Občina Kočevje je skupaj s Komunalo letos pomladi začela z urejanjem odprtih površin mestnega pokopališča in hkrati pristopila tudi k celoviti sanaciji Jarmove vežice. Največji izziv sta predstavljala sanacija betonske kupole in replike umetniških del akademskega kiparja in slikarja Staneta Jarma. Poleg zunanjosti so uredili tudi notranjost objekta, ki je hkrati dobil novo namembnost kot Abrahamova hiša – verski objekt namenjen vsem veram. Za idejno zasnovo in ureditev je poskrbela arhitektka Mateja Dekleva:

Jarm je bil znan po svojem prepoznavnem, samosvojem slogu:

Po Evropi že obstajajo t.i. Abrahamove hiše, kjer se pri molitvi in na pogovorih srečujejo kristjani, muslimani, judje. Abraham je bil namreč očak iz 19. st. pr.n.š., skupen tako kristjanom kot muslimanom.

Leta 1966 ustvarjene bakrene figure žalujočih žena ter zunanji in notranji lestenci so namreč pred leti ukradli zbiralci barvnih kovin. Ker podrobnih načrtov ni bilo na voljo, jih je akademski kipar Marko Glavač poustvaril na podlagi fotografij in skic:

O poteku izdelave replik je Marko Glavač povedal:

Glavač je še omenil tudi na nek način vizionarsko delo Staneta Jarma pri snovanju celotnega kompleksa pokopališča v 60-tih letih.

Prenovljen objekt si je ogledal tudi župan dr. Vladimir Prebilič, ki je poudaril pomen zavedanja Jarmovih del in dediščine v našem prostoru ter dejal, da je vežica s prenovo in strokovno izvedbo replik umetniških del končno dobila podobo kot si jo zasluži. Zato je projekt rekonstrukcije objekta hkrati tudi poklon našemu umetniku Jarmu.

Sanacija vežice in ureditev interierja je Občino Kočevje stala 85.000 evrov.