Obvestila

14.05.2021

Iz Zdravstvenega doma Kočevje vas obveščajo, da bodo množično testiranje SARS-CoV-2 splošne populacije v Športni dvorani Kočevje, izvajali v ponedeljek, 17., v torek, 18.  in sredo, 19. maja, od 14. do 16.ure. V sredo, 19.maja bo testiranje splošne populacije tudi v Zdravstveni postaji Vas, od 11. do 13. ure, V četrtek, 20.maja zaradi cepljenja ne bo testiranja. V petek, 21.maja, od 12. do 15. ure bo testiranje le za zaposlene v vrtcih in šolah. V času množičnega testiranja bodo izvajali tudi testiranje za osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga in je zanje določeno obvezno testiranje. Obenem obveščajo, da izvajajo tudi samoplačniške hitre teste SARS-CoV-2. Cena enega hitrega testa je 25 eurov. Za podrobnejše informacije se obrnite na COVID ambulanto, po telefonu: 040-314-547 ali elektronski pošti: koronavirus@zdkocevje.si

 

 

 

14.05.2021

Občina Kočevje obvešča, da je akcija brezplačnega prevzema odpadne silažne folije podaljšana do konca meseca maja. Čisto odpadno silažno folijo lahko oddate v Zbirnem centru Mozelj, od ponedeljka do petka, v času med 7. in 14. uro in po predhodni najavi na telefonsko številko: 01 89 50 340. Poskrbimo za čisto okolje.

 

 

 

13.05.2021

Društvo ZDRAV.si vabi vse željne znanja o nabiranju in uporabi divjeraslih rastlin z domačega okolja na spomladansko srečanje z znanim botanikom, mag. Stipetom Hečimovičem. Iz svojega bogatega znanja in dolgoletnih izkušenj vam bo predal znanje o uporabi nabranega rastlinja v različne namene, tako za izboljšanje počutja, kot tudi v kulinariki. Dobimo se v soboto, 22.maja, ob 10. uri na 3-urni delavnici v naravi. Zbirno mesto je Sodražica, Slemenska cesta 17.Predhodne prijave so nujne do četrtka, 20.maja, po telefonu: 051 301 772 ali rina.arko@gmail.com. Prispevek je 15 eurov. Toplo vabljeni.

 

13.05.2021

Skupna občinska uprava občin Kočevje, Kostel in Osilnica vabi na JAVNO DRAŽBO ZA PRODAJO NEPREMIČNIN V LASTI OBČINE KOČEVJE, ki se nahajajo v Podgorski ulici in v naselju Borovec pri Kočevski Reki – Inlauf. Javna dražba bo v petek, 4. junija, ob 11. uri v prostorih občine Kočevje. Prijavni obrazec za sodelovanje na javni dražbi mora biti predložen najkasneje do četrtka, 3.junija, do 12. ure. Podrobnejše informacije in pogoje za sodelovanje najdete v razpisni dokumentaciji za izvedbo javne dražbe, ki jo najdete na spletni strani Občine Kočevje.

 

13.05.2021

V torek, 18.maja, ob mednarodnemu dnevu muzejev, Pokrajinski muzej Kočevje za vas pripravlja brezplačen ogled stalnih in občasnih razstav, ob 17-ih predstavitev: “Nastanek mesta Kočevja”, vabljeni pa tudi na ogled gostujoče razstave Galerije Murska Sobota: Nataša Kos: Distance from your God, v Likovni salon Kočevje. V sodelovanju s TAM TAM so v Ljubljani pripravili urbano galerijo plakatov na temo “Prihodnost muzejev: okrevanje in novi izzivi”, ki si jih lahko ogledate na virtualni povezavi. Več na spletni in facebook strani Pokrajinskega muzeja Kočevje.

10.05.2021

Občina Ribnica vas vsako soboto med 7. in 12. uro vabi na ribniško tržnico, postavljeno na peščenem parkirišču nasproti Miklove hiše, kjer boste lahko kupili domače pridelke lokalnih kmetij. Zaradi preventive pred širjenjem okužbe s koronavirusom vas prosijo, da pri obisku tržnice upoštevate medsebojno razdaljo med obiskovalci in ponudniki ter uporabljajte primerna zaščitna sredstva. Zagotovite si kvalitetno hrano, hkrati pa podprite lokalne ponudnike. Lepo vabljeni.

 

 

26.04.2021

Glasbena šola Kočevje obvešča, da je na njihovi spletni strani: www.gs-kocevje.si objavljen razpis za vpis v glasbeno šolo za šolsko leto 2021-22.