Obvestila

Zdravstveni dom Kočevje obvešča, da bo do vključno petka potekalo brezplačno testiranje prebivalstva s hitrimi antigenskimi testi pred Športno dvorano v Kočevju od 15. do 18. ure. S seboj prinesite zdravstveno kartico in si pripravite podatke: ime in priimek, naslov prebivališča, rojstni datum, številko zdravstvene kartice ter telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Ob prihodu na parkirišče pred športno dvorano vas bo osebje zdravstvenega doma usmerilo na odvzem, ki bo potekal po krožni poti okrog dvorane, na dveh odvzemnih mestih, po ”drive-in” sistemu iz avta in izjemoma peš po sistemu ”walk-in”. Sporočali bodo samo pozitivne rezultate in sicer po končanem testiranju, predvidoma do 19. ure. Ob negativnem izvidu še vedno upoštevajte vse ukrepe. Naročanje ni potrebno. Testiranje je namenjeno vsem zainteresiranim, ki nimajo znakov okužbe. Vsi s simptomi in znaki pa se še vedno testirate s PCR testom v COVID ambulanti, po naročilu osebnega zdravnika kot do sedaj. Vabljeni!

12.1.2021

Zdaj je čas za lokalno! Iz trgovine Zakladi Kočevske, na Ljubljanski cesti 5 v Kočevju, pričakujejo vaš obisk. Ponujajo vam pestro izbiro zares lokalnih in domačih dobrot. Izbirate lahko med številnimi odličnimi izdelki in neštetimi kombinacijami. Ponudba zajema odlične mesnine, ekološke sire in jogurte, sokove, sirupe, likerje in kise, Kočevski med in druge vrste medu, medene izdelke, marmelade in piškote, kočevsko pivo, moko in žitarice, čaje in zeliščne kapljice ter ostalo. Kupujte lokalno, podprite lokalno! Zdaj je čas za lokalno!

12.1.2021

Komunala Kočevje naproša vse uporabnike ekoloških otokov, da ob uporabi novo postavljenih oljnih zbiralnikih plastične embalaže, v katere prinesejo odpadno jedilno olje, NE ODLAGAJO v zabojnike za papir ali steklo. Oljni zbiralniki so namenjeni dvigu kakovosti življenja v občini Kočevje in z neustreznim odlaganjem tovrstne embalaže k temu zagotovo ne prispevamo.

11.1.2021

Jutri v ponudbi na TRŽNICI KOČEVJE: različne vrste jabolk, sokovi, kis, domača jajca, aronija likerji in sokovi, raznovrstna sezonska zelenjava, različni medovi in čebelji izdelki, jogurti, maslo, siri ter domače mesnine. Podprite lokalne pridelovalce in pridite na tržnico Kočevje jutri od 9. do 12.ure. In ne pozabite na zaščitno masko ter razkuževanje rok.

10.1.2021

Občina Sodražica obvešča, da bo to soboto, 9. januarja, od 8. do 11. ure potekala ”SOBOTNA TRŽNICA V SODRAŽICI”. Naprodaj bodo: domači siri, skuta in maslo (Kmetija Kocjančič), domači suhomesnati izdelki, kranjske klobase in pečenice (Kmetija Lah), domači med in cvetni prah (Ludvik Ambrožič) ter različne moke, kosmiči, krompir in sezonska zelenjava (Janez Jakopič). Zaradi preventive pred širjenjem okužbe s koronavirusom, upoštevajte medsebojno razdaljo med obiskovalci in ponudniki, uporabljajte primerna zaščitna sredstva in nakup opravite v najkrajšem možnem času.

8.1.2021

Plesni studio Rusalka vabi na vpis v novo gibalno sezono. Otroški plesi, jazz in modern, hip hop, plesna rekreacija, akrojoga in letos novo – Hatha joga. Sobota, 5. in 12. september, med 10. in 11. uro, na Tomšičevi 13 v Kočevju. Vse informacije po telefonu: 031 500 468, facebook in instagram strani Plesnega studia Rusalka.

