Novice

RK Ribnica se pripravlja na novo sezono

by | Oct 15, 2020

Dvorana  športnega centra je 27. julija odprla vrata rokometašem Riko Ribnice, ki so takrat začeli 40 dnevne priprave pred jesenskim začetkom tekmovanja v prvi ligi. 5. septembra se bodo v prvem krogu pomerili proti Loki. Za ekipo trenerja Damijana Škaperja so trije tedni načrtnega dela in izpolnjevanja vseh nalog, ki si jih je zadal kot najbolj pomembne.

Da gre celotni ekipi vse po načrtih, so pokazale tudi nekatere prijateljske tekme, med drugim tudi zadnji turnir v Izoli.

Pred ekipo je še en turnir in sicer to soboto v Sevnici.

Do petega septembra bodo Ribničani svojo pripravljenost testirali še proti Slovanu, reškemu Zametu in Celju Pivovarni Laško.

Jedro ekipo bodo v novi sezoni sestavljali igralci od lani, na priprave pa je Škaper povabil tudi pet mladincev, ki bodo, odvisno od zavzetosti, na vsaki prvenstveni tekmi dobili priložnost, da se izkažejo. Ribniške vrste so zapustili Risto Vujačić, David Kovačič, Miha Tomšič in nekaj dni po uradni razglasitvi državnih prvakov tudi Mitja Nosan. Ekipo so okrepili Kristjan Iskeličić na mestu desnega zunanjega, krožni napadalec Aleksander Atanasov in levi zunanji Uroš Miličević.