Glasbeni portal, miza za namizni tenis, nova gugalnica v obliki pajkove mreže ter zeliščni vrt so delčki prenovljenega otroškega igrišča v Kidričevi ulici. Prostor med kočevskimi stolpnicami, Melaminom in nekdanjim Avto Kočevjem je po prenovi tudi zaradi vključevanja določenih elementov – denimo mize za šah ter večjega števila klopi – namenjen vsem generacijam. Sodelovanje med otroki in starejšimi generacijami so projektni partnerji skušali povečati z različnimi delavnicami, ki so poleg druženja generacij v ospredje postavljanje še skrb za okolje, rekreacijo, ponovno uporabo materialov in ustvarjalnost. Komunala Kočevje je projekt, ki je prejel evropska sredstva, izpeljala skupaj s Klubom mladih Kočevja in Občino Kočevje. Podžupan občine Kočevje Gregor Košir, ki se je udeležil včerajšnjega zaključka projekta, o sodelovanju:

A epidemija ni edina, ki je vplivala, da je bil projekt, ki je bil uspešen na razpisu že pred štirimi leti, realiziran pred kratkim. Izvedba projekta se je namreč zavlekla tudi zaradi pritožb in kazenskih ovadb enega od prijaviteljev na isti razpis. Zasaditve, urejanje in nakup igral so se lahko začeli šele po končanih pritožbah oz. sodnih sporih, izvedba delavnic pa po prenehanju vladnih omejitev glede druženja. Za obnovo je Občina Kočevje oz. prijaviteljica Komunala Kočevje dobila skoraj 80.000 evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj, investicija pa je bila vredna okoli 130.000 evrov. Kot obljubljajo na občini, bodo na igrišču tudi v prihodnje organizirali različne delavnice.

Na včerajšnjem zaključku so se otroci in starši iz Kidričeve, Šeškove, Cankarjeve in Tesarske ulice lahko preizkusili v lokostrelstvu, igranju na glasbeni portal in ustvarjanju, najmlajši pa so se tudi posladkali s palačinkami.