OHRANITE MLADOST, POMLADITE STAROST, privoščite si le majhno spremembo za polno, zadovoljno življenje in lahkoten korak z raznolikimi vodenimi vadbami: Funkcionalna vadba za mlade in seniorje, ZDRAVA HRBTENICA IN SKLEPI, BFT – TRENING OBRAZA IN TELESA. Informacije in VPIS  po telefonu: 041 397 789, facebook strani Rekreacijski klub Ribnica, elektronski pošti: rekreacijskiklub@gmail.com ali spletni strani: www.rekreacijskiklubribnica.si.

Občina Kočevje obvešča prebivalce Poloma, da je bil včeraj, 1. septembra, AED defibrilator začasno umaknjen iz Vaškega doma zaradi napake v delovanju. Defibrilator bo ponovno na voljo v kratkem.

Organizacija sejmov Ljubica Maršanič s.p. vabi na sejme, ki bodo: v petek, 4. septembra v Kočevju pred Lidlom, v soboto, 5. septembra v Loškem Potoku in v ponedeljek, 7. septembra v Ribnici pred Lidlom. Lepo vabljeni.

Triatlon klub Inles Riko Ribnica vabi otroke od 5. do 13. leta starosti k vpisu na vadbo in v triatlonsko šolo. Program, prilagojen vsem starostnim skupinam, bo potekal pod strokovnim vodstvom njihovih vaditeljev. Vpis na daljavo že poteka, vse informacije pa so na voljo na njihovi spletni strani: www.triatlon-klub-ribnica.si ali na telefonski številki 040 626 085.

Vabljeni na Tržnico Kočevje, danes od 8. do 12. ure. V ponudbi: jajca, krompir in sveža raznovrstna zelenjava, medovi in čebelji izdelki, jogurti, skuta, siri in ostali izdelki iz kravjega mleka, domače salame in druge mesnine, kruhi, pogače, buhtlji, rezanci, potice…. V ponudbi tudi sirup rdeče pese, oljčno in bučno olje, jabolčni kis, divjačinske saleme, kreme, poslikane vreče, CBD kapljice in še več. Podprite lokalne pridelovalce in pridite na Tržnico Kočevje, danes od 8. do 12.ure.

Športno društvo in klub Sibor vabi k treningom in vpisu borilne veščine ju-jitsu v Ribnici, Kočevju in Sodražici. Vpisi potekajo: v športnem centru Ribnica ob torkih in četrtkih od 18. ure dalje, v Domu telesne kulture Gaj v Kočevju ob ponedeljkih in petkih od 19. ure in 30 minut za starejše člane, ob torkih in četrtkih od 15. ure za osnovnošolce v telovadnici Osnovne šole v Sodražici pa ob ponedeljkih in sredah od 17. ure. Več o vpisih na spletni in facebook strani Športnega društva in kluba Sibor. Informacije po telefonu: 041 463 843.

Ženski rokometni klub Kočevje sporoča, da je pričel z vpisom v rokometno šolo. K vpisu so vabljeni vsi nadobudni otroci od 1. do 5 razreda. Vpis poteka vsak torek in četrtek, od 16. do 17. ure, v Športni dvorani Kočevje. Vljudno vabljeni, da se pridružite. Informacije na: 031 652 006.

Obiščite Vrtna centra Požar v Kočevju in v Ribnici, kjer imajo v svoji ponudbi veliko izbiro okrasnega grmičevja, trajnic in okrasnih trav. Po nakupu pa si privoščite odlično kavo ali osvežilni napitek v Bicikelj baru pri Anji v Kočevju.

Komunala Ribnica d.o.o. obvešča, da bo zaradi praznika, 25. junija, odvoz embalaže v Ribnici potekal v sredo, 24. junija: iz Grčaric, Grčarskih Raven, Rakitnice, Blat, Kota pri Ribnici, Dolenje vasi, Lipovca, Makoš, Prigorice, Nemške vasi in Otavic. V petek, 26. junija pa bo odvoz embalaže v Loškem Potoku: iz Hriba, Srednje vasi, Retij, Malega Loga, Travnika, Šegove vasi, Lazca, Podpreske, Drage, Srednje vasi pri Dragi, Trave, Novega in Starega Kota. Zahvaljujejo se vam za razumevanje.

Podjetje Hydrovod d.o.o. obvešča porabnike pitne vode v Bračičevi ulici v Kočevju, da tam potekajo obnovitvena dela na vodovodnem cevovodu, zato lahko v tem času pride do krajših prekinitev dobave vode. Prosijo za razumevanje!