Pihalni orkester Kočevje – 1927, v sodelovanju s Fundacijo mag. Alenke Gabrič, že sedmo leto zapored razpisuje Botrstvo za mlade glasbenike za šolsko leto 2023/2024, s čimer bomo zagotovili brezplačno glasbeno izobraževanje za mlade ter s tem obstoj in razvoj več kot 95-letne tradicije godbeništva na Kočevskem.
Razpis je razdeljen na tri sklope, in sicer:
SKLOP A: Šolanje za mlade glasbenike v Glasbeni šoli Kočevje za pihala, trobila ali tolkala.
SKLOP B: Šolanje za glasbenike v Godbeni šoli Pihalnega orkestra Kočevje – 1927. Sklop B je namenjen za glasbenike, ki so že končali glasbeno šolo (npr. klavir in podobno) in se želijo pridružiti Pihalnemu orkestru Kočevje – 1927 na pihalih, trobilih ali tolkalih. Sklop B je namenjen tudi posameznikom brez predhodne glasbene izobrazbe.
SKLOP C: Šolanje za glasbenike, ki glasbeno izobraževanje nadaljujejo na srednjih ali visokošolskih zavodih (srednja glasbena šola, umetniška gimnazija, akademija za glasbo in podobno) za pihala, trobila ali tolkala.
Besedilo poziva s podrobnostmi ter kontaktnimi podatki in prijavnimi obrazci pa najdete na spletni strani orkestra in na spodnjem linku.
Rok za oddajo ponudb je petek, 22. september 2023!
Veselimo se sodelovanja z vami!