15. ure. Razpisna dokumentacija s podrobnejšimi informacijami je na voljo na spletni strani Občine Kočevje.

 

 

12.01.2022

Občina Kočevje obvešča, da je objavljen javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za izvedbo individualnih kanalizacijskih priključkov v občini Kočevje za leto 2022. V okviru razpisa je možno sofinanciranje izvedbe individualnih kanalizacijskih priključkov na javno kanalizacijo, katerih upravičeni stroški presegajo 3.000,00 evrov, in sofinanciranje hišnih črpališč za primere, ko priklop na javno kanalizacijo ni možen brez naprav za prečrpavanje. Razpis je odprt do 14.10.2022. Razpisna dokumentacija je na razpolago na vložišču občine Kočevje in na spletni strani www.kocevje.si. Dodatne informacije dobite v času uradnih ur Občine Kočevje, pri Ireni Kalčič.

 

 

 

 

06.12.2021

Potrebujete okulistični pregled? V Zdravstvenemu domu Kočevje boste hitro na vrsti. Naročite se z veljavno napotnico, vsako sredo od 7. do 11. ure, na telefonsko številko: 01 893 90 54 ali preko elektronske pošte: okulist.ambulanta@zdkocevje.si

 

 

 

 

30.06.2021

Iz trgovine Podstrešn’ca vam sporočajo, da imajo za vas pripravljeno pestro ponudbo moških, ženskih ter otroških poletnih oblačil, po zelo ugodnih cenah. Veseli bodo tudi vaših podarjenih poletnih oblačil, ki naj bodo čista in ohranjena. Prav tako pa lahko pripeljete tudi ostale predmete, kot so: delujoče električne naprave, lestenci, manjši kosi pohištva, mizice, igrače, družabne igre, gospodinjski pripomočki…

Odprto imajo od ponedeljka do petka med 9. in 17. uro. Toplo vabljeni v trgovino Podstrešn’ca na Ljubljanski cesti 5 v Kočevju!